krisos 5 Απριλίου 2009 Author #26 Share 5 Απριλίου 2009 Οχι, θα δευσμευει τα λιπασματα. Να παρω συνεπως λιπασματα? τι να ζητησω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 5 Απριλίου 2009 #27 Share 5 Απριλίου 2009 Αν εχεις μονο ανουμπιες δεν χρειαζεσαι λιπασμα... ΕΚΤΟΣ αν στο ζητησει το φυτο και μιας και μιλαμε για ανουμπιες θα αργησουν τα στο ζητησουν! Τα λιπασματα ειναι συμπληρωματα μπαινουν οταν χρειαστει! η ασκοπη χρηση τους δημιουργει αλλα προβληματα. Δωσε χρονο προσαρμογης στα φυτα που εβαλες, μη περιμενεις σε μια δυο μερες να προσαρμοστουν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 5 Απριλίου 2009 Author #28 Share 5 Απριλίου 2009 Αν εχεις μονο ανουμπιες δεν χρειαζεσαι λιπασμα... ΕΚΤΟΣ αν στο ζητησει το φυτο και μιας και μιλαμε για ανουμπιες θα αργησουν τα στο ζητησουν! Τα λιπασματα ειναι συμπληρωματα μπαινουν οταν χρειαστει! η ασκοπη χρηση τους δημιουργει αλλα προβληματα. Δωσε χρονο προσαρμογης στα φυτα που εβαλες, μη περιμενεις σε μια δυο μερες να προσαρμοστουν! λες ε? ...ευχαριστω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 5 Απριλίου 2009 #29 Share 5 Απριλίου 2009 Ένα βασικό λάθος που κάνουμε είναι ότι πιστεύουμε ότι η προσθήκη λιπασμάτων θα προωθήσει την ανάπτυξη των φυτών.. . Δεν είναι έτσι.. Τα φυτά είναι διοξείδιο του άνθρακα και νερό.. Αυτά αποτελούν τις "πρώτες ύλες", και το φως την πηγή ενέργειας που καθορίζει και την ταχύτητα ανάπτυξης (βέβαια, όσο περισσότερη ταχύτητα θέλεις, τόσες περισσότερες πρώτες ύλες θα πρέπει να παρέχεις)... Τα λιπάσματα είναι ουσιαστικά "συμπληρώματα διατροφής".. . Αν δεν τα προσθέσεις, τα φυτά σου θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, αλλά εμφανίζοντας "ελλείψεις" (π.χ. πρόωρη πτώση φύλλων, τρύπες στα φύλλα, χλώρωση, κ.τ.λ.)... Έτσι, το τί λιπάσματα και το πόσα λιπάσματα θα χορηγούμε, θα πρέπει να καθορίζεται από την παρατήρηση των φυτών, και την αναγνώριση των "ελλείψεων" που εμφανίζουν.. . Αν δε δεις σημάδια "έλλειψης" δε χρειάζεται να προσθέσεις απολύτως τίποτα! Αυτό εξάλλου είναι και η ομορφιά της υπόθεσης, αφού είναι μια μορφή "επικοινωνίας" με το φυσικό σύστημα, παρέχεις δηλαδή στα φυτά αυτά που τα ίδια τα φυτά σου ζητάνε... Εχω φιλο που έχει ενα χρονο τώρα ανούμπιες μεσα σε γυαλινο βάζο στο σαλόνι και ζουνε μια χαρα! Στις δικές μου για παράδειγμα δεν έχω ρίξει τίποτα απο λιπάσματα απο την μέρα που τις έβαλα... κλείνουμε τετράμηνο σε λιγο και αναπτυσονται μια χαρά! Ριξε μια ματια εδω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Απριλίου 2009 Author #30 Share 7 Απριλίου 2009 Ένα βασικό λάθος που κάνουμε είναι ότι πιστεύουμε ότι η προσθήκη λιπασμάτων θα προωθήσει την ανάπτυξη των φυτών.. . Δεν είναι έτσι.. Τα φυτά είναι διοξείδιο του άνθρακα και νερό.. Αυτά αποτελούν τις "πρώτες ύλες", και το φως την πηγή ενέργειας που καθορίζει και την ταχύτητα ανάπτυξης (βέβαια, όσο περισσότερη ταχύτητα θέλεις, τόσες περισσότερες πρώτες ύλες θα πρέπει να παρέχεις)... Τα λιπάσματα είναι ουσιαστικά "συμπληρώματα διατροφής".. . Αν δεν τα προσθέσεις, τα φυτά σου θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται, αλλά εμφανίζοντας "ελλείψεις" (π.χ. πρόωρη πτώση φύλλων, τρύπες στα φύλλα, χλώρωση, κ.τ.λ.)... Έτσι, το τί λιπάσματα και το πόσα λιπάσματα θα χορηγούμε, θα πρέπει να καθορίζεται από την παρατήρηση των φυτών, και την αναγνώριση των "ελλείψεων" που εμφανίζουν.. . Αν δε δεις σημάδια "έλλειψης" δε χρειάζεται να προσθέσεις απολύτως τίποτα! Αυτό εξάλλου είναι και η ομορφιά της υπόθεσης, αφού είναι μια μορφή "επικοινωνίας" με το φυσικό σύστημα, παρέχεις δηλαδή στα φυτά αυτά που τα ίδια τα φυτά σου ζητάνε... Εχω φιλο που έχει ενα χρονο τώρα ανούμπιες μεσα σε γυαλινο βάζο στο σαλόνι και ζουνε μια χαρα! Στις δικές μου για παράδειγμα δεν έχω ρίξει τίποτα απο λιπάσματα απο την μέρα που τις έβαλα... κλείνουμε τετράμηνο σε λιγο και αναπτυσονται μια χαρά! Ριξε μια ματια εδω! Τριανταφυλλε φιλε μου ευχαριστω πολυ μου αραισει πολυ σε οσα γραφεις γιατι εκτος απο τεκμηριομενα δινεις και μια αλλη διασταση στο ολο θεμα! ..οι ανουμπιες μου δυστιχως δεν προοδευουν και οι δυο μοιαζοθν σαν μαραμενες η μια εχει γεμισει με καφε κυλιδες και η αλλη εχει στο ενα απο τα τρι φυλλοματα της λες να φταει ποθυ δεν εχω υποστρωμα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 7 Απριλίου 2009 #31 Share 7 Απριλίου 2009 (edited) Οτι εγραψα πιο πανω ειναι κυριως "λογικη" ... αλλα και διαβασμα! Να ξερεις οτι οι ανουμπιες ειναι φυτο αργης αναπτυξης, δεν τρεφονται απο το ριζωμα τους. Εχουν τις ριζες για να "πιανονται" σε πετρες/ξυλα κτλ... Οι καφε κυλιδες που λες ενδεχεται να ειναι καφε αλγη (πρεπει να ανεβασεις φωτο για να δουμε σιγουρα τι ειναι). Ποσο καιρο τις εχεις μεσα στο ενυδρειο? Έγινε επεξεργασία 7 Απριλίου 2009 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Απριλίου 2009 Author #32 Share 7 Απριλίου 2009 Οτι εγραψα πιο πανω ειναι κυριως "λογικη" ... αλλα και διαβασμα! Να ξερεις οτι οι ανουμπιες ειναι φυτο αργης αναπτυξης, δεν τρεφονται απο το ριζωμα τους. Εχουν τις ριζες για να "πιανονται" σε πετρες/ξυλα κτλ... Οι καφε κυλιδες που λες ενδεχεται να ειναι καφε αλγη (πρεπει να ανεβασεις φωτο για να δουμε σιγουρα τι ειναι). Ποσο καιρο τις εχεις μεσα στο ενυδρειο? Τριανατφυλλε τις εχω δυο βδομαδες περιπου κανε ενα κοπο και ριξε μια ματια στις παρακατω φωτογραφιες http://i289.photobucket.com/albums/ll205/G...sh/P4070261.jpg http://i289.photobucket.com/albums/ll205/G...sh/P4070259.jpg Υ.Γ. αλλαξα πλοηγο και δεν ξερω για καποιο λογο δεν μπορω να βαλω link Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 7 Απριλίου 2009 #33 Share 7 Απριλίου 2009 (edited) Τις εχεις φυτεψει? βλεπω καλα? Αν ναι τοτε βγαλτες αμεσως! ή τουλαχιστον αφησε ενα κενο μεταξυ ριζωματος και χαλικιου... ή στην καλυτερη να τις δεσεις πανω σε μια μικρη πετρουλα ή ξυλαρακι... δεν φυτευονται οι ανουμπιες... Τωρα οσο αφορα τις καφε κυλιδες... δεν φαινονται καλα στις φωτο, αλλα μαλλον μοιαζει με καφε αλγη! Έγινε επεξεργασία 7 Απριλίου 2009 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Απριλίου 2009 Author #34 Share 7 Απριλίου 2009 Τις εχεις φυτεψει? βλεπω καλα? Αν ναι τοτε βγαλτες αμεσως! ή τουλαχιστον αφησε ενα κενο μεταξυ ριζωματος και χαλικιου... ή στην καλυτερη να τις δεσεις πανω σε μια μικρη πετρουλα ή ξυλαρακι... δεν φυτευονται οι ανουμπιες... Τωρα οσο αφορα τις καφε κυλιδες... δεν φαινονται καλα στις φωτο, αλλα μαλλον μοιαζει με καφε αλγη! δεν φυτευονται ? ( ...αν τις βγαλω μετα θα επιπλεουν? ειναι πολυ ελαφριες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Απριλίου 2009 Author #35 Share 7 Απριλίου 2009 Τις εχεις φυτεψει? βλεπω καλα? Αν ναι τοτε βγαλτες αμεσως! ή τουλαχιστον αφησε ενα κενο μεταξυ ριζωματος και χαλικιου... ή στην καλυτερη να τις δεσεις πανω σε μια μικρη πετρουλα ή ξυλαρακι... δεν φυτευονται οι ανουμπιες... Τωρα οσο αφορα τις καφε κυλιδες... δεν φαινονται καλα στις φωτο, αλλα μαλλον μοιαζει με καφε αλγη! δεν εχω καταλαβει πως να τις τοποθετησω? ( ..η καθε αλγη πως καταπολεματε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 7 Απριλίου 2009 #36 Share 7 Απριλίου 2009 (edited) Αφησε ενα κενο (να μην ειναι δηλαδη ολο το ριζωμα φυτεμενο) μεταξυ ριζωματος και χαλικιου αν δεν θελεις να τις δεσεις... ή να τις δεσεις πανω σε μια μικρη πετρουλα ή ξυλαρακι (με πετονια οχι πολυ σφιχτα μεχρι να πιαστει μονη της με το ριζωμα της μετα βγαζεις την πετονια)... δεν φυτευονται οι ανουμπιες... Έγινε επεξεργασία 7 Απριλίου 2009 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 7 Απριλίου 2009 #37 Share 7 Απριλίου 2009 Πατα το ενυδρειο στην υπογραφη μου για να δεις πως τις εχω εγω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Απριλίου 2009 #38 Share 7 Απριλίου 2009 Το βιντεο δεν το ειδες που σου εδωσα? 1. Να μη τις φυτεψεις μεσα στο βυθο. Το ριζωμα (κατι σαν οριζοντιος κορμος που εχουν) πρεπει να ειναι απ'εξω. Δεσε τες πανω σε καποια ριζα μοπανι. Δωσε τους χωρο στον κορμο για να μεγαλωσουν και να μακρυνει το ριζωμα πανω του. Μη τις βαλεις κατω απο δυνατο φως, προτιμησε πιο σκιερα μερη του ενυδρειου. Κοιτα και αυτο το βιντεο sto 2':10'' δειχνεια και για την anubia. Μη σε μπερδευει ο πρωτος τροπος φυτεματος που κανει. Δειχνει πρωτα το ριζωμα και μετα τη φυτευει με τετοιο τροπο που αφηνει το ριζωμα απ'εξω. Δεν στο συνιστω γιατι θα σου ξεφυτευεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Απριλίου 2009 Author #39 Share 7 Απριλίου 2009 Δεσε τες πανω σε καποια ριζα μοπανι τι ειναι αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Απριλίου 2009 #40 Share 7 Απριλίου 2009 Δεσε τες πανω σε καποια ριζα μοπανι τι ειναι αυτο? http://www.aquazone.gr/forums/index.php?sh...mp;#entry167248 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Απριλίου 2009 Author #41 Share 7 Απριλίου 2009 Το βιντεο δεν το ειδες που σου εδωσα? Μη σε μπερδευει ο πρωτος τροπος φυτεματος που κανει. Δειχνει πρωτα το ριζωμα και μετα τη φυτευει με τετοιο τροπο που αφηνει το ριζωμα απ'εξω. Δεν στο συνιστω γιατι θα σου ξεφυτευεται. και κατι αλλο δεν μπορω να καταλαβω ποιο φυτο ειναι η ανουμπια απο ολα αυτα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 7 Απριλίου 2009 #42 Share 7 Απριλίου 2009 (edited) και κατι αλλο δεν μπορω να καταλαβω ποιο φυτο ειναι η ανουμπια απο ολα αυτα? 1. Να μη τις φυτεψεις μεσα στο βυθο. Το ριζωμα (κατι σαν οριζοντιος κορμος που εχουν) πρεπει να ειναι απ'εξω. Δεσε τες πανω σε καποια ριζα μοπανι. Δωσε τους χωρο στον κορμο για να μεγαλωσουν και να μακρυνει το ριζωμα πανω του. Μη τις βαλεις κατω απο δυνατο φως, προτιμησε πιο σκιερα μερη του ενυδρειου. Κοιτα και αυτο το βιντεο sto 2':10'' δειχνεια και για την anubia. 2. Μην αργησεις, γιατι στην αναπτυξη ειναι που χρειαζονται το χωρο. Αλλιως μενουν νανοι. Χαιρομαι που εχουμε την ιδια τρελλα 3. Να'σαι καλα. Ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα στις 11/4 στον καθιερωμενο καφε του AZ καθε δευτερο σαββατο του μηνα. Έγινε επεξεργασία 7 Απριλίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Απριλίου 2009 Author #43 Share 7 Απριλίου 2009 Δυσκολο τωρα ανχωθηκα περισσοτερο ..και δεν εχει και πουθενα σκιερο μερος το ενυδριο μου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 7 Απριλίου 2009 #44 Share 7 Απριλίου 2009 Πολύ απλό φίλε μου, αγκαλιάζεις ένα ξύλο ή μια πέτρα με τις ρίζες της και μετά την δένεις με πετονιά, καλά αλλά όχι σφιχτά βρές και ένα σημείο στο ενυδρείο με λίγο φώς όπως πχ μια γωνία και είναι οκ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 7 Απριλίου 2009 Author #45 Share 7 Απριλίου 2009 Πολύ απλό φίλε μου, αγκαλιάζεις ένα ξύλο ή μια πέτρα με τις ρίζες της και μετά την δένεις με πετονιά, καλά αλλά όχι σφιχτά βρές και ένα σημείο στο ενυδρείο με λίγο φώς όπως πχ μια γωνία και είναι οκ. α πολυ ωραια!!! ...ευχαριστω παιδια με εχετε ξελασπωσει πολλες φορες! )) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος