krisos 29 Μαρτίου 2009 #1 Share 29 Μαρτίου 2009 Καλημερουδια εχω παρει ενα ενυδριο 60lt αισιως ειμαι στην 2η εβδομαδα και ολα πανε πριμα μεσα σε αυτο εχω δυο πλαστικα φυτα και σκεφτομαι να τα αντικαταστισω με δυο η ενα φυσικο ...απο το σαιτ κυριως προτεινετε/προωθητε για λογους ευκολιας η Ανουμπιες η οποια δεν χρειαζετε υποστρωμα και τετοια ...θα περιμενω βεβαια αλλες 2 εβδομαδες να στρωσει καλα το ενυδριο και μετα θα τα τοποθετησω και το ερωτημα ειναι αν τα χρυσοψαρα μου τρωνε τις Ανουμπιες και τι θα αλλαξει πρακτικα μεσα στο ενυδριο? ευχαριστω Το ενυδριο μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 29 Μαρτίου 2009 Author #2 Share 29 Μαρτίου 2009 Καλημερουδια εχω παρει ενα ενυδριο 60lt αισιως ειμαι στην 2η εβδομαδα και ολα πανε πριμα μεσα σε αυτο εχω δυο πλαστικα φυτα και σκεφτομαι να τα αντικαταστισω με δυο η ενα φυσικο ...απο το σαιτ κυριως προτεινετε/προωθητε για λογους ευκολιας η Ανουμπιες η οποια δεν χρειαζετε υποστρωμα και τετοια ...θα περιμενω βεβαια αλλες 2 εβδομαδες να στρωσει καλα το ενυδριο και μετα θα τα τοποθετησω και το ερωτημα ειναι αν τα χρυσοψαρα μου τρωνε τις Ανουμπιες και τι θα αλλαξει πρακτικα μεσα στο ενυδριο? ευχαριστω Το ενυδριο μου κανεις που να μπορει να βοηθησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 29 Μαρτίου 2009 #3 Share 29 Μαρτίου 2009 κανεις που να μπορει να βοηθησει? Πριν απο σενα ξεκινησαν και καποιοι αλλοι. Ριξε λιγο διαβασμα γιατι ειναι ΟΛΑ ηδη γραμμενα αναλυτικα στο φορουμ. Οτι αφορα το στησιμο ενυδρειου στους αρχαριους. Καλο διαβασμα.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 29 Μαρτίου 2009 #4 Share 29 Μαρτίου 2009 Καλημερουδια εχω παρει ενα ενυδριο 60lt Με γεια αισιως ειμαι στην 2η εβδομαδα και ολα πανε πριμα Κανεις μετρησεις? Τι τιμες εχεις? μεσα σε αυτο εχω δυο πλαστικα φυτα και σκεφτομαι να τα αντικαταστισω με δυο η ενα φυσικο Καλα σκεφτεσαι ...απο το σαιτ κυριως προτεινετε/προωθητε για λογους ευκολιας η Ανουμπιες η οποια δεν χρειαζετε υποστρωμα και τετοια ... και αλλα φυτα αναλογα το ενυδρειο και τα ψαρια θα περιμενω βεβαια αλλες 2 εβδομαδες να στρωσει καλα το ενυδριο και μετα θα τα τοποθετησω Θα περιμενεις να στρωσει για τα φυτα? και δεν περιμενες για να βαλεις τα ψαρια? και το ερωτημα ειναι αν τα χρυσοψαρα μου τρωνε τις Ανουμπιες και τι θα αλλαξει πρακτικα μεσα στο ενυδριο? ευχαριστω Το ενυδριο μου Δυσκολο να τις φανε τις ανουμπιες, ειναι σκληρα φυτα και βγαζουν και καποιο υγρο οταν κοβονται που δεν αρεσει στα ψαρια. Τα ζωντανα φυτα προσφερουν οξυγονο κατα τη διαρκεια της ημερας, αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι καταναλωνουν θρεπτικες γι'αυτα ουσιες που ειναι δηλητηρια για τα ψαρια (αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα), οι οποιες ουσιες εκτος που δηλητηριαζουν τα ψαρια, αν μενουν στο νερο χωρις να καταναλωνονται, γεμιζει αλγες το ενυδρειο. Το ενυδρειο ειναι μικρο για τα ψαρια. Τα ψαρια μεγαλωνουν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 30 Μαρτίου 2009 Author #5 Share 30 Μαρτίου 2009 Δυσκολο να τις φανε τις ανουμπιες, ειναι σκληρα φυτα και βγαζουν και καποιο υγρο οταν κοβονται που δεν αρεσει στα ψαρια. Τα ζωντανα φυτα προσφερουν οξυγονο κατα τη διαρκεια της ημερας, αλλα το πιο σημαντικο ειναι οτι καταναλωνουν θρεπτικες γι'αυτα ουσιες που ειναι δηλητηρια για τα ψαρια (αμμωνια, νιτρωδη, νιτρικα), οι οποιες ουσιες εκτος που δηλητηριαζουν τα ψαρια, αν μενουν στο νερο χωρις να καταναλωνονται, γεμιζει αλγες το ενυδρειο. Το ενυδρειο ειναι μικρο για τα ψαρια. Τα ψαρια μεγαλωνουν. Καταρχην ευχαριστω που ασχοληθηκες με το θεμα μου ...δυστιχως απο το πετ μου ειπαν μονο 24 ωρες κανω συνεχως μετρισεις με τις καρτελιτσες και τα τεστ 2και 3 φορες την μερα και οι ενδιξεις δειχνουν καλες εκτος απο το ph που ειναι σταθερο στο 8 ..εκει που το αγορασα τον ρωτησα μηπως φταει το χαλικακι και αυτος μου ειπε οτι δεν ειναι και οτι το χαλικι ..αν δεν κανω λαθος μου ειπες οτι ειναι χαλαζιτης εχει ph ...τεσπα ολα διεχνουν υπο ελενχο την περασμενη παρασκευη συμπληρωσα ηδη μια εβδομαδα εχω κανει μια αλλαγη νερου 30% ..κατι που κοιταζα απο αυτα που μου ελεγες 1) 60 lt λες δεν φτανουν για δυο χρυσοψαρα? ...εχω παρει δυο redcup αν δεν κανω λαθος πρεπει να ειναι το ειδος ORANDA απο αυτα που διαβαζω ..μελεταω οταν γυρισω απο φανταρος να παρω ενα μελυτερο ενυδριο 150 lt + και να βαλω ακομα 2 μικρα ιδια γιατι ειναι πολυ ωραια ψαρακια ..εχω φτιαχτει πολυ 2)Απο την εμπειρια σου λες δεν χωραει μια ανουμπια στο 60lt? ...και ποσο βλαβερες ειναι οι αλγες?(Θα ψαξω και εγω να διαβασω σχτικα θεματα) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 30 Μαρτίου 2009 Author #6 Share 30 Μαρτίου 2009 Πριν απο σενα ξεκινησαν και καποιοι αλλοι. Ριξε λιγο διαβασμα γιατι ειναι ΟΛΑ ηδη γραμμενα αναλυτικα στο φορουμ. Οτι αφορα το στησιμο ενυδρειου στους αρχαριους. Καλο διαβασμα.- ...να σαι καλα ...απλα προβληματιζομαι αν σε ενα 60lt ενυδριο ειναι πρακτικο να βαλω 1 η 2 ανουμπιες ..η περισσοτερο μπελας ..δεν ξερω Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2009 #7 Share 30 Μαρτίου 2009 Ανουμπιες βαζεις οσες θελεις. Εχεις ακουσει πουθενα για "φυτοφορτωση"? Την ιχθυοφορτωση να προσεξεις. Καθε χρυσοψαρο θελει 40-50 λιτρα ΝΕΡΟ, αυτο για να μεγαλωσει και να ζησει αξιοπρεπως και εσυ για να μην τρεχεις με προβληματα στο νερο και αρρωστιες. Το ενυδρειο δεν το βλεπω να ειναι ουτε 60 λιτρα νερο. Ισως να ειναι ο ογκος του ενυδρειου 60 λιτρα, οι εξωτερικες διαστασεις δηλαδη. Μπορεις να το μετρησεις στο περιπου μονος σου. Μετρα απο κατω εκει που τελειωνει το χαλικι και αρχιζει το νερο μεχρι την επιφανεια του νερου. Μετα μετρα μηκος και πλατος γυαλας (χωρις το φιλτρο πισω) Πολλαπλασιασε τα και διαιρεσε δια 1000. Αυτο που θα βρεις ειναι τα λιτρα νερο αν αφαιρεσεις και 1-2 λιτρα αναλογα τον ογκο των διακοσμητικων και του φιλτρου. Παραδειγμα : υψος νερου 30cm Χ μηκος 40cm Χ βαθος 25cm = 30000 : 1000 = 30 λιτρα μειον 1-2 λιτρα διακοσμηση 28 λιτρα καθαρα νερο. Μπορει να σου ειπαν στο πετσοπ να βαλεις μετα απο 24 ωρες ψαρι αλλα οχι ψαριΑ. Κι αυτο για να κρατηθει ζωντανη η βιολογια με τους ρυπους του ψαριου. Αυτο μπορουσες να το κανεις και ριχνωντας καθε μερα λιγη τροφη. Απλα κραταει περισσοτερο (4-5 εβδομαδες περιπου) το στρωσιμο αλλα δεν ταλαιπωρηται καποιο ζωντανο ετσι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2009 #8 Share 30 Μαρτίου 2009 (edited) Αλλα ευκολα φυτα μπορεις να βρεις σε αυτον τον καταλογο. http://www.aquaticplantcentral.com/forumap...tfinder/all.php Επιλεγεις πρωτα αυτα που λενε Difficulty : Easy ή Very Easy Μετα αν δεν θες να κλαδευεις συχνα, εννοω καθε 4-7 μερες που ειναι για αυτους που εχουν πολυ χρονο, ξεχωρισε απο τα ευκολα που εχεις ηδη επιλεξει, αυτα που γραφουν μεσα στο προφιλ τους Growth Rate: Slow Αναλογα τη θεση που θες να τα βαλεις ατο ενυδρειο επελεξε αυτα που ψηλωνουν αρκετα για την πλατη του ενυδρειου και οσο πιο χαμηλα γινονται τα φυτα τα επιλεγεις για την μπροστινη πλευρη. Φυσικα καλο ειναι να προσεξεις και τις απαιτησεις τους σε φως. Lighting Requirements : Medium σημαινει οτι χρειαζεται περιπου 0,3-0,5 watt ανα λιτρο ογκου ενυδρειου. Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 30 Μαρτίου 2009 Author #9 Share 30 Μαρτίου 2009 Ανουμπιες βαζεις οσες θελεις. Εχεις ακουσει πουθενα για "φυτοφορτωση"? Την ιχθυοφορτωση να προσεξεις. Καθε χρυσοψαρο θελει 40-50 λιτρα ΝΕΡΟ, αυτο για να μεγαλωσει και να ζησει αξιοπρεπως και εσυ για να μην τρεχεις με προβληματα στο νερο και αρρωστιες. Το ενυδρειο δεν το βλεπω να ειναι ουτε 60 λιτρα νερο. Ισως να ειναι ο ογκος του ενυδρειου 60 λιτρα, οι εξωτερικες διαστασεις δηλαδη. Μπορεις να το μετρησεις στο περιπου μονος σου. Μετρα απο κατω εκει που τελειωνει το χαλικι και αρχιζει το νερο μεχρι την επιφανεια του νερου. Μετα μετρα μηκος και πλατος γυαλας (χωρις το φιλτρο πισω) Πολλαπλασιασε τα και διαιρεσε δια 1000. Αυτο που θα βρεις ειναι τα λιτρα νερο αν αφαιρεσεις και 1-2 λιτρα αναλογα τον ογκο των διακοσμητικων και του φιλτρου. Παραδειγμα : υψος νερου 30cm Χ μηκος 40cm Χ βαθος 25cm = 30000 : 1000 = 30 λιτρα μειον 1-2 λιτρα διακοσμηση 28 λιτρα καθαρα νερο. Μπορει να σου ειπαν στο πετσοπ να βαλεις μετα απο 24 ωρες ψαρι αλλα οχι ψαριΑ. Κι αυτο για να κρατηθει ζωντανη η βιολογια με τους ρυπους του ψαριου. Αυτο μπορουσες να το κανεις και ριχνωντας καθε μερα λιγη τροφη. Απλα κραταει περισσοτερο (4-5 εβδομαδες περιπου) το στρωσιμο αλλα δεν ταλαιπωρηται καποιο ζωντανο ετσι. Οι γνωσεις σου ειναι Θησαυρος ευχαριστω πολυ φιλε μου ..θα παω να αγορασω αυριο δυο ανουμπιες ..μολις δω οτι μεγαλωνουν τα ψαρακια μου θα παω να παρω ενα μεγαλυτερο ενυδριο ...προσανατολιζομε γυρο στα 250 δεν ξερω ακομα ..εχω κολησει με το σπορ και νομιζω παιρνω πολλα απο αυτο ευχαριστω για οσα εκατσες και μου εγραψες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2009 #10 Share 30 Μαρτίου 2009 1. θα παω να αγορασω αυριο δυο ανουμπιες 2. μολις δω οτι μεγαλωνουν τα ψαρακια μου θα παω να παρω ενα μεγαλυτερο ενυδριο ...προσανατολιζομε γυρο στα 250 δεν ξερω ακομα ..εχω κολησει με το σπορ και νομιζω παιρνω πολλα απο αυτο 3. ευχαριστω για οσα εκατσες και μου εγραψες! 1. Να μη τις φυτεψεις μεσα στο βυθο. Το ριζωμα (κατι σαν οριζοντιος κορμος που εχουν) πρεπει να ειναι απ'εξω. Δεσε τες πανω σε καποια ριζα μοπανι. Δωσε τους χωρο στον κορμο για να μεγαλωσουν και να μακρυνει το ριζωμα πανω του. Μη τις βαλεις κατω απο δυνατο φως, προτιμησε πιο σκιερα μερη του ενυδρειου. Κοιτα και αυτο το βιντεο sto 2':10'' δειχνεια και για την anubia. 2. Μην αργησεις, γιατι στην αναπτυξη ειναι που χρειαζονται το χωρο. Αλλιως μενουν νανοι. Χαιρομαι που εχουμε την ιδια τρελλα 3. Να'σαι καλα. Ελπιζω να τα πουμε και απο κοντα στις 11/4 στον καθιερωμενο καφε του AZ καθε δευτερο σαββατο του μηνα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 30 Μαρτίου 2009 Author #11 Share 30 Μαρτίου 2009 ευχαριστω! ..ευχαριστω και παλι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 30 Μαρτίου 2009 #12 Share 30 Μαρτίου 2009 (edited) Πολυ σημαντικο και το ξεχασα. Τα χρυσοψαρα ειναι φυτοφαγα ψαρια. Τις ανουμπιες βαιβεια δεν τις τρωνε, ισως προσπαθησουν αλλα μη φοβασαι. Ομως στο πιο πανω ποστ που εγραψα για ευκολα φυτα δεν μπορεις να επιλεξεις οποιοδηποτε αφου πολλα απο αυτα τα φυτα τα τρωνε. Αν θελεις να μαθεις ποια φυτα μπαινουν με φυτοφαγα ψαρια δες εδω http://www.tropica.com/default.asp?languageguid=en Δεξια εχει ενα μπλε πινακακι που λεει "SPECIES LIST". Απο κατω εχει μια πρασινη ενδειξη που γραφει "All plants". Πατα δεξια της το βελακι και θα ανοιξει ενα πινακακι επιλογων. Διαλεξε "Not eaten by herbivorus fish" Απο κατω θα σου βγουν ολα τα φυτα που δεν τρωγονται, με πρωτη πρωτη την ανουμπια Έγινε επεξεργασία 30 Μαρτίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 30 Μαρτίου 2009 Author #13 Share 30 Μαρτίου 2009 Πολυ σημαντικο και το ξεχασα. Τα χρυσοψαρα ειναι φυτοφαγα ψαρια. Τις ανουμπιες βαιβεια δεν τις τρωνε, ισως προσπαθησουν αλλα μη φοβασαι. Ομως στο πιο πανω ποστ που εγραψα για ευκολα φυτα δεν μπορεις να επιλεξεις οποιοδηποτε αφου πολλα απο αυτα τα φυτα τα τρωνε. Αν θελεις να μαθεις ποια φυτα μπαινουν με φυτοφαγα ψαρια δες εδω http://www.tropica.com/default.asp?languageguid=en Δεξια εχει ενα μπλε πινακακι που λεει "SPECIES LIST". Απο κατω εχει μια πρασινη ενδειξη που γραφει "All plants". Πατα δεξια της το βελακι και θα ανοιξει ενα πινακακι επιλογων. Διαλεξε "Not eaten by herbivorus fish" Απο κατω θα σου βγουν ολα τα φυτα που δεν τρωγονται, με πρωτη πρωτη την ανουμπια εισαι φοβερος ...αν καποια στιγμη ερθεις Χαλκιδα κερναω καφεδακι! ..ειμαι κατενθουσιασμενος ισως τελικα τα ενυδρια και ψαρια ειναι η ''ψυχαγωγια'' που ηθελα ! ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 1 Απριλίου 2009 Author #14 Share 1 Απριλίου 2009 Πολυ σημαντικο και το ξεχασα. Τα χρυσοψαρα ειναι φυτοφαγα ψαρια. Τις ανουμπιες βαιβεια δεν τις τρωνε, ισως προσπαθησουν αλλα μη φοβασαι. Ομως στο πιο πανω ποστ που εγραψα για ευκολα φυτα δεν μπορεις να επιλεξεις οποιοδηποτε αφου πολλα απο αυτα τα φυτα τα τρωνε. Αν θελεις να μαθεις ποια φυτα μπαινουν με φυτοφαγα ψαρια δες εδω http://www.tropica.com/default.asp?languageguid=en Δεξια εχει ενα μπλε πινακακι που λεει "SPECIES LIST". Απο κατω εχει μια πρασινη ενδειξη που γραφει "All plants". Πατα δεξια της το βελακι και θα ανοιξει ενα πινακακι επιλογων. Διαλεξε "Not eaten by herbivorus fish" Απο κατω θα σου βγουν ολα τα φυτα που δεν τρωγονται, με πρωτη πρωτη την ανουμπια Ασε φιλε μου τα εκανα μανταρα!! πηρα της ανουμπιες και μαζι με αυτα αγορασα και κουρτινα για το οξυγονο και εναν βραχο που μου αρεσαι ..γυριζω λοιπον σπιτι για να τα τοποθετισω μεχρι να τα καθαρισω και να τα τοποθετισω μου πηρε ολο ολη μιση ωρα ...τα ψαρια μου ομως ..στεσαριστικαν και εβγαλαν στην ουρα κατι σαν φουσκαλιστες ..τελος παντων ρωτησα εκει στο πετ shop και μου εδωσαν κατι σκευασματα και τωρα τα ψαρακια μου ειναι καλυτερα ..και καθε μερα τα βλεπω βελτιωνεται η κατασταση ..να σε ρωτησω κατι ? τι εξοδα μπορει να εχει η αποθεραπεια? αυτη μου πουλησε 1)ανθρακα2) εναν κοντσιονερ(Μπλε χρωματος) 3) μια λευκη σκονη 4)θερμοστατη ..ολα τα χρησιμοποιω απο τις οδηγειες που γραφει πισω χρειαζοταν ομως ο ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ? ..πληρωσα 40 ευρω ..και το ερωτημα ειναι ποσο με δουλεψε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Απριλίου 2009 #15 Share 1 Απριλίου 2009 Κάθε διαδικασία σε ένα ενυδρείο έχει τα έξοδά του! Καλό θα είναι πριν κάνεις την όποια κίνηση με τα πετ σοπ να ενημερώνεσαι από εδώ μέσα! Αν σε δούλεψε ή όχι εξαρτάται από το τί ασθένεια έχεις και τί είδους σκευάσματα είναι αυτά (ονομασίες). Μπορείς να ανοίξεις ένα τόπικ στις ασθένειες γλυκού νερού, συμπληρώσεις την κατάλληλη φόρμα και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 1 Απριλίου 2009 Author #16 Share 1 Απριλίου 2009 Κάθε διαδικασία σε ένα ενυδρείο έχει τα έξοδά του! Καλό θα είναι πριν κάνεις την όποια κίνηση με τα πετ σοπ να ενημερώνεσαι από εδώ μέσα! Αν σε δούλεψε ή όχι εξαρτάται από το τί ασθένεια έχεις και τί είδους σκευάσματα είναι αυτά (ονομασίες). Μπορείς να ανοίξεις ένα τόπικ στις ασθένειες γλυκού νερού, συμπληρώσεις την κατάλληλη φόρμα και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας! με τα εξοδα δεν εχω προβλημα απλα φορτωνω αφαναστα οταν προσπαθουν να με δουλεψουν τα ψαρια ειχαν κατι φουσκαλιτσες στην ουρα και στην περιοχη μπροστα απο την ουρα ειχαν κοκκινισει ..τωρα εχει αρχισει να βαλτιωνεται η κατασταση εχουν φυγει οι φουσκαλες και εχουν υποχωρισει οι κοκινιλες ...αγορασα οτι μου προτεινε αυτος αλλα να σε ρωτησω χρειαζονται τα χρυσοψαρα θερμοστατη? οεο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 1 Απριλίου 2009 Author #17 Share 1 Απριλίου 2009 Κάθε διαδικασία σε ένα ενυδρείο έχει τα έξοδά του! Καλό θα είναι πριν κάνεις την όποια κίνηση με τα πετ σοπ να ενημερώνεσαι από εδώ μέσα! Αν σε δούλεψε ή όχι εξαρτάται από το τί ασθένεια έχεις και τί είδους σκευάσματα είναι αυτά (ονομασίες). Μπορείς να ανοίξεις ένα τόπικ στις ασθένειες γλυκού νερού, συμπληρώσεις την κατάλληλη φόρμα και να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας! με τα εξοδα δεν εχω προβλημα απλα φορτωνω αφαναστα οταν προσπαθουν να με δουλεψουν τα ψαρια ειχαν κατι φουσκαλιτσες στην ουρα και στην περιοχη μπροστα απο την ουρα ειχαν κοκκινισει ..τωρα εχει αρχισει να βαλτιωνεται η κατασταση εχουν φυγει οι φουσκαλες και εχουν υποχωρισει οι κοκινιλες ...αγορασα οτι μου προτεινε αυτος αλλα να σε ρωτησω χρειαζονται τα χρυσοψαρα θερμοστατη? οεο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 1 Απριλίου 2009 #18 Share 1 Απριλίου 2009 χρειαζονται τα χρυσοψαρα θερμοστατη? οεο? Όχι, αλλά εξαρτάται από το είδος της ασθένειας. Υπάρχουν ασθένειες που αντιμετωπίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε πάντα χρειάζεται να έχεις έναν θερμοστάτη κι ας είναι εκτός λειτουργείας! Το σημαντικό είναι με αυτά που σου έδωσε και αγόρασες να βλέπεις βελτίωση. Αν βλέπεις σημαίνει ότι "έπιασες" την ασθένεια και την καταπολεμάς! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 2 Απριλίου 2009 Author #19 Share 2 Απριλίου 2009 Όχι, αλλά εξαρτάται από το είδος της ασθένειας. Υπάρχουν ασθένειες που αντιμετωπίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες, οπότε πάντα χρειάζεται να έχεις έναν θερμοστάτη κι ας είναι εκτός λειτουργείας! Το σημαντικό είναι με αυτά που σου έδωσε και αγόρασες να βλέπεις βελτίωση. Αν βλέπεις σημαίνει ότι "έπιασες" την ασθένεια και την καταπολεμάς! μαλιστα ευχαριστω πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 4 Απριλίου 2009 Author #20 Share 4 Απριλίου 2009 η μια απο τις δυο Ανουμπιες που τοποθετησα εχασε το πρασινο χρωμα της ..ξερει κανεις γιατι? ..υποψην στο ενυδριο μου δεν υπαρχει πουθενα σκιερο μερος Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Απριλίου 2009 #21 Share 4 Απριλίου 2009 1. Τι θερμοκρασια δειχνει το θερμομετρο (οχι ο θερμοστατης του θερμαντηρα). 2. Εριξες καποιος εξτρα ζουμι ή φαρμακο? και ποιο? 3. Υπαρχει ανθρακας (ή σε μορφη μαυρου σφουγγαριου) στη φιλτρανση? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 4 Απριλίου 2009 #22 Share 4 Απριλίου 2009 τι λύπασμα ρίχνεις??που την έχεις βάλει την ανούμπια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 4 Απριλίου 2009 Author #23 Share 4 Απριλίου 2009 1. Τι θερμοκρασια δειχνει το θερμομετρο (οχι ο θερμοστατης του θερμαντηρα). 2. Εριξες καποιος εξτρα ζουμι ή φαρμακο? και ποιο? 3. Υπαρχει ανθρακας (ή σε μορφη μαυρου σφουγγαριου) στη φιλτρανση? 1. Τι θερμοκρασια δειχνει το θερμομετρο (οχι ο θερμοστατης του θερμαντηρα). 25 βαθμους σταθερα 2. Εριξες καποιος εξτρα ζουμι ή φαρμακο? και ποιο? οχι φιλος 3. Υπαρχει ανθρακας (ή σε μορφη μαυρου σφουγγαριου) στη φιλτρανση? οχι το χρωμα του φυτου αλλαξες την επομενη μερα αφου τα τοποθετησα ..σχεδον αμεσως το αλλο φαινεται να προοδευει κανονικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 4 Απριλίου 2009 Author #24 Share 4 Απριλίου 2009 εχω ανθρακα ..ειχε το ενα ψαρακι μου καποια ασθενια και μου ειπε ο πετ σοπας να το βαλω την 8η μερα μετα απο καποια σκευασματα που εδωσε για αποθεραπεια να το βαλω λες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 4 Απριλίου 2009 #25 Share 4 Απριλίου 2009 Οχι, θα δευσμευει τα λιπασματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος