Jump to content

κοντευει ο καιρος!!

salamander

Recommended Posts

εγω παντος σε αλλο ενυδρειο σε οριζοντια θεση περιπου 2χρονια χωρις κανενα προβλημα, αλλα αν ειναι ετσι θα τους βαλω σε θεση που να τους καλύπτει το νερο.

• Απαντήσεις 56
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

καλορίζικο !

βρήκες di φίλτρο ?

αν όχι δες εδώ ,

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25900

στο αρχείο που θα βρεις ψάξε τους κωδικούς

DI-CAN-1

DI-CAN-2

προτίμησε το μεγάλο

σκοπεύεις να βάλεις και τρίτη ΜΗ 150 W ? περιττή σπατάλη μάλλον

καλή συνέχεια :unsure:

spin για το di φιλτρο σου εχω στειλει π.μ . μετα για το φωτισμο που λες υπολόγισα οτι τα καθαρα λιτρα του ενυδρειου θα ειναι 470, οποτε ο κανονας λεει 1w ανα λιτρο. γιαυτο εκανα και αυτη την επιλογη. τη λετε?

και εγώ νομίζω ότι σε οριζόντια θέση έχουν καλύτερη απόδοση , αλλά αν υπάρχει ελάττωμα και περάσει μέσα υγρασία δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί ,

μια γείωση θα έλυνε το πρόβλημα φαντάζομαι

πμ δεν έλαβα ..

ΙΜΟ ξεκίνα με 2χ150 , αν τα περισσότερα πηγαίνουν – που θα πηγαίνουν :unsure: – καλά , μείνε εκεί :unsure:

αν η ροή νερού που τους περιβάλει είναι δυνατή , η απόδοση θα είναι όμοια και στις δυο περιπτώσεις

αν η ροή είναι χαμηλή και ο θερμαντήρας είναι κάθετος και τοποθετημένος ρηχά το ζεστό ρεύμα νερού που αναδύεται θα έχει λιγότερη επαφή με το υπόλοιπο νερό πριν βγει στη επιφάνια και <χαθεί> , αυτό μπορείς να το δεις αν κοιτάξεις προσεκτικά στο νερό που περιβάλει το θερμαντήρα .

έτσι το σκέφτομαι

και εγώ νομίζω ότι σε οριζόντια θέση έχουν καλύτερη απόδοση , αλλά αν υπάρχει ελάττωμα και περάσει μέσα υγρασία δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί ,

μια γείωση θα έλυνε το πρόβλημα φαντάζομαι

πμ δεν έλαβα ..

ΙΜΟ ξεκίνα με 2χ150 , αν τα περισσότερα πηγαίνουν – που θα πηγαίνουν :unsure: – καλά , μείνε εκεί :wacko:

πολυ σωστη σκεψη...για το φωτισμο που λες ακομα δεν εχω κανει την αγορα , εχω βαλει ενα λινκ στην αρχει με φωτιστικο που σκευτομαι να αγορασω. Βεβαια θα ψαξω και θα πειραματιστω αρκετα για να καταληξω στο επιθυμητο αποτελεσμα . :unsure:

παιδια θελω να μου πειτε που να βαλω και τη στο sump ..

Έγινε επεξεργασία - salamander

εχω σκεφτει στο πρωτο δωματιο να μπουν διαφορα σφουγγαρια στο δευτερο το skimmer στο τριτο που θα ριχνει το skimmer το νερο να υπαρχει ανθρακας και αντι-φως στο τεταρτο θερμοστατες και live rock και στο πεμπτο αντλια επιστροφης.. οποτε ακουω προτασεις.

παιδια θελω να μου πειτε που να βαλω και τη στο sump ..

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=214006

αυριο θα μπει στο ενυδρειο 13κιλα βραχος και 15κιλα αραγων. ζωντανα και τα δυο. ειναι απο ενυδρειο το οποιο δουλευει καιρο. Τη πρεπει να κανω να τα βαλω με κλειστα φωτα και να το αφησω ετσι κανενα μηνα ? και επισης η μια nanostream η 6055 αν και καινουργια μια σταματαει μια ξεκιναει και κανει ενα θορυβο λες και βρισκει καπου, καμια ιδεα?

Τον αραγωνίτη να το ξεπλύνεις καλά με αλμυρό νερό εφόσον είναι ζωντανός και θέλεις να τον διατηρήσεις έτσι . Αλλιώς τον πλύνεις με γλυκό και περιμένεις να ζωντανέψει με τον καιρό καθώς θα βρίσκεται στο ενυδρείο σου.

Εφόσον ο βράχος ήταν καιρό σε στρωμένο ενυδρείο δεν νομίζω να υπάρχει λόγος για συσκότιση εκτός κι αν έχει πάρα πολλές άλγες.

Για το κυκλοφορητή αν είναι σχετικά καινούριος κάνε χρήση της εγγύησης.

ο βράχος δεν εχει πολλές αλγες αλλά έχει μια μικρη ποσότητα γιαυτο και σκεφτηκα να τον αφήσω με κλειστά φώτα.Λέτε μήπως να αρχίσω σταδιακά να ανοίγω τα φώτα?

Η γνώμη μου είναι να ακολουθήσεις περίοδο συσκότητισης. Ο βράχος μπορεί να είναι στρωμένος, αλλά με την νέα τοποθέτηση θα χρειαστεί να αλλάξει τη δομή του, για να προσαρμοστεί στίς νέες περιβαλλοντικές συνθήκες.

Μπορείς να τον αφήσεις χωρις φώτα περίπου 15 μέρες και κατόπιν αρχίζεις σταδιακά το άναμα των φώτων.

Καλή συνέχεια.

ok θα κανω αυτο αν ειναι. με τον αραγωνιτη που τον εβαλα απευθειας υπάρχει πρόβλημα?

έβαλα τα 13 κιλα βραχου και καμια 15κιλα αραγωνιτη. βαζω μερικες φωτο βεβαια ειναι πολυ λιγα για το ενυδρειο αυτο αλλα μια αρχη. Επισης ανεβαζω και φωτο απο την κατασκευη που εκανα για βαση του βραχου με παγοκύστες.

post-11732-1241351202_thumb.jpg

post-11732-1241351270_thumb.jpg

post-11732-1241351313_thumb.jpg

post-11732-1241351350_thumb.jpg

... με τον αραγωνιτη που τον εβαλα απευθειας υπάρχει πρόβλημα?

Κανένα πρόβλημα.

Πάρε τεστάκια για αμμωνία ΝΟ2 και ΝΟ3 και μη βιαστείς να βάλεις ζωντανά αν δεν μηδενίσουν οι τιμές των αμμωνία και ΝΟ2.

ναι τα περιμενω τα τεστ μεσα στην βδομαδα να ερθουν. ετσι και αλλιος πρεπει να μπει ακομα κιαλος βραχος δεν νομιζω να μηδενιστουν με τοσο λιγο βραχο

παρατηρω τωρα τον βραχο μου και βλεπω κατι σαν μικρα δεντρακια καμια μισο χιλιοστο ασπρα δεν μπορω να τα βγαλω φοτο με τιποτα εχουν κατι σαν πλοκαμακια καμια 8-με 9 αλλα και παλι δεν μπορω να τα διακρινω τη μπορει να ειναι ?

Έχεις να δεις πολλά ακόμα.

Ο βράχος είναι επαρκής αφου δεν υπάρχει οργανικό φορτίο.

αρα να μην ανησυχω ? δεν ειναι κατι?

θελω να ρωτησω το εξης: ο κουβας που θα περιεχει το νερο για αναπληρωση πρεπει να εχει γλυκο νερο η αλμυρο(ιδιας αλατοτητας με του ενυδρειου)?

το νερο της αναπληρωσης πρεπει να ειναι γλυκο.

καλυτερα απο αντιστροφη οσμοση

σημερα σκευτομουν για να βαλω ενα reflegium στο ενυδρειο. υπαρχει ενα ραφι πανω απο το ενυδρειο οποτε σκευτομουν να το βαλω πανω απο το ενυδρειο.Με μια τρομπα να ανεβαινει το νερο και επιστρεφει απο μονο του.θα ηθελα να ρωτησω τη πρεπει να βαλω σε αυτο το ενυδρειο εκτος απο 14cm dsb που θα κανω. :bowdown:

παρακατω το ενυδρειακι που προοριζεται.

post-11732-1242026389_thumb.jpg

και επισης να βαλω τις τιμες μετα απο 2βδομαδες σχεδον που ειναι το ενυδρειο.

ΝΗ3-ΝΗ4 0.25

ΝΟ2 1

ΝΟ3 25

CA 450

MG 1400

KH 9

PH 8.3

alk 3.20

po4 0.03

δεν είναι καλή ιδέα να φωτίζεις το dsb γιατί πιάνει άλγη στην επιφάνεια του

, όχι ότι δεν γίνεται και θα πάθεις ζημιά αν το κάνεις αλλά νομίζω ότι είναι καλύτερα να διαλέξεις ανάμεσα σε φωτιζόμενο refugium με ζωντανό βράχο και μακροάλγες η σκοτεινό dsb

θα διάλεγα το πρώτο γιατί έχει πιο πολύ ενδιαφέρον

αν βάλεις 2-3 εκ άμμο στο κυρίως ενυδρείο θα έχεις πολλά από τα οφέλη της άμμου

Έγινε επεξεργασία - spin

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...