salamander 27 Μαρτίου 2009 #1 Share 27 Μαρτίου 2009 Γεια σας παιδια ,καταρχην να πω ενα μεγαλο μπραβο σε πολλους εδω μεσα που εχουνε αφιερωσει ωρες ,και τη γνωση τους σε ολους εμας.Λοιπον ξεκιναω το νεο reef ενυδρειο μου.Ειναι το δευτερο ενυδρειο μου το πρωτο ειναι με δισκους.Το ενυδρειο θα τελειωσει σε καμια 15ρια μερες το ιδιο και το sump.Διαστασεις 110μ χ 80π χ60υ και sump 90μ χ 40π χ 55υ.Σε αυτο που θελω να με βοηθησετε ειναι στον εξοπλισμο απο τα οσα εχω διαβασει κατεληξα στα εξης: skimmer: H&S skimmer 110-F2000 (υπαρχει ειδη), θελω να μου πειτε αν επαρκει η θελω ακομα 1 reverse osmosis (υπαρχει ειδη) 2 Tunze Turbelle nanostream 6055 μαζι και με το controller τους(δεν υπαρχει) Eheim professionell 2224 (υπαρχει ειδη)για ενεργο ανθρακα και φωσφορο. 2 θερμοστατες (υπαρχουν ειδη) 1 refractometer(δεν υπαρχει) αναπληρωση νερου της Τunze (υπαρχει ειδη) φωτα:HQI 2x150W+ 2x54W T5 + Moonlight 125cm http://www.aquafis.de/cat/product_info.php?products_id=639 και 1 HQI 150w στα 16000κ αυτα για αρχη οποτε ακουω γνωμες και παρατηρησεις για να καταληξω και εγω στο σωστο εξοπλισμο και να αποφυγω καποια λαθη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 27 Μαρτίου 2009 #2 Share 27 Μαρτίου 2009 Γεια σας παιδια ,καταρχην να πω ενα μεγαλο μπραβο σε πολλους εδω μεσα που εχουνε αφιερωσει ωρες ,και τη γνωση τους σε ολους εμας.Λοιπον ξεκιναω το νεο reef ενυδρειο μου.Ειναι το δευτερο ενυδρειο μου το πρωτο ειναι με δισκους.Το ενυδρειο θα τελειωσει σε καμια 15ρια μερες το ιδιο και το sump.Διαστασεις 110μ χ 80π χ60υκαι sump 90μ χ 40π χ 55υ.Σε αυτο που θελω να με βοηθησετε ειναι στον εξοπλισμο απο τα οσα εχω διαβασει κατεληξα στα εξης: skimmer: H&S skimmer 110-F2000 (υπαρχει ειδη), θελω να μου πειτε αν επαρκει η θελω ακομα 1......θα σε καλύψει reverse osmosis (υπαρχει ειδη).......καλό θα είναι να έχει και DI 2 Tunze Turbelle nanostream 6055 μαζι και με το controller τους(δεν υπαρχει)......θα δεις την όλη κυκλοφορία όταν θα λειτουργήσει το ενυδρείο Eheim professionell 2224 (υπαρχει ειδη)για ενεργο ανθρακα και φωσφορο........γιατί δεν τα βάζεις μέσα στο σαμπ ? 2 θερμοστατες (υπαρχουν ειδη) 1 refractometer(δεν υπαρχει) αναπληρωση νερου της Τunze (υπαρχει ειδη) φωτα:HQI 2x150W+ 2x54W T5 + Moonlight 125cm http://www.aquafis.de/cat/product_info.php?products_id=639 και 1 HQI 150w στα 16000κ............... αυτα για αρχη οποτε ακουω γνωμες και παρατηρησεις για να καταληξω και εγω στο σωστο εξοπλισμο και να αποφυγω καποια λαθη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 27 Μαρτίου 2009 Author #3 Share 27 Μαρτίου 2009 καποια προταση για reverse osmosis με di ? εχεις δικαιο θα τα βαλω μεσα στο sump εχω χωρο οποτε ... καποια αλλη προταση για κατι που ξεχναω? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 27 Μαρτίου 2009 #4 Share 27 Μαρτίου 2009 καποια προταση για reverse osmosis με di ?...........σίγουρα 4 σταδίων + DI 285 λίτρωνεχεις δικαιο θα τα βαλω μεσα στο sump εχω χωρο οποτε ... καποια αλλη προταση για κατι που ξεχναω? .........ψυκτικό υπάρχει ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 28 Μαρτίου 2009 Author #5 Share 28 Μαρτίου 2009 ψυκτικο δεν υπαρχει αλλα με προβληματιζει οτι γενικα ολο το δωματιο εχει μεγαλες θερμοκρασια το καλοκαιρι , και απ'οτι εχω δει ενα ψυκτικο μπορει να κατεβασει την θερμοκρασια ,αλλα μονο αν και το υπολοιπο δωματιο εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια . Ειμαι σωστος σε αυτο η κανω λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 28 Μαρτίου 2009 #6 Share 28 Μαρτίου 2009 Η θερμότητα του νερού του ενυδρείου μεταβάλλεται από την θερμότητα του χώρου και του φωτιστικού. Αφού έχεις αυξημένη θερμότητα στο δωμάτιο , η γνώμη μου είναι να προμηθευτείς ένα καλό ψυκτικό μηχάνημα με απόδοση παραπάνω των λίτρων του ενυδρείου , για να μπορεί να σε καλύψει και να μη δουλεύει οριακά και συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 28 Μαρτίου 2009 Author #7 Share 28 Μαρτίου 2009 υπαρχει καποιο ψυκτικο που εχεις να προτινεις η που να εχεις δοκιμαση?καποια εταιρια κατι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 28 Μαρτίου 2009 #8 Share 28 Μαρτίου 2009 η πρόταση μου είναι να πάρεις TECO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 28 Μαρτίου 2009 Author #9 Share 28 Μαρτίου 2009 ok ευχαριστω πολυ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 28 Μαρτίου 2009 #10 Share 28 Μαρτίου 2009 (edited) καποια προταση για reverse osmosis με di ? συγνώμη που επεμβαίνω αλλά μπορείς απλά να εγκαταστήσεις ένα di στην όσμωση που έχεις , δεν χρειάζεσαι καινούρια όσμωση Έγινε επεξεργασία 28 Μαρτίου 2009 - spin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 28 Μαρτίου 2009 #11 Share 28 Μαρτίου 2009 ψυκτικο δεν υπαρχει αλλα με προβληματιζει οτι γενικα ολο το δωματιο εχει μεγαλες θερμοκρασια το καλοκαιρι , και απ'οτι εχω δει ενα ψυκτικο μπορει να κατεβασει την θερμοκρασια ,αλλα μονο αν και το υπολοιπο δωματιο εχει πιο χαμηλη θερμοκρασια . Ειμαι σωστος σε αυτο η κανω λαθος? Σωστός. Είναι σαν να έχεις σε λειτουργία το ψυγείο σου με ανοιχτή την πόρτα. Η λύση στο πρόβλημα αυτό, είναι η τοποθέτηση του ψηκτικού στο μπαλκόνι ή γενικά εκτός σπιτιού. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 29 Μαρτίου 2009 Author #12 Share 29 Μαρτίου 2009 μπορεις να μου διξεις ενα τετειο φιλτρο που να αγορασω για να το προσαρμοσω στο ειδη υπαρχων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 29 Μαρτίου 2009 #13 Share 29 Μαρτίου 2009 Δεν ειναι ειδικο το δοχειο που παιρνει το DI! Αν επισκευτεις ενα καλο ενυδρειακο καταστημα και ζητησεις δοχειο για DI, θα βρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 29 Μαρτίου 2009 #14 Share 29 Μαρτίου 2009 πόσα λίτρα την ημέρα βγάζει η δικιά σου ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 30 Μαρτίου 2009 Author #15 Share 30 Μαρτίου 2009 ειναι 220l per day Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 13 Απριλίου 2009 Author #16 Share 13 Απριλίου 2009 παιδια σημερα ηρθαν και οι 2 tunze 6055nanostream και το reflectometer. θα ηθελα να ρωτησω τη υλικα να βαλω μεσα στο sump ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 13 Απριλίου 2009 #17 Share 13 Απριλίου 2009 Άνθρακα και αντι-φως. Κάποιο μπαμπάκι ή κάλτσα ή σφουγγάρι για μηχανική φίλτρανση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Απριλίου 2009 Author #18 Share 17 Απριλίου 2009 λοιπον ενυδρειο ετοιμο να και οι φοτο Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Απριλίου 2009 Author #19 Share 17 Απριλίου 2009 εδω φοτο απο το sump στην δευτερη δοκιμαζω την αντλια και αν ολα πανε καλα. τωρα ακουω συμβουλες για το τη να βαλω και που στο sump. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 17 Απριλίου 2009 #20 Share 17 Απριλίου 2009 Βλέπω στη 2η φωτο 2 θερμαντήρες που είναι σχεδόν έξω από το νερό το μισό τους σώμα. Πρόσεξε γιατί μπορεί να σπάσουν εύκολα. Καλύτερα να τους έβαζες οριζόντια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
space 17 Απριλίου 2009 #21 Share 17 Απριλίου 2009 λοιπον ενυδρειο ετοιμο να και οι φοτο Σου ευχομαι καταρχην καλο γεμισμα χωρις προβληματα .Το μονο λαθος που βλεπω γιατι εχουμε το ιδιο ενυδρειο ειναι η κατασκευη της υπερχειλησης δυστηχως δεν κρυβονται οι σωληνες και σε δεσμευει να φτιαξεις 2 υφαλους.Δυστηχως εγω επιστευτικα ενα απο τα γνωστοτερα μαγαζια της πολης μας. ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Link to comment Share on other sites More sharing options...
spin 17 Απριλίου 2009 #22 Share 17 Απριλίου 2009 καλορίζικο ! βρήκες di φίλτρο ? αν όχι δες εδώ , http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=25900 στο αρχείο που θα βρεις ψάξε τους κωδικούς DI-CAN-1 DI-CAN-2 προτίμησε το μεγάλο σκοπεύεις να βάλεις και τρίτη ΜΗ 150 W ? περιττή σπατάλη μάλλον καλή συνέχεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
salamander 17 Απριλίου 2009 Author #23 Share 17 Απριλίου 2009 εδω φοτο απο το sump στην δευτερη δοκιμαζω την αντλια και αν ολα πανε καλα. τωρα ακουω συμβουλες για το τη να βαλω και που στο sump. ναι θα τους βαλω το ειχα σκοπο να το κανω μολις τους βαλω σε λειτουργια.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RAIN 17 Απριλίου 2009 #24 Share 17 Απριλίου 2009 Βλέπω στη 2η φωτο 2 θερμαντήρες που είναι σχεδόν έξω από το νερό το μισό τους σώμα. Πρόσεξε γιατί μπορεί να σπάσουν εύκολα. Καλύτερα να τους έβαζες οριζόντια. ναι, σε αυτη την θεση θερμαντήρες μπορεί να σπάσουν εύκολα, αλλα ποτε δεν τους βαζουμε οριζόντια !!! Η πρεπει να βαλεις θερμαντήρες σε αλλη θεση στο σαμπ η να παρεις ποιο κοντους θερμαντήρες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amorealex 17 Απριλίου 2009 #25 Share 17 Απριλίου 2009 ναι, σε αυτη την θεση θερμαντήρες μπορεί να σπάσουν εύκολα, αλλα ποτε δεν τους βαζουμε οριζόντια !!! Κι όμως κάπου είχα διαβάσει ότι σε οριζόντια θέση απελευθερώνουν πιο ομαλά τη θερμότητα, αλλά δεν θυμάμαι που. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος