GKAZI 22 Μαρτίου 2009 #1 Share 22 Μαρτίου 2009 Φιλαράκια καλησπέρα, 1.- Σε κάποια σημεία στα τζάμια από το 200άρι μου έχει εμφανιστεί πράσινη άλγη, την οποία -όπως φαίνεται- οι γλείφτες, που έχω μέσα δεν την προτιμούν και αλλάζουν πορεία. Τι σημαίνει η εμφάνισή της; Με δεδομένο, ότι οι μετρήσεις μου είναι σε σωστά επίπεδα πρέπει να ανησυχώ για κάτι; Πως μπορώ να απαλλαγώ από την άλγη; 2.- Ακόμη από την εξάτμιση του νερού στα ψηλά σημεία των τζαμιών έχουν σχηματιστεί άλατα, που φεύγουν με πολλή δυσκολία και με πολύ τρίψιμο. Υπάρχει τρόπος να καθαρίζει ευκολότερα; Ίσως με κάποιο υγρό; 3.- Τέλος προσπαθώ να κατεβάσω το Ph, που κυμαίνεται γύρω στο 7,5 όπως δείχνουν τα υγρά τεστάκια. Χρησιμοποιώ τύρφη, αλλά μετά από 15 μέρες χρήσης, η τιμή δεν έχει αλλάξει. Τα ψαράκια μου δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά θεωρώ, ότι είναι καλύτερο να το κατεβάσω κάτω από το 7. Κάνω λάθος; Υπάρχει άλλος τρόπος; Ευχαριστώ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 22 Μαρτίου 2009 #2 Share 22 Μαρτίου 2009 1. Αρχισε να σκεφτεσαι την αντιστροφη οσμωση για μαλακο νερο και χαμηλο πεχα. 2. δες εδω για Green spot algae http://www.theplantedtank.co.uk/algae.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος