γιωργος χανια 20 Μαρτίου 2009 #1 Share 20 Μαρτίου 2009 (edited) καλησπερα....εχω ενα 20λ ενυδρειο με guppy και 2 zebra snail αν τα λεω καλα...ενα ωραιοτατο πρωι που ξυπναω βλεπω σε αυτον τον διακοσμιτικο μου κορμο που εχω μεσα πανο απο 20 τετοια αυγα.....αμεσως σκεφτηκα οτι τα guppy ειναι ζωοτοκα και δεν κανουν αυγα...μετα πηγε ο νους μου στα σαλιγκαρια αλλα εχω ακουσει απο εδω οτι αυτο το ειδος δεν αναπαραγεται.οριστε φωτο να μου πειτε γνωμες ολα και αυξανονται τα αυγα..... Έγινε επεξεργασία 20 Μαρτίου 2009 - γιωργος χανια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emp 21 Μαρτίου 2009 #2 Share 21 Μαρτίου 2009 καλησπερα....εχω ενα 20λ ενυδρειο με guppy και 2 zebra snail αν τα λεω καλα...ενα ωραιοτατο πρωι που ξυπναω βλεπω σε αυτον τον διακοσμιτικο μου κορμο που εχω μεσα πανο απο 20 τετοια αυγα.....αμεσως σκεφτηκα οτι τα guppy ειναι ζωοτοκα και δεν κανουν αυγα...μετα πηγε ο νους μου στα σαλιγκαρια αλλα εχω ακουσει απο εδω οτι αυτο το ειδος δεν αναπαραγεται.οριστε φωτο να μου πειτε γνωμες ολα και αυξανονται τα αυγα..... Δεν φενετε καλά στην φοτο άλλα είσαι σίγουρος πως δεν είναι κάποιο είδος μύκητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
subandsoda 21 Μαρτίου 2009 #3 Share 21 Μαρτίου 2009 Μάλλον το σενάριο περι μύκητα είναι πιο πιθανό τα σαλιγκαράκια αυτα θέλουν υφάλμυρο νερό για αναπαραγωγή... Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 21 Μαρτίου 2009 #4 Share 21 Μαρτίου 2009 Μάλλον το σενάριο περι μύκητα είναι πιο πιθανό τα σαλιγκαράκια αυτα θέλουν υφάλμυρο νερό για αναπαραγωγή... Αυτό δεν σημαίνει πως δεν μπορούν να κάνουν αυγά... Από την άλλη μύκητας... Μάλλον χλωμό αφού απ'όσο καταλαβαίνω πρόκειται για ψεύτικο διακοσμητικό και όχι για κανονικό ξύλο! Οι φωτογραφίες δεν βοηθάνε στη διάγνωση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 21 Μαρτίου 2009 #5 Share 21 Μαρτίου 2009 Zebra snail... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisg 21 Μαρτίου 2009 #6 Share 21 Μαρτίου 2009 Είναι αυγά απο τα Zebra. Γεννάνε συνέχεια, απλά δεν θα σου εκκολαφθούν ποτέ... Κρίμα βέβαια γιατί είναι πολύ χρήσιμα σαλιγκάρια, αλλά..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 21 Μαρτίου 2009 Author #7 Share 21 Μαρτίου 2009 καλημερα....και η πισω πλευρα εχει γεμισει με αυγα....ειναι μυκητας η αυγα?οταν εννοιεις οτι δεν θα εκκολαφτουν?τι εννοης? Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 21 Μαρτίου 2009 Author #8 Share 21 Μαρτίου 2009 καλησπερα!!!τελικα παιδες τι λετε να ειναι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akisg 22 Μαρτίου 2009 #9 Share 22 Μαρτίου 2009 καλημερα....και η πισω πλευρα εχει γεμισει με αυγα....ειναι μυκητας η αυγα?οταν εννοιεις οτι δεν θα εκκολαφτουν?τι εννοης? Τα συγκεκριμένα σαλιγκάρια, μπορεί να γεννάνε στις συνθήκες του ενυδρείου με γλυκό νερό, αλλά για να αναπτυχθούν τα εμβρυα και να εκκολαφθούν απο τα αυγα χρειάζονται συνθήκες υφάλμυρου νερού. Μιλάμε πάντα βέβαια στην περίπτωση που τα αυγά έχουν γονιμοποιηθεί και δεν είναι άγονα. Άρα δεν μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα στο συγκεκριμένο ενυδρείο, άσε που έτσι κι αλλίως δεν αναφέρεται γενικά επιτυχημένη αναπαραγωγή των συγκεκριμένων σαλιγκαριών. Τώρα αν θέλεις να μην υπάρχουν τα αυγά στο ενυδρείο θα πρέπει να τα απομακρύνεις τρίβοντας τα σημεία που έχουν γεννήσει. Είναι πάντως αρκετα σκληρά αυγά σε σχέση με άλλων σαλιγακρίων. Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 22 Μαρτίου 2009 Author #10 Share 22 Μαρτίου 2009 δεν ξερω τι να κανω..υπαρχει περιπτωση να εκκολαφθουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Μαρτίου 2009 #11 Share 22 Μαρτίου 2009 δεν ξερω τι να κανω..υπαρχει περιπτωση να εκκολαφθουν? Oχι Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 22 Μαρτίου 2009 Author #12 Share 22 Μαρτίου 2009 Oχι ε τοτε λες να τα βγαλω ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 22 Μαρτίου 2009 #13 Share 22 Μαρτίου 2009 Ή να τα ρίξεις σε ένα ενυδρειάκι με υφάλμυρο νερό θερμοκρασίας 25 βαθμών μήπως και σκάσουν μύτη μικρά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 22 Μαρτίου 2009 #14 Share 22 Μαρτίου 2009 Αν χτυπανε πολυ ασχημα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 22 Μαρτίου 2009 Author #15 Share 22 Μαρτίου 2009 Αν χτυπανε πολυ ασχημα.... ε θα τα βγαλω ποιο το εφωλος να τα εχβ εκει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος