Jump to content

Κάλυψη εσωτ. φίλτρου Juwel με φυτό

Recommended Posts

Καλησπέρα,

Θέλω να προσπαθήσω να ''ντύσω'' το εσωτερικό φίλτρο της Juwel που έχει το ενυδρείο μου Rio 240 με κάποιο φυτό όπως riccia ή java moss, όπως ''ντύνουμε'' τα ξύλα.

Το έχει δοκιμάσει κανείς? Έχει κανείς καμιά ιδέα πως μπορώ να το κάνω, πως μπορώ να δέσω το φυτό?

Στο κατάστημα που ψωνίζω τη riccia την πουλάει σε μικρά κομμάτια πάνω σε σχάρες. Αυτές οι σχάρες μπαίνουν στο ενυδρείο ή περιέχουν βλαβερά στοιχεία? Μπορώ να δέσω αυτές πάνω στο φίλτρο?

Αλλιώς μπορώ να χρησιμοποιήσω πλαστικό πλέγμα για να το κάνω?

ολοι οι τροποι που σκεφτηκες μπορουν να εφαρμοστουν,αν και σε παροδο χρονου καλυτερο θα ειναι αν εισαι σιγουρος οτι το μεταλλο ειναι 100% ανοξειδωτο.μερακι μπολικο και θα το καταφερεις.ισως η μοναδικη δυσκολια ειναι να προσαρμοσεις το πλεγμα πανω στο κατα γενικη ομολογια λειο πλαστικο του συγκεκριμενου φιλτρου..

ολοι οι τροποι που σκεφτηκες μπορουν να εφαρμοστουν,αν και σε παροδο χρονου καλυτερο θα ειναι αν εισαι σιγουρος οτι το μεταλλο ειναι 100% ανοξειδωτο.μερακι μπολικο και θα το καταφερεις.ισως η μοναδικη δυσκολια ειναι να προσαρμοσεις το πλεγμα πανω στο κατα γενικη ομολογια λειο πλαστικο του συγκεκριμενου φιλτρου..

η σκέψη μου είναι ότι με την σχάρα μπορώ να δέσω μια στην πάνω αρχή του φίλτρου και μετά την μια με την άλλη μέχρι κάτω χωρίς να το προσαρμόσω αλλού.

μια που ρωτάω η riccia είναι υψηλών απαιτήσεων φυτό? δεν μπορώ να την βρώ. βρίσκω μόνο μια floating riccia.

ευχαριστώ

το συγκεκριμενο αν υπαρχουν καποιες βασικες προδιαγραφες(φως διοξειδιο κλπ),δεν θα χαρακτηριζα δυσκολο,αλλα μπελαλιδικο καθως το κλαδεμα του θεωρειται πολυ κουραστικο και επιπονο(καθως κλαδευεις απο χαμηλα και μετα με αποχη πρεπει να ''πιασεις''τα κλαδεματα τα οποια αιωρουνται παντου στο ενυδρειο.....

μπορεις αν θελεις να ρωτησεις στον τομεα ''καταστηματα'' τους επαγγελματιες που υπαρχουν εδω μεσα για το αν το φερνουν και ποτε το φυτο που θελεις.

ΥΓ.tip.μπορεις να το αφησεις καποιο διαστημα ξαπλωμενο στην επιφανεια για να παρει τα πανω του και στη συνεχεια το φυτευεις εκει που σκεφτεσαι.πιστεψε με βοηθαει πολυ κατι τετοιο... :thumbup:

το συγκεκριμενο αν υπαρχουν καποιες βασικες προδιαγραφες(φως διοξειδιο κλπ),δεν θα χαρακτηριζα δυσκολο,αλλα μπελαλιδικο καθως το κλαδεμα του θεωρειται πολυ κουραστικο και επιπονο(καθως κλαδευεις απο χαμηλα και μετα με αποχη πρεπει να ''πιασεις''τα κλαδεματα τα οποια αιωρουνται παντου στο ενυδρειο.....

μπορεις αν θελεις να ρωτησεις στον τομεα ''καταστηματα'' τους επαγγελματιες που υπαρχουν εδω μεσα για το αν το φερνουν και ποτε το φυτο που θελεις.

ΥΓ.tip.μπορεις να το αφησεις καποιο διαστημα ξαπλωμενο στην επιφανεια για να παρει τα πανω του και στη συνεχεια το φυτευεις εκει που σκεφτεσαι.πιστεψε με βοηθαει πολυ κατι τετοιο... :thumbup:

οκ σε ευχαριστώ πολύ

• 2 weeks later...

Να σου δώσω και μια δίκια μου ιδέα.. εγώ έντυσα το φίλτρο κολλώντας με σιλικόνη χαλαζιακο χαλίκι από έξω και αυτό επίσης δίνει όμορφο αποτέλεσμα..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...