Vaggef 19 Μαρτίου 2009 #1 Share 19 Μαρτίου 2009 Καλήμερα.. Εχτές πήρα στα χέρια μου ένα red sea 130 max. Το ενυδρείο λειτουργούσε 1χρονο ως reef. Τους τελευταίους 2,5 μήνες είχε μόνο τον αραγονιτη και νερό. Και για κάποιο διάστημα ήταν εκτός πρίζας. Έχω διαβάσει αρκετά (δίκτυο, βιβλία, άρθρα.....) πριν κάνω αυτήν την αγορά. Εχτές κατά την μεταφορά άφησα λίγο νεράκι να καλύπτει τον αραγονιτη (που μαλών είναι πλέων νεκρός). Το πιο σημαντικό που θέλω να ρωτήσω αρχικά είναι.... Μπορώ να λύσω και να καθαρίσω όλο το ενυδρείο με Γλυκό νερό (εκτός του αραγονιτη και τον βιολογικών φίλτρων που θα ξεπλυθούν με 'θαλασσινό' νερό. Καθώς σκέφτομαι να δουλέψει το ενυδρείο με γλυκό νερό για 2μερες (για ξέπλυμα, καθάρισμα ,συντήρηση...) και να το ξεκινήσω από την αρχή κάλο συντηρημένο για θαλασσινό reef. Με το σκιμερ τι να κάνω? Πως σας φαίνεται η σκέψη μου (εμπνευσμένη από εξωλέμβια ) Περιμένω τη γνώμη σας. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 19 Μαρτίου 2009 #2 Share 19 Μαρτίου 2009 Και βεβαια μπορεις να τα καθαρισεις με γλυκό νεράκι! όπως ειπες πρόσεξε μονο τα βιολογικά σου υλικά!!! Πολύ καλη επιλογή το red sea max!!! Δες και στα άρθρα του ΑΖ, θα βρεις αρκετα ενδιαφεροντα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 19 Μαρτίου 2009 Author #3 Share 19 Μαρτίου 2009 Ευχαριστώ Νίκο. θα χρειαστώ τις συμβουλές σου στο Μέλλον... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 19 Μαρτίου 2009 #4 Share 19 Μαρτίου 2009 Ο αραγωνίτης δεν είναι νεκρός. Μπορεί να στερείται μεγάλων οργανισμών, αλλά είναι γεμάτος βακτήρια, τα οποία θα πολλαπλασιαστούν με γεωμετρική πρόοδο όταν βρεθούν σε κατάλληλες συνθήκες. Μπορείς να αφαιρέσεις ότι εξάρτημα αφαιρείται, όπως κυκλοφορητές, sκimmer, σωλήνες κλπ και να τα βυθίσεις σε ξύδι, ώστε να φύγουν τα άλατα και να επανέλθουν στο μέγιστο της απόδοσής τους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 19 Μαρτίου 2009 Author #5 Share 19 Μαρτίου 2009 Ευχαριστώ Νίκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 20 Μαρτίου 2009 Author #6 Share 20 Μαρτίου 2009 Χθες έλυσα τα πάντα και τα καθάρισα.....ήταν όλα σε καλή κατάσταση. Παρατήρησα όμως ότι αφαιρώντας από το skimer τον άξονα του peler που είναι μαγνητικός μέσα από την τρύπα του μοτέρ εμφανίστηκαν κάποια σπασμένα κομματάκια πλαστικοί. Το έβαλα σε λειτουργιά με γλυκό νερό και φαίνεται να δουλεύει κανονικά. Πως μπορώ να σιγουρευτώ ότι δουλεύει στο Maximum. Ευχαριστώ περιμένω τα φώτα σας από τους πιο έμπειρους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 22 Μαρτίου 2009 #7 Share 22 Μαρτίου 2009 Θα σιγουρευτεις για την αποδωση όταν ξεκινησει να δουλευει και να σου βγαζει μπολικη βρώμα!!! Ξεπλινέ το καλα, μην μεινουν υπολειματα απο ξυδι Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 23 Μαρτίου 2009 Author #8 Share 23 Μαρτίου 2009 Το έλυσα όλο και το έχω κάνει καινούργιο . Tnx νομίζω λειτουργεί καλά αλά μου βγάζει αρκετό νεράκι ( γεμίζει το μισο δοχείο ). Άδειο είναι το ενυδρείο μόνο θαλασσινό νερό έχει -σήμερα θα βάλω αραγονιτι και βιολογικά φίλτρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 23 Μαρτίου 2009 #9 Share 23 Μαρτίου 2009 Γιατι δεν στηρίζεσαι στο ζωντανο βραχο? καλυτερα να μην βαλεις τεχνητα βιολογικα μεσα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 24 Μαρτίου 2009 Author #10 Share 24 Μαρτίου 2009 Για αρχή και σιγά σιγά θα τα αφαιρέσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 24 Μαρτίου 2009 #11 Share 24 Μαρτίου 2009 Για αρχή και σιγά σιγά θα τα αφαιρέσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 29 Μαρτίου 2009 Author #12 Share 29 Μαρτίου 2009 Μια μικρή ερώτησουλα στους Έμπυρους.... Προμιθεφτικα ενα καδο τροφιμον 60λ καλης πιοτιτας για της αλαγες.... Μπορώ να διατιρω το νερο της αλαγης μου στο μπαλκονι μου, (αν το σκεπάσω με κάτι για τον ήλιο) ? Ο θερμοστατις να δουλεύει σινεχια η΄ 24 ωρες πριν την αλαγη? Ο κυκλοφορητής που σπάει το αλάτι, πρέπει να δουλεύει και μετά την ολοκληρωμένη "διάλυση" του αλατιού? Ευχαριστώ πολύ παιδιά ....περιμένω τις γνώσεις σας..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 30 Μαρτίου 2009 #13 Share 30 Μαρτίου 2009 Δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί ο κυκλοφορητής να δουλεύει συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 30 Μαρτίου 2009 Author #14 Share 30 Μαρτίου 2009 Δεν υπάρχει πρόβλημα αρκεί ο κυκλοφορητής να δουλεύει συνέχεια. Σε ευχαριστώ πολύ Νίκο με βοηθάς πολύ..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 30 Μαρτίου 2009 #15 Share 30 Μαρτίου 2009 Ο θερμοστάτης μπορεί να δουλέψει κάποιες ώρες πριν την αλλαγή και μέχρι να φτάσει την επιθυμητή θερμοκρασία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 30 Μαρτίου 2009 Author #16 Share 30 Μαρτίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος