mastromarios 18 Μαρτίου 2009 #1 Share 18 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα σε όλους τους φίλους των ενυδρείων! Από την Δευτέρα που μας πέρασε ετοιμάζω ένα μικρό ενυδρειάκι για φυτεμένο ενυδρείο (28 λίτρα). Του έχω πάρει ότι μου είπαν ότι χρειάζεται τώρα για αρχή (λάμπες, υπόστρωμα, λιπάσματα, CO2 κτλ). Σήμερα έκανα τα πρώτα μου test στο ενυδρείο για να δω που βρίσκομαι κι οι τιμές ήταν οι παρακάτω: PH = 8 GH = 10 KH = 5 NH3/NH4 = 0 NO2 = 0,05 NO3 = 0 Καλές είναι...; Πότε θα μπορώ να βάλω τα πρώτα μου φυτά ή και ψάρια; Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 18 Μαρτίου 2009 #2 Share 18 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα και καλώς ήρθες! Το ενυδρείο σου είναι ακόμα άστρωτο και σίγουρα μέχρι να βάλεις φυτά δέν χρειάζεται να ρίχνεις λιπάσματα και CO2. Έχεις ρίξει βακτήρια για το στρώσιμο?Ρίχνεις τροφή ή κάτι άλλο για την παραγωγή αμμωνίας? Τί ψάρια θέλεις να φιλοξενήσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mastromarios 18 Μαρτίου 2009 Author #3 Share 18 Μαρτίου 2009 Τα λιπάσματα και το CO2 δεν τα χρεισημοποιώ ακόμα. Έχω ρίξει βακτήρια. Οι τιμές είναι καλές; Τι πρέπει να περιμένω; Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση! Link to comment Share on other sites More sharing options...
marly 18 Μαρτίου 2009 #4 Share 18 Μαρτίου 2009 Καλώς ήρθες στην παρέα μας! Για να πείς οτι το ενυδρείο είναι στρωμένο θα πρέπει να έχει: ΝΗ3/ΝΗ4=0 ΝΟ2=0 ΝΟ3<0 Τα βακτήρια που έβαλες θέλουν "τροφή" για να πολλαπλασιαστούν και πολλοί τα "ταϊζουν" με λίγη τροφή για ψαράκια. Σε πρώτη φάση αυτά που πρέπει να μετράς είναι τα 3 που αναφέρθηκαν και μετά το ph,kh και gh ανάλογα με τί ψαράκια θα επιλέξεις τελικά να βάλεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 18 Μαρτίου 2009 #5 Share 18 Μαρτίου 2009 (edited) 1. Δεν είναι ολα τα τεστ αξιόπιστα, γι'αυτό καλό είναι να ξέρουμε με τι τεστ μετράς (υγρά ή στικ) πριν απαντήσουμε αν είναι καλές οι τιμές ή όχι. Σίγουρα πάντως θα πρέπει ΝΗ3=0 και ΝΟ2=0 πριν βάλλεις οποιοδήποτε ψάρι. 2. Πρέπει να αποφασίσεις τι ψάρια θες, ώστε να δούμε αν είναι κατάλληλες και οι υπόλοιπες μετρήσεις σου. Κάθε ψάρι θέλει διαφορετικό ph και gh, kh. ΑΡΑ: πρώτα θα αποφασίσεις τι ψάρια θες να φιλοξενήσεις και μετά θα μπορούμε να δώσουμε όλοι κάποια απάντηση αν είναι έτοιμο και τι πρέπει να περιμένεις! [edit: με πρόλαβε ο φίλος marly. Σημείωση: σίγουρα εννοείς ΝΟ3>0!] Έγινε επεξεργασία 18 Μαρτίου 2009 - akkornteon Link to comment Share on other sites More sharing options...
marly 18 Μαρτίου 2009 #6 Share 18 Μαρτίου 2009 Ναι μεγαλύτερο του 0... (και κάποτε τα μαθηματικά,φυσική,χημεία ΗΤΑΝ το φόρτε μου) Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 19 Μαρτίου 2009 #7 Share 19 Μαρτίου 2009 Καλημέρα φίλου μου! Λογικά ο φίλος μας είναι έτοιμος ώσο αφορά τον κύκλο του αζώτου.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 19 Μαρτίου 2009 #8 Share 19 Μαρτίου 2009 (edited) Καλημέρα φίλου μου! Λογικά ο φίλος μας είναι έτοιμος ώσο αφορά τον κύκλο του αζώτου.. Δεν νομιζω. Οι μετρησεις που εχει με αμμωνια 0, νιτρωδη 0,05 και νιτρικα 0, συμφωνουν με αυτα που λεχθηκαν? Ετσι πρεπει να ειναι οι μετρησεις μεσα απο το περασμα των ημερων (στο περιπου οι ημερες αφου ο χρονος στρωσιματος εξαρταται και απο αλλους παραγοντες) http://www.bestfish.com/newtank3.html Ισως, αν ειναι σωστες οι μετρησεις, ο φιλος να βρσκεται στην "8η μερα" Έγινε επεξεργασία 19 Μαρτίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 19 Μαρτίου 2009 #9 Share 19 Μαρτίου 2009 Δεν πρέπει όλα αυτά να είναι 0 δλδ; Για να βάλει τα πρώτα του φυτά πρέπει να περάσει 30 μέρες δλδ περίπου; Υ.Γ. Εγώ έχω αλμυρό νερό αλλά ρωτάω γιατί ίσως αργότερα να ασχοληθώ κι εγώ αργότερα με τα πανέμορφα φυτά του γλυκού! Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 19 Μαρτίου 2009 #10 Share 19 Μαρτίου 2009 φυτά μπορεί να βάλλει, αλλά με νιτρικά 0 (ΝΟ3) μην περιμένει ανάπτυξη! ψάρια μπορεί να βάλλει εφόσον ΝΗ3=ΝΟ2=0, όχι νωρίτερα και ανάλογα τι είδος ψάρι πρέπει να ετοιμαστούν και οι υπόλοιπες παράμετροι ph, Kh, Gh. Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 19 Μαρτίου 2009 #11 Share 19 Μαρτίου 2009 To NO3 πόσο πρέπει να είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 19 Μαρτίου 2009 #12 Share 19 Μαρτίου 2009 To NO3 πόσο πρέπει να είναι; 10-20 είναι καλά... Λίγο περισσότερο ή λίγο λιγότερο δεν τρέχει τίποτα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος