Vogias 17 Μαρτίου 2009 #1 Share 17 Μαρτίου 2009 Καλησπερα!!! Μετα απο αυτο: http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=24597 Τωρα κατι επαθε το αγαπημενο μου σκαλαρακι το οποιο ηταν υγιεστατο!!! Εχουν κοκκινισει οι βασεις ολων των πτερυγιων απο χθες το βραδυ!Τρωει κανονικα αλλα ανασενει συνεχεια! Το σκαλαρακι απ'τη μια ειναι διαφανες και φαινονται τα οργανα του απο μεσα!Να σημειωσω οτι τα κοπρανα του ηταν φυσιολογικα αλλα σημερα ειναι καπως ασπρα και πως η συμπεριφορα του φαινεται μια χαρα!Επισης τους δινω sera fishtamin και καθε μερα διαφορετικη τροφη!!! Παρακατω φαινεται πως ηταν πριν κοκκινισει: http://s563.photobucket.com/albums/ss80/Vo...nt=P3120165.jpg και εδω αφου κοκκινισε: http://s563.photobucket.com/albums/ss80/Vo...nt=P3170166.jpg http://s563.photobucket.com/albums/ss80/Vo...nt=P3170167.jpg Τι φαρμακο να παρω??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 17 Μαρτίου 2009 #2 Share 17 Μαρτίου 2009 ...μαλλον ειναι δειγμα της εκθεσης σε αμωνια του ψαρή σου...'γνωμη μου αλλαγη νερου και προσπαθησε να δωσεις οσο το δυνατο καλυτερες συνθηκες σ'αυτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 17 Μαρτίου 2009 #3 Share 17 Μαρτίου 2009 Δώσε μετρήσεις ΝΟ2 και ΝΗ3/ΝΗ4 άμεσα. Το νερό μυρίζει καθόλου? Τα άλλα ψάρια πως αντιδρούν και τί ψάρια είναι? Άνθρακα χρησιμοποίησες μετά την τελευταία θεραπεία? Αν ναι για πόσες μέρες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 17 Μαρτίου 2009 Author #4 Share 17 Μαρτίου 2009 Δώσε μετρήσεις ΝΟ2 και ΝΗ3/ΝΗ4 άμεσα. Το νερό μυρίζει καθόλου? Τα άλλα ψάρια πως αντιδρούν και τί ψάρια είναι? Άνθρακα χρησιμοποίησες μετά την τελευταία θεραπεία? Αν ναι για πόσες μέρες? Οχι απο αμωνια δεν ειναι με τιποτα γιατι εχω μηδεν απο τοτε που στρωθηκε το ενυδρειο!Χθες εκανα την εβδομαδιαια αλλαγη και πριν την κανω μετρησα και ουτε ΝΗ3/ΝΗ4 ειχε ουτε ΝΟ2!Ολα μηδεν!NO3=25, KH= 6, PH=7- 7,2, GH=>7! Τα ψαρια που εχω ειναι bleeding heart,clown,pleco και σκαλαρια ολα ειναι σε πολυ μικρη ηλικια και σε 15-20 μερες μεταφερονται (σταδιακα) σε καινουριο ενυδρειο 240 λιτρων!Το νερο μυριζει οπως μυριζουν τα ενυδρεια!Δεν βγαζει καποια μυρωδια ιδιαιτερη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 17 Μαρτίου 2009 Author #5 Share 17 Μαρτίου 2009 Δώσε μετρήσεις ΝΟ2 και ΝΗ3/ΝΗ4 άμεσα. Το νερό μυρίζει καθόλου? Τα άλλα ψάρια πως αντιδρούν και τί ψάρια είναι? Άνθρακα χρησιμοποίησες μετά την τελευταία θεραπεία? Αν ναι για πόσες μέρες? Ανθρακα ειχα για 3-4 μερες και μετα τον πεταξα!Τα ψαρια ολα ειναι τετραπαχα και δειχνουν υγιεστατα οπως και το σκαλαρι το ιδιο!Απλα χθες πεταξε αυτες τις κοκκινιλες απ'το πουθενα! Δεν ξερω τι να πω ρε γαμω το, ειμαι ολη μερα πανω απ'το ενειδρειο και σε ολα τυπικοτατος!Δεν μπορω να καταλαβω τι εγινε παλι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Μαρτίου 2009 #6 Share 17 Μαρτίου 2009 Ο τίτλος του θέματος απαράδεκτος δεν θα σου απαντούσα !!! Το άλλο το σκαλάρι σε τι κατάσταση βρίσκεται ; Έκανες τη θεραπεία που είπαμε στα Κλόουν ; αν ναι σε τι κατάσταση ειναι σήμερα ; Εχει μεσολαβήσει κατι απο τη τελευταία φορά που έχουμε μιλήσει εδώ ; http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=201077 Κάποια αλλαγή σε κάτι ή κάποιο νέο ψάρι ; Νομίζω με τα Σκαλάρια δεν είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 17 Μαρτίου 2009 Author #7 Share 17 Μαρτίου 2009 Ο τίτλος του θέματος απαράδεκτος δεν θα σου απαντούσα !!! Το άλλο το σκαλάρι σε τι κατάσταση βρίσκεται ; Έκανες τη θεραπεία που είπαμε στα Κλόουν ; αν ναι σε τι κατάσταση ειναι σήμερα ; Εχει μεσολαβήσει κατι απο τη τελευταία φορά που έχουμε μιλήσει εδώ ; http://www.aquazone.gr/forums/index.php?s=...st&p=201077 Κάποια αλλαγή σε κάτι ή κάποιο νέο ψάρι ; Νομίζω με τα Σκαλάρια δεν είχαμε ασχοληθεί στο παρελθόν . Κατ'αρχην χιλια συγγνωμη για τον τιτλο δεν ηξερα οτι θα σε πειραζε τοσο, απλα στεναχωρεθηκα πολυ με το ψαρακι!Μολις τελειωσα απο μια αρρωστια τσουπ εμφανιστηκε αλλη και τρελαθηκα!!! την θεραπεια δεν την εκανα γιατι δεν βρηκα σε κανενα πετσοπ εδω Tremazol και κανεις δεν η θελε να τα παραγγειλει γιατι λεει ειναι φαρμακα τα οποια δεν φευγουν και τετοια!!!Σκεφτηκα να επαιρνα απο Αθηνα σε λιγες μερες που θα ερθω και να την κανω σε λιγο καιρο που τα ψαρια θα μεταφερθουν ουτως η αλλος στο μεγαλυτερο ενυδρειο που τους ετοιμαζω.Αυτο για να μην στρεσαριστουν και μου πεταξουν κανενα ικ παλι!!!Το μονο που βρηκα ειναι το Protazol αλλα μαλλον δεν κανει.Οι αλλαγες που εγιναν ειναι οτι προστεθηκαν αλλα δυο μικρα σκαλαρακια για να κρατανε παρεα στο ασπρομαυρο.Με τα σκαλαρια δεν ειχαμε ασχοληθει στο παρελθον γιατι ειναι μια χαρα ζωηροτατα και πειναλεα!!Ξερω ο χορος ειναι μικρος αλλα σε λιγο καιρο θα μετακομισουν (σταδιακα)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 17 Μαρτίου 2009 Author #8 Share 17 Μαρτίου 2009 (edited) Επισης εψαξα να βρω και εκτοζον για να το χρησιμοποιω προληπτικα με καθε αλλαγη οπως διαβασα σ'ενα παλιοτερο post, και δεν μπορεσα να βρω! Έγινε επεξεργασία 17 Μαρτίου 2009 - Vogias Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Μαρτίου 2009 #9 Share 17 Μαρτίου 2009 Απευθύνσου εδώ στα μαγαζιά μας αν μπορεί κάποιος να σου τα στείλει . http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=102 Αν δεν κάνεις τη δουλειά σου και εδώ , πες του Γιάννη του Μουτζούρη να με πάρει τηλέφωνο να του μιλήσω . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 17 Μαρτίου 2009 Author #10 Share 17 Μαρτίου 2009 Απευθύνσου εδώ στα μαγαζιά μας αν μπορεί κάποιος να σου τα στείλει . http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showforum=102 Αν δεν κάνεις τη δουλειά σου και εδώ , πες του Γιάννη του Μουτζούρη να με πάρει τηλέφωνο να του μιλήσω . οκ τον ξερω κι εγω τον Γιαννη και τον ρωτησα σημερα αν εχει αλλα μου ειπε οτι αυτα τα φαρμακα ειναι αρκετα βαρια και δεν τα φερνει!Τελικα μηπως εβγαλες καμια ακρη με το σκαλαρακι?Να χρησιμοποιησω και για την περιπτωση του το Tremazol!!! Λες να εχει κι αυτο ενδοπαρασιτα?Μηπως υπαρχει καποια αλλη εναλλακτικη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 17 Μαρτίου 2009 #11 Share 17 Μαρτίου 2009 Οχι με το σκαλαρι να μην κάνεις τίποτα ακόμα πήγαινε στο Γιάννη και πάρτε με τηλέφωνο από εκεί . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 18 Μαρτίου 2009 Author #12 Share 18 Μαρτίου 2009 Σταματη καλησπερα και παλι μολις γυρισα απ'τη δουλεια και βρηκα το αλλο το σκαλαρι (ζεβρα) να καθεται αναμεσα απ'τα φυτα και να βαριανασενει και να εχει ακανονιστη κολυμβηση!Το ενα το ματι του εχει πεταχτει προς τα εξω (εξωφθαλμια)!Ηταν μια χαρα και μολις γυρισα ηταν χαλια!Το εβαλα σε ενα κουβα 50 λιτρων που εχω για τις αλλαγες με αερανλια και θερμοστατη!Απο φαρμακα οπως σου ειπα εχω omnipur,costapur,toxivec και το super ick cure της απι! Τωρα την πατησαμε γιατι ειναι κλειστα και τα μαγαζια!Μεχρι αυριο δεν βλεπω να την βγαζει καθαρη! Τωρα τι κανουμε???Λες να θελει αντιβιωση?Ειναι κολλητικο?Τα υπολοιπα ψαρια μια χαρα οπως ηταν! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 18 Μαρτίου 2009 #13 Share 18 Μαρτίου 2009 Το ψαρι γιατι το εβγαλες απο το ενυδρειο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 18 Μαρτίου 2009 Author #14 Share 18 Μαρτίου 2009 Το ψαρι γιατι το εβγαλες απο το ενυδρειο; Γιατι ειναι σε μαυρα χαλια!!!Ακανονιστη κολυμβηση και ειχε κολλησει πανω στο φιλτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 18 Μαρτίου 2009 #15 Share 18 Μαρτίου 2009 Και τωρα που το εβγαλες σε τι ακριβως το βοηθησες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 18 Μαρτίου 2009 Author #16 Share 18 Μαρτίου 2009 Και τωρα που το εβγαλες σε τι ακριβως το βοηθησες; Τιποτα απλα περιμενω μηπως μου πει κανενας να του κανω καποια θεραπεια μονο του και το λυπηθηκα να το βλεπω να το τραβαει το φιλτρο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 18 Μαρτίου 2009 Author #17 Share 18 Μαρτίου 2009 Το σκαλαρακι το ζεβρα δυστυχως !!! Τελος παντων αν γινει κατι αλλο θα ενημερωσω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 18 Μαρτίου 2009 #18 Share 18 Μαρτίου 2009 Αυτο δεν μας ειχε παρουσιάσει πρόβλημα . Κατι δεν μου παει καλά , κάποιο στοιχείο μας λείπει . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 18 Μαρτίου 2009 Author #19 Share 18 Μαρτίου 2009 Αυτο δεν μας ειχε παρουσιάσει πρόβλημα . Κατι δεν μου παει καλά , κάποιο στοιχείο μας λείπει . Δεν ξερω ρε Σταματη.Εχω απογοητευτει.Μαλλον αυτο το ζεβρα σκαλαρι που το εβαλα προσφατως ειχε καποια αρρωστια και την εφερε μεσα στο ενυδρειο.Πραγματικα δεν ξερω τι να κανω!Να πεις οτι δεν ασχολουμε?Ολη μερα απο πανω τους ειμαι και ολα πανε χαλια!Πριν βαλω αυτο το ψαρακι μεσα ολα ηταν καλα αν εξερεσεις το ικ που εφυγε.Ανοιξα το ψαρι και τα βραγχια του ηταν κατασπρα!Μαλλον ενδοπαρασιτο πρεπει να ηταν.Ειχε πρηστει και το ενα ματι του σαν εξωφθαλμια!Μπορει να το ειχε και να μην το ειχα προσεξει!Τι να πω?Να τους βαλω κατι μεχρι να ερθει το εκτοζον και το Tremazol η να περιμενω να ερθουν αυτα?Εκτος απ'τα κλοουν μηπως θα πρεπει να κανω ολα τα ψαρια προληπτικα μπανιο με Tremazol? Αν εχεις την καλοσυνη πες μου τι θα εκανες εσυ στην θεση μου? Συγνωμη αν σε επρηξα αλλα τα εχω χασει! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος