Jump to content

Πως περναμε απο πλαστικα σε αληθινα φυτα?

Hlias85

Recommended Posts

Στο ενυδρειο μου που τρεχει 3 μηνες εχω πλαστικα φυτα και χαλικι μαυρο.Αποφασισα να πεταξω τα πλαστικα και να βαλω αληθινα.Με ποιο τροπο θα το κανω?Πρεπει να μεταφερω τα ψαρια αλλου και να αδειασω το ενυδρειο?Και τι υλικα καινουργια θα χρειαστω για τον βυθο? :thumbup:

Φιλε μου καλησπερα...καταρχας τι ενυδρειο εχεις ? φιλτρα,φωτισμο και τι φυτα θες να βαλεις??

οσο για το υποστρομα το συζηταμε !! :thumbup:

Φιλε μου καλησπερα...καταρχας τι ενυδρειο εχεις ? φιλτρα,φωτισμο και τι φυτα θες να βαλεις??

οσο για το υποστρομα το συζηταμε !! :thumbup:

Εχω το ενυδρειο του καρφουρ που ειναι γυρω στα 100 λιτρα.Φιλτρο εχω αυτο που ειχε με σφουγγαρι μπλε και ασπρο και εχω προσθεση μακαρονι.Φωτισμο την λαμπα που ειχε.Απο φυτα δεν τα εχω ψαξει ακομα αλλα λεω να βαλω οτι πιο ευκολο. :thumbup:

Εχω το ενυδρειο του καρφουρ που ειναι γυρω στα 100 λιτρα.Φιλτρο εχω αυτο που ειχε με σφουγγαρι μπλε και ασπρο και εχω προσθεση μακαρονι.Φωτισμο την λαμπα που ειχε.Απο φυτα δεν τα εχω ψαξει ακομα αλλα λεω να βαλω οτι πιο ευκολο. :thumbup:

Λοιπον Ηλια ξεκινα με ανουμπιες κερατοφυλλο και java moss!!!Δεν χρειαζονται τιποτα ουτε CO2, ουτε υποστρωμα ουτε!!!Ισως να χρειαστεις να βαλεις καμια ταμπλετα αραια και που!!!

Διαβασε αυτα που σου ειπα εδω

http://www.aquazone.gr/index.php?ind=fishp...view&idev=2

:thumbup::thumbup::P

φίλε τι χαλίκι έχεις στο ενυδρείο σου; αν έχεις αρκετό πάχος (γύρω στα 5-7cm) απλά βγάλε τα ψεύτικα και φύτεψε τα αληθινά χωρίς να μεταφέρεις τα ψαράκια αλλού, κάνε και μια αλλαγή νερού μετά και είσαι τζιτζί!

Απλα το χαλικι να μην ειναι βαμενο !!και χρειαστεις μετα να τα βγαλεις ολα .!οπως σου ειπαν και τα παιδια το ιδιο χαλικι και καμια ταμπλετα (λιπασμα )για να γινει γονιμο το χαλικι με θρεπτικα συστατικα !! τα φυτα που σου ειπαν με τον φωτισμο σου ειναι οκ ,και οσο πιο πολυ βιολογικο υλικο μπορεις !!

Έγινε επεξεργασία - akillis

Απλα το χαλικι να μην ειναι βαμενο !!και χρειαστεις μετα να τα βγαλεις ολα .!οπως σου ειπαν και τα παιδια το ιδιο χαλικι και καμια ταμπλετα (λιπασμα )για να γινει γονιμο το χαλικι με θρεπτικα συστατικα !! τα φυτα που σου ειπαν με τον φωτισμο σου ειναι οκ ,και οσο πιο πολυ βιολογικο υλικο μπορεις !!

Δυστηχως το χαλικι πρεπει να ειναι βαμενο.Δεν μου φαινεται να ειναι φυσικο το μαυρο χρωμα που εχει.Τωρα τι γινεται?Να αδειασω το ενυδρειο και να βαλω αλλο?Να βαλω καλυτερα αμμο μιας και μου αρεσει περισσοτερο? :thumbup:

Δεν γνωρίζω κάποια πρίπτωση που βαμένο χαλίκι προκάλεσε προβλήματα, αν σου αρέσει όμως η άμμος μπορείς να το αλλάξεις, άλωστε και στα φυτά αρέσει περισσότερο.

εγώ μόνο και μόνο για να γλυτώσεις την ταλαιπωρία επειδή έχεις ψάρια μέσα θα έλεγα να μείνεις με το χαλικάκι που έχεις, αρκεί όταν λες βαμμένο να μην εννοείς αυτά τα γελοία πολύχρωμα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...