Vaggef 7 Μαίου 2009 Author #51 Share 7 Μαίου 2009 Κύριοι επανέρχομαι στο θέμα με την εξέλιξη που έχουν τα ψάρια.....(προσπερνώντας τη διαμάχη σας για το φάρμακο).. Γενικά .... 1) το ενυδρείο εμφάνισε καφέ άλγη για 2 εβδομάδες.....καθαρίζοντας και κάνοντας προσεχτικές αλλαγές, μειώνοντας το φωτισμό σε 6ωρες, ....έχει κάνει τον κύκλο της και κλείνει σιγά σιγά. 2) Τα ψάρια αψιμαχούσαν για 2-3 μέρες και πλέων, εδώ και 20 μέρες δεν μαλώνουν καθόλου είναι κινητικά και κοινωνικά.... 3) Το χοντρουλό χρυσόψαρο αναγεννά τα φαγωμένα του πτέρυγα (από τις αψιμαχίες)...με γοργούς ρυθμούς και γενικά δείχνει υγιέστατο.... 4) το μεγαλόσωμο και πολύ ζωηρό χρυσόψαρο ...αλαλάζει χρώμα , στα πορτοκαλή σημεία γίνετε λευκό.....και το "βλαντιδι" που είχε έχει υποχωρήσει φανερά.... Συγκρίνετε τις νέες φωτογραφίες με τις παλαιότερες.... Ευχαριστώ πολύ όσους βοήθησαν τα ψάρια μου.......και παρακαλώ κάντε παρατηρήσεις...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 7 Μαίου 2009 #52 Share 7 Μαίου 2009 Καλα κάνεις και προσπερνάς τη διαμάχη για το φάρμακο και συγνώμη γι αυτό . Τα ψάρια σαφως και ειναι καλυτερα και η αλλαγη του χρώματος είναι φυσιολογική . Θα ήθελα να μου πεις ομως τις ενέργειες συνολικά που έκανες και που πιστεύεις οτι σε βοήθησαν . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 8 Μαίου 2009 Author #53 Share 8 Μαίου 2009 Ανακεφαλαιώνοντας νομίζω ότι η περίπτωση μου είναι ένα τρανό παράδειγμα για όσους επιμένουν ότι τα ψάρια πρέπει να ζουν στις κατάλληλες κατά είδος συνθήκες.... Τα ψάρια ήταν....σε άσχημη κατάσταση.... - Το μεγάλο είχε έναν πορτοκαλή όγκο στην ράχη του (βλέπε φωτογραφίες) - του χοντρουλού τα πτερύγια ήταν μαζεμένα με "κόμπους" και έδειχνε πως δεν μπορούσε να τα ελέγξει, αρκετά πρησμένο, ενώ αργότερα παρατηρήθηκε περιορισμένη όραση....μένοντας πολλές ώρες στον πάτο του ενυδρείου και ακολουθούσε το φαγητό βάση όσφρησης. Δεν έχω παράπονο τρώγανε με λαιμαργία.... Λοιπόν... Για την ιστορία τα χρυσόψαρα (20-22cm) ζούσαν για 3 χρόνια σε.. - 60 λίτρα - 25 βαθμούς Κελσίου - μικρο εσωτερικό φίλτρο με σφουγγαράκι - 24 ώρες φωτισμό - χοντρά χαλίκια - αντιχλώριο, βακτήρια (φτηνά και ακατάλληλα) - τροφή νιφάδες (μαλών όχι για χρυσόψαρα Τα ψάρια επέζησαν επειδή το 80% του νερού άλλαζε κάθε 3 ήμερες Από την ήμερα που περάσαν στα χεριά μου..... - JUWEL 125 λίτρα - Εσωτερικό φίλτρο (του ενυδρείου) - μικρο εσωτερικό φίλτρο με βιολογικό υλικό και (μπόλιασμα από το παλιό ενυδρείο) - 19 βαθμούς Κελσίου - αεραντλία 24ωρες - 7 ώρες φωτισμός (με χρονοδιακόπτη) - ψιλό χαλικάκι - κάλο αντιχλώριο και βακτήρια - τροφή jbl για χρυσόψαρα, λαχανικά, ταμπλέτες (γατόψαρων), αρτεμια κατεψυγμένη..... - αλαλαγή 20% κάθε 15 μέρες..... Η προσαρμογή έγινε σταδιακά σε 7 ήμερες Το μεγάλο ψάρι έγινε πολύ κινητικό και νευρικό ... ενώ το χοντρουλό σχεδόν ακίνητο στον πάτο.... Θεραπεία..... 1) Νηστικά για 7 μέρες .... μέχρι που το μεγάλο έγινε επιθετικό και άρχισε να κυνηγάει το χοντρουλό μασώντας του τα φτερά... μετά ακολούθησε φτωχό τάισμα με νιφάδες βασική διατροφή για 6 ήμερες λαχανικά. 2) Εκτοζον ποσότητα θεραπείας ..... και σε κάθε αλαλαγή προληπτική ποσότητα. 3) Μύωση φωτοβολίας από 10 σε 7 ώρες 4) Μέτα από 2-3 μήνες τα ψάρια είναι φανερά υγιέστερα και το ανοσοποιητικό τους σύστημα έχει αρχίσει να λειτουργεί κανονικά. Ο όγκος του μεγάλου ψαριού υποχωρεί και τα χρώματα του αλλάζουν, κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά... Ενώ το χοντρουλό έχει ξεπρηστει, κολυμπάει κανονικά, και αναγεννά με γοργούς ρυθμούς τα πτερύγια του. Θέλω να ευχαριστήσω για 100 φορά όσους βύθισαν και ιδικά τον Σταμάτη.......ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και από ότι φαίνεται το κερδίσαμε.....μπράβο σε όλους... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 8 Μαίου 2009 #54 Share 8 Μαίου 2009 Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια και για τη καλή ενημέρωση που μας έκανες !!! Να έχεις υπ όψιν σου οτι τα ψάρια αυτα μεγαλώνουν πολύ σε σχέσει με το ενυδρείο που ζουν τώρα και θα πρέπει στη τροφή τους να είσαι φειδωλός , μια δυο φορές την εβδομάδα να μένουν νηστικά δεν υπάρχει πρόβλημα. Πολυ σωστά έπιασες το νόημα τις διατροφής της αλλαγής του νερού και τις χρήσης του Εκτοζόν . Αν σε κάποια στιγμή βρεις και καμιά βιταμίνη να τους βάζεις αραιά και που καλό είναι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 5 Ιουνίου 2009 Author #55 Share 5 Ιουνίου 2009 Επανέρχομαι με ευχάριστα ....για να ολοκληρώσω το θέμα και για επιστημονικούς λογούς.... οι παρακάτω φωτογραφίες τραβήχτηκαν 9/4/09 (όταν άνοιξα το θέμα) Και σημερινές φωτογραφίες 5/6/09 (μην το κοιτάτε περίεργα το ίδιο ψάρι είναι .....υγιέστατο κινητικοτατο και περισσότερο άσπρο... ο) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 11 Ιανουαρίου 2010 Author #56 Share 11 Ιανουαρίου 2010 Επανέρχομαι στο θέμα καθώς το ‘διάσιμο’ χρυσόψαρο είναι πάλη άρρωστο ή χτυπημένο...... κατατοπιστικές φωτογραφίες. Παρακαλώ αν γνωρίζεται η έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο Βοηθείστε.... Ευχαριστώ πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 11 Ιανουαρίου 2010 #57 Share 11 Ιανουαρίου 2010 Επανέρχομαι στο θέμα καθώς το ‘διάσιμο’ χρυσόψαρο είναι πάλη άρρωστο ή χτυπημένο...... κατατοπιστικές φωτογραφίες. Παρακαλώ αν γνωρίζεται η έχετε αντιμετωπίσει κάτι παρόμοιο Βοηθείστε.... Ευχαριστώ πολύ Στην κοιλιά μπορώ να πω πως μοιάζει με γδάρσιμο. Η κοκκινίλα στα βράγχια όμως είναι περίεργη! Από τιμές είσαι ΟΚ? Μιλάω για Αμμωνία και Νιτρίτη... Επίσης, παρατηρείς καμία διαφορά στην συμπεριφορά του ψαριού? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 12 Ιανουαρίου 2010 #58 Share 12 Ιανουαρίου 2010 baktopur και ίσως baktopur direct . Ψάξε να βρεις τα αίτια , ύστερα απ οσα έχουμε πεί δεν έπρεπε να έχουμε πρόβλημα . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vaggef 13 Ιανουαρίου 2010 Author #59 Share 13 Ιανουαρίου 2010 Συγγνώμη για την καθυστέρηση ήμουν εκτός δικτύου.... Σήμερα το αιμάτωμα έχει υποχωρήσει φανερά. Οι διαδικασίες συντήρησης του ενυδρείου είναι ίδιες..... Έχω να σημειώσω ότι εξαρχής γνωρίζουμε ότι τα δυο αυτά ψάρια δεν είναι συμβατά. Το ένα είναι κινητικό και επιθετικό και το άλλο νωχελικό. Κατά καιρούς το μεγάλο χρυσόψαρο ενοχλεί το χοντρουλό.........μάλλον αυτή είναι η αιτία.... Σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρων. Θα σας κρατάω ενήμερους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος