Jump to content

Χρυσόψαρα σε νέο σπίτι.

Recommended Posts

Φίλε Σταμάτη...

Στην πρώτη φωτογραφία είναι τα ψαράκια μαζί

Στην δεύτερη μπορείς να παρατηρήσεις το κενώ στο μάτι του 'χοντρουλού'

Τρίτη & τετάρτη είναι το σπυράκι του Χοντρουλού.

πέμπτη & έκτη διακρίνεις τον 'όγκο' του μεγάλου ψαριού....

Σταμάτη σε ευχαριστώ πολύ που με βοηθάς με τα χρυσόψαρα της εταιρείας μου....που εδώ και 1,5 μήνες προσπαθώ να τους προσφέρω ένα κάλο περιβάλλον.....

Οπός έχω αναφέρει στο παρελθόν.... τα ψάρια ζούσαν 3,5 χρονιά σε άθλιες συνθήκες (60λ με ένα σφουγγάρι στο μικρο εσωτερικό φίλτρο και 25 βαθμούς Κελσίου)

Ακόμα μου έχουν αναφέρει ότι κάποτε έχαναν και λέπια......

• Απαντήσεις 58
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Γνωριζεις με τι και πως τρεφόντουσαν το τελευταίο τρίμηνο - τετράμηνο ;

Βιταμίνες είχαν χορηγηθεί ;

Ειχε γινει αλλαγη στη διατροφή τους ;

Και ποιες τροφες χρησιμοποιείτε ;

Λυπών ...

τα ψάρια δεν έχουν πάρει βιταμίνες Ποτέ!!!

Οι τροφές καθώς και τα αντιχλοριο, βακτήρια....ήταν κάτι φτηνά σκευάσματα (δεν θυμάμαι τι μάρκα, γιατί δεν τα έπαιρνα εγώ)

τους τελευταίους 2 μήνες (που τα κληρονόμησα)

-Τρώνε....tetra (Tetra fin -complete food for all Goldfish)

- Τα βακτήρια και αντιχλοριο είναι API (τα γνωστά).

*Σήμερα που ασχολήθηκα λίγο πάρα πανό πρόσεξα....

Ότι το μεγάλο χρυσόψαρο κυνήγαγε και τσίμπαγε την ουρά του χοντρουλού....(μαλών από τη φτωχή δίαιτα)....έτσι λιπών τα τάισα λίγο για να ηρεμήσουν.

*Επίσης σημάδια καφέ αίγλης στην επιφάνεια των εσωτερικών φίλτρον....

*Τελευταία αλαλαγή 15% πριν 15 μέρες..

Καλησπέρα. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν βλέπει από εκείνο το μάτι;

Τα σημάδια που δείχνεις προέρχονται από βακτηριδιακή μόλυνση. Τα ψάρια θα πρέπει να μπουν σε άλλο δοχείο και να τους γίνει θεραπεία με το κατάλληλο αντιβιοτικό. Αυτό που χρησιμοποιώ σε τέτοιες περιπτώσεις με άμεσα αποτελέσματα είναι το υπερμαγγανικό κάλιο.

Τι φίλτρο χρησιμοποιείς; Αν είδα καλά έχεις ένα εσωτερικό με σφουγγάρι κινέζικο που έχει και ένα δοχείο με άνθρακα;

Καλησπέρα. Δεν μπορείς να ελέγξεις αν βλέπει από εκείνο το μάτι;

Τα σημάδια που δείχνεις προέρχονται από βακτηριδιακή μόλυνση. Τα ψάρια θα πρέπει να μπουν σε άλλο δοχείο και να τους γίνει θεραπεία με το κατάλληλο αντιβιοτικό. Αυτό που χρησιμοποιώ σε τέτοιες περιπτώσεις με άμεσα αποτελέσματα είναι το υπερμαγγανικό κάλιο.

Τι φίλτρο χρησιμοποιείς; Αν είδα καλά έχεις ένα εσωτερικό με σφουγγάρι κινέζικο που έχει και ένα δοχείο με άνθρακα;

Ωπα μισο λεπτο φιλε Σωτήρης σε ποιον πρωτεΐνης υπερμαγγανικό κάλιο ;

Το γνωρίζεις αυτο το υλικο ποιο ειναι και τι κάνει ;

Αν ναι : και το συστηνεις ετσι απλα σε εναν αρχαριο ; και χωρίς να δώσεις δοσολογία ;

Αν οχι : δεν χρειαζεται να σου πω .

Και εγω σου λεω οτι το ματι εχει θολώσει επειδη έχουν πειραχτεί τα νεφρα του ψαριου , μηπως ξερεις τι θα του κανει η αντιβίωση που λες ;

Λες οτι ειναι προσβολή απο βακτηριακη μόλυνση απο εδω και 5 μήνες ; και θα ζουσε ;

Και ενω εχει γινει θεραπεια αντιβακτηριακη;

Το σημαντικοτερο απ ολα ειναι οτι του δινεις μια συμβουλη (που το αν ειναι λαθος ή οχι ειναι κατι που χωράει συζητηση ) χωρις να του πεις ουτε που θα το βρει ουτε ποσο θα βαλει ουτε ποσο θα κρατησει η θεραπεια αυτη .Ενω υποτίθεται οτι ξερεις τι ειναι αυτο και ποσο ευκολα το βρίσκει κανεις .

Την επομενη φορα που θα δω να πρωτεΐνης κατι μονο και μονο για να κανεις επίδειξη γνωσεων (κατι που φαινεται και απο το προφιλ σου που δεν απαντας για την εμπειρία σου) εχεις Warning .

Θα μπορουσα να τα δεχτω ολα οσα γραφεις αν έδινες ολοκληρωμενη τη θεραπεια που συστηνης .

Να μη μιλήσω και γι αυτο : "Δεν μπορείς να ελέγξεις αν βλέπει από εκείνο το μάτι;" :rasp:

Κατι τελευταιο το υπερμαγγανικό κάλιο δεν ειναι αντιβιωση . :D

Συγνώμη αλλά δεν ήξερα ότι όποιος γράφει στο προφίλ του στην 'εμπειρία: δεν απαντώ" τότε κάνει επίδειξη γνώσεων. Το υπερμαγγανικό το χρησιμοποιώ όπως έγραψα και ξέρω πολύ καλά τι κάνει και την δεν κάνει.

Θα μπορούσα να γράψω ολόκληρο κείμενο αν ήθελα να κάνω επίδειξη γνώσεων.

Αν με ρωτούσες που θα το βρεί, τη δοσολογία κ.λ.π και δεν σου απαντούσα ή έγραφα μπούρδες τότε δικαιολογείσαι να λες ότι λες.

Όταν προτείνεις σε κάποιον ένα φάρμακο γράφοντας μόνο την ονομασία του το κάνεις για να ρωτήσει που και πως και να γίνει διάλογος, να γράψουν και άλλοι. Έτσι έκανες και εσύ, να σου θυμίσω το ποστ σου για το EKTOZON.

Επί της ουσίας, τα ψαράκια έχουν το πρόβλημα εδώ και 5 μήνες και τους έδωσαν αντιβιοτικό το οποίο απ' ότι φαίνεται δεν ήταν το κατάλληλο κρίνοντας από το αποτέλεσμα. Δεν τα σκότωσε αλλά ούτε και τα θεράπευσε. Προφανώς κουκούλωσε προσωρινά το πρόβλημα.

Επίσης δεν συσχέτισα εγώ το υπερμαγγανικό με το μάτι και γιατί παρακαλώ είναι αδύνατο να ελέγξει αν βλέπει από εκεί; Αν έβαζε το δάχτυλό του στο νερό μπρόστα από εκείνο το μάτι και το ψάρι δεν αντιδρούσε ενώ αντιδρούσε αν το έβαζε μπροστά από το καλό;

Οταν προτείνω εγω φαρμακο ειναι κατι το οποιο φυσιολογικα θα το βρει σε ενα ενυδρειακο καταστημα και καθόλου δυσκολο να μαθει και τη δοσολογία είτε απο το κατάστημα είτε απο εδω μεσα που εχουν ειπωθεί τα περισσότερα πάρα πολλές φορές .

Αυτο που του πρότεινες εσυ θα το βρει μόνο σε μεγάλα φαρμακεία ή σε εξειδικευμένα καταστήματα χημικών χωρις να ξερει κανεις να του πει δοσολογία και σε πολυ μεγάλη ποσότητα σε σχέση με τη δοση που χρειάζεται .

Το γνωρίζεις ομως οτι εχει σταματήσει να χρησιμοποιείτε σε ψαρια πλεον και χρησιμοποιείτε μονο για απολύμανση δεξαμενών ;

Γνωρίζεις οτι οταν διαλύεται στο νερο εξακολουθεί να υπάρχει σε κρυσταλλική μορφή ; γνωρίζεις οτι καταστρέφει τα βράγχια των ψαριών μόνιμα ;

Για το θεμα που λες να εγινε λαθος θεραπεία συμφωνώ αλλα πως μπορεις να το αποδείξεις ; αυτο ισχύει και για σενα και για μενα .

Για το ματι που λες μάλλον δεν κατάλαβες , εγω σου λεω οτι δεν βλεπει τι θα αλλαξει με το να σου πω οτι βλεπει ποια διάγνωση θα σου αλλαξει .

Εγώ ως νέος .....πως μπορώ να βοηθήσω τα ψαράκια.....

Έγινε επεξεργασία - ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Βελτιώνοντας το ανοσοποιητικό τους .

Και μας ενημερώνεις για οτιδήποτε νέο δεις .

Έχεις ασχοληθεί στο παρελθόν....

Για να μου στείλεις κάποια link......να ξεστραβωθώ!!!

Ευχαριστώ Σταμάτη για όλα.... :D

Το γνωρίζεις ομως οτι εχει σταματήσει να χρησιμοποιείτε σε ψαρια πλεον και χρησιμοποιείτε μονο για απολύμανση δεξαμενών ;

Αν δεν σου κάνει κόπο ΣΤΑΜΑΤΗΣ ψάξε γιαυτό: NT LABS,PERMAGANATE, KOI CARE

Είναι αυτό που χρησιμοποιώ και το φέρνει κατάστημα στην Αθήνα.

Τη διεύθυνση του μαγαζιού σε παρακαλώ πολύ γιατι δεν ξέρω αγγλικά και δεν τα καταλαβαίνω αυτα που γράφει .

Ζωοφιλία Παγκράτι. Θα μιλήσεις με τον Σπύρο. Μπορεί και να τον γνωρίζεις ήδη. Ανέφερε με αν θέλεις.

Μόλις μίλησα με το Σπύρο και μου ειπε οτι το φέρνει μόνο για δική του χρήση και δεν το πουλάει στο κόσμο λόγο της επικινδυνότητας που έχει αν πέσει σε άσχετα χέρια .

Το οτι το δίνει σε εσένα σημαίνει οτι σε εχει αξιολογήσει και χατιρικός στο δίνει .

Μου είπε οτι γνωρίζεις τη χρήση του αν και εγω αμφιβάλω γιατι αν πράγματι τη γνώριζες τοσο καλα δεν θα τη συστηνες εδω μέσα χωρίς τις κατάλληλες οδηγίες αλλα και πάλι .......σε τόσο μικρό ενυδρείο .......

Φίλε ΣΤΑΜΑΤΗΣ κι εγώ αμφέβαλα για σένα από την αρχή αλλά είχα την διακριτικότητα να μην το γράφω, μέχρι τώρα. Δεν με γνωρίζεις και λίγη ευγένεια δεν θα έβλαπτε. Κρίμα που δεν γνωρίζεις αγγλικά γιατί θα σου σύστηνα μερικά πολύ αξιόλογα sites όπου θα έβρισκες αρκετές πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν, πως και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται κ.λ.π.

Στα forums γίνεται συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με σκοπό να προωθηθεί το χόμπι. Αν είχες χρησιμοποιήσει permanganate ας μας έγραφες την εμπειρία σου. Με απειλές τύπου "warning" που μου εκτόξευσες από το πρώτο post μάλλον ανασφάλεια δείχνεις. Το δε permanganate μετά τις απειλές σου αν κανείς θελήσει να μιλήσει ξανά γι αυτό θα αναφέρεται έτσι: "το ξέρεις ποιο".

Όμως αρκετά με αυτήν την αντιπαράθεση που δεν προσφέρει τίποτα έτσι κι αλλιώς στη βελτίωση της υγείας των ψαριών του stathism.

Συνέχισε με τον τρόπο που ξέρεις και σας εύχομαι τα καλύτερα.

Φίλε ΣΤΑΜΑΤΗΣ κι εγώ αμφέβαλα για σένα από την αρχή (και πολυ καλα κάνεις και αμφιβάλεις , και να αμφιβάλεις ) αλλά είχα την διακριτικότητα να μην το γράφω, μέχρι τώρα. Δεν με γνωρίζεις και λίγη ευγένεια δεν θα έβλαπτε.(το αν ειμαι ευγενης ή οχι φαίνεται απ το οτι δεν σου έσβησα τις δημοσιεύσεις ) Κρίμα που δεν γνωρίζεις αγγλικά γιατί θα σου σύστηνα μερικά πολύ αξιόλογα sites όπου θα έβρισκες αρκετές πληροφορίες για το συγκεκριμένο προϊόν, πως και σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται κ.λ.π. (Σε ευχαριστω πολυ για τη καλη σου τη διάθεση που θέλεις να το κανεις για μένα , αν και θα προτιμουσα να το έκανες για τα μέλη μας .)

Στα forums γίνεται συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών με σκοπό να προωθηθεί το χόμπι. (Ορθα το λές και υπαρχει και ειδικος χωρος για το θεμα σου που θελεις να αναπτυξεις στο Οδηγίες Φαρμάκων εδώ δεν είναι το κατάλληλο σημείο για τέτοιου είδους συζητήσεις )

Αν είχες χρησιμοποιήσει permanganate ας μας έγραφες την εμπειρία σου. ( θά έπρεπε γιά πολλα πράγματα να κάτσω και να γράφω αλλα δεν εχω χρόνο .)Με απειλές τύπου "warning" που μου εκτόξευσες από το πρώτο post μάλλον ανασφάλεια δείχνεις. (Μπορεί να έχεις δίκιο )Το δε permanganate μετά τις απειλές σου αν κανείς θελήσει να μιλήσει ξανά γι αυτό θα αναφέρεται έτσι: "το ξέρεις ποιο". ( Εδω στο ασθένειες καλα θα κανει να μην ξαναμιλήσει για το συγκεκριμένο φάρμακο εκτός και εάν με πείσει για την αναγκαιότητα τις χρήσης του και την ασφάλειά του , αν δεν κάνω λάθος πρέπει να φοράς μάσκα και γάντια γιατί άραγε ; , άλλωστε υπάρχουν πάρα πολλά νεα φάρμακα σύγχρονα και ασφαλή . )

Όμως αρκετά με αυτήν την αντιπαράθεση που δεν προσφέρει τίποτα έτσι κι αλλιώς στη βελτίωση της υγείας των ψαριών του stathism.

Συνέχισε με τον τρόπο που ξέρεις και σας εύχομαι τα καλύτερα.

Φίλε Σωτήρη διάλεξες σε λάθος σημείο να μιλήσεις γι αυτό το θέμα .

Θα μπορούσες να το συζητήσεις στα φάρμακα ή στο χημεία δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα , εδώ δεν μπορείς γιατι αυτη την ωρα εδω καποιος ειναι πελαγωμένος και δεν ξέρει τι να κάνει , και μπορει να κάνει το οτιδηποτε αν νομίζει-πειστεί οτι ειναι σωστο .

Δεν θελω να το παίξω ειδικός γιατι δεν είμαι . Θα ήθελα όμως να σου πώ οτι έχουν πεθάνει χιλιάδες και ίσως εκατοντάδες χιλιάδες ψάρια εξ αιτίας μου και εξ αιτίας κάποιον που ανεύθυνα μου έδιναν διάφορες συνταγές για θεραπεία και εγώ τους πίστευα . Το πόσο ανεύθυνοι ηταν κάποιοι το κατάλαβα οταν αναγκάστηκα να συνεργαστώ με ιχθυοπαθολόγους , οι οποιοι το πρώτο πράγμα που μου δήλωναν στις συζητήσεις μας όταν τους πήγαινα ψάρια για εξέταση ηταν η άγνοια τους .

Αυτοι που έφαγαν ολη τους τη ζωή να το σπουδάσουν αυτο το πράγμα , δηλωνουν άγνοια , και εμεις που δεν ξέρουμε τη τύφλα μας το παίζουμε ειδικοί , και μην το παίρνεις οτι το λέω μόνο για σένα το λέω και για μένα .

Αυτο που δεν μπόρεσες να καταλάβεις απο την αρχή είναι οτι στο ασθένειες και θεραπείες σταματά το χόμπι .

Φίλε Σταμάτη, αφού λοιπόν επιμένεις αναφέρω ορισμένα sites και κάνε ότι νομίζεις με το post (σβήστο, μετάφερέ το σε άλλη κατηγορία).

Λοιπόν: http://www.rafflesgold.com

http://www.arofanatics.com

http://www.kokosgoldfish.com

http://www.goldfishkeepers.com

http://www.practicalfishkeeping.com

http://www.wetwebmedia.com

πατάμε το search και γράφουμε potassium permanganate.

Επίσης κι ένα αρθρο από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα: http://edis.ifas.ufl.edu/FA032

Σκόπιμα αναφέρω sites από Ασία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη για να δεις που και πως το χρησιμοποιούν στον κόσμο. Λες να μην σβήνουν κι αυτοί τα σχετικά posts από την πολύ ευγένεια;

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τους έχει φτάσει η πληροφορία πως έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται στα ψάρια όπως έγραψες. Μήπως να τους το λέγαμε; Θα πρέπει βέβαια να ειδοποιήσουμε την Kordon (Permoxyn), την NT Labs (Permanganate), την Jungle και άλλες που το παράγουν και το διακινούν σε όλο τον κόσμο.

Φίλε Σταμάτη, αφού λοιπόν επιμένεις αναφέρω ορισμένα sites και κάνε ότι νομίζεις με το post (σβήστο, μετάφερέ το σε άλλη κατηγορία).

Λοιπόν: http://www.rafflesgold.com

http://www.arofanatics.com

http://www.kokosgoldfish.com

http://www.goldfishkeepers.com

http://www.practicalfishkeeping.com

http://www.wetwebmedia.com

πατάμε το search και γράφουμε potassium permanganate.

Επίσης κι ένα αρθρο από το Πανεπιστήμιο της Φλόριντα: http://edis.ifas.ufl.edu/FA032

Σκόπιμα αναφέρω sites από Ασία, Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη για να δεις που και πως το χρησιμοποιούν στον κόσμο. Λες να μην σβήνουν κι αυτοί τα σχετικά posts από την πολύ ευγένεια;

Βέβαια υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τους έχει φτάσει η πληροφορία πως έχει σταματήσει να χρησιμοποιείται στα ψάρια όπως έγραψες. Μήπως να τους το λέγαμε; Θα πρέπει βέβαια να ειδοποιήσουμε την Kordon (Permoxyn), την NT Labs (Permanganate), την Jungle και άλλες που το παράγουν και το διακινούν σε όλο τον κόσμο.

Ωραια ολα αυτα, αλλα δεν καταλαβες τι σου λεει ο Σταματης..

(Επισης, πες οτι ειναι το καλυτερο φαρμακο, ουτε δοσολογια δεν λες....)

Φίλε Σωτήρης με χαρά θα θέλαμε να μας πεις τα συμπεράσματα που έχεις καταλήξει εδω http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=26060

στο νεο θέμα που άνοιξα ειδικά γι αυτή τη περίπτωση .

Σε ευχαριστώ πολύ .

Φίλε Σταμάτη, αφού λοιπόν επιμένεις αναφέρω ορισμένα sites....

Νομιζω πως απο τη στιγμη που μιλαμε για ενα προιον που δεν δινεται απο το φαρμακειο με σαφεις οδηγιες χρησεως και δοσολογιας, προκειται για κατι επικυνδυνο ακομα κι αν ηταν ασπιρινη.

Ενα μονο επισημο φαρμακο (το Zeemax by Jungle ) χρησιμοποιει PP (permanganate-υπερμαγγανικο καλιο) στη συνθεση του και αυτο ειναι αγνωστο στην ελλαδα και αμφιβαλω και στον υπολοιπο κοσμο.

Για τη θεραπεια των ασθενειων που κατασκευαστηκε υπαρχουν πολλα αλλα φαραμακα με επιτυχη αποτελεσματα.

Το PP συνισταται περισσοτερο για απολυμανση και μονο σε γνώστες της χρησης τους.

Το πανεπιστημιο της florida μιλαει για "θεραπεια" σε λιμνη που το φαρμακο το ριχνουμε απο βαρκα (καταλαβαινεις το μεγεθος) και οι λοιπες χρησεις του δινονται με μεγαλη επιφυλαξη και προστατευτικα μετρα (γαντια μασκες κλπ) λογω της καυστικοτητας του.

Παραδειγματα για την αμφισβητουμενη ασφαλη χρηση του υπερμαγγανικου ειναι ποστ μεσα απο το search σε λινκ απο σαιτ που εδωσες.

"PP Bombing result in breathing problem

-Xbacker

Hi all,

Last night I perform PP Bombing for one of my aro and I might have use too much PP resulting in my aro breathing very hard....

-Melvin Tan

PP oxidises organic matter including the gills...

-Xbacker

....Will this be a permanent injury to the grills? Any chance of recovery?

-Melvin Tan

How many ppm was the pp at? Difficult to predict whether the damage will be permanent..

http://www.arofanatics.com/forums/archive/...hp/t-21166.html

"Platy and Plant problems 9/17/06

...could likely be just the KMnO3 treatment... permanganate is a powerful oxidizer... dangerous....

.....The second problem is with a female sailfin platy. I noticed her with some laboured and rapid breathing. She does not swim as much and seems lethargic. On closer inspection I could see fine white filaments (diameter is sub-millimetre, very fine) extruding from her mouth and also extruding from her gills. Looks like very fine silk thread.....

http://www.wetwebmedia.com/plantedtkssubwe...wordpltfaqs.htm

"Potassium permanganate overkill! 05/14/08

I am having a few problems with plants...in my new tank set up (2nd week of azote cycle)....

....All the plants except the Anacharis have had a 10 min.s bath in PP....

.....Mmm, KMnO3 is a powerful oxidizer... dangerously so.You've "burnt" these plants

http://www.wetwebmedia.com/plantedtkssubwe...nailsagfaqs.htm

Έγινε επεξεργασία - delta66

Κατ' αρχάς δεν είπα πως είναι ακίνδυνο. Είναι ισχυρό οξειδωτικό και θέλει προσοχή. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν είναι χρήσιμο και αποτελεσματικό. Όπως εξελίχθηκε η συζήτηση από την αρχή, δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να γράψω δοσολογία ή κάτι άλλο για τη χρήση του. Περίμενα να ανοίξει συζήτηση με αφορμή το πρόβλημα του stathism και όχι να καταλήξει σε κόντρα.

Εδώ και 3 χρόνια περίπου ασχολούμαι με τα χρυσόψαρα και ιδιαίτερα με μια ποικιλία τα ryukin που είναι πολύ ευαίσθητα σε διάφορες παθήσεις. Εκτός αυτού, το 99% των εισαγόμενων fancy χρυσόψαρων έρχονται με όλες τις γνωστές ασθένειες (από την εμπειρία μου ως τώρα) τις οποίες αν δεν τις παρουσιάσουν στα ενυδρεία των pet shops, τις παρουσιάζουν στα ενυδρεία μας. Γενικώς, με το θέμα ενυδρείο ασχολούμαι 35 χρόνια και με σχεδόν όλα τα είδη τροπικών και μη εκτός αλμυρού. Αυτό το γράφω γιατί πέραν από ick και μια φορά ενδοπαράσιτα σε δίσκους δεν μου έτυχε κάτι άλλο όλο αυτό τον καιρό, ενώ με τα χρυσόψαρα στα 3 αυτά χρόνια τα είδα όλα γι αυτό και το έχω ψάξει αρκετά (ξέρει ο Σπύρος). Τελευταία πήρα δύο oranda red cap με argulus (για 2η φορά). Πόσοι έχουν αντιμετωπίσει argulus με τροπικά ψάρια; Ξέρετε τι μου είπαν στο pet shop; αλάτι. Ξέρετε ποσοστό αντοχής του argulus στο αλάτι; τουλάχιστον 35gr/lt. Αντέχει ψάρι ή φυτό σε τόσο αλάτι; Τι να τους πεις!

delta66, σου διέφυγε το NT LABS PERMANGANATE για το οποίο έγινε συζήτηση και χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο με σαφείς οδηγίες χρήσης. Επίσης μπες στο rafflesgold που ανέφερα πρώτο γιατί έχει πολλές πληροφορίες επί του θέματος.

Το PERMANGANATE της NT LABS περιέχει 4000mg/100ml potassium permanganate.

Για θεραπεία: 2ppm (10ml/200lt) για 10-12 ώρες (bath treatment)

ή 10ppm (10ml/40lt) για 30 λεπτά (ιδανικό για καραντίνα)

ή 1000ppm (10ml/400ml) για fungus, argulus και lernea

Για μείωση οργανικού φορτίου (για λίμνες κυρίως) 10ml/400lt.

Συνιστά πολύ καλό αερισμό κατά τη χρήση κ.λ.π.

Έχω κρυστάλλους από φαρμακείο που θα χρησιμοποιήσω όμως για να φτιάξω διάλυμα μόνο αν δεν μπορέσω να βρω ξανά αυτό προϊον. Αυτό είναι ένα θέμα για συζήτηση αργότερα ίσως.

Σκοπός μου από την αρχή ήταν να βοηθήσω τον stathism αφού το έχω χρησιμοποιήσει σε ανάλογη περίπτωση με άμεσα αποτελέσματα, όταν το cyprinopur και το bactopur direct απέτυχαν και όχι να πουλήσω γνώσεις.

Μόλις ετοιμάσω κάτι θα το γράψω στο νέο θέμα που άνοιξε ο Σταμάτης προς ανταλλαγή απόψεων.

...delta66, σου διέφυγε το NT LABS PERMANGANATE για το οποίο έγινε συζήτηση και χρησιμοποιώ εδώ και 1 χρόνο με σαφείς οδηγίες χρήσης. Επίσης μπες στο rafflesgold που ανέφερα πρώτο γιατί έχει πολλές πληροφορίες επί του θέματος.

Το PERMANGANATE της NT LABS περιέχει 4000mg/100ml potassium permanganate.

Για θεραπεία: 2ppm (10ml/200lt) για 10-12 ώρες (bath treatment)

ή 10ppm (10ml/40lt) για 30 λεπτά (ιδανικό για καραντίνα)

ή 1000ppm (10ml/400ml) για fungus, argulus και lernea

Για μείωση οργανικού φορτίου (για λίμνες κυρίως) 10ml/400lt.

Συνιστά πολύ καλό αερισμό κατά τη χρήση κ.λ.π....

Δεν ξερω που βρηκες αυτες τις οδηγιες, η εταιρεια παντως δινει οδηγιες για απολυμασνη λιμνων και μισαωρα μονο μπανια, σε Koi και γενικοτερα ψαρια λιμνης.

http://www.ntlabs.co.uk/UserFiles/File/per...anate%20dip.pdf

Επισης σημαντικο ειναι οτι τα μπανια δεν θεραπευουν την ασθενεια αλλα τα συμπτωματα, αφου το παρασιτο παραμενει στη λιμνη.

"Disadvantages of dip treating fish"

http://www.ntlabs.co.uk/UserFiles/File/dip...nfo%20sheet.pdf

Θα παρατηρησες οτι μιλαει παντα για λιμνες, λιμνισια ψαρια και μπανια σε καραντινα.

Ποτε για ενυδρεια.

Τις οδηγίες τις γράφει πάνω στο μπουκάλι. Αν καταφέρω θα το ανεβάσω σε φώτο.

Από το πρώτο post έγραψα να βγάλει τα ψάρια από το ενυδρείο και να τα βάλει σε άλλο δοχείο για θεραπεία.

Οι οδηγίες στο μπουκάλι δεν αναφέρουν όπως είδες τη λέξη ενυδρείο. Δεν διαφωνούμε σε αυτό.

Επίσης όπως φαίνεται από αυτά που έγραψα, δεν έχω εμπειρία στη χρήση του σε τροπικά ενυδρεία αλλά μόνο σε χρυσόψαρα.

Στις λίμνες το χρησιμοποιούν για μείωση του οργανικού φορτίου σε 1ppm επειδή όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολες οι τακτικές αλλαγές νερού. Σε αυτή τη συγκέντρωση δεν πετυχαίνεις θεραπεία.

Για εξουδετέρωση χρησιμοποιείται οξυζενέ ή αντιχλώριο.

Μόλις γράψω κάτι θα το ανεβάσω στο θέμα που άνοιξε ο Σταμάτης, δεν θέλω να γράφω χύμα πληροφορίες που μπερδεύουν.

Το rafflesgold δεν σου δίνει πληροφορίες αν δεν γραφτείς;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...