Jump to content

Γέννα Red Belly;

dnmhx

Recommended Posts

geia se olous. exw ena enydreio 700 lt me 8 red belly. hthela na mou pei an kserei kaneis ti synthikes xreiazontai gia na zeygarwsoun;

• Like 1

Καλως Ηρθες!!

Σε παρακαλω γραφε με ελληνικους και μικρους χαρακτηρες!

Στο θεμα τωρα,

Aς σου πει καποιος εμπειρος που θα ξερει στα σιγουρα..

Δες εδω παντως

http://forums.waterwolves.com/index.php?sh...p;#entry1059966

Έγινε επεξεργασία - Panos1990

καλως ηρθες!

ποσο καιρο εχεις τα ψαρια σου?

τι μεγεθος εχουν?

δωσε μας μερικες πληροφοριες για το ενυδρειο σου... ή ακομα καλυτερα κανε μας μια ολοκληρωμενη παρουσιαση! θα εχει ενδιαφερον...!!!!

βασικα να ξερεις οτι ο παραγοντας τυχη ειναι πολυ σημαντικος.

καποιοι (οπως κ εγω) εχουν κανει τα παντα αλλα δεν....

προσωπικα παντα κατι στραβωνε!

πιστευω πως ενα σωστα στημενο (με πολλες ριζες κ φυτα), μεγαλο ενυδρειο (εδω εισαι μεσα σιγουρα :thumbup: ), κ με σωστες παραμετρους (θερμοκρασια κ ph), μπορει να εχει ολες τις προϋποθεσεις για να πετυχει αναπαραγωγη.

βεβαια δεν μιλαμε για αγρια πιασμενα ψαρια καθως η προσαρμογη τους σε ενυδρειο ειναι ακομα πιο δυσκολη..

επισης γνωριζω παιδια που εβγαλαν πολλα μικρα απο γεννες, μη τηρωντας αυτα που θεωρουνται σημαντικα!!

αρα ο παραγοντας τυχη που προανεφερα ειναι ο πλεον σημαντικος......................................-

Έγινε επεξεργασία - antonis t83

geia se olous. exw ena enydreio 700 lt me 8 red belly. hthela na mou pei an kserei kaneis ti synthikes xreiazontai gia na zeygarwsoun;

Δεν σου γραφω απο πρωσωπικη εμπειρια γιατι ακομα δεν εχω καταφερει να παρω γεννα απο τα 13 rdb μου,ωστοσω απο οτι εχω διαβασει θελουν μαλακο νερο GH <10 , PH <6.8 και πολυ συχνες και μικρες αλλαγες νερου καθε 4-5 ημερες 10-15% του νερου και κατι τελευταιο και σημαντικο στα λιτρα σου το πολυ 2 με 3 ζευγαρια ψαρια ,οχι παραπανω γιατι ενω θα προσπαθουν καποια ζευγαρια τα υπολοιπα που δεν θα εχουν ταιρι

δεν θα τα αφηνουν - αυτο το τελευταιο στο γραφω απο πρωσοπικη εμπειρια!! :thumbup:

τα ψάρια τα έχω 1,5 χρόνο περίπου. είναι γύρω στα 15 εκατοστά. κοιτα δεν εχω βάλει μεσα τιποτα απο φυτά και πετρες. μάλλον πρεπει να βάλω. φυτά ειχα καποτε αλλα τα εβγαλα γιατι μου τα κοβανε. ξέρεις ποια ειναι η περιοδο αναπαραγωγής; ευχαριστώ

Δεν σου γραφω απο πρωσωπικη εμπειρια γιατι ακομα δεν εχω καταφερει να παρω γεννα απο τα 13 rdb μου,ωστοσω απο οτι εχω διαβασει θελουν μαλακο νερο GH <10 , PH <6.8 και πολυ συχνες και μικρες αλλαγες νερου καθε 4-5 ημερες 10-15% του νερου και κατι τελευταιο και σημαντικο στα λιτρα σου το πολυ 2 με 3 ζευγαρια ψαρια ,οχι παραπανω γιατι ενω θα προσπαθουν καποια ζευγαρια τα υπολοιπα που δεν θα εχουν ταιρι

δεν θα τα αφηνουν - αυτο το τελευταιο στο γραφω απο πρωσοπικη εμπειρια!! :thumbup:

για τα 2 με 3 ζευγάρια που λες πως ξέρω ποια ειναι θηλυκα και αρσενικα;το νερο το αλλαζω συχνα. η θερμοκρασία ειναι 27 βαθμοι αλλα δεν κοιταζω το ph. την μαλακοτητα του νερου πως την κοιτάζω;

για τα 2 με 3 ζευγάρια που λες πως ξέρω ποια ειναι θηλυκα και αρσενικα;το νερο το αλλαζω συχνα. η θερμοκρασία ειναι 27 βαθμοι αλλα δεν κοιταζω το ph. την μαλακοτητα του νερου πως την κοιτάζω;

την σκληροτητα την μετρας με ειδικα τεστ, οπως κ το ph.

ειδικα ph , αμμωνια κ NO2 θα επρεπε να παρεις τεστακια οπωσδηποτε...

τι ταιζεις κ τι αλλαγες νερου κανεις κ καθε ποτε?

η θερμοκρασια ειναι καλη κ 28 ακομα πιο καλη.

τα ζευγαρια θα φανουν στην περιοδο του ζευγαρωματος.

εκει θα δεις αρσενικο κ θυληκο. κ ενα ζευγαρι να κανεις ειναι επιτυχια.

εξαλλου μιλαμε για δυσκολα κ απροβλεπτα στη συμπεριφορα ψαρια...

επισης τα θυληκα γινονται λιγο μεγαλυτερα.

τωρα για περιοδο ζευγαρωματος δεν νομιζω οτι μπορουμε να μιλαμε σε ενα ενυδρειο μιας κ δεν μπορουμε να φτιαξουμε συνθηκες του φυσικου τους περιβαλλοντος (πλυμμηρες, ξηρασιες, κτλ.....)

την σκληροτητα την μετρας με ειδικα τεστ, οπως κ το ph.

ειδικα ph , αμμωνια κ NO2 θα επρεπε να παρεις τεστακια οπωσδηποτε...

τι ταιζεις κ τι αλλαγες νερου κανεις κ καθε ποτε?

η θερμοκρασια ειναι καλη κ 28 ακομα πιο καλη.

τα ζευγαρια θα φανουν στην περιοδο του ζευγαρωματος.

εκει θα δεις αρσενικο κ θυληκο. κ ενα ζευγαρι να κανεις ειναι επιτυχια.

εξαλλου μιλαμε για δυσκολα κ απροβλεπτα στη συμπεριφορα ψαρια...

επισης τα θυληκα γινονται λιγο μεγαλυτερα.

τωρα για περιοδο ζευγαρωματος δεν νομιζω οτι μπορουμε να μιλαμε σε ενα ενυδρειο μιας κ δεν μπορουμε να φτιαξουμε συνθηκες του φυσικου τους περιβαλλοντος (πλυμμηρες, ξηρασιες, κτλ.....)

τους ριχνω φυλλα αλλα και καμια φορα και κατεψυγμενη (γαριδες,σκουληκια).

το νερο το αλλαζω 2 φορες το μηνα. ισως θελει πιο συχνα απο οτι μου λετε κι εσεις.

• Like 1

κανε καποιο τεστ οπως σου ειπα κ αναλογα με τις μετρησεις μπορει να χρειαστει να κανεις πιο συχνες αλλαγες.

τι φιλτρα χρησιμοποιεις κ με τι βιολογικα υλικα?

μου φαινεται αδυνατο να χορταινουν τα ψαρια σου σε αυτο το μεγεθος με φυλλαρακια.

δοκιμασε pellets αλλα κ κατεψυγμενο φιλετο ψαριου (κατα προτιμηση γλωσσας που δεν ειναι πολυ λιπαρο) αλλα κ φιλετο κοτοπουλο ή κατεψυγμενο καλαμαρι που κ που.

δωστα λιγο ποικιλια...!!

εχασες κανενα ψαρι ή οχι απο τοτε που τα πηρες?

κανε καποιο τεστ οπως σου ειπα κ αναλογα με τις μετρησεις μπορει να χρειαστει να κανεις πιο συχνες αλλαγες.

τι φιλτρα χρησιμοποιεις κ με τι βιολογικα υλικα?

μου φαινεται αδυνατο να χορταινουν τα ψαρια σου σε αυτο το μεγεθος με φυλλαρακια.

δοκιμασε pellets αλλα κ κατεψυγμενο φιλετο ψαριου (κατα προτιμηση γλωσσας που δεν ειναι πολυ λιπαρο) αλλα κ φιλετο κοτοπουλο ή κατεψυγμενο καλαμαρι που κ που.

δωστα λιγο ποικιλια...!!

εχασες κανενα ψαρι ή οχι απο τοτε που τα πηρες?

θα παω να τα παρω ολα αυτα τα τεστ που μου ειπες οποσδηποτε. φιλτρο εχω ενα 1000. δε θυμαμαι τη μαρκα.

ναι ειχα χασει ενα ψαρι.ειχα παρει 10 και εχουν μεινει 9. Γιατι το φαγανε δεν εχω καταλαβει.

• Like 1

θα παω να τα παρω ολα αυτα τα τεστ που μου ειπες οποσδηποτε. φιλτρο εχω ενα 1000. δε θυμαμαι τη μαρκα.

ναι ειχα χασει ενα ψαρι.ειχα παρει 10 και εχουν μεινει 9. Γιατι το φαγανε δεν εχω καταλαβει.

9 ή 8?

κ ενα φιλτρο ακομα θα σου προτεινα να παρεις με αρκετο χωρο για βιολογικα υλικα...

ενα φιλτρο 1000 λιτρων ανα ωρα ειναι λιγο για τα λιτρα σου.

τα τεστ θα μας δωσουν αρκετες πληροφοριες για την ποιοτητα του νερου σου.

αν κ τα red belly ειναι σκυλια, καλο θα ειναι να τους προσφερουμε οσο το δυνατον πιο καλης ποιοτητας νερο.

9 ή 8?

κ ενα φιλτρο ακομα θα σου προτεινα να παρεις με αρκετο χωρο για βιολογικα υλικα...

ενα φιλτρο 1000 λιτρων ανα ωρα ειναι λιγο για τα λιτρα σου.

τα τεστ θα μας δωσουν αρκετες πληροφοριες για την ποιοτητα του νερου σου.

αν κ τα red belly ειναι σκυλια, καλο θα ειναι να τους προσφερουμε οσο το δυνατον πιο καλης ποιοτητας νερο.

9 εχω τωρα. οκ ευχαριστω για τις πληροφοριες. θα παω να παρω τεστ ph,no2,αμμωνιας,σκληροτητας νερου.θα βαλω πετρες και ξυλα για κρυψωνες. θα κανω αλλαγες νερου καθε βδομαδα.αυτα δε νομιζω να χρειαζεται τιποτα αλλο. και να δουμε. αν γινει κατι θα σου πω αν και ειναι και αρκετα θεμα τυχης οπως μου ειπατε.

• Like 1

κ δες κ για το φιλτρο που σου ειπα.

κ ταϊσε κ λιγο απο αυτα που σου ειπα.

κ ανεβασε μια φωτο με το νεο set up.

κ καλες γεννες! :thumbup:

κ δες κ για το φιλτρο που σου ειπα.

κ ταϊσε κ λιγο απο αυτα που σου ειπα.

κ ανεβασε μια φωτο με το νεο set up.

κ καλες γεννες! :thumbup:

ευχαριστω. σιγουρα θα αναβασω fotos

• Like 1

για δες και εδω : http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=3464

ευχαριστώ πολύ. ψάχνω πολύ καιρό να βρω ένα βιβλίο για πιράνχας και δεν υπάρχει πουθενά.

Δες και αυτο : http://www.geocities.com/Heartland/Prairie...2/Breeding.html και καποιες φωτο απο μια γεννα: http://pets.webshots.com/photo/1032788314032211903dkhkpJ και προσπαθω να θυμηθω ενα site που

αναφερεται σε μια γυναικα η οποια εχει 3 ζευγαρια και αναπαραγωνται συνεχως και λεει αρκετα χρησιμα...οταν το θημηθω εδω ειμαστε.

Και οσον αφορα για βιβλιο υπαρχουν 2-3 και τα ειχα βρει στο e-bay : http://cgi.ebay.co.uk/TROPICAL-FISH-piranh...%3A1|240%3A1318 :rasp:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...