Jump to content

βοηθεια για νεο θαλασσινο Fish Only

Recommended Posts

παιδια για σας. θα κανω εναενυδρειο θαλασσινο, ειναι 80 λιτρα, απο εξοπλισμο εχω ενα φιλτρο eheim 2213 και αμμο θαλασσης που την εχω πλυνει.. στην αμμο απλα θα προσθεσω 4-5 κιλα ζωντανο αραγω νιτη. για σκιμερ θα παρω λιγο αργοτερα.

Το ενυδρειο εως τωρα εχει απλα νερο βρυσης εδω και 2 μερες, με το φιλτρο φιλτρο σε λειτουργεια και την αμμο .

Αγορασα αλατι. 2 κιλα. εριξα μεσα το ενα σακουλακι, και μετρισα με εναν μετριτη που βυθιζεται στης sera και λεει τιμη 1,01. αυτο σημαινει οτι πρεπει να ριξω κιαλο?

Αυριο επισης αφου εχει ετοιμαστει το νερο θα αγορασω 5 κιλα ζωντανο αραγονιτη και 2 κιλα ζωντανο βραχο για αρχη.

Τελος να πω οτι παιδια δεν ειναι οτι δεν θελω, αλλα αντιθετη οσμοση δεν μπορω γιατι δεν εχω λεφτα.... εχει 200+ ευρω που δεν εχω... Μονο νερακι βρυσης

Η αλατότητα θα πρέπει να είναι περίπου 1023.

Μην ξεχνάς να βάζεις αντιχλώριο στο νερό της βρύσης.

Αντχλωριο δεν εβαλα αυτην την φορα γιατι διαβασα οτι σε 2 μερες εξατμιζεται...

οσο για την αλατοτητα δεν εχει τετοια μετριση ο μετριτης που πειρα...

εχει 1,01 1,02 1,02 1,03 1,04

οποτε να βαλω κιαλο αλατι μεχρι να παει 1,02 και λιγο παραπανω

Αυτες οι τιμες πρεπει να ειναι αυστηρα τοσες? δηλαδη αν ειναι η αλατοτητα λιγο κατω απο το 1,02 τα ψαρια θα πεθανουν σιγουρα?

Αλλη μια ερωτηση για τον Αραγωνιτη... Αλου μου ειπαν ειναι πεταμενα λεφτα. ομως εγω διαβασα πως αν παρω ζωντανο αραγωνιτη και βαλω και ζωντανο κουραρισμονο βραχο μπορω να βαλω για αρχη 2 νεμο γιατι θα υπαρχει ετοιμη βιολογια απο τον αραγωνιτη. Δεν ειναι ετσι τελεικα?

Έγινε επεξεργασία - ababapanos

Το αντιχλώριο χρησιμεύει για να αδρανοποιεί το χλώριο και τις χλωραμίνες, που είναι τοξικές ουσίες για τους ζωντανούς οργανισμούς. Το χλώριο εννοείς ότι εξατμίζεται στο αποθηκευμένο νερό.

Νομίζω ότι θα πρέπει να προμηθευτείς καλύτερο αλατόμετρο. Αυτό που έχεις μάλλον δεν προορίζεται για ενυδρειακή χρήση.

Σε συμβουλεύω να εφαρμόσεις κατά γράμμα τους κανόνες για το στήσιμο και το στρώσιμο του συστήματός σου.

Πληροφορίες για επιτυχημένα ενυδρεία αλλά και αποτυχημένες προσπάθειες όσων βιάστηκαν, θα βρεις πολλές, διβάζοντας τα σχετικά θέματα του forum μας.

Καλή συνέχεια

για τον Αραγωνιτη ποια ειναι η αληθεια ομως? ... Αλου μου ειπαν ειναι πεταμενα λεφτα. ομως εγω διαβασα πως αν παρω ζωντανο αραγωνιτη και βαλω και ζωντανο κουραρισμονο βραχο μπορω να βαλω για αρχη 2 νεμο γιατι θα υπαρχει ετοιμη βιολογια απο τον αραγωνιτη. Δεν ειναι ετσι τελεικα?

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ αδερφέ σιγα σιγα...να ξερεις οτι το θαλασινο ενυδρειο εχει αρκετα υψηλο βαθμο δυσκολιας και απαιτει χρονο για διαβασμα και δυστυχώς χρημα...ξανασκεψου το ολο εγχείρημα και οπως ειπε ο ΝΙΚΟΣ πραξε.απο ποιο μέρος είσαι????ρωτάω γιατι τα νερα σε ορισμένες περιοχές του νομου που βρισκεσε δυστυχώς ειναι μολυσμένα και θα χρειαστεις σιγουρα α/ο :thumbup:

απο την πολη ειναι

Δεν μπορω να πω οτι βιαζομαι, ομως δεν καταλαβαινω.... στο μαγαζι μου ειπε πως αν παρω ετοιμο κουραρισμενο ζωντανο βραχο , και ζωντανο αραγωνιτη , τοτε υπαρχει βιολογια και μπορω για αρχη να βαλω 1 η 2 μικρους κλοουν των 2-3 cm.

δεν βιαζομαι να το γεμισω ψαρια

οσο για την α/ο ειναι απαρετητη κρινετε? το νερο πολοι το πινουν απο την βρθση απλα ειναι αρκετα σκληρο

Φίλε μου θα σε συμβούλευα να ξεκινήσεις διαβάζοντας κάποια πολύ βασικά και ουσιαστικά άρθρα ξεκινώντας απο εδώ για να καταλάβεις την λειτουργία ενός κλειστού φυσικού συστήματος.

Το χόμπι μας θέλει υπομονή και πολύ διάβασμα! :thumbup: Ακολούθα σωστά τα βήματα και δεν θα το μετανιώσεις!!

Καλή συνέχεια από εμένα και μήν βιαστείς να κάνεις οτιδίποτε!

Έγινε επεξεργασία - vagouras

μου ειπαν οτι τα ψαρια με αλατοτητα 1.018 περνανε και καλυτερα απο οτι με 1.026 , εσεις τι λετε? Να πω οτι δεν εχω κοραλια, μονο ψαρια.

refractometer ποσο εχει περιπου?

Εγω θα ελεγα λιγο περισσοτερο...

1020-1022

για το refractometer Κανενα 100...120

Κανε μια ερώτηση στα καταστηματα του ΑΖ, θα παρεις μια πιο σαφη απαντηση!

απο την πολη ειναι

Δεν μπορω να πω οτι βιαζομαι, ομως δεν καταλαβαινω.... στο μαγαζι μου ειπε πως αν παρω ετοιμο κουραρισμενο ζωντανο βραχο , και ζωντανο αραγωνιτη , τοτε υπαρχει βιολογια και μπορω για αρχη να βαλω 1 η 2 μικρους κλοουν των 2-3 cm.

δεν βιαζομαι να το γεμισω ψαρια

οσο για την α/ο ειναι απαρετητη κρινετε? το νερο πολοι το πινουν απο την βρθση απλα ειναι αρκετα σκληρο

ποια πολη φιλε μου???στον νομο σας εχετε 2 αν δεν κανω λαθος ΑΓΡΙΝΙΟ, ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ.να ξερεις Αχελώος μολυσμένος κοντα στο αγρινιο "καποιοι" αδειαζουν βοθρους και στην λίμνη Τριχωνίδας ειναι γεμάτη δηλητήρια δυστυχώς απο της καλλιέργειες καπνου και απο λυματα κάποιων χωριών που πεφτουν μεσα.ΕΛΛΑΣ στο μεγαλειο σου και καποιοι κοιμουνται ήσυχοι.....ΕΜΕΙΣ!! :thumbup::thumbup:

το refractometer που θελεις, ιδιο ακριβως,πεζει και σε καλυτερη τιμουλα,στο ιδιο site.Κανει την δουλεια του αψογα! :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - venom

το αγορασα τελεικα 19 ευρω με τα μεταφορικα....

τωρα μενει να βρω σιγα σιγα ενα σκιμερακι μικρο και αθοριβο που να ειναι ευκολο στην τοποθετηση γιατι το ενυδρειο μου εχει καπακι. Αν εχετε καποιο να πρωτεινετε ...

ευχαρηστω! καλο σκιμερ πρεπει να ειναι αλλα πως θα το βαλω που εχει το ενυδρειο μου καπακι? μπαινει ευκολα? θα δω αν κοβετε το καπακι, η δεν θα βαλω καθολου.... αν βαλω επειδη κανουν θορυβο και ειναι μεσα στο δωματιο που κοιμαμε θα μπορω τουλαχιοστον να το κλεινω τις ωρες που θα κοιμαμαι 7-8 ωρες την μερα? η θα χαλασει?

και μερικες φοτο...να δειτε τον βραχο και να μου πειτε αν ειναι καλης ποιοτητας, τον πειρα 25 ευρω το κιλο, ειναι φυσιολογικη τιμη αυτη? διπλα απο τον ΖΒ εχω βαλει 2 κοματια νεκρο βραχο για να ζωντανεψει καποτε ελπιζω

40280024.th.jpg

img0304n.th.jpg

img0305ygw.th.jpg

και μερικες φοτο...να δειτε τον βραχο και να μου πειτε αν ειναι καλης ποιοτητας, τον πειρα 25 ευρω το κιλο, ειναι φυσιολογικη τιμη αυτη? διπλα απο τον ΖΒ εχω βαλει 2 κοματια νεκρο βραχο για να ζωντανεψει καποτε ελπιζω

40280024.th.jpg

img0304n.th.jpg

img0305ygw.th.jpg

φιλαρακι κατ'αρχην καλος ηρθες στο χομπι...συγνωμη που στο λεω ετσι αλλα σε γδυσανε με τον βραχο!!!25 ευρω το κιλο?η τιμη του ειναι απο 12 εως 19 ευρω τι πολυ.Αν δεν εχει μαγαζια με θαλασσινα στη κερκυρα

μπορεις να παρεις απο το www.aqua-reef-farm.com με 12 ευρω +τα μεταφωρικα να στον στειλει :thumbup:

φιλαρακι κατ'αρχην καλος ηρθες στο χομπι...συγνωμη που στο λεω ετσι αλλα σε γδυσανε με τον βραχο!!!25 ευρω το κιλο?η τιμη του ειναι απο 12 εως 19 ευρω τι πολυ.Αν δεν εχει μαγαζια με θαλασσινα στη κερκυρα

μπορεις να παρεις απο το www.aqua-reef-farm.com με 12 ευρω +τα μεταφωρικα να στον στειλει :thumbup:

...25 ευρώ;....γιά όνομα του Θεού!!! :thumbup:

Η αλήθεια ειναι ότι υπάρχει διαφορετικής προελευσης βράχος και ετσι δεν μπορουμε να πουμε οτι σε εκμεταλευτηκε. τωρα, ανα διαφερει η ποιότητα του απο περιοχή σε περιοχή ειναι αλλη συζήτηση!

Προσπάθησε να τοποθετήσεις το βράχο έτσι ώστε να δημιουργήσεις κάποια σπλήλια για τα ψαράκια! ετσι όπως ειναι δεν θα νιώθουν τοσο ασφάλεια!

βρε παιδια βωηθηστε με μπας και γλιτωσω, οποιαδηποτε πληροφορια για καποιο μαγαζι οπουδηποτε στην ελλαδα που εχει καλες τιμες και στελνει με κτελ, θα με σωσετε. το water in , τους πηρα και δεν ασχολουντε μαζι σου απο το τηλ σου λενε κανε παραγγελεια με φαξ και θα σου πουμε, μεχρι τωρα οτι και αν ζητησα δεν το ειχαν σε στοκ...

Μπορεις να κανεις μια ερώτηση στην κατηγορία με τα καταστήματα του ΑΖ...

όλο και καποιο θα βρεις να σε εξηπηρετήσει!

μια ερωτηση ισως και χαζη... επειδη ειμαι κερκυρα σε ενα νησι γεματο παραλιες κοντα, αν παω σε μια καθαρη θαλασσα και με 2 μπιτονακια παρω νερο θα κανει για να το εχω για τις αλαγες μου στο θαλασσινο? αν ειναι μεγαλυτερη η αλατοτητα μπορω να το αραιωνο με ποσημο νερο ωστε να βγει στην σωστη αλατοτητα?

Το έχουν κάνει αυτό και άλλοι συνχομπίστες μας, αρκεί το νερό να είναι καθαρό και να χρησιμοποιηθεί άμεσα.

Θα έλεγα να το αραιώσεις με απεσταγμένο νερό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...