viciouscircle 9 Μαρτίου 2009 #1 Share 9 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα! Διατηρώ εδώ και μερικούς μήνες 2 ζευγάρια κιχλιδών Τανγκανίκα, ένα Neolamprologus buescheri και ένα Julidochromis transcriptus με σκοπό την αναπαραγωγή τους. Προσπαθώντας να βελτιώσω την κατάσταση των ψαριών δοκιμάζω διάφορες τροφές με βάση τα οστρακόδερμα, πρόσφατα όμως άρχισα να ταίζω με κατεψυγμένη τροφή για ψάρια θαλλασινού νερού η οποία περιέχει αρκετές φυτικές και ζωικές ύλες. Η ερώτησή μου αφορά αυτό το είδος της τροφής, ταίζει κάποιος άλλος με κατεψυγμένη για θαλλασινά? Υπάρχει κάποιο πρόβλημα μόλυνσης του νερού από τέτοια τροφή όταν γίνεται χρήση σε γλυκό νερό? Αν υπάρχουν και άλλες προτάσεις για εμπλουτισμό του διαιτολογίου τους ή γενικά προετοιμασία για αναπαραγωγή, δεκτές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 11 Μαρτίου 2009 #2 Share 11 Μαρτίου 2009 Ειχα διαβασει ενα ερθρο ενος εκτροφεα φροντοζας, ο οποιος ελεγε οτι ταιζει θαλασσινα ψαρια τις φροντοζες: "We can also feed our frontosa fresh or frozen fish. Stay away from freshwater fish and try to use ocean fish. The chances for salt water parasites contaminating a freshwater host is less then from a freshwater parasite." Δεν ξερω αν σε βοηθησα ή αν ειναι σχετικο με την ερωτηση σου... Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 11 Μαρτίου 2009 Author #3 Share 11 Μαρτίου 2009 Tα ψάρια μου τρέφονται κυρίως με οστρακόδερμα και δεν νομίζω οτι το ψάρι με τόση πρωτείνη θα τους κάνει καλό, αλλά είναι ενδιαφέρον αυτό που λέει ο τύπος για τα παράσιτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emp 20 Μαρτίου 2009 #4 Share 20 Μαρτίου 2009 Tα ψάρια μου τρέφονται κυρίως με οστρακόδερμα και δεν νομίζω οτι το ψάρι με τόση πρωτείνη θα τους κάνει καλό, αλλά είναι ενδιαφέρον αυτό που λέει ο τύπος για τα παράσιτα. Εγώ αυτό που σκευτόμουνα (μπορεί να είναι κοτσάνα βέβαια) είναι το αν θα μπορούσα να εισάγω στην διατροφή τους θαλασσινές γαρίδες που είναι αρκετά εύκολο να βρεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 20 Μαρτίου 2009 Author #5 Share 20 Μαρτίου 2009 Θα με ενδιέφερε και εμένα αν ξέρει κανείς αν είναι κατάλληλο το κρέας τους, αν και μου φαίνεται λογικό να είναι αφού και οι γαρίδες είναι οστρακόδερμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 20 Μαρτίου 2009 #6 Share 20 Μαρτίου 2009 Εγω παντως παιδια ταιζω αυτο το μειγμα οπως μου ειχε υποδειξει ο Ανδρεας... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 20 Μαρτίου 2009 #7 Share 20 Μαρτίου 2009 πολύ καλό το link σου saverock. Σκέφτομαι το επόμενο ενυδρείο να είναι τανγανίκα με μούλτι και μαζεύω από τώρα πληροφορίες. Όμως να σε ρωτήσω, τι βιταμίνες βάζεις (που προτείνει το link); Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 21 Μαρτίου 2009 #8 Share 21 Μαρτίου 2009 (edited) 350 γρ γαριδα (ολοκληρη κεφαλι,κελυφος,ποδια) 150γρ μπιζελι 1 κουταλια Νourish (στην αλλη συνταγη θα βαλω Sera fishtamin) 1 κουταλια σπιρουλινα 1 κουταλια garlic guard και ζελατινη... Έγινε επεξεργασία 21 Μαρτίου 2009 - sarevock Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 21 Μαρτίου 2009 #9 Share 21 Μαρτίου 2009 ευχαριστώ φίλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sarevock 21 Μαρτίου 2009 #10 Share 21 Μαρτίου 2009 Βεβαια να προσεξεις την αναλογια γαριδα-μπιζελι, τα δικα μου επειδη ειναι σαρκοφαγα κατα βαση ανεβασα την αναλογια υπερ της γαριδας, μιας και μισο-μισο (γαριδα-μπιζελι) δεν εδιναν ιδιαιτερη σημασια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 21 Μαρτίου 2009 #11 Share 21 Μαρτίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 21 Μαρτίου 2009 Author #12 Share 21 Μαρτίου 2009 Πολύ καλό!!! Θα το δοκιμάσω όπως και δήποτε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος