Jump to content

Επιτελους στη μεγαλη κατηγορια.......!

jumaru82

Recommended Posts

Στο πρώτο στάδιο η έξοδος προς το refugium πρέπει να είναι λίγο πιο ψηλά για να μην αναταράσσει πολύ το dsb.

Την ένωση των δυο κομματιών πως σκέφτεσαι να την κάνεις?

• Απαντήσεις 86
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ειμαι υπέρ της άποψης το ref να ειναι στο τελος!

Δηλαδή, skimmer-ανθρακα- αντιφωσφορο- ref!

κοιταξε το λιγο!

Και εγω της ιδιας αποψης ειμαι αλλα πως ελενχεις τη σταθμη αν ειναι στο τελος??Αυτο ειναι το προβλιμα μου!Πως κρατας τ σαμπ στου π.χ 20ποντους και το ref στους 35??Ενω με το ref μπροστα ελενχεις και τη σταθμη!

Γιάννο μια άλλη λύση ειναι να βγάλεις απο κει που χεις τώρα το σκίμερ και να το βάλεις εκεί που είναι η αντλία.

Μετά την αντλία εκεί που χεις το σκιμερ τώρα και σπας την υπερχείληση στα 2 ούτως ώστε να τροφοδοτήσεις και το σκίμερ.

Εχω ενα σχέδιο που ετοιμάζω το δικό μου με αυτό το τρόπο αλλά το χω σπίτι αυτη τη στιγμή.

Δεν μπορω να το καταλαβω αυτο που μου λετε??Ειμαι λιγο χαζος αλλα plz για μια απο την αρχη!Αν ειχαμε και σχεδιο θα ηταν super . :rasp: :rasp: :P

• 2 weeks later...

Μετα απο πολυ τρεξιμο και πολυ μελετη και ξαναμελετη και ξανατρεξιμο και ξανα ξανα ξανα...... :wacko::wacko::glare: ειμαι επιτελους ετοιμος να προχορησω αμεσα στο στησημω του ενυδρειου!!Πριν απο αυτο ομως σαν παραθεσω φωτο απο την τελικη μορφη του sump εγινε τελικα με το παλιο πατροπαραδοτο τροπο και της βασης η οποια ειναι ετοιμη για να στεισω αλλα λοιπουν τα πορτακια τα οποια θα μπουν αμεσα!!!Βουαλα :unsure::unsure::wacko:

post-4702-1239447153_thumb.jpg post-4702-1239447173_thumb.jpg post-4702-1239447199_thumb.jpg post-4702-1239447216_thumb.jpg

μονο 4 φωτο???απλα ισα ισα για να μας φτιαξεις.μονοφαγα. :unsure: αντε καλη συνεχεια και περιμενουμε και αλλες φωτο

Με το καλό και καλή αρχή!Περιμένουμε πολλές φωτο!

Guest aquarius

Συγχαρητήρια για όλη τη προσπάθεια σου! :wacko:

Εγώ θέλω να αναφερθώ στη βάση σου.

Η βάση λοιπόν φαίνεται όμορφη και προσεγμένη κατασκευή, αλλά μόλις την είδα σκέφτηκα άν θα μπορούσε να αντέξει κάποιες πιθανές πλάγιες δυνάμεις αφού δεν φαίνεται να έχει "δεσίματα" στο στρατζαριστό. Το βάρος του κυρίως ενυδρείου (περίπου 300-400 κιλά) πιστεύω ότι θα το αντέξει, αλλά τι γίνεται με το πλάγιο "πέρα-δώθε" από ένα πιθανό σεισμό, για παράδειγμα?!? :unsure:

Δε θέλω να καταστροφολογίσω αλλά πρέπει να δείς και αυτή τη παράμετρο (αν δε την έχεις δεί), αν θέλεις να είσαι πιό ήσυχος...

Αυτό που θα μπορούσες να κάνεις στην υπάρχουσα κατασκευή είναι να προσθέσεις στη πίσω πλευρά ένα δέσιμο τύπου Χ , ακόμη και βιδωτό, όπως στο σχέδιο "1st", ή κάποια μεταλλικά λαμάκια πονταριστά, όπως στό σχέδιο "2nd".

Ελπίζω να μη σε "χάλασα"... :unsure:

post-4306-1239525932_thumb.jpgpost-4306-1239525944_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - aquarius

Επιτελους!!Ειναι ετοιμο :unsure::wacko::wacko: Το ονειρο πολλων χρονων ειναι μια πραγματικοτητα!!Αλλα θα ηθελα να αρχισω λιγο διαφορετικα την παρουσιαση του εργου!!Θα ηθελα να ευχαριστησω πρωτα μεσα απο τη καρδια μου ολους εσας που τοσο καιρο μοιραζεστε τις γνωσεις σας για να μπορεσω να φτασω στο σημειο αυτο, να εχω και εγω τον υφαλο μου!Και θα ηθελα ιδιαιτερα να ευχαριστησω τον Αποστολο χωρις του οποιου τις συμβουλες αλλα και το support δεν θα ειχα καταφερει πιστευω τιποτα.Ενα μεγαλο ευχαριστωστο φιλο Γεωργο του οποιου η βοηθεια ηταν πολυτιμη!Α!!Και να μην ξεχασω το φιλο Νικο που παρολο το φορτομενο του προγραμμα εκανα την εμφανιση του σχεδον στο τελος αλλα τελικα ολοι τη φασινα αυτος την εφαγε... :glare::hysterical:

Και ξεκιναμε...... :D:D:P

Πρωι πρωι και αφου μπηκαν σε ταξη τα πραγματα... η βαση και το sump οι πρωτες φωτο απο aquazone team...

post-4702-1239569178_thumb.jpg post-4702-1239569191_thumb.jpg post-4702-1239569204_thumb.jpg post-4702-1239569215_thumb.jpg

αμεσως μετα βουρ για τη τρυπα στο ενυδρειο (την ειχα ξεχασει χτες :wacko: ) και αφου τρυπηθηκε και μπηκε στη θεση του ο μαστορας πηρε φωτια....στρωσημο αμμο και χτισημο με ταχυ ρυθμο...

post-4702-1239569226_thumb.jpg post-4702-1239569237_thumb.jpg post-4702-1239569251_thumb.jpg post-4702-1239569261_thumb.jpg

ΔΙΑΛΕΙΜΑ..νυστηκο αρκουδι δε στηνει reef..!! :unsure: και βουρ να γεμισει ηταν μεγαλυτερο απ'οτι νομιζαμε τελικα...Δημητρη σου τρεχει εξω...

post-4702-1239569274_thumb.jpg post-4702-1239569292_thumb.jpg post-4702-1239569303_thumb.jpg

σε κατι ωριτσες μονο ΕΤΟΙΜΟ...αλλα θολο με το team να μεγαλωνει αλλα και παλι να ποζαρει υπερηφανα μπροστα απο το reefaki...το οποιο ηταν θολο ακομα.

post-4702-1239569316_thumb.jpg post-4702-1239569326_thumb.jpg post-4702-1239569335_thumb.jpg

Το θυριο...κομπλε μονο το ξεθολομα εμενε οποτε ας ριξουμε μια ματια και απο κατω....sump-refiugium

post-4702-1239569348_thumb.jpg post-4702-1239569359_thumb.jpg

η ωρα αργαμιση αλλα εχει σχεδον ξεθολοσειοποτε οι πρωτες φωτο....

post-4702-1239569372_thumb.jpg post-4702-1239569386_thumb.jpg post-4702-1239569399_thumb.jpg post-4702-1239569413_thumb.jpg

Να προσθεσω οτι το φωτιστικο δεν ειναι ετοιμο και εχει τοποθετιθει προχηρα το παλιο απο το 125!!!Εχει ηδη ξεκινησει μελετη και υπολογιζω οτι θα εινια ετοιμο σε λιγο καιρο!!!Ευχαριστω για το χρονο σας καθε σχολιο θετικο και αρνητικο παντα δεκτο!!!!

Πολυ ομορφο το aquascaping και το ενυδρειο.ο κοπος σου ειναι σιγουρο οτι θα ανταμιθει.καλη συνεχεια

Παρα πολυ ωραιο και σιγουρα ολο και θα γινεται καλυτερο μιας και ειχες και πολυ καλο team.Επισης η παρουσιαση ομολογω να πω οτι μου αρεσε πολυ.

Να το χαιρεσαι :unsure:

Μπραβο Γιαννη σε εσενα και το team!sorry που δεν ηρθα,αλλα ξερεις τον λογο....

πανεμορφο και ευχομαι να γεμισει με οτι γουσταρεις,καλοριζικο και καλη συνεχεια!!! :unsure:

Καλορίζικο φίλε μου!!! :unsure:

ΕΕ με τέτοια ομάδα πως να μην βγει αριστούργιμα?γείνεται?

Μπράβο σε όλους και να το χαίρεσαι!!!

Καλή συνέχεια κιαπο μένα και καλό στοκάρισμα!!!! :unsure:

Οταν εχεις τον Αποστολο διπλα σου,μη φοβασαι τιποτα.Γιαννακη να το χαιρεσαι.Πραγματικα πολυ ομορφο!!!

μπραβο ρε γιαννη και ξανα μπραβο!!!!!!!!

τι να πω εισαι ωραιος

αλλαααα.........ετσι ειναι

δειξε μου το φιλο σου να σου πω ποιος εισαι!!!!!!!!!!!!!

Συγχαρητήρια στην ομάδα!!!

Πολύ καλό το αποτέλεσμα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...