Jump to content

παρακαλω πολυ 8α ηθελα την βοηθεια σας

Recommended Posts

καλησπερα σας

οπως πολοι απο εσας θα ξερετε εχω ενα ενυδρειο 350 λτ θαλασσινο το οποιο προοριζοταν για fish only

ελα που στην κοπη της πιτας του aquazone κερδισα ενα κοραλι και μολις το εβαλα στο ενυδρειο κολλησα!!!!

κι ετσι αποφασισα να το κανω reef :closedeyes:

το προβλημα ειναι πως ο ζωντ βραχος ειναι ετσι τοποθετημενος που ενω εχω πολλες σπηλιες για ψαρια δεν εχω σημεια να τοποθετησω κοραλια

οποτε πρεπει να προβω σε γενικη ανακαταταξη του βραχου

το ενυδρειο τρεχει ακριβως 2 μηνες και εχει μεσα μερικα ψαρακια που πανε μια χαρα

τι να κανω λοιπον για να ξαναστησω τον βραχο απο την αρχη χωρις να αντιμετωπησω πολλα προβληματα

γιατι μιας κι απο βδομαδα μπενει σε λειτουργια και το σαμπ 300λτ να τα κανω ολα μαζι να τελειωνω

σκεφτομουν να βγαλω ολο τον βραχο να βαλω και τα ψαρακια σε εναν κουβα και να το ξαναστησω απο την αρχη τον βραχο και μολις τελειωσω (2 ωρες το πολυ) να ξαναβαλω και τα ψαρια

τι λετε?????

αυτο ειναι το τωρινο στισιμο του βραχου μου

post-10626-1236302140_thumb.jpg

γεια σου κωστα τα βραχια τα εχεις: δεμενα,κολλημενα,η απλα τα εχεις ακουμπησει....?

απλα τα εχω ακουμπησει καλα

να περιμενεις αλλαγες στις τιμες σου παντως απο την αναδιαταξη του βραχου.......

οσον αφορα τα ψαρια κοιτα να τα προφυλαξεις απο πιθανο στρεσαρισμα.......

αμα τα αφησεις μεσα θα στρεσαριστουν.....αμα τα βαλεις ολα σε ενα δοχειο παλι θα στρεσαριστουν......

ξερω γω,κατσε να ξημερωσει να μπουν οι προφεσορες....!!!!

παντως καλο θα ηταν αφου θα την κανεις που θα την κανεις την δουλεια....κολλησε τα με ειδικη κολλα η δεστα

με ταιραπ...γιατι μια πιθανη πτωση σε ριφ...φανταζομαι.... :thumbup:

εδω στο φις ονλυ μου ειχε φερει τα πανω κατω.....μου στρεσαρε με αποτελεσμα να παθει ικ και να πεθανει το

αγαπημενο μου ψαρι.....αντε καλη συνεχεια

αν και φις ονλυ>ριφ :closedeyes:

Σίγουρα μια ολική ανακατάταξη, όπως την περιγράφεις, θα δημιουργήσει πλήρη αποδιοργάνωση.

Θα έλεγα να κάνεις μικροεπεμβάσεις, ώστε να δημιουργήσεις περισσότερες επιφάνειες για κοράλλια. Ακόμα και μεταφορά κάποιων κοματιών στο σαμπ ώστε να έχεις περισσότερο χώρο για τα ψάρια.

Σε γενικές γραμμές, δεν βλέπω κάτι άσχημο στην τοποθέτηση του βράχου.

Σίγουρα μια ολική ανακατάταξη, όπως την περιγράφεις, θα δημιουργήσει πλήρη αποδιοργάνωση.

Θα έλεγα να κάνεις μικροεπεμβάσεις, ώστε να δημιουργήσεις περισσότερες επιφάνειες για κοράλλια. Ακόμα και μεταφορά κάποιων κοματιών στο σαμπ ώστε να έχεις περισσότερο χώρο για τα ψάρια.

Σε γενικές γραμμές, δεν βλέπω κάτι άσχημο στην τοποθέτηση του βράχου.

Το στήσιμο φαίνεται καλό με μικρόπαρεμβάσεις μπορείς να φτιάξεις θέσεις για τα κοραλλιά σου , καλό είναι να αποφύγεις την ολική ανακατάταξη.

Πιστευω ότι θα δημιουγήσεις προβλημα με αύτή την κινηση και αναφαίρομαι στα ψαρακια σου.

Ειναι δυσκολη διαδικασια γι αυτά....

Εκτός αυτού η διαταραχή στο σύστημά σου θα ναι πολυ μεγάλη. Ετσι θα δημιουργήσεις και εμμεσα προβλημα!

προσπαθησε να κανεις μικροαλλαγες στου υπαρχον setup

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...