_Black_dragon_ 3 Μαρτίου 2009 #1 Share 3 Μαρτίου 2009 (edited) Παιδιά έψαξα στα άρθρα αλλά δεν βρήκα απάντηση ακριβώς γι αυτο που ψάχνω. Αγόρασα σήμερα απο το pet shop ένα σύστημα co2 για το ενυδρείο γλυκού νερού που έχω. Όμως με τρόμαξαν αρκετά απο το μαγαζί λέγοντας μου ότι ανεβάζει το ph του νερού το Co2. Αν μπορεί κ ξέρει κάποιος ας μου πεί τι να προσέξω για να μην ανέβει το ph το οποίο αυτήν την στιγμή ειναι 7μιση περίπου. Επίσης έχω και ένα εξωτερικό φίλτρο sera που το φιλτραρισμένο νερό πέφτει με καταράκτη πάνω στην επιφάνεια. Αυτό μήπως θα μειώνει το Co2 που υπάρχει στο νερό;;; Έγινε επεξεργασία 3 Μαρτίου 2009 - _Black_dragon_ Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Μαρτίου 2009 #2 Share 3 Μαρτίου 2009 Ή δεν άκουσες καλά ή σου τα'παν λάθος. Το CO2 κατεβάζει το ph και δεν το ανεβάζει. Η όποια ανατάραξη στην επιφάνεια του νερού βοηθάει το CO2 να "δραπετεύσει" από το νερό με αποτέλεσμα να επηρεάζεται αντίστοιχα και το ph. Ερώτησει για να σου απαντηθούν οι άλλες απορείες: Γιατί πήρες CO2? Τί φυτά έχεις και πόσα? Ποια και πόσα ψάρια έχεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
akkornteon 3 Μαρτίου 2009 #3 Share 3 Μαρτίου 2009 Μια σύντομη απάντηση στην ερώτησή σου γιατί όλα έχουν ξαναγραφτεί. H ανατάραξη διευκολύνει την έξοδο του CO2 από το νερό. Το CO2 κατεβάζει το pH. http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1315 αυτό το άρθρο σου ξέφυγε. Διάβασέ το και δεν θα χρειάζεται να ακούς τι σου λένε στο κάθε μαγαζάκι! Άντε γιατί με έπιασαν πάλι τα νεύρα μου με τους επιτήδειους Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος