Jump to content

Άνθρακας

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Το Σάββατο αποφάσισα να καθαρίσω το εξ. Φίλτρο και να αλλάξω την ποσότητα του άνθρακα που είχα μέσα καθώς είχε περάσει 1,5 μήνας… Δυστυχώς δεν βρήκα άνθρακα New Era (αυτόν είχα χρησιμοποιήσει παλιότερα) και προμηθευτικά έναν της GroTech [ ActivCarbon].

Εκτός από την ποσότητα η οποία αναγράφεται στη συσκευασία που πρέπει να βάλω , πρέπει να προσέξω κάτι άλλο?

Έχω ακούσει κάποιους που αφήνουν τον άνθρακα για όλη τη διάρκεια μέχρι την αλλαγή του μέσα στο φίλτρο και κάποιους άλλους που τον βάζουν για 3 ήμερες μόνο και μετά τον βγάζουν από το φίλτρο…

Εγώ για να μην γίνεται αυτό το πράγμα κάθε εβδομάδα που αλλάζω νερό προτιμώ να τον αφήνω για μήνα και μετά να τον αλλάζω , υπάρχει λοιπόν περίπτωση κάποια συγκεκριμένη μάρκα η κάποιος συγκεκριμένος τύπος άνθρακα να ΜΗΝ κάνει να μένει για ολόκληρο μήνα στο φίλτρο?

Ο συγκεκριμένος που ανέφερα πιστεύετε να μου δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα?

Ποιον να προτιμήσω και να συνεχίσω να χρησιμοποιώ την επόμενη φορά?

Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Νίκος

καλησπερα,νομιζω οτι καλό ειναι ανα 30 ημερες να αλλάζετε ο ανθρακας και αυτο γιατι η διαρκεια που εχει ως υλικο ειναι για καποιες ημερες.τωρα αναλογος και την ποιότητα του ανθρακα καθως και το φορτιο του καθε ενυδρειου.εγω χρησιμοποιώ της tunze και kent και αλλάζω καθε 30 ημερες και ανα εβδομάδα αντιφ. :closedeyes:

καλησπερα,νομιζω οτι καλό ειναι ανα 30 ημερες να αλλάζετε ο ανθρακας και αυτο γιατι η διαρκεια που εχει ως υλικο ειναι για καποιες ημερες.τωρα αναλογος και την ποιότητα του ανθρακα καθως και το φορτιο του καθε ενυδρειου.εγω χρησιμοποιώ της tunze και kent και αλλάζω καθε 30 ημερες και ανα εβδομάδα αντιφ. :closedeyes:

ανα εβδομαδα γιατι αλλαζεις αντιφοσφωρο?χρησιμοποιεις αντιφοσφωρο σιδηρου και τον αλλαζεις ανα εβδομαδα?

ανα εβδομαδα γιατι αλλαζεις αντιφοσφωρο?χρησιμοποιεις αντιφοσφωρο σιδηρου και τον αλλαζεις ανα εβδομαδα?

Όντως γιατί τόσο συχνά το αντιφοσφωρο?

Δεν έχω εμπειρία αλλά μου έχουν πει και έχω διαβάσει ότι αλλάζει ανά 4μηνο η 6μηνο?

καλησπερα,νομιζω οτι καλό ειναι ανα 30 ημερες να αλλάζετε ο ανθρακας και αυτο γιατι η διαρκεια που εχει ως υλικο ειναι για καποιες ημερες.τωρα αναλογος και την ποιότητα του ανθρακα καθως και το φορτιο του καθε ενυδρειου.εγω χρησιμοποιώ της tunze και kent και αλλάζω καθε 30 ημερες και ανα εβδομάδα αντιφ. :thumbup:

ευχαριστώ για την απάντηση BTW :closedeyes:

Το Σάββατο αποφάσισα να καθαρίσω το εξ. Φίλτρο και να αλλάξω την ποσότητα του άνθρακα που είχα μέσα καθώς είχε περάσει 1,5 μήνας… Δυστυχώς δεν βρήκα άνθρακα

Εγώ άνθρακα φαντομά δε γνωρίζω :closedeyes:

Καθε σκευασμα αναφερει πανω οδηγιες για τη χρήση του...

Εγω χρησιμοποιώ της seachem και ειμαι ευχαριστημενος. καθε ενα μηνα περιπου η αλλαγή

Καθε σκευασμα αναφερει πανω οδηγιες για τη χρήση του...

Εγω χρησιμοποιώ της seachem και ειμαι ευχαριστημενος. καθε ενα μηνα περιπου η αλλαγή

Ευχαριστώ πολύ! εχω τωρα για 2 ακομα αλλαγές αλλα την επόμενη φορα θα προτιμήσω της Seachem!

nikman και ομως !!!!!!!!!!!!!! :closedeyes::thumbup:

tunze 910 με αλουμινιο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...