Genjuron 27 Φεβρουαρίου 2009 #1 Share 27 Φεβρουαρίου 2009 (edited) Γειά σας, πρίν λίγο καιρό ανακάλυψα το φόρουμ σας, και απο τότε έχω γίνει συχνός επισκέπτης!!, μιάς και διαβάζω συνέχεια τα θέματα εδώ προσπαθώντας να αποκτήσω γνώσεις γύρω απο το θέμα του ενυδρείου!!! Το ενυδρείο μου είναι ένα καρφουρίσιο το 94 λίτρων, φυτεμένο και με αρκετά ψαράκια, ( 2 Μόλλυ/2 Ξιφοφόρους/2 Flying Fox/1 Γλύφτη/8 Γαρίδες Amano/1 Εργάτη Loach/4 Neon Tetras/ και καμιά 10αριά μικρά ψαράκια με πολύχρωμες ουρές, δεν θυμάμαι το όνομα τους ) και πρόσφατα είχα και γέννα!!! 17 μικρά!! αλλά δεν γνωρίζω πιανού ψαριού είναι! χαχα χαχα. (Γέννα είχα και στις γαριδούλες μου τις οποίες ΛΑΤΡΕΥΩ αλλά δυστηχώς δεν επέζησαν εκτός απο 3! Θα ήθελα να σας ρωτήσω μερικά πράγματα μιας και σκοπεύω να κάνω κάποιες αλλαγές στο ενυδρείο μου! Το ενυδρείο περιέχει 4 ρίζες/ξυλαράκια, 1 γαλάζια πέτρα για ενυδρεία (δεν γνωρίζω πως λέγεται) Λοιπόν.....στο ενυδρείο έχω υπόστρωμα τις Serra, το Serra Flore Depot, και απο πάνω 5 εκατοστά μαύρο χαλικάκι άγνωστης μάρκας και μερικά φυτεμένα φυτά, τον οποίον δεν γνωρίζω τα ονόματα...σκεφτώμουνα λοιπόν να βγάλω το χαλίκι και το χώμα και αν βάλω νέο χωματάκι και απο πάνω άσπρη άμμο...επίσης επειδεί έχω πρόβλημα με τα ψαράκια είναι λίγο άτακτα και μαδάνε τα φυτά μου η τα ξεριζώνουνε όταν παίζουνε, έλεγα να φτιάξω ένα moss/wall (με Cristmass Moss) μιάς και έιναι πολύ ωραίο οπτικά, και έχω ίδη βάλει moss σε μία απο τις ρίζες μου! Επίσης θα ήθελα να μου προτείνετε μερικά εύκολα φυτά, ή φυτά που να είναι ''OK'' με το σύστημα τις Serra: Serra C02-Start που είναι σε μορφή ταμπλέτας. (Μιλάμε τα φυτά αναπτύζωνται σαν τρέλα!) Επίσης χρησιμοποιό Serra Florena, και Serra ταμπλέτες Serra Floreplus. Μετά σκεφτώμουνα να ξηλώσω το εσωτερικό φίλτρο για να έχουνε πιο πολύ χώρο τα ψαράκια να κολυμπάνε άνετα! Θα ήθελα να μου προτείνετε ένα καλό εξωτερικό φίλτρο για τα λύτρα μου! Για την ώρα έχω το ''μαμήσιο'' εσωτερικό φίλτρο το οποίο το έχω με Serra Siporax/Σφουγγαράκι/Fluval Carbon/Serra Filter Wool, και το ''μηχανάκι'' το έω αντικαταστήσει με ένα άλλο : NOVA 800 l/h - 178 gph και κάνει αρκετά καλή δουλειά!, αλλά όπως σας είπα θέλω εξωτερικό λόγο χώρου. (Το φίλτρο είναι στρωμένο με Serra Nitrivec, και επίσης χρησιμοποιό Serra Toxivec, Serra Aquatan, και το Serra Aqua Clear, και κάνω αλλαγές νερού κάθε Κυριακή 40%.) Σκεφτώμουνα να αγοράσω αποιονισμένο νερό(κάπως έτσι λέγεται! ) απο Super Market για τις αλλαγές νερού, ποια η γνώμη σας!? Για λάμπα έβγαλα την ''μαμήσια'' και την αντικατέστησα με μία τις Serra : Serra Tropic Sun Royal. ( 18 W 60cm 24'') Σκέφτωμαι να κάνω την πατέντα του φίλου viciouscircle Εδώ! για δεύτερη λάμπα...τι λάμπα θα μου προτείνατε να βάλω?! Σταματάω γιατί είμαι σίγουρος ότι σας ζάλισα αρκετά!!! και ανυπομονώ να διαβάσω τις απαντήσεις σας, τα σχολιά σας, και γενικά την γνώμη σας καλή ή κακή!! Υ.Γ. Μερικές φωτογραφίες απο το ενυδρειάκι μου!!!!!!!!!!! http://img264.imageshack.us/img264/8579/pict0111gdfgdf.jpg Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2009 - ΣΤΑΜΑΤΗΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 28 Φεβρουαρίου 2009 #2 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 Μιά χαρα είναι το ενυδρειάκι σου . Μεινε για λιγο καιρό ετσι να αποκτήσεις μια σχετική εμπειρία , διάβασε κι ολας , ουτως ωστε να κατασταλάξεις σε κατι σταθερό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
polidis 28 Φεβρουαρίου 2009 #3 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 Καλως ηρθες και απο μενα. Φιλε αυτα με τις πολυχρωμες ουρες που λες μαλλον ειναι Guppy. Αν ναι τοτε τα εχεις μπερδεψει λιγο στους συνδυασμους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAWAI 28 Φεβρουαρίου 2009 #4 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 Καλωσορισες φιλε στην παρεα μας,και με υπομονη και διαβασμα και βεβαια τις προτασεις των παιδιων εδω θα κανεις αυτο που θες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
watchmaker 28 Φεβρουαρίου 2009 #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 Καλως μας βρηκες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Panos1990 28 Φεβρουαρίου 2009 #6 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 Πολυ ωραιο το ενυδρειο σου!! Απλως υπαρχει ενα θεμα γιατι τα ψαρακια που εχεις, θελουν διαφορετικες συνθηκες νερου, αλλα αν το λυσεις αυτο εισαι σε πολυ καλο δρομο!!!! Καλη, σιγουρη, συνεχεια!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
BAKIS 28 Φεβρουαρίου 2009 #7 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonis t83 28 Φεβρουαρίου 2009 #8 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 καλως ηρθες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 28 Φεβρουαρίου 2009 #9 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 (edited) Καλως ηρθες. Ο γονος πρεπει να ειναι απο καποια απο τα ζωοτοκα σου (μολλυ-ξιφοφοροι,γκαπι) που γεννανε αβερτα. Σιγουρα ειναι αμανο οι γαριδες σου? και εχεις μικρα γαριδακια απο αυτες??!!!! Για CO2 κοιτα τα diy συστηματα (μπουκαλι, ζαχαρη-μαγια, σκαλα διαχυσης κλπ) που ειναι πολυ καλα για τα λιτρα σου. Τα Serra Toxivec, Serra Aquatan, και το Serra Aqua Clear δεν χρειαζονται απο τη στιγμη που εχει στρωσει το ενυδρειο σου και κανεις σωστη συντηρηση του φιλτρου σου και χωρις να το πλενεις με νερο βρυσης. Το απιονισμενο θα σου μαλακωσει το νερο και θα ριξει και εμμεσα το pH, Αυτο για αλλα ψαρια που εχεις ειναι καλο και για αλλα κακο. Γενικα χρειαζονται καποιες διορθωσεις στη συνθεση. πχ τα "χαρεμια" των ζωοτοκων δεν ειναι σωστα. Τα flying fox δεν κανουν για το ενυδρειο σου. Ο "εργατης" loach ποιος ειναι και τι δουλεια κανει? ενσημα του κολλας? Αν ειναι clown loach δεν κανει λογο τελικου μεγεθους (30 εκ) και ειναι και κοπαδοψαρο (θελει αλλα 4+ ιδια ψαρια) Οι "γλυφτες" (μη σε ακουσει ο admin να το λες ετσι τον pleco σου ) συνηθως ειναι ψαρια που γινονται πολυ μεγαλα (40+) και θα παθει νανισμο στο ενυδρειο σου εκτος οτι θα στο κανει μανταρα με τις κινησεις του κλπ Η πορφυρα (το θαλλασινο κοχυλι) που εχεις μεσα οπως ολα τα θαλασσινα "προιοντα" επιρρεαζει το νερο αφου ειναι ασβεστολιθικο και ανεβαζει σκληροτητες και οξυτητα. (το αντιθετο απο αυτο που θες να κανεις με το απιονισμενο) Δεν ξερω αν εχεις τσεκαρει και τα αλλα (χαλικι πετρες) με τη μεθοδο του ακουαφορτε. Μετρησεις εχεις κανει? (ph, gH, kH, NH3, NO2, NO3) Κατα τα αλλα μια χαρα. Καλη συνεχεια. Έγινε επεξεργασία 28 Φεβρουαρίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genjuron 1 Μαρτίου 2009 Author #10 Share 1 Μαρτίου 2009 Καλως ηρθες. Ο γονος πρεπει να ειναι απο καποια απο τα ζωοτοκα σου (μολλυ-ξιφοφοροι,γκαπι) που γεννανε αβερτα. Σιγουρα ειναι αμανο οι γαριδες σου? και εχεις μικρα γαριδακια απο αυτες??!!!! Για CO2 κοιτα τα diy συστηματα (μπουκαλι, ζαχαρη-μαγια, σκαλα διαχυσης κλπ) που ειναι πολυ καλα για τα λιτρα σου. Τα Serra Toxivec, Serra Aquatan, και το Serra Aqua Clear δεν χρειαζονται απο τη στιγμη που εχει στρωσει το ενυδρειο σου και κανεις σωστη συντηρηση του φιλτρου σου και χωρις να το πλενεις με νερο βρυσης. Το απιονισμενο θα σου μαλακωσει το νερο και θα ριξει και εμμεσα το pH, Αυτο για αλλα ψαρια που εχεις ειναι καλο και για αλλα κακο. Γενικα χρειαζονται καποιες διορθωσεις στη συνθεση. πχ τα "χαρεμια" των ζωοτοκων δεν ειναι σωστα. Τα flying fox δεν κανουν για το ενυδρειο σου. Ο "εργατης" loach ποιος ειναι και τι δουλεια κανει? ενσημα του κολλας? Αν ειναι clown loach δεν κανει λογο τελικου μεγεθους (30 εκ) και ειναι και κοπαδοψαρο (θελει αλλα 4+ ιδια ψαρια) Οι "γλυφτες" (μη σε ακουσει ο admin να το λες ετσι τον pleco σου ) συνηθως ειναι ψαρια που γινονται πολυ μεγαλα (40+) και θα παθει νανισμο στο ενυδρειο σου εκτος οτι θα στο κανει μανταρα με τις κινησεις του κλπ Η πορφυρα (το θαλλασινο κοχυλι) που εχεις μεσα οπως ολα τα θαλασσινα "προιοντα" επιρρεαζει το νερο αφου ειναι ασβεστολιθικο και ανεβαζει σκληροτητες και οξυτητα. (το αντιθετο απο αυτο που θες να κανεις με το απιονισμενο) Δεν ξερω αν εχεις τσεκαρει και τα αλλα (χαλικι πετρες) με τη μεθοδο του ακουαφορτε. Μετρησεις εχεις κανει? (ph, gH, kH, NH3, NO2, NO3) Κατα τα αλλα μια χαρα. Καλη συνεχεια. Γειά σου φίλε μου και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις παρατηρήσεις σου Οι γαρίδες είναι αμάνο τζαπόνικα (κάπως έτσι νομίζω λέγοντε) και ναι είχανε γεννήσει κάπου στα 20 μικρά αλλά ζήσανε μόνο τα 3 Η πορφύρα (Θαλασσινό κοχύλι) είναι χρόνια έξω απο θαλασσινό νερό κάπου στα 10+ χρόνια, μιάς και το έχω βγάλει εγώ ο ίδιος απο την θάλασσα όταν είμουνα μικρός και την είχα στολισμένη στο εξωχικό μου...πιστεύεις ότι πρέπει να το βγάλω..? Μου είπες ότι τα ''χαρέμια'' δεν είναι σωστά..μπορείς να μου πείς πια θα πρέπει να απομακρύνω η να μου προτείνεις? ώστε να αποφασίσω πια να φύγουνε και πια να μείνουνε? Το Plecco τα έχει κάνει ίδη μαντάρα μέσα στο ενυδρείο...θέλω να το δώσω αλλά η κοπέλα μου θα με σκοτώσει Το απιονισμένο νερό για πια ψάρια μου είναι καλό? και για πια κακό? Του loach δεν του κολάο ένσημα γιατί συνέχεια τεμπελιάζει!!!!! Αυτός που μου τα πούλησε στην Αθήνα μου είπε ότι τρώει σαληγγάρια και καθαρίζει το ενυδρείο. Για τα φλάιν-φόξ μου είπανε ότι καθαρίζουνε το ενυδρείο απο την άλγη, γιατί λές ότι δεν κάνουνε για εμένα?? Τέλος μετρήσεις δεν έχω κάνει με άκουα-φόρτε, αλλά θα κάνω και θα ενημερώσω εδώ! Έχω ένα τέστ τις Serra που μετράει NH4/NH3 αλλά μπερδεύωμαι και δεν ξέρω αν διαβάζω το τέστ σωστά...θα ανεβάσω φότο εδώ, να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 1 Μαρτίου 2009 #11 Share 1 Μαρτίου 2009 Καλως ορισες στην παρεα μας!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genjuron 1 Μαρτίου 2009 Author #12 Share 1 Μαρτίου 2009 (edited) Καλώς σας βρήκα!! Λοιπόν οι μετρήσεις με το Serra Ammonium/Ammoniak-Test NH4/NH3 έιναι : O Παρακάτω πίνακας είναι αντίγραφο τον οδηγιών του τέστ, το δικό μου είναι το σημειωμένο με κόκκινο, οπότε ποιές είναι οι μετρήσεις μου? ΝΗ4 Τιμή PH -------------------------------------------------------------- - - - - --- I -- 7 -- I --7.5 -- I - 8 - I - 8.5 -I -9 - I -------------------------------------------------------------- 0,5 mg/l I 0.003 I 0.009 I 0.03 I -0.08 I -0.18 I -------------------------------------------------------------- 1 mg/l I-- 0.006 I 0.02 I 0.05 I 0.15 I 0.36 I -------------------------------------------------------------- 2 mg/l I - -0.01 I 0.03 I 0.11 I 0.30 I 0.72 I -------------------------------------------------------------- 5 mg/l I -- 0.03 I 0.09 I 0.27 I 0.75 I 1.80 I -------------------------------------------------------------- 10 mg/l I -- 0.06 I 0.17 I 0.53 I 1.51 I 3.60 I -------------------------------------------------------------- Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2009 - Genjuron Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 1 Μαρτίου 2009 #13 Share 1 Μαρτίου 2009 (edited) Γειά σου φίλε μου και ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια και για τις παρατηρήσεις σου 1. Οι γαρίδες είναι αμάνο τζαπόνικα (κάπως έτσι νομίζω λέγοντε) και ναι είχανε γεννήσει κάπου στα 20 μικρά αλλά ζήσανε μόνο τα 3 2. Η πορφύρα (Θαλασσινό κοχύλι) είναι χρόνια έξω απο θαλασσινό νερό κάπου στα 10+ χρόνια, μιάς και το έχω βγάλει εγώ ο ίδιος απο την θάλασσα όταν είμουνα μικρός και την είχα στολισμένη στο εξωχικό μου...πιστεύεις ότι πρέπει να το βγάλω..? 3. Μου είπες ότι τα ''χαρέμια'' δεν είναι σωστά..μπορείς να μου πείς πια θα πρέπει να απομακρύνω η να μου προτείνεις? ώστε να αποφασίσω πια να φύγουνε και πια να μείνουνε? 4. Το Plecco τα έχει κάνει ίδη μαντάρα μέσα στο ενυδρείο...θέλω να το δώσω αλλά η κοπέλα μου θα με σκοτώσει 5. Το απιονισμένο νερό για πια ψάρια μου είναι καλό? και για πια κακό? 6. Του loach δεν του κολάο ένσημα γιατί συνέχεια τεμπελιάζει!!!!! Αυτός που μου τα πούλησε στην Αθήνα μου είπε ότι τρώει σαληγγάρια και καθαρίζει το ενυδρείο. 7. Για τα φλάιν-φόξ μου είπανε ότι καθαρίζουνε το ενυδρείο απο την άλγη, γιατί λές ότι δεν κάνουνε για εμένα?? 8. Τέλος μετρήσεις δεν έχω κάνει με άκουα-φόρτε, αλλά θα κάνω και θα ενημερώσω εδώ! 9. Εχω ένα τέστ τις Serra που μετράει NH4/NH3 αλλά μπερδεύωμαι και δεν ξέρω αν διαβάζω το τέστ σωστά...θα ανεβάσω φότο εδώ, να μου πείτε και εσείς την γνώμη σας. 1. Ρωτησα επειδη μπορει μεν να ειναι ανθεκτικες γαριδες αλλα για την αναπαραγωγη τους χρειαζονται ειδικες συνθηκες. "I want to stress that this shrimp can only be propagated if its larvae are transferred into saltwater/brackish water and back into freshwater when the larvae develop into postlarvae (i.e. mini-shrimp).. There are some dubious reports on the internet (one with a picture of an amphipod/scud claiming to be a "baby amano") purporting the "breeding" of this shrimp in total freshwater, but these "reports" are not to be trusted." http://www.petshrimp.com/amanoshrimp.html 2. Οσα χρονια και να περασουν το κελυφος της θα παραμενει ιδιο σαν υλικο και θα σκληραινει το νερο. (επισης αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο θεμα, δεν πανε θαλλασινα διακοσμητικα σε ενυδρειο γλυκου νερου, αν θελουμε να ερχομαστε πιο κοντα στα πραγματικα τοπια των ψαριων) 3. Στα ζωοτοκα (Μόλλυ, Ξιφοφόροι, γκαπι) πανε 3 θηλυκα για καθε αρσενικο γιατι αν ειναι 1-1 θα το πεθανει απο το κυνηγι το θηλυκο. Και επειδη εισαι ηδη οβερλοουντ δεν μπορεις να βαλεις κι αλλα θηλυκα, οποτε χεριαζεται ανακαταταξη η συνθεση των ψαριων. Ετσι κι αλλιως πρεπει να χωρισεις τα ψαρια αρχικα σε ψαρια μαλακου και ψαρια σκληρου νερου. Και τα ζωοτοκα θελουν σκληρουτσικο νερο, μερικες φορες και αλατι που τα αλλα ψαρια σου δεν το σηκωνουν κλπ. 4. Ετσι κανουν παντα στην αρχη οι γυναικες. Δωσε της να καταλαβει ποιος ειναι ο αντρας του σπιτιου ή αν δεν σε παιρνει βρες μια δικαιολογια πχ αρρωστησε και θα κολλησει ολα τα ψαρια, ή ψοφησε οταν ελλειπες κλπ. και γυρνα το στο πετσοπ που το πηρες και ανταλλαξε το με κατι. 5. για ολα εκτος των ζωοτοκων. 6. καλα σου ειπε αλλα δεν σου ειπε και τα ασχημα (γινεται 30 εκ. και θελει και αλλα 5-6 για παρεα αλλιως αρχιζουν τα προβληματα 7. γινονονται και αυτα μεγαλα για το ενυδρειο σου ιδιως οταν ειναι 2 αρχιζει το ξυλο μεταξυ τους αφου ειναι territorial ψαρια. 8. δεν κανεις μετρησεις με το ακουαφορτε, βγαζεις λιγο χαλικι ή καπια υποπτη πετρα να στεγνωσει και ριχνεις πανω της λιγο ακουαφορτε. Αν αφρισει ειναι ασβεστολιθικο και σκληραινει το νερο. 9. Τα τεστ της sera δεν τα εμπιστευομαι απο αυτα που ακουω. Εχουν και λαθος διαγραμμιση τα μπουκαλακια τους και δεν ειναι σωστα τα ml που βαζεις. Γενικα ειμαι της γνωμης να κανεις μια νεα αρχη μαλλον μονο με ζωοτοκα (και γαριδες και σαλλιγαρια applesnail) που ειναι και πιο ευκολα ψαρια (δεν θελουν μαλακωματα κλπ) και σιγα σιγα με το διαβασμα και καταλληλο εξοπλισμο να περασεις και στα αλλα σταδια του χομπυ Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 1 Μαρτίου 2009 #14 Share 1 Μαρτίου 2009 (edited) sorry double post Έγινε επεξεργασία 1 Μαρτίου 2009 - delta66 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genjuron 1 Μαρτίου 2009 Author #15 Share 1 Μαρτίου 2009 1. Ρωτησα επειδη μπορει μεν να ειναι ανθεκτικες γαριδες αλλα για την αναπαραγωγη τους χρειαζονται ειδικες συνθηκες. "I want to stress that this shrimp can only be propagated if its larvae are transferred into saltwater/brackish water and back into freshwater when the larvae develop into postlarvae (i.e. mini-shrimp).. There are some dubious reports on the internet (one with a picture of an amphipod/scud claiming to be a "baby amano") purporting the "breeding" of this shrimp in total freshwater, but these "reports" are not to be trusted." http://www.petshrimp.com/amanoshrimp.html 2. Οσα χρονια και να περασουν το κελυφος της θα παραμενει ιδιο σαν υλικο και θα σκληραινει το νερο. (επισης αλλα αυτο ειναι υποκειμενικο θεμα, δεν πανε θαλλασινα διακοσμητικα σε ενυδρειο γλυκου νερου, αν θελουμε να ερχομαστε πιο κοντα στα πραγματικα τοπια των ψαριων) 3. Στα ζωοτοκα (Μόλλυ, Ξιφοφόροι, γκαπι) πανε 3 θηλυκα για καθε αρσενικο γιατι αν ειναι 1-1 θα το πεθανει απο το κυνηγι το θηλυκο. Και επειδη εισαι ηδη οβερλοουντ δεν μπορεις να βαλεις κι αλλα θηλυκα, οποτε χεριαζεται ανακαταταξη η συνθεση των ψαριων. Ετσι κι αλλιως πρεπει να χωρισεις τα ψαρια αρχικα σε ψαρια μαλακου και ψαρια σκληρου νερου. Και τα ζωοτοκα θελουν σκληρουτσικο νερο, μερικες φορες και αλατι που τα αλλα ψαρια σου δεν το σηκωνουν κλπ. 4. Ετσι κανουν παντα στην αρχη οι γυναικες. Δωσε της να καταλαβει ποιος ειναι ο αντρας του σπιτιου ή αν δεν σε παιρνει βρες μια δικαιολογια πχ αρρωστησε και θα κολλησει ολα τα ψαρια, ή ψοφησε οταν ελλειπες κλπ. και γυρνα το στο πετσοπ που το πηρες και ανταλλαξε το με κατι. 5. για ολα εκτος των ζωοτοκων. 6. καλα σου ειπε αλλα δεν σου ειπε και τα ασχημα (γινεται 30 εκ. και θελει και αλλα 5-6 για παρεα αλλιως αρχιζουν τα προβληματα 7. γινονονται και αυτα μεγαλα για το ενυδρειο σου ιδιως οταν ειναι 2 αρχιζει το ξυλο μεταξυ τους αφου ειναι territorial ψαρια. 8. δεν κανεις μετρησεις με το ακουαφορτε, βγαζεις λιγο χαλικι ή καπια υποπτη πετρα να στεγνωσει και ριχνεις πανω της λιγο ακουαφορτε. Αν αφρισει ειναι ασβεστολιθικο και σκληραινει το νερο. 9. Τα τεστ της sera δεν τα εμπιστευομαι απο αυτα που ακουω. Εχουν και λαθος διαγραμμιση τα μπουκαλακια τους και δεν ειναι σωστα τα ml που βαζεις. Γενικα ειμαι της γνωμης να κανεις μια νεα αρχη μαλλον μονο με ζωοτοκα (και γαριδες και σαλλιγαρια applesnail) που ειναι και πιο ευκολα ψαρια (δεν θελουν μαλακωματα κλπ) και σιγα σιγα με το διαβασμα και καταλληλο εξοπλισμο να περασεις και στα αλλα σταδια του χομπυ Φίλε μου ειληκρινά δεν ξέρω τι να σου πώ για τις γαρίδες...και εγώ έτσι ήξερα ότι δεν γενάνε με τίποτα σε γλύκο νερό και το ίδιο μου είπε και ο πετ-σοπάς ότι αυτές δεν γεννάνε με τίποτα...και δεν θα τις έπερνα αλλά επέμενε οι κοπέλα μου...όταν είδα τα μικρά μετά απο 3 μήνες σχεδόν έμεινα μ@λα@κ@ς.... και να σκεφτείς το τι τραβήξανε μέσα στο ενυδρείο μου οι κακόμοιρες..τι να σου λέω εγω το θεωρό θαύμα. Δεν ξέρω αν το πιστεύεις ή όχι, αλλά έτσι γίνανε τα πράγματα Έχεις δίκιο σε αυτο που λές για τα ψαράκια γιατί το αρσενικό μόλλυ έχει τρελάνει το θυλικό στο κυνήγι....και τα φλάιν-φοξ όμως κυνιγιούντε του κερατά όταν το ένα μπένει στην ζώνη του άλλου. Σκέφτηκα μετά απο αυτά που έγραψες, και λέω να γυρίσω πίσω το πλέκο, τους 2 ξιφοφόρους και τα 2 φλάιν-φοξ. Σκέφτωμαι επίσης να πάρω άλλο 1 θυλικό μόλλυ και κάνα άλλο ψαράκι που θα μποπούσες να μου προτείνεις...για applesnail το σκέφτωμαι αλλά φοβάμαι μην μου φάνε τα φυτά Θέλω να κρατήσω τις γαρίδες, τα μόλλυ και τα γκάπυ. γίνεται? ή θα υπάρχει πρόβλημα? επίσης τι άλλα ψαράκια να προσθέσω??? Ευχαριστώ για τον χρόνο που πέρνεις να διαβάσεις αυτά που γράφω και για τις απαντήσεις σου, χρειάζωμαι όσο πιο πολλά μπορείς να μου πείς.!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
delta66 2 Μαρτίου 2009 #16 Share 2 Μαρτίου 2009 ....Σκέφτηκα μετά απο αυτά που έγραψες, και λέω να γυρίσω πίσω το πλέκο, τους 2 ξιφοφόρους και τα 2 φλάιν-φοξ. Σκέφτωμαι επίσης να πάρω άλλο 1 θυλικό μόλλυ και κάνα άλλο ψαράκι που θα μποπούσες να μου προτείνεις...για applesnail το σκέφτωμαι αλλά φοβάμαι μην μου φάνε τα φυτά Θέλω να κρατήσω τις γαρίδες, τα μόλλυ και τα γκάπυ. γίνεται? ή θα υπάρχει πρόβλημα? επίσης τι άλλα ψαράκια να προσθέσω??? Ευχαριστώ για τον χρόνο που πέρνεις να διαβάσεις αυτά που γράφω και για τις απαντήσεις σου, χρειάζωμαι όσο πιο πολλά μπορείς να μου πείς.!! Ξεκινα κρατωντας τα μόλλυ και τα γκάπυ με γαριδες που ηδη εχεις και 1-2 applesnail (δεν τρωνε φυτα, εκτος αν δεν μενει τπτ απο τροφη και σαπια φυτα, γενικα βοηθουν και στο καθαρισμα οπως γαριδες). Φτιαξε σωστα χαρεμια (1αρσ - 2με3 θηλ) καιασε χωρο για τα εκατομμυρια μωρα που θα γενιουνται και θα πρεπει να χαριζεις (οσα επιζουν) Τιποτα αλλο μη προσθεσεις και οταν με το καλο παρεις μεγαλυτερο ενυδρειο βλεπεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Genjuron 2 Μαρτίου 2009 Author #17 Share 2 Μαρτίου 2009 Φίλε μου θα κάνω ακριβώς αυτό που μου είπες απο πάνω! Χίλια ευχαριστώ για την βοήθεια! νάσαι καλά! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος