Andreas kika 27 Φεβρουαρίου 2009 #1 Share 27 Φεβρουαρίου 2009 Γεια σας κ παλι αυτα τα κομματια βραχου τα μαζεψα απο τη θαλλασα κ ειναι νεκρα εδω κ αρκετο καιρο που εχουν δουλεψει μεσα σε γλυκου νερου ενυδρεια.Πρωτα απο ολα πως σας φαινονται?Αξιζουν?Μετα εαν βαλω μισο ζωντανο κ μισο νεκρο θα εχω αποτελεσμα?Και τελος ποσα κιλα να βαλω στα 100 λιτρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 27 Φεβρουαρίου 2009 Author #2 Share 27 Φεβρουαρίου 2009 Αυτα ειναι τα κομματια κ ξεχασα να ρωτησω εαν γινεται ολο αυτο που σκεφτηκα ποσο καιρο χρειαζονται σε ενα ηδη ισοροπιμενο συστημα να κατοικησουν βακτηρια μεσα στο βραχο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 27 Φεβρουαρίου 2009 #3 Share 27 Φεβρουαρίου 2009 (edited) εμενα μου φαινεται για εναν μελλοντικο καλο ζωντανο βραχο.Δεν νομιζω να υπαρχουν ακομη βακτηρια,θα ελεγα μονο βλαβερα.Για να εισαι σιγουρος βραστην μια φορα,αφου τις εχεις βαλει στο γλυκο φανταζομαι οτι εχουν ξαναβραστει.Επισης αστες στον ηλιο για 2-3 μερες.... Έγινε επεξεργασία 27 Φεβρουαρίου 2009 - venom Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 27 Φεβρουαρίου 2009 #4 Share 27 Φεβρουαρίου 2009 Μπορείς να κάνεις χρήση του νεκρού βράχου που έχεις σε αναλογία μισό - μισό με τον ζωντανό. Με 10 -15 κιλά ζωντανό βράχο θα έχεις μια καλή βιολογία για τα λίτρα σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 28 Φεβρουαρίου 2009 Author #5 Share 28 Φεβρουαρίου 2009 Τελικα το ενυδρειο μου ειναι 85 λιτρα κ οχι 100(το μετρησα σημερα)εβαλα λοιπον 5 κιλα ζωντανο βραχο κ καπου 5-6 κιλα νεκρο οπως στην φοτο στο προηγουμενο ποστ.Το ενυδρειο μου τωρα πλεον ειναι καπως ετσι. Θα ηθελα να σας ρωτησω εαν πειραζει εαν ακουμπαει το frogspawn λιγο στο βραχο...Κ να μου πειτε τι ειδουσ αλγη ειναι αυτη(ελπιζω να μην ειναι κακια γιατι μου αρεσει πολυ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 2 Μαρτίου 2009 Author #6 Share 2 Μαρτίου 2009 Μια ακομα ερωτηση μαζι με τον βραχο ηρθε κ ενα μικρο ασπρο καβουρακι αρκετα τριχοτο...πειραζει?Εαν πειραζει πειτε καμια ιδεα να το βγαλω...ο βραχος δυσκολα βγαινει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 2 Μαρτίου 2009 #7 Share 2 Μαρτίου 2009 Πολύ ωραίος φαίνεται ο νεκρός βράχος. Θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο για να αποδίδει καλά. Αν μπορέσεις και πιάσεις το καβουράκι, χωρίς να ξεστήσεις το ενυδρείο σου, κάνε το. Διαφορετικά ξέχασέ το. Τα κεφάλια της frogspawn, θα πρέπει να είναι ελεύθερα. Απ' ότι βλέπω στη φωτό, νομίζω πως είναι μια χαρά, εκτός αν με ξεγελάει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 2 Μαρτίου 2009 Author #8 Share 2 Μαρτίου 2009 Πολύ ωραίος φαίνεται ο νεκρός βράχος. Θα χρειαστεί περίπου ένα εξάμηνο για να αποδίδει καλά. Αν μπορέσεις και πιάσεις το καβουράκι, χωρίς να ξεστήσεις το ενυδρείο σου, κάνε το. Διαφορετικά ξέχασέ το. Τα κεφάλια της frogspawn, θα πρέπει να είναι ελεύθερα. Απ' ότι βλέπω στη φωτό, νομίζω πως είναι μια χαρά, εκτός αν με ξεγελάει. Ναι δεν ακουμπανε ακομα καθολου...Δυστηχως το καβουρακι δεν μπορω να το αιχμαλωτησω ποσο μαλλον να το βγαλω απο την τρυπα του μιας κ πρεπει να εχει πολυ μεγαλο θαλαμι.Θα προσπαθησω να τον βγαλω φοτογραφια για μου πειτε την αποψη σας.Για την αλγη δε μου ειπατε ειναι καλη κακια? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 3 Μαρτίου 2009 #9 Share 3 Μαρτίου 2009 Αν εννοείς τα κόκκινα φυλλαράκια της πρώτης φωτογραφίας, είναι σχηματισμός κοραλλίνης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Μαρτίου 2009 Author #10 Share 3 Μαρτίου 2009 Nαι αυτα εννοουσα Νικο σ'ευχαριστω πολυ.Χθες το βραδυ καθησα κ παρακολουθησα το ενυδρειο μου κ βρηκα διαφορα πραγματα οπως τα δυο αυτα καβουρακια που προσπαθησα να τα βγαλω φοτο αλλα δεν βγαιναν με τιποτα απο τις τρυπες του ουτε καν για να φανε.Επισης βρηκα ενα πολυ μικρο πλασματακι το οποιο εμοιαζε παρα πολυ με αυτο στη φοτο κ κολυμπουσε με αλματα σαν τις γαριδες ειχε κ ουρα σαν τις γαριδες κ δυο μαυρα ματακια επισης παρατηρησα πως ειναι πολυ δυνατο μιας κ μπορουσε να κουνησει το σπασμενο κοραλι με ανεση κ να χωθει ανετα κατω απο το u/g.Λενε πως ειναι καποιος ψιλος νερου κ πως κολλαει πανω στα ψαρια.Το θεμα ειναι πως εγω δεν εχω ψαρια μεσα στο ενυδρειο ακομα κ αναρωτιεμαι εαν με το καιρο θα εξασθενησει η μπορει να επιβιωσει κ με φλακες που τρωνε οι γαριδες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 3 Μαρτίου 2009 Author #11 Share 3 Μαρτίου 2009 Κ κατι ακομα γινεται το σκιμερ να βγαζει καθαρο αφρο?Γιατι γεμιζει αφρο καθε μερα το κυπελακι μεχρι επανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 4 Μαρτίου 2009 #12 Share 4 Μαρτίου 2009 Στην τρίτη φωτογραφία είναι όντως ψείρα. Μεγάλη απειλή για τα ψάρια. Είναι όμως σίγουρο ή παρατηρείς gamarus?? Μοιάζουν με μικρά γαριδάκια αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να μετακινήσουν κοράλλια. Αυτό είναι συνήθως έργο των mantis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 4 Μαρτίου 2009 Author #13 Share 4 Μαρτίου 2009 Στην τρίτη φωτογραφία είναι όντως ψείρα. Μεγάλη απειλή για τα ψάρια. Είναι όμως σίγουρο ή παρατηρείς gamarus?? Μοιάζουν με μικρά γαριδάκια αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να μετακινήσουν κοράλλια. Αυτό είναι συνήθως έργο των mantis. Nικο δυστηχως χωρις φοτογραφια πιστευω πως δε γινεται δουλεια οποτε σημερα το βραδυ εχει περιπολια με φακο.Παντως δεν ηταν μαντις σιγουρα κ με gammarus εμοιαζε(εχω βρει κ τετοιες γαριδουλες μεσα στο ενυδρειο μου)αλλα ποιο πολυ εμοιαζε με τη ψειρα λογο του οτι ειχε ποιο μεγαλα ματια.Δυστηχως απο οσο διαβασμα εκανα αυτο το ζωακι ταιριαζει απολυτα με την περιγραφη με αυτο που ειδα κ ειναι αρκετα δυνατο ετσι ωστε να σπρωξει ενα μικρο βοτσαλακι σε μεγεθος περιπου απο ενα 5αλεπτο νομισμα.Το κακο ειναι πως το ζωακι αυτο ειναι παρα πολυ γρηγορο κ παρα πολυ μικρο οποτε θα τα βγαλω τα ματια μου εαν το ξαναδω...κ το καλο ειναι πως εαν δεν βρει ξενιστη να παρασητισει πεθαινει απο ασητια σε 2-6 μηνες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 16 Μαρτίου 2009 Author #14 Share 16 Μαρτίου 2009 Νο3:25,g/l No2:0,1ppm Cu:0 PO4:0,25mg/l Ca:500ppm Mg:1350ppm KH:6-7dKH Ph:7,5 Salanity:1025 Το ενυδρειο ειναι 85 λιτρα.Εχω Χαμηλο Ph πως γινεται να το εχω σε σταθερο επιπεδο ολο τον μηνα που κανω αλλγες(προσθεση buffer ποσο κ καθε ποτε)?Πως γινεται να εχω Νο2 ενω εχω χαμηλα επιπεδα Νο3?Κ πειραζει που το Ca μου ξεφυγε λιγο?Ευχαριστω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 17 Μαρτίου 2009 #15 Share 17 Μαρτίου 2009 Για τα νιτρώδη πιστεύω πως έχουν να κάνουν με την κυκλοφορία ή με υπερβολές στο τάισμα ή το βιοφορτίο ή κάποιες ανακατατάξεις. Το ασβέστιο πιστεύω ότι σου ξέφυγε στην προσπάθειά σου να ανεβάσεις το ΚΗ. Οι αλλαγές νερού θα βοηθήσουν στην αποκατάσταση της ισορροπίας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Μαρτίου 2009 #16 Share 18 Μαρτίου 2009 Έγινε συνένωση θέματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 19 Μαρτίου 2009 Author #17 Share 19 Μαρτίου 2009 Έγινε συνένωση θέματος. Eυχαριστω πολυ.Να ρωτησω πως ανεβαζουμε το ph?καπου διαβασα οτι βαζουμε σοδα μαγειρικης....τωρα ειναι στο 7.8. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 19 Μαρτίου 2009 #18 Share 19 Μαρτίου 2009 Η μαγειρική σόδα ανεβάζει το ΚΗ, αλλά και την αλατότητα. Πιθανά να επιρεάζει παροδικά και το ΡΗ. Η γνώμη μου είναι να αυξήσεις την οξυγόνωση του νερού με τους τρόπους που σου προανέφερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 19 Μαρτίου 2009 Author #19 Share 19 Μαρτίου 2009 Η μαγειρική σόδα ανεβάζει το ΚΗ, αλλά και την αλατότητα. Πιθανά να επιρεάζει παροδικά και το ΡΗ. Η γνώμη μου είναι να αυξήσεις την οξυγόνωση του νερού με τους τρόπους που σου προανέφερα. H κυκλοφορια του νερου γινεται απο 2 εξωτερικα 2213 eheim κ 1 κυκλοφορητη που στελνει στο refugium 400 l/h κ 2 pico κυκλοφορητες στον πατο του ενυδρειου κοντα για να γινεται καλη κυκλοφορια στον βραχο.Το refugium το εχω με τα φωτα αναμενα 24/7 μηπως αυτο ειναι που επηρεαζει την πτωση του ph?Κ κατι ακομα,πως γινεται το ph να μην αλλαζει τιμη απο το μεσσημερι με το βραδυ που κλεινουν τα φωτα?Το τεστ που χρησιμοποιω ειναι της tetra.Επισης το ph της βρυσης ειναι 7 ειναι δυνατον αυτο???Κ εαν ειναι 7 οταν κανω αλλαγη δε θα μου ριξει το ph στο ενυδρειο?Συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις αλλα εχω διαβασει πως το χαμηλο ph μπορει να οδηγηση σε καταστροφη κ εχω αγχωθει αρκετα.Θα ηθελα να κλεισω με μια τελευταια απορια...Εχω δυο cleaner γαριδες που τις εχω εδω κ 3 μηνες περιπου κ σημερα αλλαξαν κ οι δυο κουστουμι ομως τους λυπουν 2 κεραιες απο τις 4...γιατι?Ειναι προβλημα αυτο???Παντως εχουν ηδη αρχησει να δημιουργουν καινουργιες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 20 Μαρτίου 2009 #20 Share 20 Μαρτίου 2009 Θα παίρνεις δύο μετρήσεις ΡΗ. Μία το βράδυ λίγο πριν σβήσουν τα φώτα και μία το πρωί λίγο πριν ανάψουν. Μέσος όρος 7,8 δεν είναι ανησυχητικός. Οι γαρίδες θα επανέλθουν σύντομα, στη φυσιολογική τους μορφή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 22 Μαρτίου 2009 Author #21 Share 22 Μαρτίου 2009 Λοιπον ακουω συνεχεια ενα κλικ που ερχεται μεσα απο το ενυδρειο υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο εκτος απο mantis?Εαν ειναι...πως την βγαζω χωρις να τα κανω ολα ανω κατω???Τι ζημια μπορει να προκαλεσει στα κοραλια μου?Help me please!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 23 Μαρτίου 2009 Author #22 Share 23 Μαρτίου 2009 Στην τρίτη φωτογραφία είναι όντως ψείρα. Μεγάλη απειλή για τα ψάρια. Είναι όμως σίγουρο ή παρατηρείς gamarus?? Μοιάζουν με μικρά γαριδάκια αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να μετακινήσουν κοράλλια. Αυτό είναι συνήθως έργο των mantis. Σημερα ξαναειδα τα πετραδακια στον πατο να κουνιουνται κ ψαρεψα αυτο που βλεπετε στις φωτο.Ειναι μια ψειρα...Να προσεχετε ολοι γιατι ειναι πολυ κακο πλασματακι μιας κ ειναι παρα πολυ γρηγορο κ πολυ δυνατο(το ειδα να κουναει ενα βοτσαλακι τουλαχιστον 50 φορες το μεγεθος του)!Επισης τα καβουρακια εγιναν σουβλακι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom 23 Μαρτίου 2009 #23 Share 23 Μαρτίου 2009 Λοιπον ακουω συνεχεια ενα κλικ που ερχεται μεσα απο το ενυδρειο υπαρχει περιπτωση να ειναι κατι αλλο εκτος απο mantis?Εαν ειναι...πως την βγαζω χωρις να τα κανω ολα ανω κατω???Τι ζημια μπορει να προκαλεσει στα κοραλια μου?Help me please!!! μπορει να ειναι και pistol shrimp,αν ειναι mantis θελει νυχτερινο καρτερι να δεις που τρυπωνει!αλλα και παλι δυσκολα την ξεφορτονεσε,ζημια σε κοραλια δεν κανει αλλα σε μικροτερους οργανισμους,καποιο ψαρακι σου,γαριδες..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 23 Μαρτίου 2009 #24 Share 23 Μαρτίου 2009 ...καλά έκανες με την ψείρα. Οι ήχοι μπορεί επίσης, να είναι από κάποιο καβούρι΄ή και κάποιο μεγάλο πολυχαίτη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 23 Μαρτίου 2009 #25 Share 23 Μαρτίου 2009 Ξεκινάς νυκτερινές περιπολίες και σίγουρα κάτι θα ανακαλύψεις.... μετά έχεις μάθει τι πρέπει να κάνεις...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος