Vogias 3 Μαρτίου 2009 Author #26 Share 3 Μαρτίου 2009 Να ταΐσεις οτι σου τρώνε , δεν κάνουμε επιλογές τώρα στο τι θα φάνε . Απο τη στιγμή που εφυγαν τα στίγματα με τη θερμοκρασία σημαίνει οτι ήταν ΙΚ . Το παλιό φάρμακο πιστεύω οτι εχει φύγει πλέον , μετά απο αυτά που είπαμε να κάνεις . Τωρα θα πρεπει χωρις να μειώσουμε τη θερμοκρασία να κάνουμε μια θεραπεία για ενδοπαράσιτα . Tremazol της Sera είναι το φάρμακο που θα σου έλεγα να δοκιμάσεις με μορφή μπάνιου όχι μέσα στο ενυδρείο . Σε υπερευχαριστω ρε Σταματη να σε καλα ! α)Οταν λες χωρις να μειωσουμε τη θερμοκρασια τι εννοεις?Την θερμοκρασια οπως σου ειπα την κατεβασα μετα το ικ στους 25-26 C! β)Οταν λες με μορφη μπανιου εννοεις να τα ξεχωρισω τα ψαρια και να τους βαλω το φαρμακο εκει?Αυτο ειναι λιγο δυσκολο γιατι δεν εχω καραντινα δυστυχως! γ)Σε λιγο καιρο τα ψαρια θα μπουνε στο μεγαλο ενυδρειο (Rio 240) που αγορασα!Λες να ξαναπαρουσιασουν ικ?Αν ναι μπορω να κανω κατι για να το αποφυγω? Ευχαριστω και παλι πολυ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 3 Μαρτίου 2009 #27 Share 3 Μαρτίου 2009 Σε υπερευχαριστω ρε Σταματη να σε καλα ! α)Οταν λες χωρις να μειωσουμε τη θερμοκρασια τι εννοεις?Την θερμοκρασια οπως σου ειπα την κατεβασα μετα το ικ στους 25-26 C! Αν και δεν είναι ότι καλύτερο για τα ψάρια σου το ανεβοκατέβασμα, αργά και σταθερά ανέβασέ την περίπου στους 29 βαθμούς. Κακώς την κατέβασες εξ'αρχής. Φρόντισε αυτή η αλλαγή να γίνει εντός 3 ημερών με σταδιακή άνοδο. β)Οταν λες με μορφη μπανιου εννοεις να τα ξεχωρισω τα ψαρια και να τους βαλω το φαρμακο εκει?Αυτο ειναι λιγο δυσκολο γιατι δεν εχω καραντινα δυστυχως! Στα ΙΚΕΑ έχει κάτι υπέροχα πλαστικά δοχεία αρκετώ λίτρων (40-50 αν δεν κάνω λάθος) τα οποία είναι και πολύ φτηνά (5-10 ευρώ... νομίζω). Είναι αρκετά ευρύχωρα για να κάνεις μπάνιο τα ψαράκια σου. Μπάνιο σημαίνει πως τους βάζεις νερό ενυδρείου, ρίχνεις την αντίστοιχη ποσότητα φαρμάκου, ρίχνεις μία αεραντλία και το ψάρι για περίπου 15-30 λεπτά. Ανάλογα με το είδος της θεραπείας αυτό θα πρέπει να επαναλαμβάνεται για κάποιες μέρες. γ)Σε λιγο καιρο τα ψαρια θα μπουνε στο μεγαλο ενυδρειο (Rio 240) που αγορασα!Λες να ξαναπαρουσιασουν ικ?Αν ναι μπορω να κανω κατι για να το αποφυγω? Το Ick είναι κάτι που παρουσιάζουν τα ψάρια σε χαμηλές θερμοκρασίες και ΚΥΡΙΩΣ όταν στρεσάρονται. Σε περίπτωση που διαμορφώσεις έτσι το ενυδρείο σου όπου τα ψάρια θα νοιώθουν άνετα δεν θα έχεις πρόβλημα. Γενικώς να ξέρεις πως όταν έχεις σωστές συνθήκες νερού και περιβάλλοντος αποφεύγεις κατά πολύ το όποιο ενδεχόμενο για ασθένεια Σιγά σιγά άρχισε να μπαίνεις λίγο στην λογική της καραντίνας. Αν και σου εύχομαι να σου είναι αχρείαστη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios_Rjk 3 Μαρτίου 2009 #28 Share 3 Μαρτίου 2009 Σταματη την θεραπεια για τα παρασιτα γιατι την προτεινεις? Αν ηταν δικα μου τα ψαρια και δεν ειχα την αποψη σου δεν θα μου πηγαινε το μυαλο να κανω αυτη τη θεραπεια. Ποιος ειναι ο λογος που σε οδηγει εσενα εκει? Ρωταω για να μαθαινω, ετσι Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Μαρτίου 2009 #29 Share 3 Μαρτίου 2009 Τα ψαρια ενω τρέφονται κανονικά ειναι πολυ αδύναμα με τα στομάχια μπασμενα μέσα . Δεν ειναι απαραίτητο να τα βαλης σε ενυδρειο καραντίνα και σε ενα κουβα μπορείς να τα βάλεις για 20 λεπτά ή οτι σου λέει το φάρμακο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vogias 3 Μαρτίου 2009 Author #30 Share 3 Μαρτίου 2009 Κατ'αρχην ευχαριστω πολυ ξανα για τις διευκρινισεις και Νικο χρονια πολλα και παλι!!! Την θεραπεια εγω να την κανω, αλλα δεν θα ξανα στρεσαριστουν τα ψαρια αν τα βαζω και τα βγαζω απ'το ενυδρειο?Θελω να πω οτι με αυτην την μεθοδο, που μπορει να ειναι η καλυτερη δεν αμφιβαλλω,τα ψαρακια μπορει να ξαναπαρουσιασουν ικ απ'το stress και μετα να εχω παλι προβλημα!Το ικ θα με πειραξει πιο πολυ στο μελλον αν ξαναπαρουσιαστει γιατι το καινουριο ενυδρειο θα ειναι φυτεμενο και θα υπαρχει αλλο ενα θεμα με το φαρμακο και τα φυτα!Με λιγα λογια δεν υπαρχει καποια θεραπεια για τα παρασιτα χωρις να βασανιζονται τα ψαρια?Η με καποιο φυσικο τροπο?Π.Χ. αρακας η ειπα χαζομαρα?!?!?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 3 Μαρτίου 2009 #31 Share 3 Μαρτίου 2009 Δυστιχως ναι θα στρεσαριστουν τα ψαρια και αυτο ειναι ενα σοβαρο προβλημα που εχει αυτη η μεθοδος . Αλλα αν θα το βαλεις αυτο το φαρμακο μεσα στο ενυδρειο θα πρεπει μεσα σε 6-8 ωρες να κανεις αλλαγη νερου 70-80% και την επομενη μερα το ιδιο . Νομίζεις οτι ειναι καλύτερο αυτο ; Θα πρεπει να εχεις ετοιμο παλιο νερο . Να ξέρεις πάντα με τις ασθένειες οι επιλογές μας ειναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα . Και εάν το ενυδρειο δεν ειναι καλοοργανωμενο μπορει να μας γυρίσει μπούμερανγκ η θεραπεία . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stelios_Rjk 3 Μαρτίου 2009 #32 Share 3 Μαρτίου 2009 Εφοσον μιλαμε για εσωτερικα παρασιτα το Flagyl μπορει να θεωρηθει κι αυτο ως εναλλακτικη? Και εαν ναι ειναι το ιδιο με το να κανει την θεραπεια με το tremazol ή πιο ακινδυνο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος