Jump to content

60ri Fish Only

kostasbaf

Recommended Posts

καλησπερα, ηθελα να ρωτησω αν το skimer ειναι απαραιτητο?

αυτο που θελω να κανω ειναι ενα με

αμμο

τον ελαχιστο βραχο (γιατι νομιζω πως ειναι απαραιτητος) για 60 λιτρα

περιπου 5 ψαρακια οπως damsel,clown, dottybacks (κιτρινο/μωβ), μανδαρινο/dragonnet.

ενα καλο εξωτερικο φιλτρο, φωτισμος και θερμοστατης επαρκουν για το παραπάνω?

εκτος και αν υπαρχει αθορυβο skimmer οποτε δεν εχω προβλημα! επειδη θα μπει σε υπνοδωματιο.

co2 χρειαζεται?

ευχαριστωωωωω :bowdown::bowdown::)

διοξειδιο δεν χρειαζεται.

τα ψαρια που σκεφτεσαι ειναι υπερβολικα πολλα.εγω θα σου προτεινα τουλαχιστο τα μισα,για να μην πω ακομη λιγοτερα.μπορεις να βαλεις ομως μερικες γαριδουλες,σαλιγκαρια,ερημιτες κλπ...

1. skimer χρειαζεται?

2. και για φιλτρο θελει εσωτερικο η εξωτερικο πιο δυνατο?

3. για 60 λιτρα ποσο βραχο πρεπει τουλαχιστο να βαλω?

To Skimer θα σε βοηθήσει πολύ και θα λύσει πραγματικά πολλά προβλήματα... αλλιώς πολλές αλλαγές νερού.

Φιλτρο καλύτερα εξωτερικό για να μην μειώσεις τον χώρο που έχεις αλλά και για να έχεις περισσότερο χώρο για υλικά.

Για 60 λίτρα και για να μπορέσεις να έχεις ικανή βιολογία μπορείς να βάλεις 6 κιλά το λιγότερο (αν σε παίρνει ο χώρος βάλε λίγα παραπάνω). Αν αποφασίσεις να κρατήσεις την βιολογία σου μόνο με το εξωτερικό φίλτρο ή και με την βοήθεια αυτού τότε ο βράχος μπορεί να είναι και λιγότερος.

Τα ψάρια που αναφέρεις δεν θα μπορέσουν να ζήσουν σε 60 λίτρα... να υπολογίζεις περίπου τα μισά (και καλύτερα άσε τον Μανδαρίνο εκτός...)

1. επομένως με ενα καλο εξωτερικο φιλτρο που να ειναι για 120-160 λιτρα περιπου (ωστε να το εχω και για καποιο μεγαλυτερο ενυδρειο αργοτερα) θα είμαι καλά στο 60ρι χωρίς skimer?

2. αλλαγες μιλάμε για το κλασικο 20% εβδομαδιαιος οπως στο γλυκό?

3. αν μπορειτε να προτεινεται και καποιο καλο εξωτερικο και αθορυβο για θαλασσινο?

ευχαριστωωωωω

1) Οχι...μην μπερδεύεις το skimmer με το εξωτερικό φίλτρο... δεν εχουν καμια σχεση και η ύπαρξη του ενος δεν σημαίνει οτι δεν θα χρειαστεί το άλλο.

2) Αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες... αν έχεις καλό skimmer και καλές συνθήκες μπορείς να κάνεις αλλαγή και μια φορά το μήνα. Αν δεν έχει τελικά skimmer τότε σίγουρα θέλεις εβδομαδιαίες αλλαγές.

3) Κάποιο Eheim είναι μία καλή λύση.

επομενως με εξωτερικο φιλτρο για 120 λιτρα περιπου ενω θα μπει σε 60ρι, φωτισμο και θερμοστατη ειμαι οκ απο εξοπλισμο.

αμμο και τα καταλληλα κιλα βραχου

εβδομαδιαιες αλλαγες νερου

και απο ψαρακια clown , damsel, gobby(κιτρινο μοβ). το πολυ 4.

σωστα?

Για αρχη εισαι μια χαρουλα!

Καλη αρχή σου ευχομαι!

Ομαδες καθαρισμου, υλικα για το χημικο φιλτρο, αλατια, προσθετα... ειναι καποια απο αυτα που θα χρειαστεις!

Μια χαρά είσαι... φυσικά μην ξεχάσεις αυτά που σου λέει ο Νίκος και μην βιαστείς να προσθέσεις ζωντανά.... βήμα-βήμα... πρώτα φτιάχνεις τα πάντα, μετά φτιάχνεις νερό, περιμένεις να έρθει σε σωστές μετρήσεις (αλατότητα, θερμοκρασία κτλ), μετά άμμο και βράχο, μετά μετράς και κάνεις υπομονή ώστε να γίνει ο κύκλος σου, μετά βάζεις συνεργεία καθαρισμού (σαλλιγκαρια, καμια γαρίδα κτλ) και μετά ψαράκια...

...αλλά φαντάζομαι θα τα λέμε όλα αυτά και βήμα-βήμα.

ψαχνω για εξωτερικο φιλτρο eheim για 240 λιτρα (ασχετα που τωρα θα μπει σε 60 λιτρα, για να το εχω και για ργοτερα) ποια κατηγορια ειναι καλυτερη για θαλασσινο?

classic, ecco ,pro?

και τι υλικα βαζουμε?

με τα υλικά και το μεγάλο φίλτρο υπάρχει ένα προβληματάκι ..

πιστεύω ότι δεν είναι καλή ιδέα να βάλεις μέσα υλικά για βιολογικό φιλτράρισμα, .. άσε καλύτερα το ενυδρείο να ωριμάσει προσθέτοντας τα ψάρια σε βάθος χρόνου .. ούτε skimmer χρειάζεσαι κατά τη γνώμη μου , η αλλαγές νερού είναι πολύ πιο χρήσιμες και ωφέλιμες , εύκολες για τη περίπτωση σου .. ένας κουβάς με 8-10 λίτρα νερό την εβδομάδα .. όταν θα είσαι με πλήρες φορτίο .. στην αρχή κάθε 2-4 εβδομάδες και όσο δεν υπάρχουν θέματα με νιτρικά – φωσφορικά

σου χρειάζεται όμως χημικό φίλτρο

ιδανικό θα ήταν κάτι που χωρούσε μόνο τα υλικά που χρειάζεσαι και λίγο υαλοβάμβακα που θα αλλάζεις συχνά , συχνότερα από τα υπόλοιπα υλικά

δηλ λίγο αντιφωσφορικό – ανάλογα πιο επιλέξεις – και 1-2 κουταλιές της σούπας ενεργό άνθρακα ..

στο φίλτρο που θέλεις να πάρεις αυτά πρέπει να τοποθετηθούν έτσι ώστε να είναι λειτουργικά , τα διάτρητα καλαθάκια που υπάρχουν σε κάποια φίλτρα βοηθάνε , έτσι θα μπορείς να αντικαθιστάς εύκολα και τον υαλοβάμβακα .

σταματώ εδώ για να μου πεις τι σκέφτεσαι

post-434-1235921795_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - salTasos

σκεφτομουν να παρω το 2215 που ειναι για μεχρι 300 λιτρα.εχει 4 λιτρα καδο ΑΛΛΑ ενιαιο ομως καδο!!!!

αρα μου λες να παω σε φιλτρο με καδο σε τμηματα οπως αυτο στη φωτο, αυτη ειναι και η ερωτηση μου ποιο φιλτρο ειναι καταλληλο για θαλασσινο?

και το 2215 είναι εξαιρετική επιλογή .. απλά φρόντισε να μη το στουμπώσεις .

πρέπει να προφυλάξεις τα υλικά με λίγο υαλοβάμβακα που θα μπει πριν τα υλικά όπως πάει η ροή του νερού

πολυ ωραια !

επομενως μπορω να παρω το 2215, να το βαλω στο 60ρι και οταν αργοτερα παρω πχ 240λιτρα να το βαλω σε εκεινο.

σε μαγαζι που ρωτησα μου ειπαν 120ευρω ενω στη γερμανια εχει γυρω στα 70ευρω, υπαρχει οντως τοσο μεγαλυ διαφορα στη τιμη?

εχω τον αδερφο μου στη ΝΤΟΙΤΣΛΑΝΤ και μπορει να μου τα φερει :thumbup::hysterical::closedeyes:

Γερμανια θα το βρεις πιο φθηνα σε δυκτιακο μαγαζι. Με τα μεταφορικα δε σε συμφαιρει. Τωρα αν στο φερει καποιος αλλαζει το ζητημα

για υλικα στο θαλασσινο τι βαζουμε?

το παρακατω πακετο της eheim για το 2215 ειναι επαρκες?

http://shop.strato.de/epages/61214322.sf/d...roducts/2522150

βλεπω εχει ασπρο και μπλε σφουγγαρι και βιλογικο υλικο.

θελει υαλοβανβακα οπως αναφερθηκε παραπανω

ανθρακασ χρειαζεται?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...