fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 #1 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Σημερα το πρωι πηγα να ταισω τα ψαρακια μου και προσεξα οτι το καλυτερο μου ψαρι, ενα μαυρο σκαλαρι, το οποιο ειναι και ο κυριος του ενυδρειου μου ηταν κρυμενος. Μου τραβηξε την περιεργεια γιατι συνηθως δεν κρυβεται αλλα αντιθετως κυνηγαει τους υπολοιπους. Μολις αναψε ο φωτισμος πεταχτηκε απο την κρυψωνα του και κυνηγουσε οτι εβρισκε μπροστα του πραγμα που και παλι δεν κανει σε τετοιο βαθμο. Σαν να τρομαξε. Στη συνεχεια τον βλεπω να καθεται σε μια γωνια, σχεδον ακινητος και παρατηρω οτι ολο του το σωμα ειναι γεματο με πολυ ψηλες, πυκνες, ασπρες ή ανοιχτες γκρι πιτσιλιες. Πιο πυκνες στο κεφαλι, λιγοτερες στο υπολοιπο σωμα. Ακομη και στα πτερυγια του τα οποια τα εχει μαζεμενα και δεν εχει ορεξη να φαει. Συνηθως εχει επιβλητικο υφος, δεν επιτρεπει σε αλλα ψαρια να τον πλησιαζουν και σε ορισμενα να κινουνται ελευθερα. Στη συνεχεια βλεπω ότι τα περισσοτερα ψαρια μου εχουν το ιδιο (πιτσιλιες) αλλα σε μικροτερη ενταση και κυριως σε πτερυγια και ουρα. Ενδειξεις φαγουρας (πχ ξησιμο σε βραχους) προς το παρον δεν παρατηρησα. Το ιστορικο: Το ενυδρειο μου ειναι πυκνα φυτεμενο 190 λιτρα (μεικτα) καπου 150-160 (καθαρα), Το φιλτρο μου Serafil 900 της sera , με Sera Siporax, ανθρακα, Filter Wate Prodac και ισως Sera Biofibres Fine. Λεω ισως γιατι θα ομολογησω οτι το φιλτρο μου δεν το εχω καν καθαρισει εδω και 8 μηνες και δεν θυμαμαι. Αλλαγες νερου δεν κανω τακτικα γιατι δεν κρινω οτι ειναι απαραιτητο λογω μηδενικων αποτελεσματων στις μετρησεις που ειχα στα νιτρικα, νιτριδια, αμμωνιας και αμμωνιου. Αλλαγη εκανα προληπτικα πριν 3 ημερες κατα το 30% λογω της αυξησης του πλυθησμου μου. Επισης ενα αλλο σοβαρο σφαλμα μου ειναι οτι εβαλα αποτομα πολλα ψαρακια και μαλιστα σε μικρο ενυδρειο. Ομολογω οτι παρασυρθηκα. Για να καταλαβετε αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο μου εχω : 4 σκαλαρια (τα 2 μικρα), 2 μικρα καρχαριακια silver, ενα γλυφτη, 12 κοκκινοματες, 10 μικρους καρδιναλιους tetra, 2 glassfish ή φαντασματα και δυνατο φωτισμο. Τελευταιες μετρησεις μου ειναι: ΝΟ3 = 20 ΝΟ2 = 0 GΗ = 80-100 ΚΗ = περιπου 6 PH = 6.8 NH3 < 0.003 NH4 < 0.5 Θερμοκρασια 25 βαθμους Δεν θεωρω οτι εχω προβλημα με τις μετρησεις. Σε μια συζητηση με ενα φιλο καταληξαμε στο οτι καποιο ή καποια απο τα νεα ψαρακια που πηρα προσφατα ήταν άρρωστα και μεταδωθηκε σε ολα. Μου εδωσε συμβουλη να ανεβασω τη θερμοκρασια καπου σους 28 βαθμους και να βαλω στο φιλτρο μου βιοσφαιρα και υλικο τυπου Viofibres και να αφαιρεσω οποσδηποτε τον ανθρακα. Δυστηχως ενα μικρο δευτερο ενυδρειο το δωρισα σε ενα φιλο για το κοριτσακι του και δεν εχω νοσοσκομειο. Επισης το μονιμο προβλημα μου με τις κοκκινοματες ειναι οτι καπου καπου μου πριζονται σ' ολοκληρο το σωμα, επειτα "ανατριχιαζουν" τα λεπια τους, τα οποια φευγουν σε καποια σημεια και αυτο που μενει μου θυμηζει μυκητας ή ασπρη σαπιλα καποια θα βγαλουν ενα καρουμπαλο-σπυρι στη ραχη τους ή στο στομα τους και τελος θα ψωφισουν. Μεχρι το τελος τρωνε και συμπεριφερονονται κανονικα. Παρακαλω τη βοηθεια σας και οτι αλλη διευκρινηση θελετε. Ειμαι απαραδεκτος για τα λαθη μου γιατι δεν εγιναν εν αγνοια μου αλλα αν δεν παθεις δεν θα μαθεις λενε. εγω επαθα. Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα θελω να περιγραψω οσο το δυνατον καλυτερα το προβλημα μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 19 Φεβρουαρίου 2009 #2 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Ανεβασε θερμοκρασια στους 30 βαθμους και χαλαρωσε δεν ειναι τιποτα τρομερο (ικ εχει το ψαρι). Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 19 Φεβρουαρίου 2009 #3 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Σημερα το πρωι πηγα να ταισω τα ψαρακια μου και προσεξα οτι το καλυτερο μου ψαρι, ενα μαυρο σκαλαρι, το οποιο ειναι και ο κυριος του ενυδρειου μου ηταν κρυμενος. Μου τραβηξε την περιεργεια γιατι συνηθως δεν κρυβεται αλλα αντιθετως κυνηγαει τους υπολοιπους. Μολις αναψε ο φωτισμος πεταχτηκε απο την κρυψωνα του και κυνηγουσε οτι εβρισκε μπροστα του πραγμα που και παλι δεν κανει σε τετοιο βαθμο. Σαν να τρομαξε. Στη συνεχεια τον βλεπω να καθεται σε μια γωνια, σχεδον ακινητος και παρατηρω οτι ολο του το σωμα ειναι γεματο με πολυ ψηλες, πυκνες, ασπρες ή ανοιχτες γκρι πιτσιλιες. Αν και η φωτο δεν ειναι πολυ καλη, μοιαζει για ΙΚ. Αν μπορεις βαλε καμμια ακομα καλυτερη. Πιο πυκνες στο κεφαλι, λιγοτερες στο υπολοιπο σωμα. Ακομη και στα πτερυγια του τα οποια τα εχει μαζεμενα και δεν εχει ορεξη να φαει. Συνηθως εχει επιβλητικο υφος, δεν επιτρεπει σε αλλα ψαρια να τον πλησιαζουν και σε ορισμενα να κινουνται ελευθερα. Στη συνεχεια βλεπω ότι τα περισσοτερα ψαρια μου εχουν το ιδιο (πιτσιλιες) αλλα σε μικροτερη ενταση και κυριως σε πτερυγια και ουρα. Ενδειξεις φαγουρας (πχ ξησιμο σε βραχους) προς το παρον δεν παρατηρησα. Το ιστορικο: Το ενυδρειο μου ειναι πυκνα φυτεμενο 190 λιτρα (μεικτα) καπου 150-160 (καθαρα), Το φιλτρο μου Serafil 900 της sera , με Sera Siporax, ανθρακα, Filter Wate Prodac και ισως Sera Biofibres Fine. Λεω ισως γιατι θα ομολογησω οτι το φιλτρο μου δεν το εχω καν καθαρισει εδω και 8 μηνες και δεν θυμαμαι. Αλλαγες νερου δεν κανω τακτικα Αρχισε να κανεις 20-30% καθε εβδομαδα με νερο που καλο ειναι να εχεις προετοιμασει σε βαρελι. γιατι δεν κρινω οτι ειναι απαραιτητο λογω μηδενικων αποτελεσματων στις μετρησεις που ειχα στα νιτρικα, νιτριδια, αμμωνιας και αμμωνιου. Αλλαγη εκανα προληπτικα πριν 3 ημερες κατα το 30% λογω της αυξησης του πλυθησμου μου. Επισης ενα αλλο σοβαρο σφαλμα μου ειναι οτι εβαλα αποτομα πολλα ψαρακια και μαλιστα σε μικρο ενυδρειο. Ομολογω οτι παρασυρθηκα. Για να καταλαβετε αυτη τη στιγμη στο ενυδρειο μου εχω : 4 σκαλαρια (τα 2 μικρα), 2 μικρα καρχαριακια silver, ενα γλυφτη, 12 κοκκινοματες, 10 μικρους καρδιναλιους tetra, 2 glassfish ή φαντασματα και δυνατο φωτισμο. Τελευταιες μετρησεις μου ειναι: ΝΟ3 = 20 ΝΟ2 = 0 GΗ = 80-100 ΚΗ = περιπου 6 PH = 6.8 NH3 < 0.003 NH4 < 0.5 Θερμοκρασια 25 βαθμους Γι'αυτα τα ψαρια 26-27 βαθμοι. Δεν θεωρω οτι εχω προβλημα με τις μετρησεις. Σε μια συζητηση με ενα φιλο καταληξαμε στο οτι καποιο ή καποια απο τα νεα ψαρακια που πηρα προσφατα ήταν άρρωστα και μεταδωθηκε σε ολα. Μου εδωσε συμβουλη να ανεβασω τη θερμοκρασια καπου σους 28 βαθμους και να βαλω στο φιλτρο μου βιοσφαιρα και υλικο τυπου Viofibres Το σιποραξ που εχεις ειναι πολυ καλο υλικο, αν θελεις προσθεσε και substrat, τα αλλα δεν τα ξερω. και να αφαιρεσω οποσδηποτε τον ανθρακα. Πολυ σωστο για τον ανθρακα. Δυστηχως ενα μικρο δευτερο ενυδρειο το δωρισα σε ενα φιλο για το κοριτσακι του και δεν εχω νοσοσκομειο. Επισης το μονιμο προβλημα μου με τις κοκκινοματες ειναι οτι καπου καπου μου πριζονται σ' ολοκληρο το σωμα, επειτα "ανατριχιαζουν" τα λεπια τους, τα οποια φευγουν σε καποια σημεια και αυτο που μενει μου θυμηζει μυκητας ή ασπρη σαπιλα καποια θα βγαλουν ενα καρουμπαλο-σπυρι στη ραχη τους ή στο στομα τους και τελος θα ψωφισουν. Αυτες ειναι ενδειξεις της ασθενειας Dropsy. Διαβασε στο κεφαλαιο με τις ασθενειες. Μεχρι το τελος τρωνε και συμπεριφερονονται κανονικα. Παρακαλω τη βοηθεια σας και οτι αλλη διευκρινηση θελετε. Ειμαι απαραδεκτος για τα λαθη μου γιατι δεν εγιναν εν αγνοια μου αλλα αν δεν παθεις δεν θα μαθεις λενε. εγω επαθα. Συγνωμη αν σας κουρασα αλλα θελω να περιγραψω οσο το δυνατον καλυτερα το προβλημα μου. Κανε μια περιγραφη του φιλτρου σου λιγο πιο αναλυτικη, δηλαδη περιπου ποσοτητα βιολογικου υλικου, αν εχει μεσα μαλλι φιλτρου (filter wool) κλπ. Σε πρωτη φαση αυτο που σου ειπα με τη θερμοκρασια και μια αλλαγη νερου 30-40%. ΤΟ ικ δεν ειναι τιποτα με το θεμα του Dropsy ομως θελει φαρμακο. Εχουν γραφτει αρκετα γι'αυτο ριξε λιγο διαβασμα μεχρι να απαντησει (ελπιζω) και ο Σταματης. Το φιλτρο σου ισως θελει ενα ελαφρυ ξεπλυμα, αλλα προς το παρον αναμονη.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 Author #4 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Σε πρωτη φαση αυτο που σου ειπα με τη θερμοκρασια και μια αλλαγη νερου 30-40%. ΤΟ ικ δεν ειναι τιποτα με το θεμα του Dropsy ομως θελει φαρμακο. Εχουν γραφτει αρκετα γι'αυτο ριξε λιγο διαβασμα μεχρι να απαντησει (ελπιζω) και ο Σταματης. Το φιλτρο σου ισως θελει ενα ελαφρυ ξεπλυμα, αλλα προς το παρον αναμονη.- μολις εκανα ξεπλημα στο ενυδρειο και ζητησα 2ο θερμοστατη για να ανεβασω τη θερμοκρασια. 30 βαθμοι δεν ειναι πολυ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 19 Φεβρουαρίου 2009 #5 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Επισης το μονιμο προβλημα μου με τις κοκκινοματες ειναι οτι καπου καπου μου πριζονται σ' ολοκληρο το σωμα, επειτα "ανατριχιαζουν" τα λεπια τους, τα οποια φευγουν σε καποια σημεια και αυτο που μενει μου θυμηζει μυκητας ή ασπρη σαπιλα καποια θα βγαλουν ενα καρουμπαλο-σπυρι στη ραχη τους ή στο στομα τους και τελος θα ψωφισουν. Μεχρι το τελος τρωνε και συμπεριφερονονται κανονικα. αυτό ονομάζεται Υδρωπικία dropsy , είναι πάθηση των νεφρων απο οργανικά μολυσμένο νερό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 19 Φεβρουαρίου 2009 #6 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 μολις εκανα ξεπλημα στο ενυδρειο και ζητησα 2ο θερμοστατη για να ανεβασω τη θερμοκρασια. 30 βαθμοι δεν ειναι πολυ? Με ποιο τροπο; Για εξηγησε το!!!! Οχι δεν ειναι. Ζητας βοηθεις σου απανταω, αλλα ...............την αμφισβητεις; Με μπερδεψες!!!! Αν διαβασεις για το ικ θα δεις οτι στους 30 εξαφανιζεται (χοντροκομμενη περιγραφη).- Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 Author #7 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 αυτό ονομάζεται Υδρωπικία dropsy , είναι πάθηση των νεφρων απο οργανικά μολυσμένο νερό. εγω τι μπορω να κανω γι αυτο? φανταζομαι τακτικοτερες αλλαγες νερου που δεν εκανα, σωστα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 Author #8 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Με ποιο τροπο; Για εξηγησε το!!!! Οχι δεν ειναι. Ζητας βοηθεις σου απανταω, αλλα ...............την αμφισβητεις; Με μπερδεψες!!!! Αν διαβασεις για το ικ θα δεις οτι στους 30 εξαφανιζεται (χοντροκομμενη περιγραφη).- Φιλε μου με συγχωρεις δεν ηθελα να σε αμφισβητησω, απλα εχω πολλα ειδη σε ενα κοινωνικο ενυδρειο και επειδη δεν γνωριζω εγω αν αντεχουν ολα τα ψαρακια μου σε αυτη τη θερμοκρασια... ρωταω. Οσο για το φιλτρο, απλα γεμισα μια λεκανη με νερο του ενυδρειου μου και εκανα πλυσεις στο υλικο του φιλτρου και τα μερη του βυθιζοντας τα μεσα στη λεκανη. Εκτος απο κατι μικρα εξαρτηματα που τα επλυνα με νερο της βρυσης. Τελος γεμισα παλι το φιλτρο με νερο του ενυδρειου. Ο φιλος μου ειπε να βαλω βιοσφαιρες και υλικο τυπου Sera Biofibres που ηδη εχω τελικα. Επειδη δε γνωριζω απο τις βιοσφαιρες μπορει κανεις να προτεινει μαρκα-τυπο? Κατι σφουγγαρακια που εχω (με μεγαλους και με μικρους πορους) να τα τοποθετησω παλι στο φιλτρο ή να βαλω στη θεση τους βιοσφαιρες. Τελος εχω υγρο MELAFIX...ειναι λεει αντιπαρασιτικο και μυριζει σαν ΒΙΞ, θα βοηθησει? Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 19 Φεβρουαρίου 2009 #9 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Στην προκειμενη περιπτωση το οτι καθαρισες το φιλτρο ειναι δικοπο μαχαιρι γιατι δεν ειμουν μπροστα να βλεπω τι κανεις και η βιολογια σου ειναι ακρως απαραιτητη αυτη τι στιγμη. Το καλυτερο υλικο που εχεις μεσα (κατα τη γνωμη μου) ειναι το siporax. Και τα σφουγγαρια κανουν δουλεια αλλα θεωρω οχι τοσο καλη, γι'αυτο ζητησα λεπτομερειες. Οι βιοσφαιρες που λες αν ειναι αυτο που φανταζομαι (ενα λινκ να τις δω υπαρχει) δεν κανουν. Ηδη σου προτεινα το substrat. Το φιλτρο ειναι εσωτερικο η εξωτερικο (δεν εψαξα). Υπαρχει θεμα με τα ψαρια αλλα το αφησα για μετα. Δεν εχω καταλαβει απο τα ονοματα ποια ειναι τα κοκκινοματικα μπαλουν που λες, μπορεις να βοηθησεις; Αν βαλεις καμμια φωτογραφια θα ειναι καλυτερα. Το πρωτο που πρεπει να γινει ειναι η αυξηση της θερμοκρασιας. Δεν θα μεινει εκει για παντα!!!! Η βελτιωση της ποιοτητας του νερου με τις αλλαγες θα βοηθησουν σημαντικα να ξεπεραστει το προβλημα. Το μελαφιξ αν και δεν επιρεαζει την βιολογια δεν ξερω ποσο θα βοηθησει στη συγκεκριμενη ασθενεια. Γι'αυτο ειπα να περιμενεις και το Σταματη. Εγω προσπαθω να αποφευγω τα φαρμακα εστω και αν ειναι ηπιου χαρακτηρα. Δεν παρεξηγιεμε ευκολα.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 19 Φεβρουαρίου 2009 #10 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 οταν τα ψάρια βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε στρες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό τους συστημα, και ετσι ξεκινάει η βακτηριδιακή μολυνση των εντέρων / νεφρών με αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών . τα υγρά αυτά μαζευονται σε κοιλοτητες του σώματος και αναγκάζουν τα λέπια να πεταγονται προς τα εξω... ενα φάρμακο γι' αυτή την πάθηση είναι το baktopur direct της sera , ιδιαίτερη προσοσή στην χρηση του γιατι είναι πολύ ΔΥΝΑΤΟ και μπορει να καταστρέψει χρησιμα βακτηρια του φίλτρου Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 19 Φεβρουαρίου 2009 #11 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Οι απαντήσεις έχουν δοθεί και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πολύ σωστές το μόνο που έχω να πω ειναι να καθυστερήσεις λίγο τη χρήση του baktopur και να συμπληρώσω για βιταμίνες ότι καλό θα ήταν να έβαζες . fishaki αν δεν έχουμε δεύτερο φίλτρο στο ενυδρείο μας δεν το πειράζουμε όταν έχουμε ασθένεια . Μακριά απο βιομπάλες , δεν μας κάνουν για τα ενυδρεία μας με αυτό το τρόπο λειτουργίας που δουλεύουν τα φίλτρα μας . Βάλε μας κι άλλες φωτογραφίες καθαρές . Ο λογος που σου ειπα να καθυστερήσεις να βάλεις baktopur είναι γιατί υποψιάζομαι και για Οντινιουμ και θα πρέπει να βάλουμε άλλο φάρμακο . Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 Author #12 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 οταν τα ψάρια βρίσκονται για μεγάλο χρονικό διάστημα σε στρες αποδυναμώνουν το ανοσοποιητικό τους συστημα, και ετσι ξεκινάει η βακτηριδιακή μολυνση των εντέρων / νεφρών με αποτέλεσμα την κατακράτηση υγρών .τα υγρά αυτά μαζευονται σε κοιλοτητες του σώματος και αναγκάζουν τα λέπια να πεταγονται προς τα εξω... ενα φάρμακο γι' αυτή την πάθηση είναι το baktopur direct της sera , ιδιαίτερη προσοσή στην χρηση του γιατι είναι πολύ ΔΥΝΑΤΟ και μπορει να καταστρέψει χρησιμα βακτηρια του φίλτρου επειδη το φαμακο που προτεινεις μπορει οπως λες να καταστρεψει τις βιολογικες καλλιεργεις του φιλτρου (κατι που σιγουρα εχω κανει κατα ενα ποσοστο λογω του καθαρισμου του φιλτρου) και επειδη τωρα τις χρειαζομαι λογω του αποτομου επιπλεον φορτου με ψαρια του ενυδρειου επιλεγο προς το παρον να μην κανω χρηση του φαμακου. Ευχαριστω για τις πολυτιμες πληροφοριες σου και αν βρω τωρα τροπο να απομονωσω τα ψαρακια που εχουν αυτη τη μολυνση θα ξεκινησω τη θεραπεια τους, αλλιως μολις καταπολεμησω (και αν) το ich. δεν εχω καραντινα ρε γ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 Author #13 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Οι απαντήσεις έχουν δοθεί και είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και πολύ σωστές το μόνο που έχω να πω ειναι να καθυστερήσεις λίγο τη χρήση του baktopur και να συμπληρώσω για βιταμίνες ότι καλό θα ήταν να έβαζες .fishaki αν δεν έχουμε δεύτερο φίλτρο στο ενυδρείο μας δεν το πειράζουμε όταν έχουμε ασθένεια . Μακριά απο βιομπάλες , δεν μας κάνουν για τα ενυδρεία μας με αυτό το τρόπο λειτουργίας που δουλεύουν τα φίλτρα μας . Βάλε μας κι άλλες φωτογραφίες καθαρές . Ο λογος που σου ειπα να καθυστερήσεις να βάλεις baktopur είναι γιατί υποψιάζομαι και για Οντινιουμ και θα πρέπει να βάλουμε άλλο φάρμακο . Μολις τοποθετησα και δευτερο θερμοστατη ωστε να ανεβασω τη θερμοκρασια. θα προσπαθησω για φωτογραφιες κι εγω το θελω αλλα δεν εχω φωτογραφικη μηχανη, απλα κινητο τηλεφωνο και δεν βγαινουν καθαρες ωστε να φαινεται αυτο που θελω. Πως θα καταλαβω οτι εχω Οντινουμ (πως θα καταφερουμε δηλαδη να ξεχωρισουμε τις δυο αυτες ασθενιες)? θα κοιταξω και στη βιβλιογραφια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 Author #14 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Παιδια σας ευχαριστω ολους για τη πολυτιμη βοηθεια σας. Τρεχω πανικιβλητος Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 19 Φεβρουαρίου 2009 #15 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Πως θα καταλαβω οτι εχω Οντινουμ (πως θα καταφερουμε δηλαδη να ξεχωρισουμε τις δυο αυτες ασθενιες)? θα κοιταξω και στη βιβλιογραφια. Το odinium δημιουργεί στο δέρμα των ψαριών πολύ ψιλές μικροσκοπικές κουκίδες, που καλύπτουν σιγά σιγά όλο το σώμα, και το κάνει να φαίνετε σαν να εχει αλεύρι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 Author #16 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Φιλοι μου εκανα οτι μπορουσα να σας βοηθησω. Δυστηχως δεν εχω τη καταλληλη τεχνολογια για κατι καλυτερο. Η θερμοκρασια ανεβαινει και προσθεσα Melafix. Το νεο επισης ειναι οτι τα glassfish ή φαντασματα αν θελετε για πρωτη φορα εχουν βγει απο τη κρυψωνα τους για πολυ ωρα με φως και χωρις να τα ταϊζω. Τι αλλο θα μου συμβει... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 19 Φεβρουαρίου 2009 #17 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 omnipur http://www.sera.de/fileadmin/gbi/sera_omnipur_36.03_int.pdf Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 19 Φεβρουαρίου 2009 Author #18 Share 19 Φεβρουαρίου 2009 Παιδια μπερδευτικα, συγνωμη. - Ολα τα ψαρακια μου εχουν αυτο που φαινεται στο αγγελοψαρο. Δηλαδη λευκες πιτσιλιες παντου. Ποια πιστευετε οτι ειναι αυτη η ασθενεια και ποια η θεραπεια? - Τα μικρα κοκκινοματικα κατα καιρους πριζονται και γενικα οτι βλεπετε στη φωτο πριν τα χασω οριστικα. Ασθενεια και θεραπεια. Εγω, εχω καταλαβει οτι: - η πρωτη περιπτωση ειναι Ichtyophthirius και θα καταπολεμηθει αν εχω για λιγες ημερες θερμοκρασια 30οC. - η δευτερη περιπτωση συμφωνα με το Σταματη ειναι Oodinium και προτεινει θεραπεια με το Omnipur. Δεν ξυνονται ομως και συμφωνα με το καταλογο των ασθενειων δεν θα πρεπει να ειναι πρησμενα. Περισσοτερο μου κανει για Dropsy. Τελος τι να κανω πρωτα. Μπορω να καταπολεμησω και τα δυο ταυτοχρονα? Ξερω θα με βρισετε στο τελος αλλα δεν θελω να κανω αλλα λαθη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 20 Φεβρουαρίου 2009 #19 Share 20 Φεβρουαρίου 2009 Ξεκινάς με το Omnipur . Το Dropsy είναι ιος και αντιμετωπίζεται με βελτίωση του ανοσοποιητικού , δηλαδή με καλή ποιότητα νερού καλή διατροφή και βιταμίνες , αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις ταυτόχρονα . Το Icκ που λες δεν είναι . Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 20 Φεβρουαρίου 2009 #20 Share 20 Φεβρουαρίου 2009 1. Ακολουθεις κατα λεξη οτι θα πει ο Σταματης και ελπιζω ολα θα πανε καλα. 2. Απο τη φωτο αυτη οντως δειχνει για Οοντινιουμ και οχι για ικ. 3. Για να μην κανεις αλλα λαθη, ειναι αρκετο να ακολουθησεις τις συμβουλες που θα σου δωθουν απο ατομα που γνωριζουν. Μακρυα απο υποδειξεις υπαλληλων γιατι τις περισσοτερες φορες δυστυχως ειναι λαθος. 4. Και κατι εκτος θεματος. Τα μπαλουν που εχεις ειναι γεννετικα τροποποιημενα ψαρια (αισχος σε αυτους που κανουν αυτο το εγκλημα) και καλο θα ειναι να τα αποφευγεις. Μην ενθαρυνουμε τετοιου ειδους κινησεις με τις αγορες μας.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 20 Φεβρουαρίου 2009 Author #21 Share 20 Φεβρουαρίου 2009 Ξεκινάς με το Omnipur .Το Dropsy είναι ιος και αντιμετωπίζεται με βελτίωση του ανοσοποιητικού , δηλαδή με καλή ποιότητα νερού καλή διατροφή και βιταμίνες , αυτό είναι κάτι που μπορείς να το κάνεις ταυτόχρονα . Το Icκ που λες δεν είναι . δηλαδη μου λες οτι μπαλουνς, αγγελοψαρα και ολα τα υπολοιπα εχουν Dropsy και οχι Ick!!! Με διαφορετικα συμπτωματα ομως ή με επιπλεον αν θες το πρηξιμο στα Μπαλουνς. Οκ, οποτε χαμηλωνω θερμοκρασια στους 27 και βαζω Omnipur. Ευχαριστω Σταματη και λοιποι για τη βοηθεια σας και ο Θεος βοηθος.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 20 Φεβρουαρίου 2009 Author #22 Share 20 Φεβρουαρίου 2009 1. Ακολουθεις κατα λεξη οτι θα πει ο Σταματης και ελπιζω ολα θα πανε καλα.2. Απο τη φωτο αυτη οντως δειχνει για Οοντινιουμ και οχι για ικ. 3. Για να μην κανεις αλλα λαθη, ειναι αρκετο να ακολουθησεις τις συμβουλες που θα σου δωθουν απο ατομα που γνωριζουν. Μακρυα απο υποδειξεις υπαλληλων γιατι τις περισσοτερες φορες δυστυχως ειναι λαθος. 4. Και κατι εκτος θεματος. Τα μπαλουν που εχεις ειναι γεννετικα τροποποιημενα ψαρια (αισχος σε αυτους που κανουν αυτο το εγκλημα) και καλο θα ειναι να τα αποφευγεις. Μην ενθαρυνουμε τετοιου ειδους κινησεις με τις αγορες μας.- Πραγματικα δεν γνωριζα αυτο για τα μπαλουνς. Ισχυει το ιδιο και για τις απλες κοκκινοματες? Δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναπαρω παλι και σε ευχαριστω για την ενημερωση. Αν ξερεις κατι παρομοιο και για τα υπολοιπα ειδη που εχω θα ηθελα να το ξερω. Αν και νομιζω τα αγγελοψαρα (για καποια ειδη) ισχυει το ιδιο. Πηγα το απογευμα να παρω το φαρμακο και ρε παιδια αν εχουν το θεο τους... ληγμενα πουλουσαν. Και απο επωνυμο μαγαζι-αλυσιδα υποτιθεται. Τελικα πηρα μονο βιταμινες (Atvitol της JBL γιατι εκρινα οτι ηταν καλυτερες απο της ΣΕΡΑ που ηθελε να μου πασσαρει) και εκανα αρχη στο ενυδρειο. Πιστεβω ομως οτι πρεπει, πριν ριξω το ΟΜΝΙΠΟΥΡ να βαλω για λιγο ανθρακα να διωξω το ΜΕΛΑΦΙΞ. Και παλι ευχαριστω και θα σας πω τα αποτελεσματα!!! Θα σας δω τη Κυριακη!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 27 Φεβρουαρίου 2009 Author #23 Share 27 Φεβρουαρίου 2009 Τελικα το αγγελοψαρο εφυγε πρωτο το Σαββατο και επειτα μεχρι τη Τριτη αλλα 14 ψαρακια, πιθανον καποια απο θερμοκρασια και στρες... Η θερμοκρασια ειναι σταθερη στους 30 βαθμους απο τη Παρασκευη. Εβαλα ανθρακα για δυο 24ωρα και στη συνεχεια εριξα sera bactopur συμφωνα με τις οδηγιες, στις οποιες δεν λεει ποσες ημερες διαρκει η θεραπεια με το φαρμακο, ποτε δηλαδη να το αφαιρεσω. Τι γνωμη εχεται και ποτε να ριξω τη θερμοκρασια? Το φαρμακο το εριξα τη Δευτερα το βραδυ (την 1η δοση). Εχω δει βελτιωση αλλα πιστευω οτι υπαρχει και αλλη ασθενεια και εχω σκοπο να ριξω και sera omnipur. Ολα αυτα σε συνδιασμο με βιταμινες, λιγοτερη τροφη και καθολου τεχνητο φωτισμο.Οι ερωτησεις μου ειναι περισσοτερο για τη μεθοδολογια και τη διαρκεια χρησης των φαρμακων και οχι για διαγνωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 27 Φεβρουαρίου 2009 #24 Share 27 Φεβρουαρίου 2009 Τελικα το αγγελοψαρο εφυγε πρωτο το Σαββατο και επειτα μεχρι τη Τριτη αλλα 14 ψαρακια, πιθανον καποια απο θερμοκρασια Απο τη θερμοκρασια το σκαλαρι, το αποκλειω. και στρες... Η θερμοκρασια ειναι σταθερη στους 30 βαθμους απο τη Παρασκευη. Κατεβα στους 29 σε πρωτη φαση. Εβαλα ανθρακα για δυο 24ωρα Δεν υπηρχε λογος. και στη συνεχεια εριξα sera bactopur συμφωνα με τις οδηγιες, στις οποιες δεν λεει ποσες ημερες διαρκει η θεραπεια με το φαρμακο, Λεει μετα 3 μερες αλλαγη νερου 50%. Διαβαζε προσεκτικα γιατι ειναι απο τα δυνατα φαρμακα. ποτε δηλαδη να το αφαιρεσω. Τι γνωμη εχεται και ποτε να ριξω τη θερμοκρασια? Το φαρμακο το εριξα τη Δευτερα το βραδυ (την 1η δοση). Εχω δει βελτιωση αλλα πιστευω οτι υπαρχει και αλλη ασθενεια Πως βγαζεις αυτο το συμπερασμα; και εχω σκοπο να ριξω και sera omnipur. Τα πολλα φαρμακα δεν κανουν καλο, αντιθετα η ποιοτητα νερου κανει. Ολα αυτα σε συνδιασμο με βιταμινες, λιγοτερη τροφη και καθολου τεχνητο φωτισμο.Οι ερωτησεις μου ειναι περισσοτερο για τη μεθοδολογια και τη διαρκεια χρησης των φαρμακων και οχι για διαγνωση. Μα η ουσια ειναι η διαγνωση, πραγμα υπερβολικα δυσκολο, και οχι τα φαρμακα που γραφουν στις οδηγιες τι κανεις, διαφορετικα ρωτας και μαθαινεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fisakis 27 Φεβρουαρίου 2009 Author #25 Share 27 Φεβρουαρίου 2009 Τελικα το αγγελοψαρο εφυγε πρωτο το Σαββατο και επειτα μεχρι τη Τριτη αλλα 14 ψαρακια, πιθανον καποια απο θερμοκρασια Απο τη θερμοκρασια το σκαλαρι, το αποκλειω. Δεν μιλαω για το σκαλαρι αλλα κυριως για τους καρδιναλιους. και στρες... Η θερμοκρασια ειναι σταθερη στους 30 βαθμους απο τη Παρασκευη. Κατεβα στους 29 σε πρωτη φαση. Συμφωνω και ηδη εγινε απο την αλλαγη νερου που εκανα. Εβαλα ανθρακα για δυο 24ωρα Δεν υπηρχε λογος. Για να φυγει το Melafix που ειχε το νερο εν οψη της θεραπειας που θα εκανα ωστε να μην ανακατευτουν τα δυο φαρμακα. Επισης επειδη ειχα ανθρακα για παρα πολυ καιρο και ηθελα να καθαρισω το νερο (καποιος μου ειπε οτι αν παραμεινει ο ανθακας περισσοτερο καιρο απο οσο πρεπει απελευθερωνει τις ουσιες που κρατησε) και στη συνεχεια εριξα sera bactopur συμφωνα με τις οδηγιες, στις οποιες δεν λεει ποσες ημερες διαρκει η θεραπεια με το φαρμακο, Λεει μετα 3 μερες αλλαγη νερου 50%. Διαβαζε προσεκτικα γιατι ειναι απο τα δυνατα φαρμακα. Το διαβασα πολλες φορες και δεν λεει πουθενα. Λεει τη 1η και 3 η ημερα να βαλω το φαρμακο και οταν ολοκληρωθει η θεραπεια μερικη αλλαγη νερου και ανθρακα. Το ποτε ομως ολοκληρωνεται η θεραπεια δεν το ειδα πουθενα. ποτε δηλαδη να το αφαιρεσω. Τι γνωμη εχεται και ποτε να ριξω τη θερμοκρασια? Το φαρμακο το εριξα τη Δευτερα το βραδυ (την 1η δοση). Εχω δει βελτιωση αλλα πιστευω οτι υπαρχει και αλλη ασθενεια Πως βγαζεις αυτο το συμπερασμα; και εχω σκοπο να ριξω και sera omnipur. Τα πολλα φαρμακα δεν κανουν καλο, αντιθετα η ποιοτητα νερου κανει. Ολα αυτα σε συνδιασμο με βιταμινες, λιγοτερη τροφη και καθολου τεχνητο φωτισμο.Οι ερωτησεις μου ειναι περισσοτερο για τη μεθοδολογια και τη διαρκεια χρησης των φαρμακων και οχι για διαγνωση. Μα η ουσια ειναι η διαγνωση, πραγμα υπερβολικα δυσκολο, και οχι τα φαρμακα που γραφουν στις οδηγιες τι κανεις, διαφορετικα ρωτας και μαθαινεις. Σωστα. Αν διαβασεις το προηγουμενα μυνηματα με προσοχη θα καταλαβεις οτι υπαρχει μπερδεμα. Πολυ μπερδεμα και καποιοι αρνηθηκαν να συνεχισουν τη βοηθεια, ισως επειδη αμφισβητισα καποιες διαγνωσεις ή επειδη κουραστηκαν. Αλλα οπως αναφερες τα φαμακα δεν κανουν καλο. Ποσο μαλλον αν τα βαζω ασκοπα σε ψαρια αρρωστα. Δεν υπολογιζουν ομως οτι μπορει αυτοι να γνωριζουν, (που γνωριζουν, δεν το αμφισβητω) αλλα οτι βλεπουν ειναι απο φωτο και περιγραφη απο ενα αρχαριο. Λυπαμαι αλλα μπερδευτικα. Τα ξεχασα λοιπον ολα και βαση μελετης των φαρμακων της αγορας και συμπτωματα των ασθενειων κατεληξα εκει. Δεν ειναι μια μονο ασθενεια, αυτο ειναι το μονο σιγουρο και επειδη ειμαι ΑΣΧΕΤΟΣ θα βαλω δυο φαρμακα τετοια ωστε να "πιασω" τις περισσοτερες πιθανες ασθενειες. ολα τα ψαρια (ομοειδη και οχι) εχουν διαφορετικα συμπτωματα. Οποιος θελει να βοηθησει, βοηθαει και στα δυσκολα χωρις εγωισμους. Και κατι ακομα.. Το οτι ειμαι αρχαριος-ασχετος-ξεροκεφαλος ισως, δεν σημαινει οτι δεν εχω αντιληψη. Εχω στεναχωρηθει για οτι συνεβει, εχω ξοδευτει αρκετα αυτες τις ημερες αλλα το παλευω. Δυστηχως πολλες ασθενειες ταυτιζονται ως προς τα συμπτωματα και δεν εχω μικροσκοπιο. Αν ειχα ισως εβρισκα τη λυση..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος