klaz 11 Φεβρουαρίου 2009 #1 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 θελω να ακουσω τις αποψεις σας και μαλιστα εαν ειναι δυνατον και με σχεδια... ας ξεκινησουμε με τις διαστασεις. ο διαθεσιμος χωρος που εχω δεν με περιοριζει πολυ στο πλατος και το υψος ,αλλα στο μηκος. μπορω να κανω κατι στο 1 με 1.20 στο μηκος,οχι παραπανω. σκεφτομουν λοιπον για 1 η 1.20χ60(πλατος)χ60 η 50 υψος με αναλογο σαμπ. περιμενω τις αποψεις των παλαιων και ειδικων επι του θεματος. ο χρονος δεν μας περιοριζει,καθως οτι και να γινει θα ξεκινησει μετα απο 15-20 μερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 11 Φεβρουαρίου 2009 #2 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 θελω να ακουσω τις αποψεις σας και μαλιστα εαν ειναι δυνατον και με σχεδια... ας ξεκινησουμε με τις διαστασεις. ο διαθεσιμος χωρος που εχω δεν με περιοριζει πολυ στο πλατος και το υψος ,αλλα στο μηκος. μπορω να κανω κατι στο 1 με 1.20 στο μηκος,οχι παραπανω. σκεφτομουν λοιπον για 1 η 1.20χ60(πλατος)χ60 η 50 υψος με αναλογο σαμπ. περιμενω τις αποψεις των παλαιων και ειδικων επι του θεματος. ο χρονος δεν μας περιοριζει,καθως οτι και να γινει θα ξεκινησει μετα απο 15-20 μερες... Απο τηνστιγμή που έχεις περιορισμό στο μήκος η γνώμη μου είναι γιά 1,20χ60χ60 Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 11 Φεβρουαρίου 2009 #3 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 Εγω παντος αν αν δεν μπορουσα να δωσω σε μηκος θα προσπαθουσα σε πλατος πχ 70 ή 80 αν σε περνει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 11 Φεβρουαρίου 2009 #4 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 και εγω κατι παρομοιο πιστευω θα εκανα...μεγαλυτερο μηκος... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Big Blue 11 Φεβρουαρίου 2009 #5 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 (edited) Εγω παντος αν αν δεν μπορουσα να δωσω σε μηκος θα προσπαθουσα σε πλατος πχ 70 ή 80 αν σε περνει. Exω 1,52 μήκος με 75 βάθος και 75 ύψος.Το βάθος δεν είναι τόσο πρόβλημα ,αλά το ύψος είναι και γιά αυτό δεν το πρότεινα.Βεβαίως ειδικά γιά reef το περίσιο βάθος και ύψος είναι πανέμορφο. Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2009 - Big Blue Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 11 Φεβρουαρίου 2009 #6 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 Να δώσεις λίγο προσοχή σχετικά με το ύψος του ενυδρείου ( εάν επιλέξεις το 50 cm )και στην επιλογή του φωτισμού, μήπως θα έχεις πρόβλημα με τα κοράλλια που θα μπουν ψηλά στο βράχο. νομίζω καλυτερα να το κάνεις 60 cm Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 11 Φεβρουαρίου 2009 #7 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 Να δώσεις λίγο προσοχή σχετικά με το ύψος του ενυδρείου ( εάν επιλέξεις το 50 cm )και στην επιλογή του φωτισμού, μήπως θα έχεις πρόβλημα με τα κοράλλια που θα μπουν ψηλά στο βράχο. νομίζω καλυτερα να το κάνεις 60 cm Πρωσική μου άποψη μήκος 130 cm για να παίρνει άνετα τις τ5 πλάτος 60-70 cm και ύψους 60 για να μπορείς να το δουλέψεις με ότι είδος φωτισμού θέλεις και να είναι αποτελεσματικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 11 Φεβρουαρίου 2009 #8 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 Κωστα,πως λεει βαλε φινα.Βαλε ΒΑΘΟΣ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 11 Φεβρουαρίου 2009 #9 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 πόσες πλευρές θα έχουν θέα ? αν πας στο 120χ80χ 50-60-70 , και το βλέπεις από 3 πλευρές .. τότε θα είναι σα να έχεις ενυδρείο 280 εκ .. αυτά λέω για παρηγοριά στο εαυτό μου , εγώ βλέπω δυο πλευρές .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 11 Φεβρουαρίου 2009 #10 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 πόσες πλευρές θα έχουν θέα ? αν πας στο 120χ80χ 50-60-70 , και το βλέπεις από 3 πλευρές .. τότε θα είναι σα να έχεις ενυδρείο 280 εκ .. αυτά λέω για παρηγοριά στο εαυτό μου , εγώ βλέπω δυο πλευρές .. Ναι Τάσο, αλλά το τριφατσο είναι πιο δύσκολογεμιστο και πιο δύσκολο στης κυκλοφορίες ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 11 Φεβρουαρίου 2009 #11 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 καλως την πατριδα! Παμε για μεγαλυτερο ε? δεν μας εφτασε ο κυβος!!! Κώστα μου, γιατι σε περιοριζει ο χωρος? ειναι προσωπικη επιλογή? η δεν υπαρχει χωρος? 120Χ60Χ60 νομιζω θα ναι καλα αν δεν υπαρχει αλλη επιλογη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 11 Φεβρουαρίου 2009 #12 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 Ναι Τάσο, αλλά το τριφατσο είναι πιο δύσκολογεμιστο και πιο δύσκολο στης κυκλοφορίες ! όπως δηλ ένα πολύ μεγαλύτερο σε μήκος ενυδρείο . . δεν κατάλαβα γιατί αυτό θα δυσκολέψει τη κυκλοφορία νερού .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 11 Φεβρουαρίου 2009 #13 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 Ναι Τάσο, αλλά το τριφατσο είναι πιο δύσκολογεμιστο και πιο δύσκολο στης κυκλοφορίες ! όπως δηλ ένα πολύ μεγαλύτερο σε μήκος ενυδρείο . . δεν κατάλαβα γιατί αυτό θα δυσκολέψει τη κυκλοφορία νερού .. Σωστά , αλλά επειδή δεν θα υπάρχει πλάτη χτισμένη με βράχο που οι κυκλοφορητες λίγο πολλή έχουν ένα συγκεκριμένο στήσιμο στα δυο πλαϊνά του ενυδρείου, στο τριφατσο θα υπάρχουν ουσιαστικά και από της τρεις πλευρές του κοράλλια , διαφορών απαιτήσεων σε κυκλοφορία (ενώ στο πρώτο μονό μπροστά ) σε συνδυασμό ότι δεν πρέπει να υπάρχουν νεκρά σημεία ,οι ροές των κυκλοφωριτων είναι πολλή πιο δύσκολο να βρεθούν χωρίς να αλληλοακυρωνοντε , τα πράγματα είναι πολλή πιο εύκολα αν όλα υπάρχουν μονό sps. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 11 Φεβρουαρίου 2009 #14 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 γενικώς η σωστή κυκλοφορία του νερού είναι σπαζοκεφαλιά .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 11 Φεβρουαρίου 2009 #15 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 γενικώς η σωστή κυκλοφορία του νερού είναι σπαζοκεφαλιά .. Σύμφωνο απόλυτα μαζί σου , είναι σπαζοκεφαλιά με μια ουσιαστικά πλευρά , φαντασου με τρεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 11 Φεβρουαρίου 2009 #16 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 Πανω μου δεν καταλαβαινω που σε δυσκολευουν οι πλευρες. ΕΙτε φαινονται ειτε οχι οι πλευρες πρεπει να μπουν κυκλοφορητες για τη σωστη κυκλοφορία. Θα ελεγα μπράβο σε καποιον που θα εβαζε εναν μεγαλο κυκλοφορητη στο μπροστά τζαμι του ενυδρειου επειδη μονο ετσι μπορουσε να φτιαξει κυκλοφορια. Δηλαδη να θυσιασεις την αισθητική για την σωστή κυκλοφορια Link to comment Share on other sites More sharing options...
panosk 11 Φεβρουαρίου 2009 #17 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 [ΕΙτε φαινονται ειτε οχι οι πλευρες πρεπει να μπουν κυκλοφορητες για τη σωστη κυκλοφορία. Νίκο ,αυτό ακριβώς προσπαθώ να πω ,ότι οι πλευρές που δεν φαίνονται είναι νεκρές από κοράλλια , κατά συνέπεια πολλή πιο εύκολο να φτιάξεις κυκλοφορία Συγγνώμη αν σας κούρασα Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Φεβρουαρίου 2009 Author #18 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 (edited) αν και δεν βλεπω καποιο σχεδιο πχ κατεβασιες durso κλπ...να σας ενημερωσω οτι η μοναδικη ορατη πλευρα θα ειναι η μπροστινη.... επισης το σκεφτομαι για 12 τζαμι ροντε,με πατο 15αρι..... συνεχιστε να μου λετε τη γνωμη σας,και σας ευχαριστω προκαταβολικα. Έγινε επεξεργασία 11 Φεβρουαρίου 2009 - klaz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 11 Φεβρουαρίου 2009 #19 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 Κωστα μου φαινεσαι υπερβολικος. 15 πατο? δεκαρι τζαμι κια 12 πατο... κατι γινετε δεν μας ειπες, 120 ειναι το μηκος...οκ υψος και πλατος ειναι στανταρ? δηλαδη δεν υπαρχει χωρος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Φεβρουαρίου 2009 Author #20 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 οχι νικο,ειπα πως μπορω να παιξω σε υψος και βαθος.περιοριζομαι στο μηκος.η 1 μετρο η 1.20.... επισης δεν ξερω πως θα γινουν οι κατεβασιες,αν θα υπαρξει ''πλατη'',πως να σχεδιασω το σαμπ,και αλλα τετοια ευχαριστα προβληματα,που ζητουν ομως λυση.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 11 Φεβρουαρίου 2009 Author #21 Share 11 Φεβρουαρίου 2009 μια ιδέα οικονομική λύση με πολύ ωραίο new look .. στρώμα άμμου , λίγος ζωντανός βράχος με τα περισσότερα κοράλλια τοποθετημένα στη άμμο , λίγα ψάρια . το βάθος στο ενυδρείο βοηθά πολύ σε αυτή τη ιδέα , υψος νερού 40-50 εκ για εύκολο φωτισμό και πρόσβαση . δεν ξερω για το υψος που λεςτασο μου,αλλα στα υπολοιπα νομιζω πως εισαι στο μυαλο μου....εχεις καμμια αντιστοιχη φωτο να παρω ιδεες..? και κανα σχεδιο ρε παιδια....κανα σχεδιο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaz 13 Φεβρουαρίου 2009 Author #22 Share 13 Φεβρουαρίου 2009 τελικα ειμαι κοντα στην υλοποιηση με 10ρι ροντε κρυσταλλο. νομιζω οτι αν παω σε πιο χοντρο τζαμι θα ειναι υπερβολη για τα κυβικα του συγκεκριμενου ενυδρειου,ασε που θα ανεβει και το κοστολογιο.... και μαλλον κλεινω προς το 120χ60χ60,με εξωτερικη υπερχειληση στην πλατη. περιμενω τα σχολια και τις ιδεες σας. για το σαμπ θα ηθελα να μου πειτε διαστασεις συγκριτικα με την κυρια γυαλα.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΑΚΗΣ 13 Φεβρουαρίου 2009 #23 Share 13 Φεβρουαρίου 2009 τελικα ειμαι κοντα στην υλοποιηση με 10ρι ροντε κρυσταλλο. νομιζω οτι αν παω σε πιο χοντρο τζαμι θα ειναι υπερβολη για τα κυβικα του συγκεκριμενου ενυδρειου,ασε που θα ανεβει και το κοστολογιο.... και μαλλον κλεινω προς το 120χ60χ60,με εξωτερικη υπερχειληση στην πλατη. περιμενω τα σχολια και τις ιδεες σας. για το σαμπ θα ηθελα να μου πειτε διαστασεις συγκριτικα με την κυρια γυαλα.... Οσο πιο μεγαλο τοσο πιο καλα θα σου πουνε ολοι. Καλο θα ειναι ομως να μην το παρακανεις και να αφησεις λιγο χωρο για αποθηκευση υλικων,βαρελακι αναπληρωσης και ισως για καποιο μελοντικο calcium reactor μαζι με μπουκαλα co2.Πραγματα δηλαδη που δεν μπορεις να τα εχεις σε κοινη θεα.Προσεξε τα χωρισματα να μην τα κανεις ψηλα γιατι η σταθμη του νερο στο sump θα ειναι οσο τα χωρισματα.Θα πρεπει να εχεις ενα καλο οριο ασφαλειας για ενδεχομενη διακοπη ρευματος (πραγμα που θα ανεβασει την σταθμη του νερο στο sump και θα την κατεβασει στο ενυδρειο).Ας χασεις σε οφελημα λιτρα (ουσιαστικα δηλαδη μικροτερο sump) για να κερδισεις σε ασφαλεια και ηρεμια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 13 Φεβρουαρίου 2009 #24 Share 13 Φεβρουαρίου 2009 τελικα ειμαι κοντα στην υλοποιηση με 10ρι ροντε κρυσταλλο.νομιζω οτι αν παω σε πιο χοντρο τζαμι θα ειναι υπερβολη για τα κυβικα του συγκεκριμενου ενυδρειου,ασε που θα ανεβει και το κοστολογιο.... και μαλλον κλεινω προς το 120χ60χ60,με εξωτερικη υπερχειληση στην πλατη. περιμενω τα σχολια και τις ιδεες σας. για το σαμπ θα ηθελα να μου πειτε διαστασεις συγκριτικα με την κυρια γυαλα.... Αν η πλατη του ενυδρειου ειναι σε τοιχο μηπως εχεις θεμα με την εξωτερικη υπερχηληση στην πλατη ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 13 Φεβρουαρίου 2009 #25 Share 13 Φεβρουαρίου 2009 Πυργος υπερχειλισης ! Κώστα, στο συνηστώ μιας και ειναι πολυδοκιμασμενο!!! Μια χαρα οι διαστασεις και το παχος στο τζαμι! Αντε να καταληξουμε για να εχουμε υλικο να συζητησουμε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος