Jump to content

Αναπτυξη - Υποαναπτυξη

sarevock

Recommended Posts

Παιδια καλησπερα,

λοιπον, συμφωνα με το σχεδιο εχω την παρακατω διαταξη στις λαμπες οπως τις ειχε βαλει ο πετ-σοπας (δικο του κρητηριο ηταν παντα το αισθητικο μερος του ενυδρειου :( )...

post-9275-1234277303_thumb.jpg

Εχω παρατηρησει οτι οι περιοχες Α και Β εχουν τρελη αναπτυξη ενω η περιοχη Γ πααααααρα πολυ αργη αναπτυξη (μιλαμε παντα για Vallisnerias)...

...το πρωτο πραγμα που σκεφτηκα ηταν οτι αυτο γινεται γιατι και οι 2 "ροζ" λαμπες ειναι στην μια ακρη του ενυδρειου...και το φασμα ειναι λαθος μοιρασμενο...

Τι λετε να κανω? να τις βαλω μια ροζ δεξια και μια αριστερα?

Οι λαμπες που εχω ειναι:

2χ Philips TLD 36W/89 Aqua relle

2χ Sera (tropical sun royal) 36Watt 120cm 48'' 4700 kelvin

Aν θυμάμαι καλά το ενυδρείο είναι διαπερές, νομίζω αν τις τοποθετούσεςτις όμοιες χιαστί, θα ήταν καλύτερα για τα φυτά και πιό ομοιόμορφο το ενυδρείο χρωματικά.

Οποτε να τις κανω ζευγαρια λες. μια ροζ-μια daylight....

:(

Αν και δεν είναι το τέλειο θα ήταν πάντως καλλίτερα από το να της αφήσεις όπως διαφαίνεται στο γράφημα πιο πάνω.

ακριβως οπως στα ειπε ο χρηστος ειναι.

με αυτο το σχεδιο δεν βλεπω καλυτερη λυση. :(

Χμμμμ... εχεις δικαιο σε αυτο...

Σημερα τις αλλαξα θεση... για να δουμε πως θα παει η "Γ" πλευρα...

πάντως οι βαλισνέριες δεν είναι απαιτητικές σε φως, περίεργο δεν είναι;

Η "Γ" πλευρα στην ουσια ειναι μια βαλισνερια αλλα αναπτυσετε πολυ αργα, σε σχεση με τις αλλες...

αλλα ισως να παιζει και ρολο το "φυσικο λιπασμα" το οποιο καθεται κυριως στις πλευρες "Α" και "Β"... και καθολου στην "Γ"...

Θα δειξει στην πορεια.... :(

παντως να ξερεις πως αν εξαιρεσεις το οπτικο του ροζ φασματος πανω στο πως φαινονται τα ψαρια,θα μπορουσες ανετα να τις εχεις ολες ροζ.

απλως με την προσθηκη και λευκης προσθετεις τα χρωματα στο φασμα που λειπουν πχ μπλε,πρασινο κλπ.και ετσι εχεις ολοκληρο το φασμα. :(

Το ότι δεν σου αναπτύσσεται πολύ γρήγορα ένα φυτό δεν το θεωρώ πρόβλημα... Το θέμα είναι να μην σου σαπίζει/χαλάει... Έχω κι εγώ αντίστοιχες περιπτώσεις.

Πάντως πάιζει και το θέμα με το φυσικά λίπασμα που λες. Το έχω παρατηρήσει και σε μένα!

• 4 weeks later...

Ενημερωση:

Μετα την αλλαγη θεσεων στις λαμπες η περιοχη Γ αναπτυσετε κανονικα οπως η Α και Β...

Thanks! :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...