Sofia+Omiros 7 Φεβρουαρίου 2009 #1 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπερα ειμαστε νεοι στο χομπι,εχουμε ενα ενδρειο 120 λιτρων εδω και 5 μηνες και μεσα εχουμε γκουραμι παρανταις,σκαλαρια,μελανοταινιες κ τιγρακια.Βαλαμε ενα χρυσοψαρο αλλα τα παρανταις το τσιμπουσαν και επειδη φοβηθηκαμε μην το σκοτωσουν το βαλαμε μονο του να του φυγει το στρες.Θελαμε να παρουμε εναν μονομαχο αλλα φανταζομαι οτι θα τον ξεκανουν με την φανταχτερη ουρα που εχει... ειναι πολυ επιθετικα ...τι να κανουμε πειτε μας προτασεις και γνωμες ...τι αλλα ψαρακια μπορουμε να βαλουμε?? ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 7 Φεβρουαρίου 2009 #2 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 καλώς ήρθατε στο forum μας και καλή συνέχεια....... τα ψαράκια δεν ειναι συμβατά ........ ρίξτε μια ματιά στα σχετικά αρθρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofia+Omiros 7 Φεβρουαρίου 2009 Author #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 καλώς ήρθατε στο forum μας και καλή συνέχεια....... τα ψαράκια δεν ειναι συμβατά ........ ρίξτε μια ματιά στα σχετικά αρθρα ποια δεν ειναι συμβατα?????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Δίας 7 Φεβρουαρίου 2009 #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Husky_Jim 7 Φεβρουαρίου 2009 #5 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 Καλησπερα ειμαστε νεοι στο χομπι,εχουμε ενα ενδρειο 120 λιτρων εδω και 5 μηνες και μεσα εχουμε γκουραμι παρανταις,σκαλαρια,μελανοταινιες κ τιγρακια.Βαλαμε ενα χρυσοψαρο αλλα τα παρανταις το τσιμπουσαν και επειδη φοβηθηκαμε μην το σκοτωσουν το βαλαμε μονο του να του φυγει το στρες.Θελαμε να παρουμε εναν μονομαχο αλλα φανταζομαι οτι θα τον ξεκανουν με την φανταχτερη ουρα που εχει... ειναι πολυ επιθετικα ...τι να κανουμε πειτε μας προτασεις και γνωμες ...τι αλλα ψαρακια μπορουμε να βαλουμε?? ευχαριστω Καλώς ήρθες στο Άκουαζον... Ρίξε μιά ματιά σε πόστ άλλων μελών,κυρίως στους αρχάριους αλλά και στα άρθρα όπως είπε και ο Navy. Θα δείς ότι όχι μόνο είναι πολλά από αυτά ασύμβατα μεταξύ τους αλλά σίγουρα είναι και πολλά για το ενυδρείο σου.... Με λίγη υπομονή και διάβασμα το ενυδρείο σου θα αλλάξει προς το καλύτερο για εσένα και για τα ψαράκια σου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofia+Omiros 7 Φεβρουαρίου 2009 Author #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 Καλώς ήρθες στο Άκουαζον... Ρίξε μιά ματιά σε πόστ άλλων μελών,κυρίως στους αρχάριους αλλά και στα άρθρα όπως είπε και ο Navy. Θα δείς ότι όχι μόνο είναι πολλά από αυτά ασύμβατα μεταξύ τους αλλά σίγουρα είναι και πολλά για το ενυδρείο σου.... Με λίγη υπομονή και διάβασμα το ενυδρείο σου θα αλλάξει προς το καλύτερο για εσένα και για τα ψαράκια σου.... ειναι πολλα 7 ψαρια για 120 λιτρα????εκτος απο το χρυσοψαρο που του δημιουργησαν προβλημα τα αλλα τα πανε μια χαρα μεταξυ τους...ποια ακριβως δεν ειναι συμβατα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
γιωργος χανια 7 Φεβρουαρίου 2009 #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 ειναι πολλα 7 ψαρια για 120 λιτρα????εκτος απο το χρυσοψαρο που του δημιουργησαν προβλημα τα αλλα τα πανε μια χαρα μεταξυ τους...ποια ακριβως δεν ειναι συμβατα???? καλησπερα και καλως ηρθατε....αυτο που εννωουν οι συμφοριτες θελουν να που οτι σκαλαρια και γκουραμι δεν συνυπαρχουν..και τα σκαλαρια θελουν το ενυδρειο να εχει υψος αρκετο γιατι μεγαλωνουν ευκολα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofia+Omiros 7 Φεβρουαρίου 2009 Author #8 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 (edited) βρε παιδια τα γκουραμι με τα σκαλαρια 5 μηνες τα χω κ τα πανε μια χαρα δεν εχουν κανενα προβλημα μεταξυ τους .Το ενυδρειο ειναι αρκετα ψηλο για να ειναι ανετα οταν μεγαλωσουν ...αλλα και αν μεγαλωσουν πολυ κ δω οτι δυσκολευονται εννοειται πως θα τα δωσω σε καποιον με μεγαλυτερο ενυδρειο ή θα φτιαξω ενα μεγαλυτερο ενυδρειο!ας ειναι γερα να μεγαλωσουν και τα υπολοιπα λυνονται προς το παρον ειναι μιση μπουκια ψαρια.ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα αλλο ρωταω Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2009 - Sofia+Omiros Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 8 Φεβρουαρίου 2009 #9 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 (edited) -Εγω θα σε αφησω στα χερια των παιδιων... πιστεψε το ειναι "καλα χερια",για το 120 λιτρο σου αλλα δε θα ξεχασω εκεινο το καημενο το χρυσοψαρο που ανεφερες στο πρωτο σου ποστ. Οταν λες οτι το εβαλες μονο του για να του φυγει το στρες τι εννοεις? Έγινε επεξεργασία 8 Φεβρουαρίου 2009 - lmaikl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofia+Omiros 8 Φεβρουαρίου 2009 Author #10 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 κοιταξε να δεις κατι δεν μου αρεσουν οι ειρωνιες...κι ουτε νομιζω να εχω δωσει δικαιωμα να με ειρωνευεστε ρωτησα κατι για το οποιο απαντηση δεν ελαβα και καθομαι και απανταω σε ερωτησεις ασχετες!!!!!!δεν ξυπνησα ενα πρωι και πηρα 7 ψαρια χωρις να ρωτησω κανεναν και τα χωσα σε ενα "μικρο" ενυδρειο να τα βασανιζω.ΡΩΤΗΣΑ ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.Οσο για το χρυσοψαρο που ανεφερες μου ειπαν να το βαλω μονο του να του φυγει το στρες που του προξενησαν τα αλλα,και το εχω σε ενα 60 λιτρο.Δεν καταλαβαινω ολη αυτην την επιθεση το οτι ειμαστε νεοι στο χομπι δεν σημαινει οτι δεν ποναμε τα ψαρια και καθε ζωακι και οτι θελουμε το κακο τους.Τι να πω λυπαμαι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 8 Φεβρουαρίου 2009 #11 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 κοιταξε να δεις κατι δεν μου αρεσουν οι ειρωνιες... εισαι λαθος...με παρεξηγησες κι ουτε νομιζω να εχω δωσει δικαιωμα να με ειρωνευεστε...... ρωτησα κατι για το οποιο απαντηση δεν ελαβα και καθομαι και απανταω σε ερωτησεις ασχετες!!!!!!δεν ξυπνησα ενα πρωι και πηρα 7 ψαρια χωρις να ρωτησω κανεναν και τα χωσα σε ενα "μικρο" ενυδρειο να τα βασανιζω.ΡΩΤΗΣΑ ΕΜΑΘΑ ΤΑ ΕΒΑΛΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.Αφου εμαθες και ειναι μια χαρα τοτε γιατι ρωτας?Οσο για το χρυσοψαρο που ανεφερες μου ειπαν να το βαλω μονο του να του φυγει το στρες που του προξενησαν τα αλλα,και το εχω σε ενα 60 λιτρο.Αψογα! και δεν ειρωνευομαι...Δεν καταλαβαινω ολη αυτην την επιθεση το οτι ειμαστε νεοι στο χομπι δεν σημαινει οτι δεν ποναμε τα ψαρια και καθε ζωακι και οτι θελουμε το κακο τους.Ποιος εκανε επιθεση και δε το καταλαβα(τουλαχιστον εγω...)Τι να πω λυπαμαι...Κακως λυπασαι,δε θα επρεπε... Αν καθισεις και διαβασεις τις απαντησεις και των αλλων παιδιων θα δεις οτι εισαι λαθος τελικα... Διαβασε για τις απαιτησεις και συμβατοτητες των ψαριων που ηδη εχεις και αν τελικα νομιζεις οτι εισαι οκ. τα παιδια εδω ειναι για να σε βοηθησουν.Υπαρχει ευτυχως πολυ και καλη διαθεση απ'ολους εδω μεσα.... Υ.γ.....ο μονομαχος δεν "παει" στο ενυδρειο σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Astra 8 Φεβρουαρίου 2009 #12 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 Έι, δεν ειρωνεύτηκε κανείς.. Η αλήθεια είναι ότι τα σκαλάρια γίνονται αρκετά μεγάλα και απαιτούν πολύ χώρο, όχι μόνο από άποψη λίτρων αλλά και ύψους τουλάχιστον 50 εκ καθαρό. Γράφεις ότι τα ψαράκια είναι ακόμα μικρά, οπότε τώρα ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα, θα υπάρξει σίγουρα όμως... Πες μας λίγο πόσα έχεις από το κάθε ψάρι, πιστεύω ότι δεν θα μπορέσεις να τα κρατήσεις όλα μαζί, όχι τόσο λόγω των γκουράμι, οι μελανοταινίες με χαλάνε εμένα προσωπικά, γίνονται τεράστιεεεεεεςςςς..... Και μονομάχο αν θες, καλύτερα κάπου μόνο του, σε ενυδρείο τουλάχιστον 20-25 λίτρα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofia+Omiros 8 Φεβρουαρίου 2009 Author #13 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 Αν καθισεις και διαβασεις τις απαντησεις και των αλλων παιδιων θα δεις οτι εισαι λαθος τελικα... Διαβασε για τις απαιτησεις και συμβατοτητες των ψαριων που ηδη εχεις και αν τελικα νομιζεις οτι εισαι οκ. τα παιδια εδω ειναι για να σε βοηθησουν.Υπαρχει ευτυχως πολυ και καλη διαθεση απ'ολους εδω μεσα.... Υ.γ.....ο μονομαχος δεν "παει" στο ενυδρειο σου Αφου εμαθες και ειναι μια χαρα τοτε γιατι ρωτας?....To οτι εμαθα δυο πραγματα δεν σημαινει οτι δεν εξακολουθω να εχω αποριες και να θελω να ακουσω κι αλλες γνωμες....οσο ζουμε μαθαινουμε κανεις δεν γεννηθηκε παντογνωστης και κανεις δεν πεθαινει παντογνωστης...οσο για την ειρωνια που προειπα δεν την εξελαβα απο τους αλλους αλλα εσενα δεν το εξεφρασα σωστα.Το... -Εγω θα σε αφησω στα χερια των παιδιων... biggrin.gif πιστεψε το ειναι "καλα χερια",για το 120 λιτρο σου αλλα δε θα ξεχασω εκεινο το καημενο το χρυσοψαρο που ανεφερες στο πρωτο σου ποστ. ......το λαμβανω σαν ειρωνια...ισως κ να μαι λαθος ...τεσπα εδω δεν μπηκα για να θυμωνω μπηκα για να μαθω καποια πραγματα παραπανω κ επειδη δεν θελω να χαλασω τη διαθεση τη δικια μου κ κανενος ας ληξει το θεμα εδω.δεν θα μπω στην διαδικασια να απολογουμαι.Κ κατι αλλο astra to υψος του ενυδρειου ειναι 62. ειπα και παραπανω οτι ειναι αρκετο για τα σκαλαρια κι οτι αν δω πως δυσκολευονται ο θειος μου θα μου φτιαξει μεγαλυτερο ενυδρειο.(ειναι η δουλεια του) Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximus 8 Φεβρουαρίου 2009 #14 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 Καλώς ήρθες ίσως αυτο σε βοηθήσει, πορολα αυτά θα απέφευγα να βάλω χρυσοψαρα η μονομαχο στο ενυδρειο http://www.liveaquaria.com/general/fwcompatibility_chart.cfm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofia+Omiros 8 Φεβρουαρίου 2009 Author #15 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 ευχαριστω παρα πολυ !!!!για το χρυσοψαρο δεν το συζητω εχεις απολυτο δικιο το εχω βαλει μονο του.απο οτι ειδα στο λινκ που μου εβαλες τα αγγελοψαρα μια χαρα ταιριαζουν με τα γκουραμις....ευχαριστω και παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
maximus 8 Φεβρουαρίου 2009 #16 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 καλη τυχη και καλη συνεχεια υς βαλε πολλα φυτα ψηλα κατα προτιμηση για να αισθανονται και πιο ανετα τα σκαλαρια σου αν δεν εχεις ιδη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sofia+Omiros 8 Φεβρουαρίου 2009 Author #17 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 εχω βαλει αρκετα καποια στιγμη θα βαλω και φωτο.να σαι καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
maikl 8 Φεβρουαρίου 2009 #18 Share 8 Φεβρουαρίου 2009 δεν θελω να χαλασω τη διαθεση τη δικια μου κ κανενος ΝΑ ληξει το θεμα εδω.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος