τραπεζιτης 5 Φεβρουαρίου 2009 #1 Share 5 Φεβρουαρίου 2009 Τελικά το νέο 600αρι ειναι πραγματικότητα.Εαν ο SALT TASOS μπορεί θα ήθελα την γνωμη του πως θα κάνω την αλλαγή σε νερά βράχο κορραλια ψαρια με τις μικρότερες απώλειες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 6 Φεβρουαρίου 2009 #2 Share 6 Φεβρουαρίου 2009 Αγαπητέ φίλε ο SalTasos εχει ενημερώσει την ομαδα για μια μικρή απουσια του αυτες τις μερες. Ειναι ενημερος για το θεμα σου και τις επομενες μερες θα εχεις την απαντηση σου... Λιγη υπομονη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 7 Φεβρουαρίου 2009 #3 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 γεια σου γείτονα , συγνώμη για τη καθυστέρηση .. πες μου για αρχή αν έχεις τη δυνατότητα να μετακινήσεις λίγο πιο πέρα το παλιό ενυδρείο ώστε να μπει στη θέση του το καινούριο , αν αδειάσεις το μισό νερό , με προσοχή και βοήθειες μπορεί να μεταφερθεί λίγα μέτρα με ασφάλεια .. μετά το ξαναγεμίζεις με το νερό που έβγαλες .. ο στόχος είναι να προετοιμάσεις το καινούριο με την άνεση σου άλλο θέμα είναι η άμμος που έχεις τώρα και αυτή που θα μπει στο καινούριο .. μετά από ένα χρόνο , πιθανόν να χρειάζεται καθάρισμα, τι υψος έχει το παλιό υπόστρωμα ? τι βράχο θα βάλεις ? είναι πολύ σημαντικός παράγοντας η προσθήκη καινούριου βράχου , θα είναι φρέσκος ζωντανός ? από άλλο ενυδρείο παλιός ? έχεις σκεφτεί για <νεκρό> στεγνό βράχο ? πες μας και τις δικές σου σκέψεις .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
τραπεζιτης 7 Φεβρουαρίου 2009 Author #4 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 Κατα πρώτον να σ΄ευχαριστισω για την ανταπόκριση.Λοιπόν τα νέο ενυδρείο θα το έχω πιθανόν την εβδομάδα που μπαίνει.Εχω κλείσει ένα μηχάνημα ειδικό για να το βγάλω στον 2ο όροφο γιατί με γερανό το φοβάμαι.Θα το τοποθετήσω κοντά στο άλλο και με μία αντλία θα βγάλω νερό τόσο όσο νά μην υπάρχει πρόβλημα με βράχο και κορράλια.Έπειτα λέω να τραβήξω το μικρό πιό μπροστά και να τοποθετήσω το νέο από πισω.Μετά να γεμίσω έτοιμο νερό περίπου το 70% του καινουργιου.Το πάχος της άμμου που έχω τώρα είναι 7--10 εκατοστά.Μέχρι εδώ καλά τα πάω από εδω και πέρα δεν ξέρω πως να κινηθώ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 7 Φεβρουαρίου 2009 #5 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 (edited) καλό θα ήταν στο καινούριο να μπει στρωμένο νερό , μια ιδέα είναι ένα 200 αρι βαρέλι ( φτηνοδουλειά ) σε κύκλωμα με το ενυδρείο αλλά αυτό απαιτεί να τοποθετήσεις το βαρέλι λίγο πιο ψηλά από το ενυδρείο , ένας πιθανός τρόπος δράσης είναι να προμηθευτείς μεγάλη παραλληλόγραμμη δεξαμενή 400 λίτρων , τη ψάχνεις σε γεωπονικά – αγροτικά είδη , τη χρησιμοποιούν συνήθως για πατητήρι σταφυλιών , αυτή κοστίζει κάμποσα , πιθανόν να βρεις εναλλακτική λύση , φρόντισε για τη προμήθεια στεγνού αραγωνίτη που θα συμπληρώσει τον παλιό , θα σου πρότεινα στεγνό – νεκρό βράχο σαν συμπλήρωμα για περισσότερη ασφάλεια στην αρχική περίοδο , και με παλιό ζωντανό μπορείς να κάνεις δουλειά φτάνει να προέρχεται από υγιές ενυδρείο που δεν έχει πέσει χαλκός , η βασική ιδέα του σχεδίου είναι να έχεις τόσο παλιό νερό ώστε να γεμίσεις τη δεξαμενή των 400 λίτρων που θα φιλοξενήσει τα κοράλλια και τα ψάρια σου , αυτή θα υποστηρίζεται από το βαρέλι των 200 λίτρων που θα έχει μέσα το παλιό βράχο στο παλιό ενυδρείο θα έχει μείνει μόνο η άμμος .. αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις πρέπει να είναι καθαρή , αν θέλεις να παραμείνει ζωντανή πρέπει να χρησιμοποιήσεις θαλασσινό νερό σε σωστή θερμοκρασία , και αν θέλεις να τη χρησιμοποιήσεις με ασφάλεια πρέπει να μετρήσεις το νερό της για αμμωνία η νιτρώδη .. θα χρειαστεί και λίγος χρόνος για να μην υπάρχει θέμα με υδρόθειο , .. στη θέση σου θα την έπλενα με γλυκό νερό και θα τη χρησιμοποιούσα σαν νεκρή , μπορείς να κρατήσεις λίγη σαν μπόλι στη δεξαμενή με τα κοράλλια , όταν θα είσαι έτοιμος στρώνεις τη άμμο , βάζεις το βράχο μαζί με τα 200 λίτρα του βαρελιού , φροντίζεις να υπάρχει και μπόλικο καινούριο θαλασσινό νερό για να συμπληρώνεις όπου χρειάζεται , προτιμάς πάντα να χρησιμοποιείς παλιό νερό για αυτό κάνε ότι μπορείς για να φτιάξεις μπόλικο για να υπάρχει διαθέσιμο κατά τη διαδικασία , όπως καταλαβαίνεις δεν είναι εύκολο σε σύντομα ποστ να μπω σε κάθε λεπτομέρεια της διαδικασίας , κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν και για άλλους λόγους , προσπάθησα να περιγράψω τα βασικά σημεία που θα σε βοηθήσουν να καταλάβεις τι πρέπει να γίνει .. και αυτό πάντα κατά τη δική μου άποψη – κάποιος άλλος μπορεί να έχει διαφορετική - περιμένω τις ερωτήσεις σου .. Έγινε επεξεργασία 7 Φεβρουαρίου 2009 - salTasos Link to comment Share on other sites More sharing options...
τραπεζιτης 7 Φεβρουαρίου 2009 Author #6 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 εχω ενα ενυδρειο παλιο 50 λιτ μπορω να βάλω τα ψαρακια μέσα με μια αντλια αερα που να είμαι πιο σιγουρος.Αν κατάλαβα καλά ο αραγωνίτης που έχω τωρα θέλει πεταμα.νερό εκτός από αυτό του παλιου να βαλω ετοιμο σε μπετονια η να φτιαξω εγω Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 7 Φεβρουαρίου 2009 #7 Share 7 Φεβρουαρίου 2009 μπορείς να έχει καινούριο αλατόνερο σε μπιντόνια .. η άμμος μπορεί να πλυθεί , να στεγνώσει και να χρησιμοποιηθεί ξανά .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος