thanasissin 14 Ιουνίου 2010 #26 Share 14 Ιουνίου 2010 Όσο αφορά το θέμα της συντήρησης, πρέπει να είναι πραγματικά πολύ χαμηλό. Πχ. τι συντήρηση κάνεις στον ηλιακό σου? Και ύστερα από πόσα χρόνια? Οι συλλέκτες που καταλαμβάνουν και το μεγαλύτερο κόστος της επένδυσης ας πούμε δεν παθαίνουν πραγματικά τίποτα και για πάρα πολλά χρόνια Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 14 Ιουνίου 2010 #27 Share 14 Ιουνίου 2010 Ευτυχως ο αδερφος μου εχει τετοια εταιρια οποτε θα τα αναλαβει ολα... οκ μια χαρα τοτε Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilias8573 15 Ιουνίου 2010 #28 Share 15 Ιουνίου 2010 παιδια δειτε και αυτο !!! http://www.ttbank.gr/default.asp?entryID=1...p;tablepageid=2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostas1908 15 Ιουνίου 2010 #29 Share 15 Ιουνίου 2010 αυτο που πρεπει να ξερεται οσοι ενδιαφερεσται ειναι οτι οπως σε ολα τα πραγματα ετσι και με τα φωτοβολταικα οτι πληρωνεις παιρνεις.δεν ειναι ολα τα ιδια.για την αποδοση και σε ποσοτητα αλλα και σε χρονικη διαρκεια σε βαθος χρονου διαφερουν συμαντικα.γι αυτο προσοχη στην ποιοτητα.μακρια απο κινεζικα ειναι πολυ φτηνα αλλα κινεζικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris76 15 Ιουνίου 2010 #30 Share 15 Ιουνίου 2010 Απαραιτητα στοιχεια για τοποθετηση φωτοβολταικων σε ταρατσα η σκεπη ειναι: α)νομιμο κτισμα, β) να υπαρχει μετρητης ΔΕΗ, γ) να εχουμε την αποκλειστικη χρηση της ταρατσας (η σκεπης) ή να εχουμε την ενυπογραφη συγκαταθεση ολων των συνιδιοκτοιτων, δ) το κτισμα να εχει νοτιο προσανατολισμο και ε) να υπαρχει ηλιακος θερμοσιφωνας (κουφο αλλα απαιτειτε...) Εαν εχουμε μονοφασικο ρευμα τοτε μπορουμε να τοποθετησουμε πανελ για παραγωγη ρευματος εως 5ΚW ενω ενα εχουμε τριφασικο εως 10ΚW. Ενδεικτικα το καθαρο εμβαδο για παραγωγη 5ΚW ειναι 35τμ. (Το συνολικο θα πρεπει να ειναι τουλαχιστον 48τμ μιας και απαιτητε 1μ ελευθερο περιμετρικα των πανελ) Το ενδεικτικο κοστος για καθε ΚW ειναι περιπου 4500 ευρω και συμπεριλαμβανει μελετη, κοστος υλικων, τοποθετηση και ολο το γραφειοκρατικο κομματι (τουλαχιστον ετσι υποσχετε μια μεγαλη εταιρια). Το maximum ετησιο εισοδημα που θα αποκομισει κανεις (10ΚW) υπολογιζεται περιπου στις 6000 ευρω ετησιος(μεσοσταθμικα) και φυσικα αυτο ειναι πολυ σχετικο... Αρα με απλα μαθηματικα το μεγιστο κοστος για την ανωτερη δυνατη παραγωγη (10ΚW) ειναι 45000ευρω ενω το ποσο που θα αποκομισει καποιος σε μια 25ετια θα ειναι περιπου 150000ευρω. Το αρχικο κεφαλαιο εαν δεν το εχουμε μπορουμε πολυ ευκολα να το δανειστουμε απο καποια τραπεζα.( Δινουν πολλες και πολυ ευκολα). Τελος η συμβαση που υπογραφουμε με την ΔΕΗ ειναι για 25 χρονια. Νομιζω οτι αξιζει να το σκευτει σοβαρα καποιος που πληρει τις προυποθεσεις! Υ.Γ. Πολλα απο τα παραπανω ειναι σχετικα και μπορει να διαφερουν κατα περιπτωση. Λεπτομεριες θα μας δωσει καποιος ειδικος και αφου λαβει υποψη τα επιμερους στοιχεια καθε κτισματος! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimitris76 15 Ιουνίου 2010 #31 Share 15 Ιουνίου 2010 αυτο που πρεπει να ξερεται οσοι ενδιαφερεσται ειναι οτι οπως σε ολα τα πραγματα ετσι και με τα φωτοβολταικα οτι πληρωνεις παιρνεις.δεν ειναι ολα τα ιδια.για την αποδοση και σε ποσοτητα αλλα και σε χρονικη διαρκεια σε βαθος χρονου διαφερουν συμαντικα.γι αυτο προσοχη στην ποιοτητα.μακρια απο κινεζικα ειναι πολυ φτηνα αλλα κινεζικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
krisos 2 Αυγούστου 2010 #32 Share 2 Αυγούστου 2010 ..δειτε εδω ενα ενδιαφερον αρθρο στο τροκτικο ισσως σας βοηθησει να καταλαβετε Η Ιστοσελίδα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
maneni 2 Αυγούστου 2010 #33 Share 2 Αυγούστου 2010 Η επενδυση σε Φ/Β εγκατασταση σε στεγη ειναι απο τις πιο συμφερουσες. Το κοστολογιο κυμαινεται γυρω στα 33000-40000 (+ΦΠΑ) και τα αναμενομενα εσοδα 7000-8000€ ετησιως Τα οποια ειναι αφορολογητα. Εξαλλου μπορει καποιος να διαθεσει την στεγη του, να μην διαθεσει ουτε ενα ευρω για την κατασκευη (δανειο απο τραπεζα με παραχωρηση της συμβασης πωλησης) και μετα απο καποια χρονια να απολαμβανει ενα εισοδημα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bakaliaros 1 Οκτωβρίου 2010 #34 Share 1 Οκτωβρίου 2010 (edited) Παιδιά τα φωτοβολταικά αξίζουν. Ενας σταθμός 10 KW σου αποδίδει ετήσια, σύμφωνα με τα συμβόλαια της ΔΕΗ, γύρω στα 8000 Ευρώ το χρόνο. Καθόλου άσχημα. Κάποτε ήταν το χρηματηστήριο, μέτα κάτι άλλο , τώρα είναι τα φωτοβολταικά. Πάντως επενδύοντας στην ενέργεια χαμένος δεν βγαίνεις. Οι υπόλοιποι θα την πληρώσουν με τα τέλη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. mod note Το λινκ αφαιρέθηκε από την δημοσίευση καθώς συνιστά διαφήμιση. Ευχαριστώ. Έγινε επεξεργασία 1 Οκτωβρίου 2010 - karydas Link to comment Share on other sites More sharing options...
BlueFish 1 Δεκεμβρίου 2010 #35 Share 1 Δεκεμβρίου 2010 Μια πολύ καλή και αξιόπιστη εταιρία για φωτοβολταικα συστήματα και ειδικά για φωτοβολταικα σε στεγες είναι η NEON ENERGY. Τεράστια εταρία, πολύ σοβαροί άνθρωποι κι εγώ που έχω μιλήσει με αρκετούς τους ξεχώρισα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ANG 7 Δεκεμβρίου 2010 #36 Share 7 Δεκεμβρίου 2010 Μια πολύ καλή και αξιόπιστη εταιρία για φωτοβολταικα συστήματα και ειδικά για φωτοβολταικα σε στεγες είναι η NEON ENERGY. Τεράστια εταρία, πολύ σοβαροί άνθρωποι κι εγώ που έχω μιλήσει με αρκετούς τους ξεχώρισα... Επιτρέψτε μου, γιατι εχω παρει προσφορά απο τη συγκεκριμένη εταιρια, διαφημίζει οτι δίνει 20 χρονια εγγύηση για την εγκατάσταση. Ολες οι αλλες εταιρίες μου έλεγαν οτι δεν δίνουν, αυτοί δίνουν μεν αλλα ζητάνε 10.000 ευρώ το χρόνο για συντήρησ για ένα αγροτεμάχιο 100kw , δηλαδή ναι μεν προσφέρουν εγγύηση αλλα πρεπει να δώσω σε 20 χρονια 200.000 ευρωωωωωω . ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ. Για μένα η αξιοπιστία ειναι το παν. και μονο απο αυτό δεν μου φάνηκαν καθόλου σοβαροί!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ceufraim 12 Δεκεμβρίου 2010 #37 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα σε όλους, Ειδα το θέμα με τα φωτοβολταικά και θέλησα να σας προτείνω κατι. Τυγχαίνει να φτιάχνω την ιστοσελίδα της εταιρίας www.allaboutgreenenergy.gr .Είναι σχετικά καινούρια στον χόρο των φωτοβολταικών συστημάτων και προκειμένου να χτυπήσει τον ανταγωνισμό, εχει ρήξει πολύ της τιμές (νομίζω οι καλύτερες της αγοράς) χωρίς να θήγει την ποιότητα της εγκατάστασης. Αν θέλετε, δοκιμάστε να επικοινωνήσετε μαζί τους για να πάρετε μια προσφορά και άμα δεν σας ικανοποιήσει, ζητάω ταμεινά συγνώμη για τον χρόνο σας. Ευχαριστώ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 12 Δεκεμβρίου 2010 #38 Share 12 Δεκεμβρίου 2010 Μιας και ηδη εχουν διαφημιστει αρκετοι του χωρου εδω, ας προτεινω και εγω καποιους απο τους εμπειροτερους στο χωρο οι οποιοι εκτος απο φωτοβολταικα εχουν ασχοληθει και με τα αιολικα για μερικα μεγαλα ονοματα που οπως καταλαβαινετε δεν κανουν συμβιβασμους στο κερδος τους. http://www.solarscape.gr/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
btelis 26 Απριλίου 2011 #39 Share 26 Απριλίου 2011 (edited) Μιας που με τον έναν η άλλον τρόπο το post πάει να προβάλει εταιρίες.. Σας αντιπροτείνω: http://www.irishellas.com Φωτοβολταικά για στέγες: http://www.irishellas.com/ready_roof_solar_kits.html Φωτοβολταικά για στέγες υψηλής επόδοσης: http://www.irishellas.com/ready_roof_solar...efficiency.html Έγινε επεξεργασία 26 Απριλίου 2011 - btelis Link to comment Share on other sites More sharing options...
cailar 5 Δεκεμβρίου 2011 #40 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Ειδα αυτο το μαγαζι στο Μοναστηρακι με φωτοβολταικα. Ξερετε τιποτα για το μαγαζι αυτο? Τελικα (λογο διαφορων αποψεων που ειδα) συμφερει ή δεν συμφερει να βαλω σπιτι μου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 5 Δεκεμβρίου 2011 #41 Share 5 Δεκεμβρίου 2011 Προσωπικα θεωρω οτι συμφερει. Σε 6-7 χρονια εχεις κανει αποσβεση. Το δικο μου ενεργοποιειται μεσα στην εβδομαδα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
api123 11 Ιανουαρίου 2012 #42 Share 11 Ιανουαρίου 2012 έχω έρθει σε επαφή για δωρεάν σπίτι με φωτοβολταϊκά και αποπληρωμή του δανείου με εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, θέλει λίγο ψάξιμο ακόμα. αν κάποιος ενδιαφέρεται το link είναι http://www.assa.com.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Teo_K1 26 Ιουνίου 2012 #43 Share 26 Ιουνίου 2012 Ειδα αυτο το μαγαζι στο Μοναστηρακι με φωτοβολταικα. Ξερετε τιποτα για το μαγαζι αυτο? Τελικα (λογο διαφορων αποψεων που ειδα) συμφερει ή δεν συμφερει να βαλω σπιτι μου?? Φυσικά, πάντα θα συμφέρει φιλαράκι, επενδύεις ένα κεφάλαιο και στη συνέχεια έχεις να περιμένεις από τον ήλιο. Το ζήτημα που τίθεται είναι το τι συμφέρει περισσότερο.. την εν λόγω εταιρεία την ξέρω, έχω πάρει πάνελ από αυτούς. έχει πολλές μάρκες και τιμές για να διαλέξεις και να κάνεις τις συγκρίσεις σου.. Τσέκαρε πάντως και την περίπτωση της ανεμογενήτριας... http://www.cocoon.gr/windgens.html . Link to comment Share on other sites More sharing options...
krist 26 Ιουνίου 2012 #44 Share 26 Ιουνίου 2012 Ελεος ρε φιλε με αυτες τις διαφημισεις σου ...για βλακες μας περνας? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος