Jump to content

συμβιωση

MIKE1

Recommended Posts

καλησπερα θα ηθελα να μαθω κατα ποσο ειναι δυνατο να συμβιωσουν 4 δισκοι με 4 σκαλαρια σε ενυδρειο 400 λιτρων

οι συνθηκες ειναι ph 6,8 κh 3,5 gh 9 νιτρικα 0 [σχεδον].

το ενυδρειο τρεχει εδω και ενα χρονο με 4 δισκους και 2 σκαλαρια χωρις το παραμικρο προβλημα ισα ισα που ειχα και γεννα απο δισκος μονο 3 μικρα εσωσα και ειναι 4 μηνων σε αλλο ενυδρειο τωρα και γεννα απο το ζευγαρι με τα σκαλαρια με καμια 50 μωρα σε αλλο ενυδρειο.η ερωτηση μου ειναι μπορω να εχω ενα ακομα ζευγαρι σκαλαρια ???????

***διορθωθηκαν τα σωστα λιτρα του ενυδρειου****

Έγινε επεξεργασία - klaz

Αν ήταν 4000L δεν θα είχες κανένα πρόβλημα :thumbup: Αντίθετα θα είχαμε εμείς επειδή θα σκάγαμε από ζήλια :thumbup:

Θεωρητικά νομίζω πως ΠΟΛΥ ΟΡΙΑΚΑ θα χωρέσουν. Πρακτικά, γνώμη μου είναι πως αφού το ενυδρείο σου λειτουργεί σωστά αυτή τη στιγμή να μην κάνεις πειραματισμούς....

Περίμενε να σου πουν και οι ειδικοί περί δίσκων και σκαλαριών!

γενικως επικρατουνε 2 αποψεις σχετικα με τη συμβιωση αυτων των 2 ειδων.

α)τα σκαλαρια ειναι φορεις καποιων βακτηριων που μπορει εν καιρω να βλαψουνε ΜΟΝΟ τους δισκους που θα ειναι συγκατοικοι,και να τους μεταδωσουν καποιες αρρωστειες,και

β)τα αγγελοψαρα επειδη ειναι δεινοι κυνηγοι και πολυ λαιμαργοι θα τρωνε αμμεσα την τροφη που θα ριχνεις,ενω αντιστοιχα οι δισκοι σαν πιο αργα ψαρια θα μενουν νηστικα....

για την πρωτη αποψη δεν εχω προσωπικη πειρα,και ουτε μπορεσα ποτε να αποδειξω κατι,αλλα για την δευτερη περιπτωση συμφωνω απολυτως οτι πραγματικα ετσι συμβαινει.

ΥΓ.προσωπικα παντως θα αποφευγα να τα βαλω και τα 2 μαζι(αφου στο παρελθον πειραματιστηκα). :thumbup:

Τα αγρια σκαλαρια ειναι φορεις καποιων βακτηριων, τα οποια μπορουν να βλαψουν μονο δισκους εκτροφης. (οι αγριοι εχουν αντισωματα)

Κατα τα αλλα εγω θα εβαζα μια ομαδα 8 δισκους σε 400αρι παρα 2 σκορποχωρια 4αδες δισκους και σκαλαρια.

Θα συμφωνησω με το κλαζ οτι τα σκαλαρια κυνηγανε την τροφη τους πιο γρηγορα.

Η προσωπικη μου εμπειρια βεβαια ειναι οτι εδω και καποιους μηνες εχω 7 δισκους με 2 αγρια Αλτουμ σε 600 λιτρα.Οι δισκοι κυριως κυνηγανε τα αλτουμ τα οποια ειναι σχετικα μικρα ακομη.

Αν οι Δισκοι σου ειναι μαθημενοι να τρωνε flakes,bits γρηγορα και λαιμαργα δε νομιζω να εχεις προβλημα.Παντα ομως να προσεχεις την συμπεριφορα τους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...