ghostayr 27 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 27 Ιανουαρίου 2009 καλημέρα και παλι εχω το μικρόβιο εχω και λίγες γνώσεις (κυκλο αζωτου-βιολογικό υλικό σε φιλτρα-συνθηκες νερου kh ph gh) θα ήθελα όμως να ξεκινήσω σωστα σε 3-5 μήνες θα αγοράσω ενυδρείο για 6-8 δισκους τι ενυδρείο να παρω? απο φιλτρα? πως να φτιαξω το νερό? υπολοιπος εξοπλισμος? οι αποριες μου θα ειναι πολλες οποτε μην βαρατε θελω να ξεκινησω κατι σωστο απο την αρχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 27 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 27 Ιανουαρίου 2009 καλημέρα και παλι εχω το μικρόβιο εχω και λίγες γνώσεις (κυκλο αζωτου-βιολογικό υλικό σε φιλτρα-συνθηκες νερου kh ph gh) θα ήθελα όμως να ξεκινήσω σωστα σε 3-5 μήνες θα αγοράσω ενυδρείο για 6-8 δισκους τι ενυδρείο να παρω? απο φιλτρα? πως να φτιαξω το νερό? υπολοιπος εξοπλισμος? οι αποριες μου θα ειναι πολλες οποτε μην βαρατε θελω να ξεκινησω κατι σωστο απο την αρχη λοιπον εχουμε και λεμε .για καθε δισκο υπολογισε 50 λιτρα νερο.αν παρεις 8 τοτε τουλαχιστον 400 λιτρα καθαρα ή και μεγαλυτερο.αγορα εξοπλισμου α/ο και φιλτρα οσο το δυνατον με μεγαλο καδο υλικων .οσο καλυτερη φιλτρανση τοσο καλυτερα.Στο νερο απο α/ο θα πρεπει να ριξει τα καταλληλα ιχνοστοιχεια.Χρηση τυρφης για να κατεβασεις το ph σε επιθυμητο σημειο.αγορα τεστ υγρης μορφης ΝΟ2 ,ΝΗ3/ΝΗ4,ΝΟ3.αυτα για αρχη.Καλο στρωσιμο και οι δισκοι να μπουν τελευταιοι και αν ειναι δυνατον ταυτοχρονα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zapetros 27 Ιανουαρίου 2009 #3 Share 27 Ιανουαρίου 2009 επισης στον εξοπλισμο αν θελεις χρηση λαμπας uv(προαιρετικα).το ενυδρειο σου να εχει πολλα ξυλα και λευκη αμμο ή πολυ ψιλο χαλικι μη ασβεστολιθικο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
south 27 Ιανουαρίου 2009 #4 Share 27 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα, λοιπόν θέλεις 6-8 δίσκους οπότε θέλεις ένα ενυδρείο 400 λίτρων... ένα VISION 450 (παράδειγμα) με 1 ή 2 2028 eheim για φίλτρανση, λευκή άμμο , αρκετές ρίζες και μερικά εύκολα φυτά... το νερό θα το προετοιμάζεις με τύρφη ή με αντίστροφη όσμωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aquadominus 27 Ιανουαρίου 2009 #5 Share 27 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα και απο εμένα λοιπόν όπως είπαν και οι προλαλήσαντες 400 με 500 λίτρα ενυδρείο εγώ με τη σειρά μου θα πρότεινα sump σε αυτά τα λίτρα και όχι φίλτρα μεγάλη ευκολία και κλάσης ανώτερη ποιότητα φίλτρανσης τώρα όσον αφορά την προετοιμασία ας έρθει εκείνη η ώρα και τα ξαναλέμε πάντως σίγουρα θα χρειαστείς Α.Ο. πολλά ξύλα και ψιλό χαλίκι ή λευκή άμμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 27 Ιανουαρίου 2009 #6 Share 27 Ιανουαρίου 2009 Eκτος απο τα προαναφερομενα η χρηση 2 φιλτρων ειναι προτεινομενη αλλα η γνωμη μου ειναι οτι αν εχεις χωρο για σαμπ τοτε σαμπ και τα χρηματα που θα ξοδεψεις για 2 φιλτρα(350-450 Ευρω αναλογα τα φιλτρα) θα μπορεις, αν εχεις χωρο φυσικα, να φτιαξεις ενα σαμπ και να εξοικονομεις νερο,ρευμα αφου με το σαμπ αναλογα τα λιτρα θα γινονται και πιο αραια οι αλλλαγες νερου.Αλλα ενα υπερ ειναι οτι μπορεις να το γεμισεις με 20-30-40 κιλα βιολογικο υλικο και να γινεται σουπερ φιλτρανση, ολες οι συσκευες σεν ειναι στο ενυδρειο αλλα στο σαμπ.Εχω στησει και γω ευδρειο που ειναι ετοιμο να δεχτει τους δισκους και δουλευω 2 φιλτρα μακαρι να ειχα χωρο και το Σαμπ θα εμπαινε απαραιτητος.Χρηση ΑΟ και τυρφη κατα τη γνωμη μου επιβαλεται για να φτιαχνεις το νερο για τα δισκακια σου σε βαρελακι που θα ειναι τα λιτρα της αλλαγης σου ετσι ωστε οι τιμες του νερου να ειναι σταθερες και το περιβαλλον να μην αλλαζει.Μια συμβουλη ειναι να διαβασεις πολλα απο το φορουμ γιατι υπαρχουν πολλες αξιολογες ΕΤΟΙΜΕς ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕς που θα σε βοηθησουν αρκετα να καταλαβεις πολλα πραγματα και να μην βιαστεις γιατι εχεις πολλα να μαθεις για τους δισκους (οπως και εγω) και με την βοηθεια των παιδιων στο φορουμ ολα θα πανε κατ ευχην εργο!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrikos 27 Ιανουαρίου 2009 #7 Share 27 Ιανουαρίου 2009 Απο εμένα ένα μεγάλο μπράβο, που ξεκινάς με καλή προεργασία και μελέτη! Οσο για τα δισκάκια που λές να βάλεις, όπως είπανε και τα παιδιά, θα χρειαστείς λίτρα και καλή-μπόλικη βιολογική φίλτρανση! ...συνέχησε το διάβασμα και εδώ ειμαστε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
diskus fan 27 Ιανουαρίου 2009 #8 Share 27 Ιανουαρίου 2009 Θα σου απαντησω μονο στο θεμα του μεγεθους του ενυδρειου μιας και δωθηκαν αρκετες απαντησεις σε ολα τα ερωτηματα σου. Απο ελαχιστο 400 λιτρα και οσο πιο πολλα παραπανω μπορεις. Σου ευχομαι καλη τυχη και πολυ υπομονη, για να τα καταφερεις.- Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghostayr 27 Ιανουαρίου 2009 Author #9 Share 27 Ιανουαρίου 2009 ειδα καποια βιοτοπικα δισκοενυδρεία και μ'αρεσαν πολυ αυτο που θελω να ρωτησω είναι χρειαζεται στο φιλτρο καποιο χημικό υλικο (πχ ενεργος ανθρακας) απο την στιγμη που δεν θα υπαρχουν φυτα????? μονο το βιολογικο φιλτρο αρκει και αν ναι ποσα λιτρα???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
HAWAI 27 Ιανουαρίου 2009 #10 Share 27 Ιανουαρίου 2009 Καλη αρχη,οι παραπανω πιστευω ηταν κατατοπιστικοτατοι!Οσο για τοω ενεργο ανθρακα πιστευω οτι ειναι περιττος ιδιως στην αρχη!Ο ανθρακας ειναι για μετα απο θεραπειες και αν κιτρινισει πολυ το νερο !Σου ευχομαι το καλυτερο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ghostayr 28 Ιανουαρίου 2009 Author #11 Share 28 Ιανουαρίου 2009 ευχαριστω παιδια απο βιολογικα υλικα εχω δει και παιζουν αρκετα ποια όμως ειναι αποτελεσματικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
chchhypno 28 Ιανουαρίου 2009 #12 Share 28 Ιανουαρίου 2009 Καλή αρχή κα από εμένα... Μια πολύ καλή και δοκιμασμένη επιλογή είναι το Substrat pro (eheim) για βιολογικό υλικό. Τοποθετημένο πριν από το βιολογικό υλικό σου θα χρειαστείς και μακαρόνι (πολλές επιλογές και εδώ) αν είναι και αυτό πορώδες ακόμα καλύτερα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 28 Ιανουαρίου 2009 #13 Share 28 Ιανουαρίου 2009 Όποια είναι ποιο πορώδη . Υπάρχουν από πολλές εταιρίες . Να ξέρεις όμως οτι τα βιολογικά υλικά που έχουν πολύ μικρούς πόρους άρα και μεγαλύτερη επιφάνεια , μπουκώνουν οι πόροι εύκολα με τα αιωρούμενα σωματίδια που υπάρχουν στο νερό μας , με συνέπεια μετά απο κάποιο χρονικό διάστημα να μην έχουν την απόδοση που είχαν στην αρχή . Αυτό μεταφράζεται οτι το νερό πριν φτάσει στο βιολογικό μας θα πρέπει να περάσει απο ενα μηχανικό φίλτρο τό οποίο θα πρέπει να συγκρατεί τα σωματίδια που το μέγεθος τους είναι μικρότερα απο τη διάμετρο του πόρου του βιολογικού μας υλικού . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος