Jump to content

μετρηση αλατοτητας

TAKHS

Recommended Posts

γεια σας παιδια !!!!!!!!!!! αν και μετα απο ενα χρονο ασχολιασ μου με γλυκο νερο αποφασισα να αποκτησω και εγω ενα 60λιτρο ενυδρειο αλμυρου νερου!!!!!!! εχω αρχισει απο την παρασκευη την εγκατασταση και μου δημιουργηθηκε μια απορια ΕΡΙΞΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ το αλατι σιγα σιγα με βαση τισ μετρησεισ μου με το πυκνομετρο->και σημερα το πυκνομετρο δειχνει στο οριο προσ τα επανω@αξιζει να σασ πω οτι προσθεσα την κυριακη την αμμο........τι να κανω να αγορασω και αλλο αλατι???$το αλατι ηταν σε συκευασια 2κιλων$ :thumbup:

το αλατι ειχε διαλυθει!!!!! θερμοστατη δεν εχω βαλει γιατι στο καταστημα που παω μου το προτιναν!!!!! μεχρι να δουμε αν η θερμοκρασια ανεβαινε μετα οργανα και το αλατι!!!!!!<αλλα αποτι φενεται μαλλον θα αγορασω γιατι η θερμοκρασια δεν εχει αγγιξει ουτε τουσ 20c !!!!!! οταν εριξα το αλατι ναι ο κυκλοφοριτησ και το φιλτρο λειτουργουσαν!!!!! :thumbup:

το αλατι ειχε διαλυθει!!!!! θερμοστατη δεν εχω βαλει γιατι στο καταστημα που παω μου το προτιναν!!!!! μεχρι να δουμε αν η θερμοκρασια ανεβαινε μετα οργανα και το αλατι!!!!!!<αλλα αποτι φενεται μαλλον θα αγορασω γιατι η θερμοκρασια δεν εχει αγγιξει ουτε τουσ 20c !!!!!! οταν εριξα το αλατι ναι ο κυκλοφοριτησ και το φιλτρο λειτουργουσαν!!!!! :thumbup:

Καλησπέρα ,

Θα πρέπει να προμηθευτής έναν θερμοστάτη 100w-150 w που είναι απαραίτητος για να διατηρείς την θερμοκρασία στις ιδανικές τιμές το χειμώνα , και ένα ραφρακτομετρο (refractometer )για να μπορείς να κανείς μετρήσεις ακριβείας για την αλατοτιτα του νέου σου συστήματος, με το πυκνόμετρο θα έχεις πάντα αποκλίσεις στις μετρήσεις σου. :thumbup:

OK ευχαριστω πολυ βρε παιδια εχεις καταλαβει τι εννοω λεγοντασ πυκνομετρο<κατι σαν θερμομετρο>??παντως thank you :thumbup:

Τελικά δεν μας ανέφερες τι ένδειξη είχε το πυκνόκετρο. Ειδικά τα βυθιζόμενα πυκνόμετρα, έχουν αποκλίσεις ανάλογα με τη θερμοκρασία. Για το λόγο αυτό τα πιο ποιοτικά, έχουν ενσωματωμένο και ένα θερμόμετρο, με ένα διορθωτικό πίνακα, δίπλα στις ενδείξεις θερμοκρασίας.

Θα έλεγα να μην προσθέσεις αλάτι αν η θερμοκρασία δεν φτάσει στους 26 βαθμούς και πάρεις νέα ένδειξη.

Πάντως η σωστή λύση είναι αυτή που σου προτείνει ο Πάνος. Η αγορά ενός ρεφρακτόμετρου, για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Καλή συνέχεια.

δηλαδη μου προτινετε πρωτα να παρω ενα θερμοστατη πριν κανω οτιδηποτε!!!!$$$$ :thumbup: ειστε καταπληκτικοι :thumbup: θα σας :thumbup: πω νεοτερα αυριο αφου η θερμοκρασια θα εχει στρωσει!!!!!!μαλλον το πυκνομετρο δειχνει 1,036 αν δεν κανω λαθος

OK ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ /////!!!!...για να ανέβει η θερμοκρασία μόνη της χωρίς θερμοστάτη .. θα πάει καλοκαίρι rolleyes.gif ..

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟ ΠΩΛΗΤΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ.... :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::rasp::rasp::rasp::bowdown::bowdown::bowdown:

OK ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ /////!!!!...για να ανέβει η θερμοκρασία μόνη της χωρίς θερμοστάτη .. θα πάει καλοκαίρι rolleyes.gif ..

ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΥΤΟ ΕΛΕΓΑ ΣΤΟ ΠΩΛΗΤΗ ΑΛΛΑ ΕΠΕΜΕΝΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΩ.... :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::rasp::rasp::rasp::bowdown::bowdown::bowdown:

Τουλάχιστον σου είπε με ποιων άλλο τρόπω φανταζόταν ότι θα ανέβαινε ? ;)

αυτο υποστηριζε οτι με το αλατικαι τα μηχανηματα μαλλον θα ανεβαινε η θερμοκρασια στουσ 26-27.........αλλα ενταξει μωρε δεν πειραζει θα παω σημερα και θα παρω εναν θερμοστατη!!!!!!!!!!!! :thumbup: κατι ακομα υπαρχη περιπτωση το νερο του ενυδρειου να ειναι θαμπο λογο τησ χαμηλησ θερμοκρασιας<<γιατι εχουν περασει 2 μερες απο τοτε που εβαλα την αμμο και ακομα θαμπο ειναι (την αμμο την προσθεσα σιγα-σιγα με ενα ποτηρι)>> :thumbup::thumbup::thumbup::thumbup::rasp::rasp::rasp::bowdown:

παιδια τωρα ειδα τα ορθρογραφικα μου συγγνωμη !!!!!!!!!! :thumbup::thumbup::thumbup:

αν η θολούρα προέρχεται από τη άμμο .. είναι φυσιολογική και μπορείς να τη μαζέψεις με ένα φίλτρο που θα έχει μέσα υαλοβάμβακα ..

αν είναι από το αλάτι , κάτι δε πάει καλά ..

1036 γραφει η αλατοτητα? ειναι παρα πολυ... παστά θα τα κανεις!

με 1025 εισαι ΟΚ!

Η μέτρηση είναι με πυκνόμετρο :thumbup:

Ίσως να είναι και 1025 :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - panosk

Σιγουρα η απόκλιση ειναι μεγάλη!

Μιλάω απο δικια μου πειρα!!!

Το καλύτερο ειναι να κανεις ενα check με refraktometer

αν η θολούρα προέρχεται από τη άμμο .. είναι φυσιολογική και μπορείς να τη μαζέψεις με ένα φίλτρο που θα έχει μέσα υαλοβάμβακα ..

αν είναι από το αλάτι , κάτι δε πάει καλά ..

:thumbup::thumbup:

Όπως ακριβώς σου είπε ο Τάσος!

Επειδή και εγώ είμαι καινούριος , όταν έριξα για πρώτη φορά αραγωνίτη μου καθάρισε σε 4 μέρες με τα «μαμα» υλικά του φίλτρου , ύστερα προμηθεύτηκα υαλοβάμβακα και έβαλα σε αρκετά στρώματα του φίλτρου , είδα τεράστια διαφορά στο νερο , και τη δεύτερη φορά που πρόσθεσα πάλι αραγωνίτη το νερό καθάρισε σε 2 ώρες…….. Μην τσιγκουνευτείς βαλε αρκετό! Αν στο επιτρέπει βέβαια το φίλτρο σου.

Α! και μόλις φύγει εντελώς η θολούρα , κοίταξε να αλλάξεις τον παλιό υαλοβάμβακα με τον καινούριο! Μόλις ανοίξεις το φίλτρο σου θα καταλάβεις τι εννοώ :thumbup:

Καλή συνέχεια!

Σιγουρα η απόκλιση ειναι μεγάλη!

Μιλάω απο δικια μου πειρα!!!

Το καλύτερο ειναι να κανεις ενα check με refraktometer

+1 :thumbup:

Περίμενε να ανέβει η θερμοκρασία στους 26 βαθμούς και πάρε νέα ένδειξη.

Πάντως η ορθότερη λύση είναι το ρεφρακτόμετρο, όπως προαναφέρθηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...