Jump to content

Thailand 2009

Recommended Posts

Φέτος το γενάρη είχα την τύχη να ταξιδέψω στην Ταϊλάνδη για 2 εβδομάδες. Όπως πάντα ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς των διακοπών ήταν καταδύσεις. Η πρώτη στάση ήταν στο Khao Lak από όπου θα μας επέτρεπε καθημερινές εξορμήσεις στα Similan Islands. Τα Similan είναι ένα σύμπλεγμα 9 νησιών στις ακτές του Phang Nga από την αριστερή πλευρά της Ταϊλάνδης (Andaman Sea). Τα νησιά αυτά έχουν χαρακτηριστεί εθνικό πάρκο το 1982 και είναι ελεγχόμενα παρόλα αυτά όμως οι ψαράδες συχνά παραβιάζουν τους νόμους ψαρεύοντας σε εκείνα τα μέρη. Τα νησιά 1,2,3 είναι κλειστά για το κοινό καθώς προστατεύονται από πρόγραμμα για νεογέννητες χελώνες. Στις πρώτες βουτιές (Νησιά 5 & 6) τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ενθαρρυντικά. Μειωμένη ορατότητα, σπασμένα κοράλλια, bleaching κτλ. Όμως καθώς βουτούσαμε και στα άλλα μέρη φάνηκε ο πραγματικός πλούτος του βυθού που έχουν εκείνα τα μέρη.

Η δεύτερη στάση ήταν στο νησί Phuket. Το Phuket είναι το μεγαλύτερο νησί της Ταϊλάνδης (Σχεδόν όσο η Σιγκαπούρη) με 39 μικρότερα νησιά γύρω του. Σαφώς πιο τουριστικό μέρος με περισσότερη βαβούρα και κόσμο αλλά με πάρα πολύ ωραία σημεία για καταδύσεις. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν και τα Phi Phi, Koh Bi Da Nai, Koh Doc May κτλ Οι παραλίες είναι φανταστικές αρκεί να βρει κάποιος τις ήσυχες γιατί στις πιο γνωστές γινόταν πανικός.

Πολύ καλή ημερήσια εκδρομή ήταν στο Phang Nga Bay όπου έχει 42 νησιά εκ των οποίων ένα από αυτά είναι το Ko Tapu (James Bond Island) όπου γυρίστηκε μια από τις ταινίες του JB. Πλούσια σε βλάστηση , πράσινα θολά νερά, σπηλιές και άπειρες μικρές παραλίες για μπάνιο.

Από τις ~ 1500 φωτογραφίες και βίντεο έχω ανεβάσει ένα 15% που θεωρώ ότι είναι και οι καλύτερες. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες με Canon G9 & G10. Μεγάλη βοήθεια ήταν η Canon G10 που απλά δεν παίζεται. Δυστυχώς το photobucket τις μικραίνει αλλά μπορεί κανείς να πάρει μια καλή αίσθηση το τι παίζει.

Underwater

http://s158.photobucket.com/albums/t100/fi...cuba/?start=all

Overwater

http://s158.photobucket.com/albums/t100/fi...land/?start=all

:thumbup:

:thumbup::thumbup::hysterical::hysterical::wacko::wacko::wacko:

ΕΧΩ ΜΗΝΕΙ ΑΦΩΝΟΣ!!!!!!

ΤΕΛΕΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ!

πόσο κοστίζει ένα τέτοιο ταξιδάκι...?

:hysterical::closedeyes:

ζηλεψα.μπραβο σου φιλε μου.μιλαμε για τελεια εμπειρια. :thumbup:

Υπέροχο ταξίδι και καταπληκτικές φωτογραφίες! Εύγε φίλε μου! Βέβαια δεν μπορώ να πω πως ζηλεύω καθότι έχω εξοχικό στη Λούτσα και έχω μεγαλώσει με όλα αυτά που εσύ ταξίδεψες ως την άλλη άκρη για να δεις... :thumbup:

πόσο κοστίζει ένα τέτοιο ταξιδάκι...?

Επειδή γενικώς τα έχω ψιλοψάξει, μπορείς να βρεις από 1200 ευρά το άτομο και το ανεβάζεις ανάλογα με τις απαιτήσεις σου. Αν δεν κάνω λάθος κάπου είχα βρει και με 900 ευρώ αλλά νομίζω ήταν ειδική προσφορά (μάλλον θα ταξίδευες στο αμπάρι με κότες και κατσίκες).

μάλλον θα ταξίδευες στο αμπάρι με κότες και κατσίκες).

axaxaxaxaxxaxax

καλό....

μπράβο filrou .. :hysterical::hysterical::thumbup:

ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες ..

σε τι βάθος νερού φωτογράφιζες ? εκείνη η πράσινη ακροπόρα σε τι βάθος ήταν ? :thumbup:

μπράβο filrou .. :hysterical::hysterical::thumbup:

ευχαριστούμε για τις φωτογραφίες ..

σε τι βάθος νερού φωτογράφιζες ? εκείνη η πράσινη ακροπόρα σε τι βάθος ήταν ? :thumbup:

Απο 7μ μεχρι 30μ. Η ακρο νομιζω ηταν κοντα στα 15μ αν θυμαμαι καλα.

Για να χαβαλεδιασουμε λιγο, ονομαστε το ψαρι στην φωτο:

IMG_1160.jpg

κι εγω εδωσα τοσα λεφτα για να δω εναν γαλαζιο μονο. :thumbup:

εκει αξιζει ομως τα λεφτα του για να δεις τοσα πολλα!!!

με φυσικό φωτισμό τη φωτογράφισες ? θυμάσαι ?

το ψάρι είναι το πασίγνωστο agathius filrourous :thumbup::thumbup: διπλα σε πανέμορφες γοργόνιες :hysterical:

κι εγω εδωσα τοσα λεφτα για να δω εναν γαλαζιο μονο. :thumbup:

εκει αξιζει ομως τα λεφτα του για να δεις τοσα πολλα!!!

Ακαταδεκτος ο Μεγαλος Λευκος ε;

εμ?αφου τους εχουν αφανησει!

εμ?αφου τους εχουν αφανησει!

Οχι ακομη,αλλα αν συνεχιστει το εργο.........θα τους βλεπουμε μονο στα εργα.

Αυστραλια,Ν.Ζηλανδια κατοικουν αυτη την στιγμη οι περισσοτεροι.Αφρικη,Μεξικο εχουν μειωθει δραματικα! :thumbup:

μονο στα εργα ακριβως!

Αυστραλια,Ν.Ζηλανδια κατοικουν αυτη την στιγμη οι περισσοτεροι.Αφρικη,Μεξικο εχουν μειωθει δραματικα! :thumbup:

μονο στα εργα ακριβως!

Εχει και αλλουυυυυ

ε δεν ειμαι και το discovery channel :thumbup:

ε δεν ειμαι και το discovery channel :thumbup:

Σε πολυ παλιο τευχος του National Geographic με μεγαλο αφιερωμα στο λευκο,υπηρχε χαρτης παγκοσμιος,με μαρκαρισμενα με χρωμα τα σημεια οπου υπαρχουν μονιμοι πληθυσμοι του ειδους.Εγω εξεπλαγην.Αν θυμηθω που το εχω Θα ανεβασω φωτο του χαρτη

με φυσικό φωτισμό τη φωτογράφισες ? θυμάσαι ?

Δεν εχει φλας η φωτο αλλιως θα φαινοταν και στα βραχια. Ηταν καταπρασινη αν ρωτας αυτο :thumbup:

το ψάρι είναι το πασίγνωστο agathius filrourous :hysterical::thumbup: διπλα σε πανέμορφες γοργόνιες :wacko:

:hysterical: Κοντά έπεσες αλλα δεν ειναι....

ονομαστε το ψαρι στην φωτο:

Είσαι σίγουρος πως είναι θαλασσινό... Νομίζω πως είχα βρει ένα τέτοιο πράγμα στο ενυδρείο μου.... :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...