Jump to content

Sos Clown

Recommended Posts

καλησπερα.εχω ενα προβλημα με το clown μου.εχει στα πτερυγια του κτι σαν μπαμπακι.τι μπορει να ειναι?κ πως μπορω να το καταπολεμισω?

Καλημέρα. Όπως το περιγράφεις μπορεί να είναι fungus αλλά μπορεί να μιλάμε και για λεμφοκύστη.Μια φωτογραφία του ψαριού θα βοηθούσε ώστε να σου πούμε με ακρίβεια από τι πάσχει. :thumbup:

Καλημέρα. Όπως το περιγράφεις μπορεί να είναι fungus αλλά μπορεί να μιλάμε και για λεμφοκύστη.Μια φωτογραφία του ψαριού θα βοηθούσε ώστε να σου πούμε με ακρίβεια από τι πάσχει. :thumbup:

:thumbup:

Ποσες μερες ειναι που το εβγαλε;Εχω χασει 4 clown με τα ιδια συμπτωματα.Ξεκινουσαν ετσι,και στο 3ημερο εφταναν να καλυπτονται απο μια πετσα σαν βλεννα που κρεμοταν.Τα 2 ηταν occelaris και τα αλλα 2 percula.Τωρα εχω μεσα 2 sebae ευτυχως χωρις προβλημα

αυτες ειναι οτι καλυτερο μπορουσα να τραβηξω ελπιζω να μπορεσετε να καταλαβετε τι ειναι μηπως ετσι μου δωσετε καποια συμβουλη.

post-10382-1232893898_thumb.jpg

post-10382-1232894049_thumb.jpg

post-10382-1232894191_thumb.jpg

Οι photo δεν είναι καλές αλλά από αυτά που διακρίνω με κάθε επιφύλαξη μου φαίνεται για λεμφοκιστη.

Θα πρέπει να δίνεις ποικιλία τροφής εμποτισμένη με σκόρδο και βιταμίνες για Θαλασσινά ψάρια. Αυτή η ασθένεια μπορεί να ξεπεραστεί άνετα από το ψάρι μόλις καλυτερεύσει το ανοσοποιητικό του σύστημα..

τελικα το ψαρακι το εχασα :thumbup: αυτη ειναι κ η φωτοφραφια του που εχει καταληξει.τελικα μηπως μπορουμε να δουμε απο τι πεθανε?

επισης σε οτι αφορα την ποικιλια των τροφων,τους δινω gel καταψυγμενης γαριδας(artemia).τι αλλο να παρω να τους δινω?

post-10382-1233144579_thumb.jpg

Έγινε επεξεργασία - tolis001

τελικα το ψαρακι το εχασα :thumbup: αυτη ειναι κ η φωτοφραφια του που εχει καταληξει.τελικα μηπως μπορουμε να δουμε απο τι πεθανε?

επισης σε οτι αφορα την ποικιλια των τροφων,τους δινω gel καταψυγμενης γαριδας(artemia).τι αλλο να παρω να τους δινω?

Μπορείς να φτιάξεις και δική σου κατεψυγμένη τροφή , αλέθοντας γαρίδα , μύδια ,καλαμάρι ,αρτεμια και εμπλουτίζοντας τα με βιταμίνη c υπάρχει ειδικό σκεύασμα τις Kent marine ίσως και άλλης εταιρίας όπως και σκόρδο τρίβοντας το στο τρίφτη , υπάρχει και σκεύασμα , τα παραπάνω προσθετά ( σκόρδο και βιταμίνη ) βοηθάνε στη καλή υγειά και το ανοσοποιητικό των ψαριών, μπορείς ακόμα να εμπλουτίσεις και τα flakes με τα παραπάνω. :thumbup:

Αφοτου εχει πεθανει το ψαρακι ειναι σχετικά δυσκολο να εξακριβώσεις το γιατι. Ειχες παρατηρήσει κατι στο σωμα του ή απο αποψη συμπεριφοράς?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...