Andreas kika 23 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Γεια σας κ παλι!Χθες ειδα ενα πραγματικα πανεμορφο ζωακι κ το ερωτευτηκα....lettuce sea slug νομιζω πως λεγεται!Τα φωτα σας κ παλι γιατι οπου κ να διαβασω λεει πως ειναι μετρια η συντηρηση του κ πως τρεφεται με αλγη κ φοτοσυνθεση επισης λενε πως ειναι απο τα ευκολοτερα του ειδους.Θα ηθελα επισης τα φωτα σας για τις uv λαμπες αν ειναι κ καλη ιδεα μιας κ εχω αλγη αλλά δεν ξερω εαν πρεπει να την ξεφορτωθω λογο του οτι ταιζει κ το blenny μου κ το tang κ τα σαλιγγαρια μου που τα λατρευω(πιστευω πως τα σαλιγγαρια ετσι απλα τα ΣΠΑΝΕ)!Κ κατι τελευταιο...παρα πολυ χαμηλη ιοδινη!Ξεκινησα προσθεση iodide sea chem...Μηπως γι'αυτο εχασα το ενα κεφαλι απο το torch οπως ειπε κ ο φιλος ΤΑΝ?Σας ευχαριστω κ παλι απλα τα σπατε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 23 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Το συγκεκριμένο slug, αν η κύρια διατροφή του είναι η άλγη, τότε θα το χαρείς για πολύ στο ενυδρείο σου. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, όταν τηρούνται οι συστηματικές αλλαγές νερού, δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη ιοδίνης. Η λάμπα UV, δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου την παρουσία και το ρυθμό ανάπτυξης της επιστρωματικής άλγης και οποιασδήποτε άλγης αναπτύσσεται στα βράχια, άμμο, τζάμια κλπ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 23 Ιανουαρίου 2009 Author #3 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Το συγκεκριμένο slug, αν η κύρια διατροφή του είναι η άλγη, τότε θα το χαρείς για πολύ στο ενυδρείο σου. Η προσωπική μου άποψη είναι ότι, όταν τηρούνται οι συστηματικές αλλαγές νερού, δεν είναι απαραίτητη η προσθήκη ιοδίνης. Η λάμπα UV, δεν πρόκειται να επηρεάσει καθόλου την παρουσία και το ρυθμό ανάπτυξης της επιστρωματικής άλγης και οποιασδήποτε άλγης αναπτύσσεται στα βράχια, άμμο, τζάμια κλπ Thank you κ παλι!!!!Πηρα το τεστ της salifert κ μου δειχνει οτι η ιοδινη ειναι στο μηδεν....μηπως ο φιλος ΤΑΝ ειχε δικιο για το κοραλι μου που ειχε προβλημα?Μηπως οντως φταιει η ιοδινη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 23 Ιανουαρίου 2009 Author #4 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Ακυρο τελικα...Ολα αυτα τα nudibranch ειναι παρα πλου δυσκολα στο να τα κρατησεις ζωντανα κ οσα site λενε στη σελιδα τους(προς πωληση)πως ειναι ευκολα κ πως τρωνε κ αλγη κ τετοια λενε ΨΕΜΜΑΤΑ....Καθησα κ διαβασα ενα αρθρο που καθεται κ τα εξηγει ολα γι'αυτα τα πανεμορφα κ πολυπλοκα ζωακια. Το Link της σελιδα:http://www.advancedaquarist.com/issues/dec2004/invert.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
filrou 23 Ιανουαρίου 2009 #5 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Ακυρο τελικα...Ολα αυτα τα nudibranch ειναι παρα πλου δυσκολα στο να τα κρατησεις ζωντανα κ οσα site λενε στη σελιδα τους(προς πωληση)πως ειναι ευκολα κ πως τρωνε κ αλγη κ τετοια λενε ΨΕΜΜΑΤΑ....Καθησα κ διαβασα ενα αρθρο που καθεται κ τα εξηγει ολα γι'αυτα τα πανεμορφα κ πολυπλοκα ζωακια.Το Link της σελιδα:http://www.advancedaquarist.com/issues/dec2004/invert.htm Και καλα κανεις που δεν βαζεις γιατι η αναγνωριση τους ειναι δυσκολη και η διατροφικες συνηθειες απο ειδος σε ειδος ακομα πιο δυσκολη μεσα σ ενα ενυδρειο. Πολλα τρεφονται με σφουγγαρια, Xenia μέχρι και SPS. Έχω δει Nudi να τρωει Turbastrea με τα ματια μου. Ειναι πανεμορφα ομως! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 23 Ιανουαρίου 2009 Author #6 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Και καλα κανεις που δεν βαζεις γιατι η αναγνωριση τους ειναι δυσκολη και η διατροφικες συνηθειες απο ειδος σε ειδος ακομα πιο δυσκολη μεσα σ ενα ενυδρειο. Πολλα τρεφονται με σφουγγαρια, Xenia μέχρι και SPS. Έχω δει Nudi να τρωει Turbastrea με τα ματια μου. Ειναι πανεμορφα ομως! Ναι μωρε ειναι πανεμορφα κ κριμα που δεν μπαινουν στο ενυδρειο θα ηταν η τελεια προσθηκη... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 24 Ιανουαρίου 2009 #7 Share 24 Ιανουαρίου 2009 "Αν έχεις γνώση διάβαινε" Ευκαιρία να φτιάξεις ένα "ειδικό" nano για να φιλοξενήσεις αυτά τα υπέροχα ζωάκια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 24 Ιανουαρίου 2009 #8 Share 24 Ιανουαρίου 2009 Τρομακτικά δύσκολα ζωντανά ακόμα και για έμπειρους χομπιστες.Το καλύτερο Γιούτα και για εμάς είναι να μην δείχνουμε εμπορικό ενδιαφέρον και να τα αφήνουμε να ζουν στην φύση που μπορούν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 24 Ιανουαρίου 2009 Author #9 Share 24 Ιανουαρίου 2009 Τρομακτικά δύσκολα ζωντανά ακόμα και για έμπειρους χομπιστες.Το καλύτερο Γιούτα και για εμάς είναι να μην δείχνουμε εμπορικό ενδιαφέρον και να τα αφήνουμε να ζουν στην φύση που μπορούν. Παρα πολυ σωστος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος