noni 22 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Καλησπέρα σε όλους, Θα ήθελα να με ενημερώσετε παρακαλώ με πιο τρόπο μπορεί κάποιος να μεταφέρει τα ψάρια του απο μια χώρα στην άλλη. Παλλιά άκουσα για κάποιους που αγόρασαν δίσκους απο Γερμανία και τους πήραν Ελλάδα, πως τα κατάφεραν? τι έκαναν? Η αλήθεια είναι ότι σκεφτόμαστε να φύγουμε απο Ισπανία και να πάμε Κύπρο. Το μεγαλύτερο μου πρόβλημα είναι οι δίσκοι μου. Δεν θέλω να τους αποχωριστώ.. αλλά φυσικά ούτε να θέσω την ζωή τους σε κίνδυνο. Υπάρχει κάποιος τρόπος για να μεταφέρω τους δίσκους μου? Τα αυτοκίνητα μας θα τα πάμε οδικώς μέχρι Ελλάδα και απο εκεί με πλοίο για Κύπρο. Σκέφτηκα με το αυτοκίνητο. Αν μπούν σε μικρό ενυδρείο το οποίο θα είναι καλημμένο με πολυστερίνη (styrofoam) και βάλω μέσα το 1 τρίτο νερό...υπάρχει θερμάστρα και αντλία οξυγόνου και εσωτερικό φίλτρο που να είναι συνδεδεμένα με μπαταρία και πάρω μαζί μου αρκετό νερό για να κάνω αλλαγές , πιστεύετε ότι θα επιβιώσουν? Πόσες μέρες θα μπορούσαν να αντέξουν? Γιατί μιλάμε για μεγάλο ταξίδι..... Διάβασα κάπου ότι πρέπει να μείνουν νηστικά τα ψάρια 48 ώρες πριν ταξιδέψουν. Θα ήταν αυτό εφικτό? Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος αεροπορικώς ας πούμε... πως γίνετε κάτι τέτοιο? Σας παρακαλώ ενημερώστε με γιατί πρέπει να αρχίσω να οργανώνομαι. σας ευχαριστώ και περιμένω τις απαντήσεις σας. Νόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
stormtrooper 22 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Δεν γνωρίζω ακριβώς πως γίνεται μία τέτοιου είδους μεταφορά, αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως πρέπει να έχεις νερό για να κάνεις αλλαγές και να μην ταΐσεις γιε 1-2 μέρες. Το τάισμα έχει ως φυσική συνέπεια την δημιουργία ούρων όπου είναι πηγή αμμωνίας. Καλό θα ήταν να έχεις και τεστάκια μαζί σου για να κάνεις μερικές μετρήσεις κατά την μεταφορά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα σου πουν άλλοι... Πάντως να ξέρεις πως αν αναθέσεις την μεταφορά τους σε ειδικούς το κόστος είναι υπερβολικά υψηλό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikoskon 22 Ιανουαρίου 2009 #3 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Υπάρχουν και χαπάκια οξυγόνου αλλά δεν ξέρω... Μου φαίνονται ημίμετρα τα προαναφερθέντα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
pan 22 Ιανουαρίου 2009 #4 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Ποσες ωρες υπολογιζεις οτι τα ψαρια θα ταξιδεουν?Παντως απο γερμανια και ταιλανδη ή ακομα και απο βραζιλια τα ψαρια αναλογα το μεγεθος μπαινουν σε σακουλακια ειδικα που κρατανε οσο γινεται περισσσοτερο σταθερη θεμροκρασια μεσα και μετα αυτα τα σακουλακια μπαινουν σε κουτα απο φελιζολ για ακομα καλυτερη θερμομονωση.Τωρα στα σακουλακια βαζεις λιγο νερο και οχι ιδιαιτερα φουσκωμενα αν ειναι να ταξιδεψουν με αεροπλανο γιατι κατα την πτηση τα σακουλακια φουσκωνουν με κινδυνο να σκασουν.Οπως σου ειπε και stormtrooper αφηνεις τα ψαρια 2 μερες αταιστα πριν την μεταφορα για τους λογους που προαναφερε καθως επισης υπαρχουν και αλλοι τροποι για μεγαλα ταξιδια οπως το οτι ριχνουν μια παστιλια σε καθε σακουλακι που κατακρατα την αμμωνια ή αλλη που απελευθερωνει οξυγονο καθως επισης ορισμενοι ριχνουν και ενα φαρμακο(δεν ξερω ακριβως την ουσια) πουν ουσιαστικα αναισθητοποιει το ψαρι και ριχνει στο ελαχιστο τις λειτουργιες του και μετα οσο κανεις εσυ την προσαρμογη και ριχνεις νερο και αραιωνεται το ψαρι επανερχεται αλλα οτι αποφασισεις κοιτα να βρεις καποιον να σε βοηθησει καποιος που το εχει ξανακανει Link to comment Share on other sites More sharing options...
TΣΙΟΝΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ 22 Ιανουαρίου 2009 #5 Share 22 Ιανουαρίου 2009 (edited) Υπάρχουν και αυτες οι σακκούλες :http://www.novalek.com/kordon/articles/breathing_bags.html τις οποίες τις γεμίζεις εντελώς με νερό (οπότε παίρνουν πολύ νερό )και επιτρέπουν την είσοδο αέρα για να αναπνέει το ψάρι ,και σε συνδυασμό με ένα κουτι φελιζόλ για να κρατάει την θερμοκρασία πιστεύω πως θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα.Τωρα απο Ισπανία -Ελλάδα οδικώς και μετα με πλοίο Κύπρο και άμα τύχει και καμμια καθυστέρηση ...... Έγινε επεξεργασία 22 Ιανουαρίου 2009 - TΣΙΟΝΟΓΛΟΥ ΣΤΑΥΡΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
nidal 22 Ιανουαρίου 2009 #6 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Καλησπερα Νονι! Αερομεταφορα μπορει να γινει με καλη συσκευασια αλλα υπολογισε οτι το κοστος ειναι υψηλο. Ενδεικτικα να σου πω οτι το να μεταφερω 4 δισκους στη Γερμανια και πισω μου κοστισε περιπου 600 ευρωπουλα! Στο αμαξι μπορει να γινει η μεταφορα απο τη στιγμη που θα παρεχεις συνεχως οξυγονο (λογικα μεσω αεραντλιας μπαταριας συνδεδεμενης με τον αναπτηρα του αυτοκινητου) και αν ειναι δυνατον με μια ενδιαμεση αλλαγη νερου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 23 Ιανουαρίου 2009 #7 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Για πόσες ημέρες ταξίδι υπολογίζεις ; Πόσοι δίσκοι και σε τι μέγεθος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
viciouscircle 23 Ιανουαρίου 2009 #8 Share 23 Ιανουαρίου 2009 Από μαγαζί που μου πακέταραν ψάρια για να πάνε Θεσσαλονίκη απλά γέμισαν το κενό της σακούλας με καθαρό οξυγόνο και μου είπαν οτι αντέχουν και 2 μέρες έτσι. Η διαφορά είναι οτι εγώ έστειλα μικρά ψάρια αλλά τελικά έμειναν στη σακούλα 15-20 ώρες και έφτασαν όλα πάνω σώα και αβλαβή (30 ψάρια χωρισμένα σε 3 σακούλες). Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΣΤΑΜΑΤΗΣ 24 Ιανουαρίου 2009 #9 Share 24 Ιανουαρίου 2009 Για πόσες ημέρες ταξίδι υπολογίζεις ; Πόσοι δίσκοι και σε τι μέγεθος ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 28 Ιανουαρίου 2009 Author #10 Share 28 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα σε όλους, Υπολογίζω περίπου 1 εβδομάδα με 10 ημέρες ταξίδι.. Τώρα για πόσους δίσκους ...έχω 12 δίσκους μεγάλους, 4 μικρούς, και το άλλο είναι ότι είχα γέννα πριν 28 ημέρες και έχω 110 μωρά. (θα χαρίσω πάλι μικρά σε φίλους όπως έκανα και πρίν). Εντάξει αυτά δεν νομίζω να τα πάρω μάλλον. Φυσικά δεν θα φύγω αύριο κιόλας..θα έχουν τον χρόνο να μεγαλώσουν αρκετά. Δεν είμαι σίγουρη ακόμη πόσους. Σίγουρα θα θέλω 2-3 ενυδρεία μικρά . Το πιο σίγουρο είναι οι 16 δίσκοι. Ηδη θα αρχίσω κατασκευή και στρώσιμο ενυδρείου στην Κύπρο τον Μάρτιο. Θα πάω εκεί να προετοιμάσω τον χώρο. Κάτι που δεν κατάλαβα είναι ότι θα τους έχω αντλία οξυγόνου συνδεδεμένη με μπαταρία... θα πρέπει να έχουν εσωτερικό φυλτρο? η δεν χρειάζεται ? άμα τους κάνω αλλαγές? Και θα πρέπει να έχω και θερμάστρα? Φυσικά το βλέπω πολύ δύσκολο. Λέτε να τα καταφέρω? Ευχαριστώ Νόνη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 28 Ιανουαρίου 2009 #11 Share 28 Ιανουαρίου 2009 Καλημέρα σε όλους, Υπολογίζω περίπου 1 εβδομάδα με 10 ημέρες ταξίδι.. Τώρα για πόσους δίσκους ...έχω 12 δίσκους μεγάλους, 4 μικρούς, και το άλλο είναι ότι είχα γέννα πριν 28 ημέρες και έχω 110 μωρά. (θα χαρίσω πάλι μικρά σε φίλους όπως έκανα και πρίν). Εντάξει αυτά δεν νομίζω να τα πάρω μάλλον. Φυσικά δεν θα φύγω αύριο κιόλας..θα έχουν τον χρόνο να μεγαλώσουν αρκετά. Δεν είμαι σίγουρη ακόμη πόσους. Σίγουρα θα θέλω 2-3 ενυδρεία μικρά . Το πιο σίγουρο είναι οι 16 δίσκοι. Ηδη θα αρχίσω κατασκευή και στρώσιμο ενυδρείου στην Κύπρο τον Μάρτιο. Θα πάω εκεί να προετοιμάσω τον χώρο. Κάτι που δεν κατάλαβα είναι ότι θα τους έχω αντλία οξυγόνου συνδεδεμένη με μπαταρία... θα πρέπει να έχουν εσωτερικό φυλτρο? η δεν χρειάζεται ? άμα τους κάνω αλλαγές? Και θα πρέπει να έχω και θερμάστρα? Φυσικά το βλέπω πολύ δύσκολο. Λέτε να τα καταφέρω? Ευχαριστώ Νόνη Ελπιζω ολα να σου παει Περιφημα το ολο εγχειρημα αλλα εχω μια ασχετη απορια.......Τα νεογνα πως καταφερες να τα μετρησεις και ξερεις οτι ειναι 110? Link to comment Share on other sites More sharing options...
noni 28 Ιανουαρίου 2009 Author #12 Share 28 Ιανουαρίου 2009 Απάντηση στον Churu, (Ελπιζω ολα να σου παει Περιφημα το ολο εγχειρημα αλλα εχω μια ασχετη απορια.......Τα νεογνα πως καταφερες να τα μετρησεις και ξερεις οτι ειναι 110? ) για να σου λυθεί η απορία.....Εβγαλα photo και τα μέτρησα απο φωτογραφεία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Churu 28 Ιανουαρίου 2009 #13 Share 28 Ιανουαρίου 2009 Απάντηση στον Churu, (Ελπιζω ολα να σου παει Περιφημα το ολο εγχειρημα αλλα εχω μια ασχετη απορια.......Τα νεογνα πως καταφερες να τα μετρησεις και ξερεις οτι ειναι 110? ) για να σου λυθεί η απορία.....Εβγαλα photo και τα μέτρησα απο φωτογραφεία. Σωστη!!!!!!! Αν εχεις δυνατοτητα να συνδεσεις φιλτρο καντο γιατι νερο που θα βαλεις για να τους βαζεις?Ολα καλα θα πανε noni και αφου περνας απο Ελλαδα κανε μια σταση να μου δωκεις μια ομαδα fries (μ αρεσουν οι ισπανοφωνοι Δισκοι) να βαλω στο νεοσυστατο δισκοενυδρειο μου..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος