antonisvtr 7 Μαρτίου 2006 #1 Share 7 Μαρτίου 2006 Παιδια μπρορει καποιος να βοηθησει? Το νερο μου εδω και 2-3 εβδομαδες εχει ενα χρωμα προς το κιτρινο να πω......καφε να πω......Μολις αλλαξα ανθρακα στο ενυδρειο μου αλλα εδω και τρεις ημερες δεν ειδα καμια διαφορα. ΒΟΗΘΑΤΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
istellas 7 Μαρτίου 2006 #2 Share 7 Μαρτίου 2006 Αν έχεις βάλει πρόσφατα κάποιο ξύλο mopani ή mangrove είναι λογικό να έχεις τέτοιο χρώμα, ειδικά αν δεν το έβρασες πρώτα το ξύλο. Άνθρακα πρέπει να βάλεις ενεργό για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα, αλλά αν είναι άβραστο το ξύλο θα βγάλει πολύ χρώμα, οπότε ίσως είναι καλύετρα να το βγάλεις και να το βράσεις. Πάντως μην στεναχωριέσαι, αν είναι από αυτό είναι ακίνδυνο για τα ψάρια σου. Για διαφώτισέ μας περισσότερο Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisvtr 7 Μαρτίου 2006 Author #3 Share 7 Μαρτίου 2006 Φιλε ευχαριστο για τιν απαντηση. Εχω βαλει δυο ριζες δεντρων (δεν ξερω τι ακριβως ειναι) χωρις βρασιμο. Το θεμα ειναι πως αυτο μου το παρουσιασε περιπου δυο μηνες μετα. Ειναι λογικο κατι τετοιο? Ο ανθρακας ειναι ενεργος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPAP 7 Μαρτίου 2006 #4 Share 7 Μαρτίου 2006 επρεπε να τα ειχες βρασει τα ξυλα. τωρα με τις αλλαγες νερου και τον ενεργο ανθρακα θα φυγει η τανινη.. η κιτρινιλα δηλαδη.. ειναι εντελως ακινδυνη οπως σου ειπε και ο γιαννης τι ψαρακια εχεις; Link to comment Share on other sites More sharing options...
ThDam 7 Μαρτίου 2006 #5 Share 7 Μαρτίου 2006 Η τανίνη μόνο καλό θα κάνει στο ενυδρείο σου. Άσε τα ξύλα όπως είναι και με τις αλλαγές νερού σε 1 με 1,5 μήνα θα έχει φύγει η κιτρινίλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisvtr 13 Μαρτίου 2006 Author #6 Share 13 Μαρτίου 2006 Παιδια καλημερα, Σας ευχαριστω όλους για τις συμβουλες σας. Αδειασα το ενα τριτο του νερού και ηδη βλεπω αποτελεσματα. Τα ψαρακια(ολα ειναι μικρα) που εχω εως τωρα ειναι : 1 GUPPY 1 SILVER SHARK 1 CLOWN 2 ΓΑΤΟΨΑΡΑ 1 ΓΛΥΦΤΗΣ 4 TETRA (01 SILVER + 2 RED) 3 GURAMI (TO ENA MEGALOUTSIKO) 2 LABEO 2 MOLY Συνολο 17 Εαν ξερετε πειτε μου τι λουλουδια να βαλω μεσα αλλα να ειναι ανθεκτικα. Σας ευχαριστω και παλι. Αντωνης Link to comment Share on other sites More sharing options...
GIN 13 Μαρτίου 2006 #7 Share 13 Μαρτίου 2006 εγώ θα σου έλεγα πρώτα να βγαλεις καποια ψάρια που δεν είναι συμβατα μεταξύ τους όπως το silver sark, tetra, labeo γιατί εκτός του ότι το ενυδρείο σου είναι μικρό θέλουν και άλλη σύνθεση νερού απ ότι τα ζωοτόκα και το ενυδρείο σου είναι μικρό. Φυτάκια θα μπορούσες μα βάλεις vallisneries anubies που είναι πολύ εύκολες όπως και το κερατόφυλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPAP 13 Μαρτίου 2006 #8 Share 13 Μαρτίου 2006 θα συμφωνησω και εγω με την GIN τα ψαρακια σου πολλα για τα λιτρα σου και ασυμβατα μεταξυ τους Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonisvtr 15 Μαρτίου 2006 Author #9 Share 15 Μαρτίου 2006 ΠΑΙΔΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΠΟΥ ΤΑ ΑΓΟΡΑΣΑ ΜΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΨΑΡΑΚΙΑ. ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΓΝΩΣΤΩΝ ΣΑΝ ΑΣΧΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΡΩΤΗΣΑ ΤΙ ΝΑ ΒΑΛΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΟΥ ΤΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 15 Μαρτίου 2006 #10 Share 15 Μαρτίου 2006 Το γιατί όλοι το ψάχνουμε και ακόμα δεν το χουμε βρεί φίλε antonisvtr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PPAP 15 Μαρτίου 2006 #11 Share 15 Μαρτίου 2006 Το γιατί όλοι το ψάχνουμε και ακόμα δεν το χουμε βρεί φίλε antonisvtr. 14816[/snapback] θα συμφωνησω 100%.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NAVY 15 Μαρτίου 2006 #12 Share 15 Μαρτίου 2006 ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ [ ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΙ ] ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ. ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΕΛΟΝΤΑΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗ ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΝΑΣ ΔΕΞΙΑ. ΣΤΟ SITE ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
SW1IXC 15 Μαρτίου 2006 #13 Share 15 Μαρτίου 2006 ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ [ ΕΥΤΥΧΩΣ ΛΙΓΟΙ ] ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ.ΕΓΩ ΕΚΑΝΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΩ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΓΕΛΟΝΤΑΣ ΕΙΡΩΝΙΚΑ ΒΑΖΕΙΣ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΣΤΗ ΜΙΖΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΥΡΝΑΣ ΔΕΞΙΑ. ΣΤΟ SITE ΘΑ ΒΡΕΙΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΩΣΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ 14824[/snapback] Αν το πε όντως ειρωνικά και ψώνισες απο αυτό το μαγαζί για μένα κακώς το έκανες. Αν το πε χαριτολογώντας δεν το συζητάμε καθόλου ! Όσο για την εξυπνάδα δυστηχώς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zak 15 Μαρτίου 2006 #14 Share 15 Μαρτίου 2006 Φιλοι μου θα συμφωνησω και εγω μαζι σας!Δυστυχως, οπως σε καθε κλαδο και σε καθε επαγγελμα υπαρχουν οι σωστοι επαγγελματιες και οι λαθος!Ετσι και στα pet shop.Πιο ζημιωμενοι φυσικα, εμεις οι αρχαριοι, γιατι καποιον που ξερει τι θελει, δυσκολα τον ξεγελας!Οταν, λοιπον, εξαπατουν εναν αρχαριο και τον "βυθιζουν" στα προβληματα, τοτε ειναι φυσικο να χαθει καθε ιχνος ενθουσιασμου και ο επιδοξος χομπιστας να τα παρατησει!Δηλαδη, ζημιωνουν και τον ιδιο τους τον εαυτο!Και επειδη το θεμα αυτο δεν τελειωνει σε πεντε γραμμες, υπομονη μεχρι την επομενη συναντηση, να τα πουμε απο κοντα απολαμβανοντας ενα καφεδακι!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JDP 15 Μαρτίου 2006 #15 Share 15 Μαρτίου 2006 Admin Note !!! Όπως είπε και ο zak είναι ένα πολύ ωραίο θέμα για συζήτηση στην επόμενη μας συνάντηση. Καλό όμως θα ήταν να μην ξεφεύγουμε από το συγκεκριμένο θέμα που ανοίχτηκε από τον φίλο antonisvtr. Ευχαριστώ πολύ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
paradisos 23 Αυγούστου 2006 #16 Share 23 Αυγούστου 2006 Χτες έβαλα και εγώ ένα ξύλο μέσα στο ενυδρείο μου και θόλωσε αρκετά το νερό μου!! 1) Θέλει βράσιμο....??? και πως γίνετε αυτό?? 2) Δεν μπορώ με τίποτα να το βάλω στο πάτο του ενυδρείου ,συνεχεία είναι στην επιφάνεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kouzman 23 Αυγούστου 2006 #17 Share 23 Αυγούστου 2006 Το ξύλο θέλει βράσιμο! Αν δεν χωράει όλο σε κατσαρόλα τότε πρέπει να βράζετε σιγά σιγά και γύρνα το για να καλύψεις όλη την επιφάνεια του! Ακόμα και μετά το βράσιμο θα βγάζει στην αρχή λίγο χρώμα στο νερό αλλά θα σταματήσει γρήγορα αυτό! Το ξύλο μάλλον έχει παγιδέψει αέρα κάπου! Αλήθεια που το βρήκες το αγόρασες ή το μάζεψες! Αν το μάζεψες ίσως να μην κάνει για το ενυδρείο! Link to comment Share on other sites More sharing options...
paradisos 24 Αυγούστου 2006 #18 Share 24 Αυγούστου 2006 Το αγορασα.....και πως θα αφαιρεσω τον αερα μεσα στο ξυλο?? Δεν το εβρασα διοτι απο οτι διαβασα δεν παιζει ρολο για τα ψαρια αλλα ειναι θεμα μονο νερου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zorba_The_Freak 24 Αυγούστου 2006 #19 Share 24 Αυγούστου 2006 Κάνε ένα βρασιματάκι... Συχνά βοηθάει στο να βυθιστεί το ξύλο Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος