Jump to content

Απορια για Skimmer

Andreas kika

Recommended Posts

Γεια σας κ παλι εχω ενα skimmer της sanders (maxi-skim 200) με μια αντλια 400 eheim...Αυτο που θα ηθελα να μαθω γιατι ρυθμιζεται η εισοδος του νερου στο skimmer δηλαδη γιατι μπορω εγω να ρυθμισω το ποσο νερο μπορει να παρει το skimmer μεσα στο σωληνα?Ευχαριστω κ παλι για την πολυτιμη βοηθεια σας.

για να ρυθμίσεις το υψος του αφρισμού στο skimmer

έχεις δυνατότητα να <παίξεις> με τον εισερχόμενο αέρα και τη ποσότητα νερού που θα υπάρχει στο skimmer , μόλις το βάλεις σε λειτουργία θα καταλάβεις καλύτερα τι λέω ..

φρόντισε να έχεις ανταλλακτικά πορώδη ξυλαράκια

καλή συνέχεια :thumbup:

για να ρυθμίσεις το υψος του αφρισμού στο skimmer

έχεις δυνατότητα να <παίξεις> με τον εισερχόμενο αέρα και τη ποσότητα νερού που θα υπάρχει στο skimmer , μόλις το βάλεις σε λειτουργία θα καταλάβεις καλύτερα τι λέω ..

φρόντισε να έχεις ανταλλακτικά πορώδη ξυλαράκια

καλή συνέχεια :thumbup:

Το εχω σε λειτουργια εδω κ πολυ καιρο εχω κ ξυλαρακια μπολικα αλλα δεν ξερω γιατι ρυθμιζεις την ποσοτητα του νερου που εισερχεται μεσα στο σωληνα του skimmer.Ξερει κανεις???

όταν αλλάξεις ρύθμιση .. τι παρατηρείς να συμβαίνει ? τι αλλάζει στη λειτουργία ?

είναι αποδοτική η λειτουργία του με την τωρινή ρύθμιση ?

όταν αλλάξεις ρύθμιση .. τι παρατηρείς να συμβαίνει ? τι αλλάζει στη λειτουργία ?

είναι αποδοτική η λειτουργία του με την τωρινή ρύθμιση ?

H αποδοτικοτητα δεν ξερω εαν αλλαζει...στη λειτουργεια αλλαζει μονο το γεγονος οτι μπαινει περισσοτερο νερο μεσα στο σωληνα.

παρατήρησε να δεις τι συνέπειες έχει στο αποτέλεσμα η ρύθμιση αυτή

Αυτο που παρατηρω ειναι πως δουλεψε 1 μερα αφου αλλαξα ξυλολιθο κ εβγαλε πολυ αφρο κ τωρα δεουλευει 3 μερες με τον ιδιο ακριβως τροπο κ δεν βγαζει τιποτα...φυσιολογικο ειναι αυτο?

μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία ?

τα skimmer σε ένα ενυδρείο που έχει ψάρια – κοράλλια κτλ .. αν είναι σωστά ρυθμισμένα βγάζουν αφρο κανονικά και σιγά σιγά γεμίζουν το κυπελάκι με σκουρόχρωμο υγρό ..

όταν το sklimmer λειτουργεί κανονικά , υπάρχει έντονος αφρισμός στο εσωτερικό του , στο πάνω μέρος του αφρου , μαζεύεται η βρωμιά , μόλις μαζευτεί αρκετή σιγά σιγά ξεχειλίζει στο κύπελο μόνο ο βρώμικος αφρος ..

για να το πετύχουμε αυτό έχουμε συνήθως δυο τρόπους

η αυξομειώνουμε τον αέρα που δημιουργεί τις φυσαλίδες , και , την ποσότητα του νερού που παίρνει το skimmer ..

προσπαθούμε η κορφή του αφρου να είναι όσο ψηλά χρειάζεται ώστε να φεύγει μόνο ο βρώμικος αφρος έξω στο κυπελάκι ..

μπορείς να ανεβάσεις καμιά φωτογραφία ?

τα skimmer σε ένα ενυδρείο που έχει ψάρια – κοράλλια κτλ .. αν είναι σωστά ρυθμισμένα βγάζουν αφρο κανονικά και σιγά σιγά γεμίζουν το κυπελάκι με σκουρόχρωμο υγρό ..

όταν το sklimmer λειτουργεί κανονικά , υπάρχει έντονος αφρισμός στο εσωτερικό του , στο πάνω μέρος του αφρου , μαζεύεται η βρωμιά , μόλις μαζευτεί αρκετή σιγά σιγά ξεχειλίζει στο κύπελο μόνο ο βρώμικος αφρος ..

για να το πετύχουμε αυτό έχουμε συνήθως δυο τρόπους

η αυξομειώνουμε τον αέρα που δημιουργεί τις φυσαλίδες , και , την ποσότητα του νερού που παίρνει το skimmer ..

προσπαθούμε η κορφή του αφρου να είναι όσο ψηλά χρειάζεται ώστε να φεύγει μόνο ο βρώμικος αφρος έξω στο κυπελάκι ..

Αυριο θα ανεβασω φοτο απο το skimmer μπας κ βγαλουμε καμια ακρη γιατι δεν μαζευει συνεχεια βρωμιες κ ανυσηχω...

Αυτο ειναι.Το σημειο που εχω κυκλωσει ειναι αυτη η εισοδος του νερου που ελεγα κ ακριβως απο διπλα εχει κ αλλες σχισμες που δεν κλεινουν απο οπου μπαινει κ απο εκει νερο.σημερα ο αφρος ανεβηκε το μεσσημερι μεχρι επανω εβαλε λιγη βρωμια κ ξανα επεσε...δεν ξερω παιδια τα φωτα σας!Κ κατι ακομα πηρα αντιφωσφορο της seachem κ το εβαλα στο εξωτερικο βιολογικο αφου το καθαρισα με νερο ενυδρειου καλα εκανα?Α προσθεσα κ ιοδινη μπας κ ανεβει λιγο θα μετρησω αυριο μιας κ αλλαξα νερο μολις σημερα.

σημερα ο αφρος ανεβηκε το μεσσημερι μεχρι επανω εβαλε λιγη βρωμια κ ξανα επεσε...

αυτό είναι ένδειξη ότι το skimmer λειτουργεί κανονικά ..

και η ρύθμιση του είναι αρκετά καλή

οδηγίες χρήσεως έχεις ?

το αντιφωσφορο της seachem θέλει καλό πλύσιμο με νερό βρύσης να φύγει η άσπρη σκόνη ..

αυτό είναι ένδειξη ότι το skimmer λειτουργεί κανονικά ..

και η ρύθμιση του είναι αρκετά καλή

οδηγίες χρήσεως έχεις ?

το αντιφωσφορο της seachem θέλει καλό πλύσιμο με νερό βρύσης να φύγει η άσπρη σκόνη ..

Εμενα μου ειπαν πω το βαζω ετσι!Τι να κανω τωρα να κλεισω το εξωτερικο να το βγαλω κ να πλεινω το αντιφωσφωρο?Οχι δεν εχω οδηγιες τις εχασα δυστηχως...

Τώρα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Το υλικό έχει πλεον ξεπλυθεί.

Τώρα δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα. Το υλικό έχει πλεον ξεπλυθεί.

To εβγαλα κ το επλυνα κ βρηκα κ ενα μανιταρι μεσα στο εξωτερικο φιλτρο!Υπαρχει περιπτωση να μεταφερθει μεσα στο ενυδρειο αυτο το μανιταρι?Ο αντιφωσφορος τι κανει ακριβως,τι ριχνει?

Το αντι-φως απορροφά τα φωσφορικά άλατα.

Το αντι-φως απορροφά τα φωσφορικά άλατα.

K τα φωσφορικα αλατα τι προκαλουν μεσα στο νερο?Ανοδο νιτρικων μηπως?

Μην συγχέεις τα φωσφορικά και τα νιτρικά άλατα. Είναι εντελώς διαφορετικά και το μόνο κοινό τους είναι ότι προέρχονται από το μεταβολισμό των οργανικών άποβλήτων. Και τα δύο αποτελούν εξαιρετική τροφή για την ανάπτυξη ανεπιθύμητης άλγης.

Μην συγχέεις τα φωσφορικά και τα νιτρικά άλατα. Είναι εντελώς διαφορετικά και το μόνο κοινό τους είναι ότι προέρχονται από το μεταβολισμό των οργανικών άποβλήτων. Και τα δύο αποτελούν εξαιρετική τροφή για την ανάπτυξη ανεπιθύμητης άλγης.

Mα εχω δεν εχω σχεδον καθολου αλγη...μονο λιγη αλγη βγαινει στο μπροστινο μου τζαμι κ την καθαριζω καθε 3 μερες περιπου,καταλαβα ομως τι εννοεις Νικο κ σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.Το skimmer μου βγαζει βρωμιες με καινουργιο ξυλολιθο απο την hobby μια φορα την βδομαδα περιπου.Μου ειπαν πως εαν δεν εχει βρωμιες το ενυδρειο τοτε δεν θα ανεβασει τον αφρο μεχρι επανω κ πως τζαμπα ανυσηχω.Κ κατι ακομα εχω ενα Yellow Tang στα 100 λιτρα κ εχω αρχισει να τον λυπαμαι μιας κ μεγαλωσε πολυ για το ενυδρειο μου,καμια προταση πανω σ'αυτο?Να τα βγαλω φοτο τα ειδη αλγης να τα δειτε?

Το skimmer μου βγαζει βρωμιες με καινουργιο ξυλολιθο απο την hobby μια φορα την βδομαδα περιπου.Μου ειπαν πως εαν δεν εχει βρωμιες το ενυδρειο τοτε δεν θα ανεβασει τον αφρο μεχρι επανω κ πως τζαμπα ανυσηχω.Κ κατι ακομα εχω ενα Yellow Tang στα 100 λιτρα κ εχω αρχισει να τον λυπαμαι μιας κ μεγαλωσε πολυ για το ενυδρειο μου,καμια προταση πανω σ'αυτο?

Η μια εκδοχή είναι αυτή η άλλη το skimmer σου μπορεί να είναι ανεπαρκές στο να δουλέψει σωστά για τα λίτρα που διαχειρίζεται.

Το yellow tang καλύτερα θα ήταν να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο 300+ λίτρων. Ευκαιρία να ξεκινήσεις κάτι μεγαλύτερο. :thumbup:

Η μια εκδοχή είναι αυτή η άλλη το skimmer σου μπορεί να είναι ανεπαρκές στο να δουλέψει σωστά για τα λίτρα που διαχειρίζεται.

Το yellow tang καλύτερα θα ήταν να μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο ενυδρείο 300+ λίτρων. Ευκαιρία να ξεκινήσεις κάτι μεγαλύτερο. :thumbup:

Ηταν στο πλανο ενα 230 λιτρα αλλα....λεφτα γιοκ.

Σιγά σιγά θα γινει!

Αν δεις όμως οτι το προβλημα μεγαλώνει καλό θα ήταν να μετακομισεις το ψαρακι σε καποιο φίλο ή και μαγαζι!

Παιδια οτι κ αν κανω το NO3 ειναι κολλημενο στα 40...το μετραω με στικακι ομως.Με τεστ τις salifert μετρησα ΝΟ2 κ ειναι 0.Το ΝΟ3 πειραζει που ειναι ανεβασμενο?Κ κατι ακομα,εχει μια βδομαδα που εκανα αλλαγη κ προσπαθω να ανεβασω τα επιπεδα ιοδινης μου αλλα ακομα κ με προσθετο της seachem δεν ανεβαινει,το τεστ τις salifert συνεχιζει κ διχνει 0...καμια αποψη?

Αποψη μου ειναι να μην προσπαθεις με υπερδοσολογιες να αυξησεις τα επιπεδα της ιωδινης σου!

Θα φερεις αντιθετα αποτελεσματα.

Αν θες να προσθεσεις βαλε απλα την δοσολογια του σκευασματος και τιποτα περισσοτερο. ΕΙναι ενα ιχνοστοιχειο που με τις αλλαγες του νερου θα το εχεις στο ενυδρειο...

Αποψη μου ειναι να μην προσπαθεις με υπερδοσολογιες να αυξησεις τα επιπεδα της ιωδινης σου!

Θα φερεις αντιθετα αποτελεσματα.

Αν θες να προσθεσεις βαλε απλα την δοσολογια του σκευασματος και τιποτα περισσοτερο. ΕΙναι ενα ιχνοστοιχειο που με τις αλλαγες του νερου θα το εχεις στο ενυδρειο...

+1 :thumbup:

Η ιωδινη σε υπερδωσολογια είναι ακρως τοξική, για αυτό προσοχή , συνήθως οι αλλαγές νερού μας καλύπτουν, και από ότι διάβασα έχεις κάνει πρόσφατα , τσέκαρε το τεστ που μετράς !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...