Jump to content

προβλημα με το Blue Tang

Recommended Posts

ρε παιδια νομιζω οτι το blue tang μου πεθαινει...Το εβαλα εχθες στο ενυδρειο και σημερα μετα απο ολη την διαδικασια με το φως και τισ λοιπες ιστοριες ειναι στο πυθμενα και δεν κουνιεται καθολου.εχει εμφανεστατα σημαδια απο ich και μεχρι αυριο δεν μπορω να κανω τιποτα για αυτο(αν και διαβασα και μου ειπανε οτι αυτη ειναι μια φυσιολογικη εξελιξη μολις μπει σε καινουριο ενυδριο).κινδυνευουν και τα υπολοιπα ψαρια και μηπως ξερει κανεις αν ειναι κατι το φυσιολογικο?το μονο σιγουρο ειναι οτι αναπνεει αλλα μονο αυτο!

Το ick το εμφανισε ετσι απλα,η ενοχληθηκε και στρεσαριστηκε λογω κυνηγητου;Εχεις αλλα tang στο ενυδρειο σου;

αλλα tang δεν εχω οχι.2 clown fish και ενα mandarin εχω.κυνηγητο δεν υπηρξε απο οσο ξερω γιατι ειναι στο ιδιο σημειο...το θεμα ειναι οτι το νερο ειναι μια χαρα συμφωνα με τισ μετρησεισ και ολα.

Το να πηγαινει και να ξαπλωνει στον πυθμενα ειναι αρκετα συχνο φαινομενο και γινεται λογω του εντονου στρες.Για το ick τωρα τοχει καλα το αθλημα το συγκεκριμενο ψαρι,και οσο μικροτερο και ασθενεστερο τοσο το χειροτερο.Παρακολουθηση,και ανεβασε τη θερμοκρασια σου στους 29.

ισως το ζωο να μην ηταν ηδη καλα......

το blue tang παιδια μας αφησε χρονους!μαλλον δεν ηταν καλα απο οταν το πηρα!ευχαριστω για την ολη προσπαθεια.

το blue tang παιδια μας αφησε χρονους!μαλλον δεν ηταν καλα απο οταν το πηρα!ευχαριστω για την ολη προσπαθεια.

ας γίνει μάθημα σε όλους μας να μάθουμε να ρωτάμε(εννοώ αν τα έχει καιρό ο μαγαζάτορας)να περιμένουμε(εννοώ πολλή καλή προσαρμογή) και να βλέπουμε(εννοώ αν είναι υγειά και ταϊσμένα). :thumbup:

ας γίνει μάθημα σε όλους μας να μάθουμε να ρωτάμε(εννοώ αν τα έχει καιρό ο μαγαζάτορας)να περιμένουμε(εννοώ πολλή καλή προσαρμογή) και να βλέπουμε(εννοώ αν είναι υγειά και ταϊσμένα). :thumbup:

δυστηχως αυτο δεν ισχυει για εμας που ψωνιζουμε απο επαρχια κ ετσι ειναι λιγο ρισκο......καλο θα ηταν παντως να υπηρχε ενα θεματακι σαν οδηγος αγορας με καποιες φωτο κ παραδειγματα με το τι πρεπει να προσεχουμε κ τι να αποφευγουμε, εχει λιγη δουλιτσα βεβαια αλλα θα μας βοηθουσε ολους :thumbup:

Κρίμα...πάντως απο ότι ξέρω το συγκεριμένο είδος ψαριού δεν είναι και ότι το ευκολότερο...

ανεβασε τη θερμοκρασια σου στους 29.

αυτό είναι ένας συνηθισμένος <μύθος> .. είναι λάθος αυτή η θεωρία ..

Τασο θα ηθελα να μου το εξηγησεις λιγο αυτο,γιατι εγω οταν το δοκιμασα ειδα αποτελεσμα.

σύμφωνα με τον <απομυθοποιητή> το προσβεβλημένο ψάρι θα έχει να αντιμετωπίσει υπερδραστήριο παράσιτο , και όσο υπάρχει η αιτία, ο ένας κύκλος ζωης ( που πάμε να συντομεύσουμε με την αύξηση θερμοκρασίας ) θα δώσει τη θέση του στον επόμενο

άλλο άρθρο έψαχνα .. άλλο βρήκα . :thumbup: .

τέλος πάντων, :thumbup: καλό είναι και αυτό

. MI is not very sensitive to temperature changes. That is, increasing the temperature does not significantly decrease the life cycle time. This is not true with Freshwater Ich (which is where this rumor of raising the temperature on a marine aquarium with MI comes from).

7. MI can live and reproduce in temperatures as low as 50F and as high as 90F. Thus temperatures that would kill MI would first kill or severely stress most tropical marine fishes.

από το

http://www.reefsanctuary.com/forums/fish-d...yths-facts.html

Θα συμφωνήσω και εγώ. Πολλοί μπερδεύουν το ick του γλυκού νερού με το αντίστοιχο του θαλασσινού και έτσι δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η αύξηση της θερμοκρασίας είναι μια σωστή αντιμετώπιση.

Το μόνο κοινό στις δύο παρασιτικές ασθένειες είναι η κλινική εικόνα.

Η αύξηση της θερμοκρασίας, αυξάνει πολύ το μεταβολισμό του ψαριού και κατά προέκταση τις διατροφικές του ανάγκες. Αποτέλεσμα αυτού είναι η περισσότερη εξασθένηση του ψαριού, που βρίσκεται ήδη σε κακουχία, ενώ τα παράσιτα αυξάνουν σε τρελούς ρυθμούς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...