Jump to content

Pufferάκια

natassa

Recommended Posts

Λοιπόν αν και πολύ θολές οι φωταγραφίες σας παρουσιάζω με χαρά το καινούριο σπίτι που φιλοξενεί τα δύο παφεράκια που μου χάρισε η Αννούλα.

Eνα μεγάλο ευχαριστώ στην Αννούλα που μου εμπιστεύτηκε τα αγαπημένα της παφεράκια που τώρα πια έχουνε μπεί για τα καλά και στην δικιά μου καρδιά :thumbup::thumbup::hysterical::hysterical::wacko:

Με συγκάτοικους 4 γαριδούλες τίγρεις σε 24 λίτρα φυτεμένο ενυδρείο εδώ και δέκα μέρες τα παφεράκια φαίνεται να τα περνάνε μια χαρά. Η συμβίωση είναι απόλυτα ειρηνηκή, με τις γαρίδες να κάνουν βόλτες παντού και τα ψαράκια να αδιαφορούν παντελώς.

post-8261-1232391897_thumb.jpg

post-8261-1232392213_thumb.jpg

post-8261-1232393735.jpg

Οπότε απαντάω εδώ :thumbup::hysterical:

Μπράβο και να το χαίρεσαι, να μου τα προσέχεις αν και βλέπω περνάνε μια χαρά :thumbup:

Σ' ευχαριστώ και γω πολύ, αν μπορείς βάλε καμιά φωτό από τις ψείρες, αν και είναι δύσκολο να τα βρεις εκει μέσα :hysterical:

το ενυδρειο σου ειναι ομορφο!

αλλα μηπως ειναι λιγο μικρο για τα παφερακια?

οι γαριδουλες σιγουρα δεν εχουν προβλημα?

ας μας πουν καποιοι πιο εμπειροι με τα συγκεκριμενα ειδη...

Tα παφεράκια προς το παρόν δεν ξεπερνoύν το 1,5cm. Αν τελικά όπως δείχνουν τα πράγματα είναι και ζευγαράκι και επιτύχω αναπαραγωγή, τότε το μεγαλύτερο ενυδρείο θα είναι μονόδρομος.

Υ.Γ. Άννα θα το παλέψω να τα βγάλω φωτογραφία να τα δείς. Τα ταϊζω και εγώ με το τσιμπιδάκι, τα παλιόπαιδα όλο παιχνίδι θέλουν.

Welcome to the club!!! (των dwarf-puffer)

Θα δεις οτι ειναι καταπληκτικα ψαρια!!!

Αν οι γαριδες σουλατσαρουν 10 μερες και ειναι ΟΚ, εχεις πολλες πιθανοτητες ολα να πανε καλά.

Αν κατι δεν το "αναγνωρισουν" ως τροφη συνηθως δεν ορμανε.

Εγω τα εχω 2 χρονια και ουτε μια φορα δεν ορμισαν στα pellets που ταιζω τα κουλι μου. Ουτε απο περιεργεια...

Α ναι και αυτό δεν ξέρω αν στο χα δώσει: http://www.dwarfpuffers.com/ εμένα με βοήθησε αρκετά..... :thumbup:

Aννούλα, έχω διαβάσει πολύυυυυυυυυυυ. Έμαθα πολλά για τις ματάρες. Καλά μιλάμε είναι απίστευτα!!! Πίστευα πως μόνο ο μονομαχούλης μου κολλούσε στο τζάμι όταν πλησίαζα, το ένα παφεράκι κάνει το ίδιο και όχι γιατι πεινάει. Φάγανε και απο το χέρι μου χτές.

Να σου ζήσουν τα μικρα.Ειναι πολύ ενδιαφέρον είδος που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Διάβασε εδώ το άρθρο τους

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1885

Σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να ταΐζεις με ποικιλία τροφών και όχι μόνο με κόκκινο σκουλήκι.

Να σου ζήσουν τα μικρα.Ειναι πολύ ενδιαφέρον είδος που θα σε κερδίσει από την πρώτη στιγμή.

Διάβασε εδώ το άρθρο τους

http://www.aquazone.gr/forums/index.php?showtopic=1885

Σημαντικό είναι να προσπαθήσεις να ταΐζεις με ποικιλία τροφών και όχι μόνο με κόκκινο σκουλήκι.

Το άρθρο αυτό είναι απο τα πρώτα που διάβασα :thumbup: .

Όσον αφορά την τροφή εδώ κάπου μου τα χαλάνε τα μικρούλια. Έχουν συνηθίσει το κόκκινο σκουλίκι νομίζω. Προσπάθησα με κατεψυγμένη ΑΡΤΕΜΙΑ αλλά τίποτα. Τους πετάω και σαλιγκαράκια απο το γαριδοενυδρείο. Τι άλλο να δοκιμάσω?

Φταίω και γω ίσως που τα τάιζα μόνο σκουλήκι... είχα δοκιμάσει και γω αρτέμια και blackworms, αλλά τίποτα...

Εφόσον για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν μάθει να τρέφονται αποκλειστικά με σκουλήκι θα είναι δύσκολο η προσαρμογή τους στο να δέχονται και άλλες τροφές αλλά όχι και ακατόρθωτο. Δοκίμαζε μαζί με το σκουλήκι να δίνεις και λίγο krill η αρτεμια σαν πρώτη φάση.

• 3 weeks later...

Επανέρχομαι με νεότερα για την μοναδική συμβίωση των πάφερ και των tiger. Οι γαρίδες 5 τελικά στον αριθμό έχουν αρχίσει και την αναπαραγωγή. Δύο απο αυτές έχουν πλλά πολλά αυγά η μία εδω και 10 περίπου ημέρες και την δεύτερη την είδα χτές. Το θέμα είναι αν θα επιβιώσει κάποιο απο τα μωρά.

Με τα παφεράκια και την τροφή σιγά σιγά κάνουμε προόδους μιάς και τρώνε κατεψυγμένη αρτέμια όχι και με πολύ όρεξη βέβαια, καθώς και αποξηραμένο γαριδάκι μουλιασμένο σε βιταμίνες ( 2 φορές την εβδομάδα) και πολλά σαλιγκαράκια που τα ρουφούν με απίστευτη όρεξη.

Δύσκολο να κρατηθούν τα μωρα,με εξαίρεση κάποια που θα ίσως μπορέσουν να κρυφτούν καλά από τα puffer σου.

Ναι κάτι τέτοιο φαντάζομαι και εγώ δεν θα έχουν και πολλές ελπίδες, αν και είναι πικνοφυτεμένο το ενυδρείο.

Ακόμα θέλω να ρωτήσω και για την ηλικία των πάφερ πως θα καταλάβω αν είναι ενήλικα?

Διάβαζα για την μαύρη οριζόντια γραμμή που εμφανίζουν τα αρσενικά στο κάτω μέρος του σώματος κατα την περίοδο αναπαραγωγής και πως τελικό μέγεθος φτάνουν τα 2,5cm. Έχω μπερδευτεί γιατι βλέπω και στα δύο παφεράκια μια σκούρα γραμμή, το μέγεθος τους όμως είναι 1,5cm και κάτι.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...