ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ 18 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 18 Ιανουαρίου 2009 (edited) H παραμετροι του θαλασσινου ενυδρειου ειναι πιο ευκολη απο του γλυκου ,για τον ενλογω οτι στο θαλασσινο τοποθετoυμε το αλατι οπου κανει ριθμιστικο ρολο και ανεβαζει απο μονο του της ριθμιστηκες παραμετρους του νερου,ειναι σωστη αυτη η εκδοχη; Έγινε επεξεργασία 18 Ιανουαρίου 2009 - ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΑΡΙΝΟΣ Link to comment Share on other sites More sharing options...
salTasos 18 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 18 Ιανουαρίου 2009 έχει μια βάση αλήθειας η πρόταση σου σε ότι αφορά το φρέσκο αλατόνερο , θεωρητικά αν διαλύσεις το ειδικό αλάτι σε νερό όσμωσης έχεις ιδανικές συνθήκες για θαλάσσια ζωή , ίσος χρειαστεί σε κάποιες περιπτώσεις να δουλέψεις περισσότερο για να φτιάξεις νερό για βιοτοπικο γλυκού για τη διατήρηση των σωστών παραμέτρων σε βάθος χρόνου πρέπει να φροντίζει ο χομπίστας , αυτό ισχύει και στους δυο τύπους ενυδρείων Link to comment Share on other sites More sharing options...
Χρήστος 18 Ιανουαρίου 2009 #3 Share 18 Ιανουαρίου 2009 Εγώ πιστεύω ότι το κάθε ένα έχει την δική του δυσκολία και πάντα ανάλογα με το είδος του ενυδρείου. Στο θαλασσινό έχεις το αλάτι ενώ στο γλυκό το Kh που παίζει καθοριστικό ρόλο. Από την στιγμή όμως που έχουμε μέσα στο ενυδρείο μας κοράλλια ή αντίστοιχα φυτά τα πράγματα αλλάζουν. Παράδειγμα άλλες παραμέτρους πρέπει να προσέχουμε στο θαλασσινό μόνο με ψάρια και άλλες με σκληρά και μαλακά κοράλλια. Θέλω να πω ότι σε ένα θαλασσινό ενυδρείο δεν έχουμε μόνο την αλατόμητα που πρέπει να προσέχουμε. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με το γλυκό. Άλλες παραμέτρους πρέπει να προσέχουμε σε ένα ενυδρείο γλυκού μόνο με ψάρια και άλλες με ψάρια και φυτά. Για εμένα το κάθε είδος έχει της δικές του ευκολίες και δυσκολίες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 19 Ιανουαρίου 2009 #4 Share 19 Ιανουαρίου 2009 Θα συμφωνήσω και εγώ. Δεν νομιζω ότι η διάλυση του αλατιού σε γλυκό νερο είναι το μόνο που πρέπει να κάνει ο χομπίστας, για να διατηρεί σωστές παραμέτρους. Οι απαιτήσεις των διάφορων οργανισμών,ανάλογα με το είδος, είναι πολλές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος