Jump to content

γιατι ψοφανε??????????

vivi

Recommended Posts

παιδια καλησπερα.χρειαζομαι τα φωτα σας και παλι.τον τελευταιο καιρο μου ψοφανε τα ψαρια βυθου.αρχικα 2 cae μετα ο kαρχαριας ο αλπινο (labeo), μετα ενας ancistus alpino και σημερα ο ενας common pleco. το ενυδρειο ειναι 140λιτρα με τροπικα ψαρια. αλλαγες νερου καθε 10 μερες το 30%.τα ψαρια βυθου ταιζονται με ταμπλετες 2 φορες την εβδομαδα. μετρησεις: ph 7.2

nh4 0.1

no2 0.1

kh 6

επισης συχνα ο βυθος γεμιζει με ακαθαρσιες για αυτο σχεδον 2 φορες την εβδομαδα κανω σκουπα βυθου.

μηπως κατι δεν παει καλα?κατι δεν κανω καλα? το ΝΟ2 πρωτη φορα ειναι τοσο ψηλο.συνηθως ειναι 0,05.

επιπλεον, απο οταν αρχισαν αυτοι οι θανατοι, τα τζαμια του ενυδρειου δεν ειναι πλεον "γυαλι" που λεμε.

παιδια καλησπερα.χρειαζομαι τα φωτα σας και παλι.τον τελευταιο καιρο μου ψοφανε τα ψαρια βυθου.αρχικα 2 cae μετα ο kαρχαριας ο αλπινο (labeo), μετα ενας ancistus alpino και σημερα ο ενας common pleco. το ενυδρειο ειναι 140λιτρα με τροπικα ψαρια. αλλαγες νερου καθε 10 μερες το 30%.τα ψαρια βυθου ταιζονται με ταμπλετες 2 φορες την εβδομαδα. μετρησεις: ph 7.2

nh4 0.1

no2 0.1

kh 6

επισης συχνα ο βυθος γεμιζει με ακαθαρσιες για αυτο σχεδον 2 φορες την εβδομαδα κανω σκουπα βυθου.

μηπως κατι δεν παει καλα?κατι δεν κανω καλα? το ΝΟ2 πρωτη φορα ειναι τοσο ψηλο.συνηθως ειναι 0,05.

επιπλεον, απο οταν αρχισαν αυτοι οι θανατοι, τα τζαμια του ενυδρειου δεν ειναι πλεον "γυαλι" που λεμε.

Ποσο καιρο ειναι σε λειτουργια το ενυδρειο σου? Με ποια τεστ μετρας? Παντως οι αλαγες και η ποσοτητα του νερου που κανεις μου φαινονται μεγαλες για το μεγεθος του ενυδρειου σου! Βεβαια λες οτι εχεις απωλειες μονο στα ψαρια βυθου , τα υπολοιπα δηλαδη δεν εχουν προβλημα?Αλλα τωρα που το σκεφτομαι η σκουπα βυθου γινεται εξτρα απο τις αλλαγες ? Γιατι εαν ειναι ετσι τοτε μεσα στις 10 ημερες κανεις πολυ παραπανω αλαγη νερου απο 30% κατι που επιβυρανει αρκετα το ενυδρειο σου( ετσι πιστευω δεν ξερω αν συμφωνει και καποιος αλλος?)

το ενυδρειο τρεχει περιπου 9 μηνες. οι μετρισεις γινονται με τεστ της JBL εκτος της αμμωνιας που ειναι EURO LIFE. ολα υγρα.οταν κανω σκουπα δεν αλλαζω νερο.απλα μαζευω ακαθαρσιες.νερο αλλαζω 30%καθε 10 μερες.ετσι μου ειπαν παλιοτερα απο το φορουμ.τα υπολοιπα ψαρια δεν εχουν καποιο προβλημα.ελαχιστες απωλιες οχι τον τελευταιο καιρ και κυριως απο τσιμπιματα.

Οι αλλαγες σου 30 % ειναι μια χαρά...

Τι υπόστρωμα εχεις στο βυθό σου?

Οταν ξεκινησαν οι απωλειες ειχες αλλαξει κατι στη ρουτινα σου?

τιποτα τελειως.το υποστρωμα ειναι κοινο χαλικι.καμια αλλαγη. μονο μεγαλυτερο ενυδρειο αλλα αυτο ηταν αρκετο καιρο πριν.αυτο με τα ψαρια βυθου εχει δεν εχει 2 μηνες.

Ανατάραξη υπάρχει στην επιφάνια του νερού? (οξυγονώνεται)

δώσε περισσότερα στοιχεία για το ενυδρείο, αριθμό ψαριών, είδη , θερμοκρασία ,τροφή...

για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα και να μπορέσουμε να βοηθήσουμε καλύτερα.

οξυγονωνετε το ενυδρειο.μεσα εχω τιγρακια, 2 ξιφοφορους, κοκκινοματικα και 2 πλατυ.συν τους πλεκο και τον cae. απο το πετ μου ειπαν πως τους ταιζα πολυ.δεν ξερω τι να πω.

[off topic]

...για εμας τους φιλοζωους και κατεπεκταση χομπιστες η λεξη "ψοφανε" χτυπαει καπως ασχημα κα υποτιμητικα ε? :thumbup:

[/off topic]

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...