Jump to content

Προετοιμασια νερου για δισκους

Churu

Recommended Posts

Γεια και χαρα σε ολους το ξερω περασμενη η ωρα αλλα......Η ερωτηση ειναι σχετικα με την (κυκλοφορια)νερου στο βαρελακι.Επειδη δεν εχω κυκλοφορητη μπορω να ανακινω το νερο με τη χρηση αεραντλιας υπαρχει αλλο θεμα εκτος της δυσκολιας μεταγγισης?Ευχαριστω το FORUM για τη πληροφορηση :thumbup::thumbup::hysterical:

Γεια και χαρα σε ολους το ξερω περασμενη η ωρα αλλα......Η ερωτηση ειναι σχετικα με την (κυκλοφορια)νερου στο βαρελακι.Επειδη δεν εχω κυκλοφορητη μπορω να ανακινω το νερο με τη χρηση αεραντλιας υπαρχει αλλο θεμα εκτος της δυσκολιας μεταγγισης?Ευχαριστω το FORUM για τη πληροφορηση :thumbup::thumbup::hysterical:

Εξαρτάται από τον όγκο του δοχείου και την δύναμη της αεραντλίας. Αυτό που θες είναι να μην μένει το νερό στάσιμο, οπότε με μία δυνατή αεραντλία πιθανόν να μπορείς να καλύψεις και ένα δοχείο 80-100L. Αλλά γιατί δεν παίρνεις κυκλοφορητή? Με έναν φτηνό κινέζικο, μπορείς να κάνει δουλειά και δεν θα έχεις και θόρυβο!

Ο σκοπος ειναι να ειναι φιλτρακι για να χωραει και κανα λιτρο τυρφη.

τι προετοιμασια θα ειναι αλλιως? :thumbup:

Υγ αλλιως πατεντα με φτηνο κυλοφορητη και εφαρμογη στην εξοδο του ενα μπουκαλι αναψυκτικου με τρυπες στον πατο που να περιεχει μια καλτσα (οχι δυχτι) με την τυρφη.

Έγινε επεξεργασία - delta66

Υγ αλλιως πατεντα με φτηνο κυλοφορητη και εφαρμογη στην εξοδο του ενα μπουκαλι αναψυκτικου με τρυπες στον πατο που να περιεχει μια καλτσα (οχι δυχτι) με την τυρφη.

ξέχασες να βάλεις link :thumbup:

βάλε κυκλοφορητή αλλά έτσι πως παίζουν οι τιμές σε φιλτράκια κινέζικα

ή μικρά γνωστών καλών εταιρειών συμφέρει να πάρεις ένα για να κάνεις

όπως είπε και ο Σπύρος καλή προετοιμασία για δίσκους!!! :thumbup:

και θα έχεις και λυμένο το πρόβλημα της μετάγγισης

ξέχασες να βάλεις link :hysterical:

εχεις δικιο, ειμαι αδικαιολογητος :hysterical:

βιαζομουν

οριστε και το λινκ :thumbup:

ή εναλλακτικα οπως αρεσουν και στον strorm : Λινκ

μονο που πρεπει να μην ειναι δυχτι, και βγαινει (για οσους δεν θελουν) στο νερο "χωματιλα". :thumbup:

Έγινε επεξεργασία - delta66

Σας ευχαριστω για την απαντηση του ερωτηματος μου....Φιλε delta εχω προτιμησει ηδη την ενναλακτικη λυση που προτεινεις με 1.5 λιτρα τυρφης και δεν βγαινει ουτε κοκος.......Εις το επανειδειν :thumbup:

Εξαρτάται από τον όγκο του δοχείου και την δύναμη της αεραντλίας. Αυτό που θες είναι να μην μένει το νερό στάσιμο, οπότε με μία δυνατή αεραντλία πιθανόν να μπορείς να καλύψεις και ένα δοχείο 80-100L. Αλλά γιατί δεν παίρνεις κυκλοφορητή? Με έναν φτηνό κινέζικο, μπορείς να κάνει δουλειά και δεν θα έχεις και θόρυβο!

Θα παρω κι απ αυτο τι να κανω το ενα φερνει τ αλλο απλα εχουν μαζευτει αρκετα και ειπα για προσωρινη λυση 1-2 μηνων να χρησιμοποιησω την αεραντλια μιας και δεν την δουλευω μονο αν χρειαστει .... :thumbup:

Ο σκοπος ειναι να ειναι φιλτρακι για να χωραει και κανα λιτρο τυρφη.

τι προετοιμασια θα ειναι αλλιως? :thumbup:

Φιλε delta βουλιαξα την καλτσα εχοντας τη δεσει σε γυαλινο μαγαλο τασακι και την airstone πανω στο τασακι να βαραει την καλτσα...και τα αποτελεσματα θα σας τα πω.....

Σας ευχαριστω για την απαντηση του ερωτηματος μου....Φιλε delta εχω προτιμησει ηδη την ενναλακτικη λυση που προτεινεις με 1.5 λιτρα τυρφης και δεν βγαινει ουτε κοκος.......Εις το επανειδειν :thumbup:

Η "εναλλακτιλη λυση" ενδεικνυται μονο για ωρα αναγκης αφου συνηθως ειναι πιο ακριβη λυση απο την ενυδρειακη καλτσα :hysterical:

Και μη ξεχναμε οτι μερικοι ντρεπονται να μπουν σε καταστημα με γυναικεια και να ζητησουν καλσον.

Για πιο ευκολα να μη ζητανε και .... ζαρτιερες, πακετο με το καλσον. :thumbup:

Η "εναλλακτιλη λυση" ενδεικνυται μονο για ωρα αναγκης αφου συνηθως ειναι πιο ακριβη λυση απο την ενυδρειακη καλτσα :hysterical:

Και μη ξεχναμε οτι μερικοι ντρεπονται να μπουν σε καταστημα με γυναικεια και να ζητησουν καλσον.

Για πιο ευκολα να μη ζητανε και .... ζαρτιερες, πακετο με το καλσον. :thumbup:

Ενυδρειακη καλτσα εχω αλλα οταν εβαλα τη τυρφη η σκονη της περναγε απο τις τρυπες και ετσι την εβαλα και σε καλτσον!!!!!!Οποτε για την δικια μου τυρφη θα ηθελα και τη ζαρτιερα της..... :hysterical::wacko: για να σφιξουν λιγο τα πραγματα.... :thumbup:

Και εγω το εβαλα,χωρις να ξερω σε δυχτακι πολυ ψιλο και εγινε το ενυδρειο με σωματιδια και αρκετα καφε!Απο Δευτερα σε εσωρουχαδικο για να κανουμε δουλεια!

Απο Δευτερα σε εσωρουχαδικο για να κανουμε δουλεια!

Πρόσεξε τί θα αγοράσεις...!!! :thumbup:

Για το ενυδρειο καταφευγω στο ΑΖ!Για το συγκεκριμενο πηρα πληροφοριες απο την γυναικα μου!Πιστευω οι γυναικες ειναι η πιο καταλληλες για την συγκεκριμενη φαση!Εντελως πληρφοριακα θα παρω παχος καλσον 70D!!!!! :thumbup:

Για το ενυδρειο καταφευγω στο ΑΖ!Για το συγκεκριμενο πηρα πληροφοριες απο την γυναικα μου!Πιστευω οι γυναικες ειναι η πιο καταλληλες για την συγκεκριμενη φαση!Εντελως πληρφοριακα θα παρω παχος καλσον 70D!!!!! :thumbup:

Και τι νουμερο σουτιενακι? :thumbup:

Το σουτιενακι επειδη θα προοριζεται για την γυναικα μου ας το παρει η ιδια!Το μονο που ζηταω να ειναι πολυ HOT!!!!! :thumbup:

• 2 weeks later...

Γεια και χαρα σε ολους το ξερω περασμενη η ωρα αλλα......Η ερωτηση ειναι σχετικα με την (κυκλοφορια)νερου στο βαρελακι.Επειδη δεν εχω κυκλοφορητη μπορω να ανακινω το νερο με τη χρηση αεραντλιας υπαρχει αλλο θεμα εκτος της δυσκολιας μεταγγισης?Ευχαριστω το FORUM για τη πληροφορηση :thumbup::thumbup::thumbup:

Ke me aeradlia ginete.Otan les δυσκολιας μεταγγισης ti enois??

Ke me aeradlia ginete.Otan les δυσκολιας μεταγγισης ti enois??

Αν αλλαζεις αρκετα λιτρα πως θα βαλεις το νεο νερο στο ενυδρειο? η κουβα κουβα με οτι συνεπαγεται η χρηση κυκλοφορητη που και στο ανακινει στο βαρελι και στο παει στο ενυδρειο... :thumbup: και ασφαλως ειναι προτειμοτερο παρολο που εγω δεν εχω ακομη....

Αν αλλαζεις αρκετα λιτρα πως θα βαλεις το νεο νερο στο ενυδρειο? η κουβα κουβα με οτι συνεπαγεται η χρηση κυκλοφορητη που και στο ανακινει στο βαρελι και στο παει στο ενυδρειο... :thumbup: και ασφαλως ειναι προτειμοτερο παρολο που εγω δεν εχω ακομη....

keros na paris mia lipon as ine ke kineziki :thumbup:

keros na paris mia lipon as ine ke kineziki :thumbup:

Και το φιλτρο ειναι αντλια.... :thumbup: Το καλο το παλικαρι ξερει κι αλλο μονοπατι :thumbup:

Και το φιλτρο ειναι αντλια.... :thumbup: Το καλο το παλικαρι ξερει κι αλλο μονοπατι :thumbup:

Ναι αλλα δεν ελαβες ενα παραγοντα υποψιν σου. :thumbup:

Οι αντλιες των φιλτρων ειναι κατασκευασμενες να γυριζουν τα λιτρα αλλα οχι να σηκωνουν το νερο ψηλα.

Μπορεις να βρεις αντλια απο εσωτερικο φιλτρο που γυριζει 1000 λιτρα στο ενυδρειο και δεν σηκωνει το νερο πανω απο 1 μετρο.

Και αντλια που ειναι κατασκευασμενα για να σηκωνει και το νερο και να ειναι 1000 λιτρα αλλα και να το σηκωνει και 2 μετρα.

Επισης ενα "εξτρα" που θα χρειαστεις ειναι να εχει ρυθμιστη ροης για να μη κανεις το ενυδρειο βιοτοπικο Νιαγαρα :thumbup:

Προσεχε λοιπον τα spesifications να εχει "delivery height" ή αλλιως "delivery head" στο υψος που χρειαζεσαι.

πχ αυτη ειναι ρυθμιζομενη και εχει delivery height 2 μετρα http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/51a.../compact%201000

Ναι αλλα δεν ελαβες ενα παραγοντα υποψιν σου. :thumbup:

Οι αντλιες των φιλτρων ειναι κατασκευασμενες να γυριζουν τα λιτρα αλλα οχι να σηκωνουν το νερο ψηλα.

Μπορεις να βρεις αντλια απο εσωτερικο φιλτρο που γυριζει 1000 λιτρα στο ενυδρειο και δεν σηκωνει το νερο πανω απο 1 μετρο.

Και αντλια που ειναι κατασκευασμενα για να σηκωνει και το νερο και να ειναι 1000 λιτρα αλλα και να το σηκωνει και 2 μετρα.

Επισης ενα "εξτρα" που θα χρειαστεις ειναι να εχει ρυθμιστη ροης για να μη κανεις το ενυδρειο βιοτοπικο Νιαγαρα :thumbup:

Προσεχε λοιπον τα spesifications να εχει "delivery height" ή αλλιως "delivery head" στο υψος που χρειαζεσαι.

πχ αυτη ειναι ρυθμιζομενη και εχει delivery height 2 μετρα http://www.aquaristic.net/shop.php/sid/51a.../compact%201000

Yπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις φιλε delta66 πχ βαζεις βρυση στον πατο του βαρελιου και συνδεεις την εισοδο του μικρου φιλτρου με τη βρυση και σε 5 λεπτα η μεταγγιση εχει γινει...... :thumbup:

Yπαρχουν πολλα πραγματα που μπορεις να κανεις φιλε delta66 πχ βαζεις βρυση στον πατο του βαρελιου και συνδεεις την εισοδο του μικρου φιλτρου με τη βρυση και σε 5 λεπτα η μεταγγιση εχει γινει...... :thumbup:

Αν ειναι εξωτερικο το φιλτρο που εχει δυνατοτητα να σηκωνει το νερο γινεται, με αντλια απο εσωτερικα φιλτρα δυσκολο.

Ομως, θα χαραμιζεις ενα εξωτερικο φιλτρο για να σηκωνεις νερο στο ενυδρειο κατα τις αλλαγες?

Εκτος κι αν το εχεις σε "ακινησια".

Αν ειναι εξωτερικο το φιλτρο που εχει δυνατοτητα να σηκωνει το νερο γινεται, με αντλια απο εσωτερικα φιλτρα δυσκολο.

Ομως, θα χαραμιζεις ενα εξωτερικο φιλτρο για να σηκωνεις νερο στο ενυδρειο κατα τις αλλαγες?

Εκτος κι αν το εχεις σε "ακινησια".

Σε ακινησια δεν ειναι, ειναι το μηχανικο μου και το μονο που κανω ειναι να ξεσφιγγω τον σφιχτηρα απο το καλωδιο εισαγωγης και κανω ακομα ενα κοπο βιδωνοντας το στο βρυσακι του βαρελιου και ολα κομπλε.... :thumbup: Και δεν νομιζω οτι και με αυτη τη χρηση το Χαραμιζω......για 5 λεπτα υποθεση..... :thumbup: Επισης δε χρειαζομαι και ρυθμιστη ροης γιατι εχει πανω το φιλτρο!!!!!Με ενα μηχανημα καλυβω 2 και εξοικονομω και χρηματα σε μερες Κρισης :thumbup::thumbup: Φιλικα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...