chrome1982 15 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 15 Ιανουαρίου 2009 (edited) Έχω στην κατοχή μου ένα RSM 130lt 6 μήνες. Γυρνώντας στο σπίτι μετά από 15 μέρες και ενώ είχα αφήσει οδηγίες στον αδελφό μου αντίκρισα το θέαμα των φωτογραφιών. Το ενυδρείο όταν το άφησα είχε κάποια μικρό προβλήματα με άλγες αλλά όχι σε αυτόν το βαθμό. Ξεκίνησα μετρήσεις και έχουμε και λέμε τα παρακάτω χάλια: Αλατότητα: 1025 PH: 8,2 KH: 7 PO4: 0 NO3: 2,5 NO2: 0,05 NH4: <0,25 Mg: 1170 Ca: 280 Είδη ετοιμάζω νερό, για να κάνω αλλαγή το 30%, και ξεκίνησα προσθήκη turbo calcium, tech M και pro buffer dKH μια φορά την ημέρα εναλάξ. Από κοράλλια υπάρχουν 2 ricordea και δύο ζοανθους. Από ψάρια 1 small cloun ocelaris, 1 small blue tag, 1 six line, 1 damsel, 1 goby και 1 fox face που μπίκε πριν ένα μήνα για να καθαρίσει τις άλγες. Από ασπόνδηλα και οστρακόδερμα 4 turbo snails, και άλλα 4 σαλιγκαρία, 1 Lysmata debelius, 2 Lysmata ampoinensis, 1 Blue-Legged Hermit Crab. Τι μου προτείνετε να κάνω Τι είναι αυτό που είναι μέσα στον κύκλο? Έγινε επεξεργασία 15 Ιανουαρίου 2009 - chrome1982 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Ιανουαρίου 2009 #2 Share 15 Ιανουαρίου 2009 Ποσες ωρες αναβεις τα φώτα σου? Το νερο ειναι απο Α/Ο? Χρησιμοποιείς ανθρακα, αντιφώσφορο? Απο οτι βλέπω οι τιμές σου ειναι πολυ πεσμενες! Ca 440 KH 10 Mg 1400 ανέβασε σιγά σιγα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
chrome1982 16 Ιανουαρίου 2009 Author #3 Share 16 Ιανουαρίου 2009 τα φώτα τα ανάβω 10h. Το νερό είναι από Α/Ο και είναι οκ. Άνθρακας και αντιφώσφορο οκ. έχω ξεκινήσει είδη μια ρουτίνα για να ανεβάσω Ca, KH, Mg Link to comment Share on other sites More sharing options...
AlexandraT 16 Ιανουαρίου 2009 #4 Share 16 Ιανουαρίου 2009 Ειμαι αρχάρια στο θαλασσινό κ εγώ, αλλά απ' όσο έχω δει δεν υπάρχει ενυδρείο χωρίς άλγη... Οπότε πάνω στην ερώτηση σου προσθέτω και την δικιά μου απορία, η άλγη είναι μόνο αισθητικά άσχημη και όχι χημικά βλαβερή, σωστά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 16 Ιανουαρίου 2009 #5 Share 16 Ιανουαρίου 2009 Μειωσε το φωτισμο σου 7 ωρες ειναι μια χαρα! τα ζωντανα που εχεις δεν εχουν μεγαλες απαιτησεις! η μειωση να γινει σταδιακά όμως, όχι απο τη μια μερα στην άλλη! Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 6 Μαρτίου 2009 #6 Share 6 Μαρτίου 2009 Καλησπέρα κι από εμένα. Εγώ τα φώτα τα αφήνω 12 ώρες!!! Τώρα που ποια το ενυδρείο είναι fish only λέτε να τις μειώσω τις ώρες στις 8....; Αμά τελικά γίνουν 8 κι είχατε 2 επιλογές τι θα κάνατε: 9:00 - 17:00 ή 15:00 - 23:00 ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 6 Μαρτίου 2009 #7 Share 6 Μαρτίου 2009 Και περισσοτερο! 6 ωρες ειναι οκ... θα γλιτώσεις και απο τις ανεπιθυμητες αλγες Link to comment Share on other sites More sharing options...
madlef 6 Μαρτίου 2009 #8 Share 6 Μαρτίου 2009 Ωραία τότα. Εσύ ποιες από τις 2 περιόδους που είπα ποιο πάνω θα διάλεγες; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 6 Μαρτίου 2009 #9 Share 6 Μαρτίου 2009 Δικό σου ζητημα.. Εξαρτάται ποτε θες να καμαρώνεις το ενυδρειάκι σου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος