Andreas kika 15 Ιανουαρίου 2009 #1 Share 15 Ιανουαρίου 2009 Ξερω πως γινομαι ενοχλητικος αλλα το torch μου εχει 1 μερα που ειναι οπως στην φοτο κ εχω αρχισει ν'ανυσηχω.Δεν εκανε την αναγκη του κ δεν εβγαλε καθολου zooxanthele(αν γραφετε ετσι).Εκανα μετρησεις κ το μονο που βρηκα ανεβασμενο ηταν το NO3 στα 40 κοντα...Εχει 15 μερες που εκανα 15%-20% αλλαγη νερου.Η Φοτο δεν ειναι καλη αλλα δεν γινοταν αλλιως συγνωμη,ειναι branched κ τα υπολοιπα κλαδια ειναι πολυ χαρουμενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 15 Ιανουαρίου 2009 Author #2 Share 15 Ιανουαρίου 2009 Επισης ξεχασα να πω πως τα ΝΟ3 ισως να ειναι ανεβασμενα λογω του οτι ταιζω αρκετα...2 φορες την ημερα μια ζωντανη κ μια flakes διαφορων ειδων κ τα δυο,επισης ταιζω κ ζωντανο artemia που βγαζω σε ενα μικρο ενυδρειακι.Δεν εχω καθαρισει τα φιλτρα ουτε μια φορα εδω κ εναν χρονο λετε να φταιει αυτο?Παντως μετα απο 1 χρονο λειτουργειας τωρα ξαφνικα ανεβηκε...Κ κατι ακομα,εαν ειναι να καθαρισω τα φιλτρα μου(ενα βιολογικο εξωτερικο κ ενα μονο με σφουγγαρια για αμμωνιες κ νιτρικα)να το πεταξω ολο το νερο κ να τα καθαρισω τελειως? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Ιανουαρίου 2009 #3 Share 15 Ιανουαρίου 2009 Μπορεί να εμεινε κλειστο για 1000 λόγους... αυτό που λες για τα φίλτρα σίγουρα όμως ειναι θεμα! Μετά απο ένα χρόνο σίγουρα θελουν καθαρισμα. πεταγμα τους υαλοβάμβακες και βάζουμε καινουργιους και στο βιολογικο ξεπλένουμε καλα΄με νερο του ενυδρειου! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 15 Ιανουαρίου 2009 Author #4 Share 15 Ιανουαρίου 2009 Μπορεί να εμεινε κλειστο για 1000 λόγους... αυτό που λες για τα φίλτρα σίγουρα όμως ειναι θεμα! Μετά απο ένα χρόνο σίγουρα θελουν καθαρισμα. πεταγμα τους υαλοβάμβακες και βάζουμε καινουργιους και στο βιολογικο ξεπλένουμε καλα΄με νερο του ενυδρειου! Ευχαριστω πολυ.Εβγαλα τα σφουγγαρια ολα τα ξεπλυνα καλα κρατησα το νερο του κουβα κ το εβαλα πισω!To βιολογικο δεν τολμω να το πειραξω ακομα αλλα αν δω πως δεν υπαρχει βελτιωσει στο νερο μαλλον αυτο θα ειναι το επομενο βημα...Δυστηχως ακομα κλειστο ειναι το torch κ δυστηχως ξερω ελαχιστους απο αυτους τους 1000 λογους Φοβαμαι παρα πολυ μη μου βγαλει καμια brown jelly κ το χασω!Υπαρχει τετοια πιθανοτητα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 15 Ιανουαρίου 2009 #5 Share 15 Ιανουαρίου 2009 τους υαλοβαμβακες καλο ειναι να τους αντικαθηστουμε και οχι να τους πλενουμε! μην το φοβασε το βιολογικο, απλα μην το ξεπλυνεις με νερο απο τη βρυση Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 15 Ιανουαρίου 2009 Author #6 Share 15 Ιανουαρίου 2009 τους υαλοβαμβακες καλο ειναι να τους αντικαθηστουμε και οχι να τους πλενουμε! μην το φοβασε το βιολογικο, απλα μην το ξεπλυνεις με νερο απο τη βρυση Εχω αγχωθει γι'αυτο δεν τους αλλαξα γιατι δεν προλαβα να παω να αγορασω...οσο για το βιολογικο θα το καθαρισω οταν θα κανω κ την αλλαγη του νερου που θα εχω κ 20 λιτρα κοντα για πεταμα.Για το ΝΟ3 διαβασα οτι επιρεαζει την αλγη διαφορα αλλα πραγματα μαζι κ μερικα κοραλια που δε λεει πια ομως...Κατα τα αλλα το συστημα μου φενεται καλο.Μειωσα κ τις ωρες λειτουργιας των φωτων στις 8 μηπως φταιει αυτο.Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να κανω!Παντως εχω καταλαβει πως χιλιες φορες να κανει καποιος ενα reef ανω των 200 λιτρων να εχει το μυαλο του ησυχο κ μου φεναιτε πως εκει θα καταληξω! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 15 Ιανουαρίου 2009 Author #7 Share 15 Ιανουαρίου 2009 Τελικα το κοραλι σιγουρα εχει προβλημα κλεισαν τα φωτα πιο πριν κ περνοντας το παρατηρησα καλυτερα...αναψα λοιπον τα φωτα για λιγο κ το ειδα σε αυτην την κατασταση.Παει να ξεκολησει σχεδον...Ειναι καταδικασμενο λοιπον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 16 Ιανουαρίου 2009 #8 Share 16 Ιανουαρίου 2009 Τα νιτρικά σου είναι αρκετά. Έχεις σταθεροποιήσει τις τιμές ΚΗ και Ca?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 16 Ιανουαρίου 2009 Author #9 Share 16 Ιανουαρίου 2009 To CA ειναι ενταξει το ΚΗ δεν το μετρησα αλλα το PH μου ειναι στο 8 κοντα κ φοβαμαι να βαλω καποιου ειδους buffer,για τα νιτρικα καθαρισα τα φιλτρα εαν κ ειμαι αντιθετος σε αυτο λογο του οτι χανονται λιγο η βιολογια του φιλτρου.Σταματησα να ταιζω απο χθες κ επεσαν λιγο η τιμες του ΝΟ3 απο 40 στα 30 κοντα...λεω να καθαρισω κ το βιολογικο(εσεις τι λετε πανω σε αυτο?).Το κεφαλι μεσα σε 1 μερα σχεδον γεμισε ολο απο brown jelly κ χαθηκε,το ρουφηξα ολο με μια συριγγα κ το εβγαλα εξω.Δυστηχως πηγε λιγο απο το ζελε κ σε κανα 2 polyps που εχω.Το παρα πολυ περιργο που παρατηρησα ειναι πως το yellow clown goby μου ετρωγε με μανια το ζελε αυτο σαν να ηταν γι'αυτο η απολυτη λιχουδια μεχρι που εκανε μια κοιλια τεραστια.Τα υπολοιπα κοραλια μου ειναι μια χαρα.Μηπως ομως αυτη η αρωστια θα υπαρχει για παντα στο ενυδρειο μου?Θα ηθελα εαν μπορουσατε να με ενημερωσετε πανω σε αυτο το βακτηριο(εαν δεν κανω λαθος).Σας ευχαριστω κ παλι ειστε πολυ μεγαλη βοηθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 16 Ιανουαρίου 2009 #10 Share 16 Ιανουαρίου 2009 Πως καταληξαμε οτι ειναι ασθενεια? Για ποιο βακτηριο μιλας? Εγω σου ειπα οτι μπορει να ειναι παρα πολοι οι λογοι που το προκαλεσαν! Καθαρισε το φιλτρο και ετοιμασε νερακι για αλλαγη σε μερικες μερες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 16 Ιανουαρίου 2009 Author #11 Share 16 Ιανουαρίου 2009 Πως καταληξαμε οτι ειναι ασθενεια? Για ποιο βακτηριο μιλας? Εγω σου ειπα οτι μπορει να ειναι παρα πολοι οι λογοι που το προκαλεσαν! Καθαρισε το φιλτρο και ετοιμασε νερακι για αλλαγη σε μερικες μερες... Γεια σας κ παλι τελικα το skimmer μου δεν δουλευε γιατι ειχε σαπισει ο ξυλολιθος κ ηθελε αλαγη γι'αυτο κ μαζεψε νιτρικα το ενυδρειο,μολις το ανοιξα μετα απο μιση μερα γεμισε...Ειχα μια ακομα φορα brown jelly στο ιδιο κοραλι αλλα σε αλλο κεφαλι.Μοιαζει παρα πολυ αυτο που εβγαλα απο το ενυδρειο με αυτο που εχω δει στο ιντερνετ κ το περιγραφουν ως αυτην την αρρωστια γι'αυτο κ λεω πως ειναι αυτο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 17 Ιανουαρίου 2009 #12 Share 17 Ιανουαρίου 2009 Δεν νομιζω να ειναι κατι τέτοιο... Παρατήρησε λίγο την πορεια και εχε το νου σου και στα υπόλοιπα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 17 Ιανουαρίου 2009 Author #13 Share 17 Ιανουαρίου 2009 Δεν νομιζω να ειναι κατι τέτοιο... Παρατήρησε λίγο την πορεια και εχε το νου σου και στα υπόλοιπα! Nαι αυτο θα κανω!Σας ευχαριστω πολυ για την υποστιρξη κ για την πολυτιμη βοηθεια.Το ενυδρειο μου εχει σταθεροποιηθει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TAN 17 Ιανουαρίου 2009 #14 Share 17 Ιανουαρίου 2009 Πολλές φορές οι euphyllies πάσχουν από κάποιο βακτήριο που ξεκίνα σε ένα από τα άκρα της και σταδιακά νεκρώνει όλο το κοράλλι πρώτη photo αυτό μου δείχνει .Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις τα επίπεδα ιωδινης στο ενυδρείο σου και αν χρειαστεί να προσθέσεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 17 Ιανουαρίου 2009 Author #15 Share 17 Ιανουαρίου 2009 Πολλές φορές οι euphyllies πάσχουν από κάποιο βακτήριο που ξεκίνα σε ένα από τα άκρα της και σταδιακά νεκρώνει όλο το κοράλλι πρώτη photo αυτό μου δείχνει .Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις τα επίπεδα ιωδινης στο ενυδρείο σου και αν χρειαστεί να προσθέσεις. Σ'ευχαριστω για την παρατηριση αν κ εχω ιοδινη δεν εχω τεστ οποτε απο δευτερα θα παω να παρω κ ενα τεστ ιοδινης κ θα προσθεσω σε περιπτωση χαμηλης περιεκτηκοτητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 18 Ιανουαρίου 2009 #16 Share 18 Ιανουαρίου 2009 KH??? Ca??? Mg???? Δεν γνωρίσεις τιμές, αλλά αναφέρεις ότι το σύστημά σου έχει σταθεροποιηθεί.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 18 Ιανουαρίου 2009 Author #17 Share 18 Ιανουαρίου 2009 KH??? Ca??? Mg???? Δεν γνωρίσεις τιμές, αλλά αναφέρεις ότι το σύστημά σου έχει σταθεροποιηθεί.... Ναι Νικο εχεις δικιο κ συγνωμη γι'αυτο πηγα μολις κ εκανα ενα τσεκ στις τιμες μου. MG 1350 τεστ Salifert CA 450 τεστ Red Sea Ph 8,3-8,5 τεστ Tetra K για τι KH δεν ξερω γιατι πηρα ενα τεστ της salifert που μετραει κ αλκαλικοτητα κ το kh κ μου βγαζει τρελα νουμερα ΚΗ>16 κ αλκαλικοτητα>5,8 meq/l.Εχω διαβασει ομως πως απο την στιγμη πως το mg,ca κ το ph ειναι οκ τοτε δεν εχω προβλημα οσο αναφορα τα σκληρα κοραλια.Περιμενω τις παρατηρισεις σας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 18 Ιανουαρίου 2009 Author #18 Share 18 Ιανουαρίου 2009 Ναι Νικο εχεις δικιο κ συγνωμη γι'αυτο πηγα μολις κ εκανα ενα τσεκ στις τιμες μου. MG 1350 τεστ Salifert CA 450 τεστ Red Sea Ph 8,3-8,5 τεστ Tetra K για τι KH δεν ξερω γιατι πηρα ενα τεστ της salifert που μετραει κ αλκαλικοτητα κ το kh κ μου βγαζει τρελα νουμερα ΚΗ>16 κ αλκαλικοτητα>5,8 meq/l.Εχω διαβασει ομως πως απο την στιγμη πως το mg,ca κ το ph ειναι οκ τοτε δεν εχω προβλημα οσο αναφορα τα σκληρα κοραλια.Περιμενω τις παρατηρισεις σας. Κ αν ον οντως εχω προβλημα με το ΚΗ πως γινεται να το κατεβασω γιατι μαλλον ειναι πολυ υψηλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΨΑΛΤΗΣ ΝΙΚΟΣ 19 Ιανουαρίου 2009 #19 Share 19 Ιανουαρίου 2009 Θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, παρά να παρακολουθείς τις τιμές. Το ΚΗ στο 16, κατά τη γνωμη μου είναι πλασματικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 19 Ιανουαρίου 2009 Author #20 Share 19 Ιανουαρίου 2009 Θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα, παρά να παρακολουθείς τις τιμές. Το ΚΗ στο 16, κατά τη γνωμη μου είναι πλασματικό. Νικο σ'ευχαριστω παρα πολυ η βοηθεια σου ηταν οντως πολυτιμη!!!!!!!!Το Kh δεν πρεπει να ειναι πλασματικο(καθησα κ εριξα πολυ διαβασμα)...ειναι υψηλο διοτι δεν εχω αντιστροφη οσμοση κ ειμαι σιγουρος πως το νερο μου εχει διαφορα πραματακια που δεν θελω!Δεν εξηγειται αλλιω διοτι ολες οι υπολοιπες τιμες μου ειναι καλες!Εαν το νερο της βρυσεις δεν ειναι καλο θα εχω προβλημα αν ας πουμε εχει κανα ιχνος χαλκου ας πουμε απο κακιες σωληνωσεις???Εχω ενα unit αντιστροφης οσμοσης αλλα δε το χρησιμοποιω(Kent Marine δωρο απο αγγλια)μου φαινεται πως ηρθε η ωρα...ποια ειναι η γνωμη σου?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
fotojohn 19 Ιανουαρίου 2009 #21 Share 19 Ιανουαρίου 2009 Κακως δεν το χρησιμοποιεις το Α/Ο μιας και το εχεις. οσον αφορα το βιολογικο φιλτρο καλο θα ειναι να το πλυνεις(με νερο ενυδρειου) μαι και αυτα αποβαλλουν νιτρικα στο νερο. και η δικη μου εφυλλια ετσι αντεδρασε το καλοκαιρι...και τωρα ελπιζω να κρατησω ζωντανο το ενα της κλαδακι που απεμεινε...καλη συνεχεια... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitrizakis Nikos 19 Ιανουαρίου 2009 #22 Share 19 Ιανουαρίου 2009 Μου φαινεται πολυ τραβηγμενο! ΚΗ 16 και Ca 450!!!! Σχεδον απιθανο! Δες καποιο αλλο τεστ, αλλης εταιριας να συγκρινεις! Εχεις Α/Ο? Ποσων σταδίων? Γιατι δεν τη χρησιμοποιεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 19 Ιανουαρίου 2009 Author #23 Share 19 Ιανουαρίου 2009 Μου φαινεται πολυ τραβηγμενο! ΚΗ 16 και Ca 450!!!! Σχεδον απιθανο! Δες καποιο αλλο τεστ, αλλης εταιριας να συγκρινεις! Εχεις Α/Ο? Ποσων σταδίων? Γιατι δεν τη χρησιμοποιεις? 3 σταδιων ειναι κ δεν ειναι ακριβως δικη μου ...κ το τεστ ηταν της salifert(ελεος πια το χρυσοπληρωσα)!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
nikman 19 Ιανουαρίου 2009 #24 Share 19 Ιανουαρίου 2009 Κάνε μία γενναία αλλαγή, 60 λίτρα τουλάχιστον, από αντίστροφη όσμωση . Καθάρισε και τα φίλτρα που σου είπαν τα παιδιά και μέχρι να ολοκληρώσεις το καθάρισμα τους τα βιολογικά υλικά μπορείς να τα διατηρήσεις σε νερό ενυδρείου με μία αεραντλία ή ένα κυκλοφορητή. Μη φοβάσαι δε θα χάσεις βιολογία. Τη μπίχλα που θα βγάλεις από τα φίλτρα μη τη ξαναβάλεις στο ενυδρείο όπως έκανες τη προηγούμενη φορά. Το κοράλλι της φωτογραφίας δεν είναι από τα εύκολα. Πιθανόν να χάσεις (νεκρωθεί) μέρος του ή και όλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas kika 22 Ιανουαρίου 2009 Author #25 Share 22 Ιανουαρίου 2009 Πολλές φορές οι euphyllies πάσχουν από κάποιο βακτήριο που ξεκίνα σε ένα από τα άκρα της και σταδιακά νεκρώνει όλο το κοράλλι πρώτη photo αυτό μου δείχνει .Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις τα επίπεδα ιωδινης στο ενυδρείο σου και αν χρειαστεί να προσθέσεις. Ιοδινη 0,00!!!!Τιποτα....μετα απο 20 μερες αλλαγης νερου!πηρα χθες τεστ της salifert κ εκανα μετρησεις!Δεν εχω καθολου ιοδινη προσθεσα χθες αναλογα με τις οδηγιες.Αντε να δουμε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!
Δημιουργία λογαριασμούΣύνδεθείτε
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Είσοδος