Jump to content

τερμα τα ψεμματα

thodoras

Recommended Posts

Κυκλοφορία υπάρχει???? Γιατί δεν βλέπω τίποτα να κινείται.....

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

απο κυκλοφορια υπαρχει αρκετη αν οχι πολλη.3 κυκλοφορητες + αντλια επιστροφης.βρωμαει απαισια εν τω μεταξυ

αμαν αμαν ειχα αφησει το μπουκαλακι που εκανα τεστ αμμονιας κ εχει γινει πιο πρασινο κ απ το σαλπιγγιδη!!!

να ετοιμασω αλαγη νερου???εχω κ stress zyme να βαλω??/

Η χαρακτηριστική μυρωδιά "κλούβιου αυγού", δηλώνει την υπερβολική ανάπτυξη αναερόβιων μικροοργανισμών.

Το ενυδρείο σου ξεκίνησε να στρώνει, περίπου ένα μήνα πριν, αν έχω καταλάβει καλά. Από τότε μέχρι σήμερα τι αλλαγές - προσθήκες έχεις κάνει??? Μήπως έχεις ρίξει πολλά οργανικά για να κάνει κύκλο και έφτασες σε υπερβολές??? Μήπως κάποιος κυκλοφορητής σταμάτησε 'η μειώθηκε η απόδοσή του???

Κατά τη γνώμη μου υπάρχει πρόβλημα οξυγόνωσης ή αδυναμία επεξεργασίας λόγω υπερβολικού οργανικού φορτίου σε σχέση με τη δυνατότητα βιολογικής επεξεργασίας.

Μια πρόσφατη φωτογραφία του ενυδρείου σου πιστεύω ότι θα βοηθήσει.

Συμφωνώ να κάνεις αλλαγή νερού, αλλά και να προσέξεις αυτά που σου προανάφερα.

εβαλα πριν μια εβδομαδα 6 damsel ολα καλα καμια αλλαγη.εχθες εβαλα τις γαριδες που λεγαμε κ το πρωι ηταναυτο το αποτελεσμα.δε εχω βαλει κατι αλλο μεσα αυτο το καιρο.μεσα στο σαμπ εχω ανθρακα αντιφωσφωρο κ τριμενο κοραλλι δυστηχως αυριο θα βαλω γυαλοβαμβακα.μεσα στην εβδομαδα εβαλα επισης 2 κιλα ζωντανο βραχο στο ριφιουτζιουμ.πριν 3 μερες περιπου 10 κιλ νεκρο βραχο πολυ καλα πλυμενο.γενικα το προβλημα φανηκε σημερα μετα τις γαριδες

post-912-1237147430_thumb.jpg

Αφού είχες μέσα ψάρια, τι νόημα έχει να βάλεις μέσα οργανικό φορτίο για να κάνει κύκλο??? Λογικό είναι να μην αντέξει το σύστημα.

+ οι προσθήκες.

Στο χημικό φίλτρο χρειάζεται και άνθρακα. Skimmer δεν βλέπω...

Επίσης θεωρώ οτι η κυκλοφορία του νερού δεν είναι σωστή. Πρέπει να επιλέξεις καλύτερη θέση για τους κυκλοφορητές και ίσως κάποιοι ακόμα, ώστε να εξασφαλίσεις μια κυκλοτερή κυκλοφορία σε όλο το ύψος της στήλης του νερού και ανατάραξη της επιφάνειας.

Μια μεγάλη αλλαγή νερού επιβάλεται.

Νικό ειναι στο sump το skimmer.

Κανε μια αλλαγη νερού και προσεξε τις "υπερβολες" όπως σου ειπε και ο Νικος

λοιπον το λαθος μου ηταν οτι εβαλα μεσα παρα πολλες γαριδες.η λυση εριξα μεσα stop ammo 12 αμπουλες κ εκανα κ μια αλλαγη 100 λιτρα κ η αμμονια εχει παρει τον κατηφορο.

Μην βάλεις τίποτα άλλο περίμενε να ολοκληρωθεί ο κύκλος και κάνε συχνές μετρησεις.

Το stop ammo και κάθε τέτοιο σκεύασμα σταματάει προσωρινά το πρόβλημα όχι μονιμα.

Αλλαγες νερού και συχνό μέτρημα λοιπόν. :thumbup:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...