Jump to content

τερμα τα ψεμματα

thodoras

Recommended Posts

τι αντλιες ειναι αυτες που τις βρισκω?σε ενυδρειομαγαζα ή σε υδραυλικα ειδη?κατατοπιστε με παρακαλω

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για κάτι τέτοιο μιλάμε ..

http://www.purepro.net/purepro_high_flow_booster_pump.htm

πιστεύω ότι θα βρεις σε εταιρίες όπως η ΤΕΜΑΚ ..

http://www.temak.gr/fr01.htm

:thumbup:

γεμισε με νερο φτιαξαμε αλατι κ θερμοκρασια κ περμενω βεαχο κ αμμο.μου ειπαν οτι ειναι καλη ιδεα το νερο που βγαινει μετα το σκιμερ να το γυριζω απ την αρχη του σαμπ?πως σας φαινεται η ιδεα?

Ίσως για να διαλύονται οι φυσαλίδες. Μπορείς να ρίχνεις το νερό του skimmer σε διαμέρισμα με άνθρακα.

εγινε μακακια νομιζω!!απ την υπερχειληση φευγουν 2 σωληνες εβαλα λοιπον την μια να πεφτει στο πρωτο διαμερισμα με γυαλοβαμβακα μετα ανθρακα κ μετα αντιφωσφορο κ την αλλη σωληνα κατευθειαν μεσα στο σκιμμερ.η σωληνα με το καθαρο νερο φτανει στο ριφιουτζιουμ ενω κ το νερο που δε περναει απ το σκιμερ φτανει κ αυτο αλλα εχω την εντυπωση οτι ετσι κανω την μιση δουλεια,εσεις τι λετε?το βραδακι θα ανεβασω φωτο.Η λυση που βρηκα εγω ειναι να βγαλω το σκιμερ απ το σαμπ κ να το βαλω κατευθειαν μετα την υπερχειληση αλλα για να γινει αυτο θα πρεπει να αρχισει το ραβε ξυλωνε.(το σκιμερ ειναι το deltec ap701 ετσι πληροφοριακα)απαντηστε συντομα παρακαλω μην ξυλωνω αδικα

και οι δύο σωλήνες απο την υπερχείληση να πέφτουν στο πρωτο διαμέρισμα με τον υαλοβαμβακα, μετά το νερό θα περνά απο το σκίμερ, μετά απο ανθρακα και μετά απο το αντιφωσφορο......

ισως δε το διευκρινησα σωστα αλλα το σαμπ δεν εχει αρκετο υψος δηλαδη η σταθμη του νερου θα ειναι πιο χαμηλη απ το ελαχιστο του σκιμερ κ δε θα δουλευει.ελπιζω να το καταλαβατε καλυτερα τωρα πιο αργα θα ανεβασω φωτογραφιες

δε μπορω να ανεβασω φωτο δε πειραζει αυριο το ξυλωνω βαζω τις δυο σωληνες κατευθειαν μεσα στο σκιμερ κ μετα θα πηγαινουν στο σαμπ!

Γι’αυτο και άλλα πολλά προβλήματα που μπορεί να τα δεις στην πορεία από την αρχή σου είχα προτείνει να πας σε μεγαλύτερο sump. Βάση των διαστάσεων το sump σου δεν θα είναι λειτουργικό...

Απο τη στιγμη που ειναι κοντο το sump πως θα δουλεψεις το skimmer?

Αυτο δεν καταλαβα!

Υπάρχει η δυνατότητα σε κάποια skimmer να δουλέψουν εκτός του sub,άρα σε αυτη την περίπτωση δεν υπάρχει πρόβλημα με το ύψος κανενός απο τα δύο.

Το ξερω οτι υπαρχουν εξωτερικα skimmer αλλα του φιλου μας νομιζω ειναι εσωτερικο!

οχι οχι μπορει να συνδεθει οπως κ εγινε δηλαδη εξωτερικα.εγιναν οι συνδεσεις δεν εχουμε διαροες ολα καλα ελπιζω να λειτουργησει κ το φιλτραρισμα καλα χωρις προβληματα.φιλε ΤΑΝ εχεις δικιο αλλα οτι ευρο σωσουμε για καλο ειναι

τελικα τα καταφερα.Γεμισε βραχο 80κιλα κ 100 αμμο για να καταφερω ομως το σαμπ να δουλεψει εγινε της πατεντας το καγκελο.πρεπει να αρχισω να παιρνω μετρησεις απο τωρα?δε μπορω να ανεβασω φωτογραφιες.Με τα σκουλικια τι γινεται γιατι εχω δει τουλαχιστον 4 κ εναν νεκρο καβουρα?

Βγαλε οσο ειναι καιρος!

Την εχω πατησει με σκουλικια και δεν τα εμπιστευομαι!

Αν μπορεις βγαλτα!

τα καταφερα με τις φωτο!!!σωληνες κ καλωδια θα κρυφτουν βεβαιως.το ενυδρειο ειναι στημενο ετσι ωστε κ απ τις τρεις πλευρες να φαινεται.το ασχημο ειναι οτι οι ουρτινες ειναι πρασινες κ σκουραινουν το χρωμα τουνερου.στο σαμπ μεσα σε ενα διαμερισμα εβαλα τριμμενο κοραλι γιατι ετσι με συμβουλευσε ενας μαγαζατορας κ μου ειπε οτι θα τον θυμηθω!!πειτε μου πως σας φαινεται το aquascaping.Οσο για το φωτιστικο εχει πεσει πολυ μελετη κ πιστευω θα ειναι ολα τα λεφτα

post-912-1234814214_thumb.jpg

post-912-1234814271_thumb.jpg

Το τριμενο κοραλλι εχει μεγαλυτερη κοκομετρια απο τον αραγωνιτη. Ετσι αν πας για DSB τοτε θα χρειαστεις περισσοτερο παχος υποστρωματος τωρα που εβαλες τριμενο κοραλι.

Μου αρεσει το αquascape αν και θα ηθελα περισσοτερες κρυψωνες!

νικολα φιλε σε ξεγελαει η φωτογραφια υπαρχουν αρκετες κρυψωνες για τα ψαρια.Μου ειπαν να μην βαλω καθολου αμμομεσα στ refugiumγιατι λεει θα μαζευει του κοσμου την βρωμια κ θα μου ανεβασει παρα πολυ το νιτριτη, ισχυει κατι τετοιο 'η οχι?επισης τα σκουλικια σε ενα fish only ενυδρειο δεν ειναι καλο δολωμα?δεν θα μπει ιχνοςαποο κοραλια ακομα πρεπει να τα βγαλω?το τριμενοκοραλιτο εβαλα στο sαμπ οχι στο ενυδρειο.το skimmer deltec ap701 κανειπολυ θορυβο οσο πιο λιγος αερας περναει απ την βανα που εχει τοσο πιο πολυ ακουγεται κ κατανταει πονοκεφαλος ειναι φυσιολογικο??????

Το DSB είναι ένα φυσικό βιολογικό σύστημα άμμου, με σκοπό την ολοκλήρωση του κύκλου του αζώτου. Συνεπώς η βρώμα που μαζεύει είναι η τροφή του, άρα και ο σκοπός της ύπαρξής του.

Τα σκουλήκια επιτελούν το κύριο ρόλο για την λειτουργία ενός φυσικού συστήματος. Κάποια από αυτά γίνονται τροφή από τους φιλοξενούμενους μεγάλους οργανισμούς και έτσι διατηρείται ισορροπία. Συνεπώς δεν πρέπει να σε αγχώνει η ύπαρξή τους. Υπάρχουν βέβαια και εξαιρέσεις. Για το λόγο αυτό αν εντοπίσεις κάποιο "τέρας" και μπορείς να το απομακρίνεις, κάνε το.

• 4 weeks later...

ολα πανε καλα ο κυκλος προχωραει κανονικα.πρεπει να βαλω βακτηρια κ τι βακτηρια?που θα ταα βρω?διαβασα οτι απλα μπορω να αφησω γαριδες καθαρισμενες απ το σουπερ μαρκετ μεσα στο ενυδρειο για καμια εβδομαδα κ ολα θα γινουν οπως πρεπει,ισχυει?

Είναι και αυτό μια τεχνική, όπως και λίγα φυλλαράκια τροφής λιωμένα κάθε μέρα.

Παρακολούθα τις τιμές για να μην κάνεις υπερβολές.

Δεν νομίζω ότι απαιτούνται βακτήρια, από τη στιγμή που έχεις ζωντανά βιολογικά υλικά.

το εκανα κ το πρωι που ξυπνησα το νερο ειναι τελειως θολο.τις εβγαλα κ αργοτερα θα κανω μετρησεις να δω.

τι να καανω τωρα?

αμμονια ειναι 0,1 περιπου αλλα το νερο εντελως θολο κ μυριζει.καμια ιδεα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...