Jump to content

τερμα τα ψεμματα

thodoras

Recommended Posts

ναι ειμαι εγω που πριν ενα χρονο ειπα οτι ξεκιναω το 900 λιτρα θαλασσινο μονο με ψαρια ενυδρειο κ μετα εξαφανιστικα αλλα τωρα ξεπεραστηκαν ολες οι αναποδιες κυριως οικονομικες κ ειμαι στην τελικη ευθεια

λοιπον η γυαλα ειναι 190χ65χ65 οι αναλογιες ειναι τελειες γιατι πολυ απλα δε κοστισε τιποτα

εχει φτιαχτει κ η βαση κ απανω εβαλα κ ενα στεφανι σιδερενιο για σιγουρια συντομα φωτογραφιες

παρακαλω καντε τις διορθωσεις πριν φυγει η παραγγελια

οτι δε γραφω σημαινει οτι θα το αγορασω απ την εγχωρια αγορα

ab Aqua Medic reverse osmosis Unit Standart 150

Tunze Turbelle nanostream 6045 x2

TUNZE Master electronic 1073.090

Deltec skimmer AP702 το συγκεκριμενο εργαλειο μπορω να το δουλεψω εξω απ το sump?δε μπορεσα να καταλαβω θα το προτιμουσα ετσι για να εχω περισσοτερο ελευθερο χωρο μεσα στο sump καθως κ αυτο προυπηρχε κ δε θελω να κατασκευασω αλλο για οικονομια φυσικα οι διαστασεις του ειναι 100χ30χ40 ναι καταλαβαινω πως ειναι μικρο αλλα παιδια ειναι πολλα τα λεφτα

ποσο νεκρο αραγωνιτη να βαλω κ ποσο ζωντανο κ ποια μαρκα να προτιμησω?το μεγεθος θελω να ειναι το δυνατον μικροτερο δηλαδη αμμο αν υπαρχει.αυτες ειναι προς το παρων οι ερωτησεις μου αλλα ειμαι σιγουρος πως μεσα απ τις απαντησεις θα γεννηθουν πολλες περισσοτερες

ευχαριστω προκαταβολικα για τον χρονο σας

• Απαντήσεις 61
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

για υπερχειληση θα χρεισημοποιησω αυτη ab Aqua Medic Overflow Box OFB 2500 αν κ μου φαινεται λιγο τσιμπημενη η τιμη της τι λετε κ εσεις?αν γινει διακοπη ρευματος τι γινεται θα παρει μπροες μονη της?

Καλώς ήρθες ξανά στην παρέα μας Θοδωρή .Οι διαστάσεις του ενυδρείου σου είναι πολύ καλές αλλά θα πρέπει και το sump να γίνει μεγαλύτερο πχ 100χ45χ50 για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σωστά στο ενυδρείο σου.Για όσμωση για δες και της ro-man που είναι από τις καλύτερες παγκοσμίως .Το skimmer σου είναι μια χαρά και οι 6045 καλύτερα να γίνουν 4.Αυτα για αρχή. :thumbup:

ευχαριστω για τις συμβουλες.το θεμα ειναι οτι το sump αυτο υπαρχει κ ειναι κριμα να πληρωνω καινουργιο τωρα θα δουμε ομως που θα φτασει το κοστος κ μπορει στο τελος να φτιαχτει.να ρωτησω κατι αλλο που εχω μπερδευτει μου ειπαν οτι η υπερχειληση πρεπει να κατεβαζει στο sump τουλαχιστον τα λιτρα του ενυδρειου επι 4 φορες ισχυει?κ δευτερον υπαρχει καποιος αλλος τροπος να καθαριζουμε το νερο της βρυσης περα απο αντιστροφη οσμοση γιατι δεν εχω κηπο κ στα λιτρα μου το αχρηστο νερο που θα περισευει ειναι υπερβολικα πολυ κ ειναι κριμα τετοιες εποχες να κανουμε τετοιες σπαταλες ισως σε καποια χρονια να χτυπαμε το κεφαλι μας στο τοιχο.νομιζω οτι καλο θα ηταν να ανοιξουμε καποιο καινουργιο θεμα πανω σε αυτο το προβληματισμο

Δεν είναι απόλυτο αυτό μπορείς και λίγο λιγότερα τα πάντα είναι σχετικά ανάλογα με τον τύπο του φιλτραρίσματος και το τι εξοπλισμό έχεις

Εφόσον πας για fish only ενυδρείο δεν είναι απαραίτητη η οσμωση.Μπορεις να κάνεις καλή προετοιμασία του νερού σου σε βαρέλι με ένα μικρό χημικό φίλτρο.

Και με το νερό της αναπλήρωσης, τι θα κάνει???

τι ενοεις με το μικρο χημικο φιλτρο?δε το πιασα.

φιλε Νικο με τον ιδιο τροπο δηλαδη βαρελι δε θα μπορω?

Ο Θανασης εννοει να μπει ενα χημικο φιλτρο στο βαρελι που θα βαζεις νερο βρυσης. Νομιζω οτι αν τελικα καταληξεις σε αυτή την ιδεα μπορεις να το χρησιμοποιεί και για το νερο αναπληρωσης.... με καποια προσοχή στην αλατότητα σου...

τι ειναι ομως φιλε μου το χημικο φιλτρο δε καταλαβα?

Ιοντοανταλλακτικές Ρητίνες, D.I. - De ionization: Οι συγκεκριμένες ρητίνες καθαρίζουν το νερό μας σχεδόν σε ποσοστό 100% αλλά τελειώνουν πολύ γρήγορα. κ επισης τι ειναι αυτες οι ρητινες με το δυσκολο ονομα?

ελπιζω να μην σας εχω κουρασει γιατι σας χρειαζομαι ολους κοντα μου σε λιγο ανεβαζω φωτο απ την γυαλα

post-912-1232653054_thumb.jpg post-912-1232653117_thumb.jpg

αυριο εχω κανονισει γερανο να το ανεβασει στον 5 οροφο

πρωτα θα το τεσταρω στο μπαλκονι μου βεβαια μαγκες καντε την προσευχη σας στο ποσειδωνα να αντεξει για αλλιως παρτε σφουγκαριστρες κ ελατε να με σωσετε

Θεωρώ ότι η αναπλήρωση με φιλτραρισμένο νερό δεν είναι σωστή λύση. Ιδιαίτερα όταν η ποσότητα του νερού αναπλήρωσης είναι πολύ μεγάλη, μεταξύ των αλλαγών νερού.

Η προεργασία θα αφορούσε μόνον το νερό από την βρύση πριν γίνει η μίξη του με το αλάτι ώστε να περιορίσουμε όσο μπορούμε κάποια από τα βαρέα μέταλλα και όχι μόνο που υπάρχουν στο νερό του δικτύου.Ενα μικρό εξωτερικό φίλτρο πχ 2213 eheim με καλής ποιότητας ενεργό άνθρακα και αντιφώσφορο θα βοηθούσε σε αυτό.Οι ρητίνες έχουν μικρό χρόνο ζωής και αρκετό κόστος και δεν θα έλεγα ότι είναι καλή επιλογή.

Οκ παιδια... και αναπληρωση απο που θα κανει το παλικαρι?

Θα αλλάξουν οι τιμες ΤΑΝ αν καλυπτει αναπλύρωση απο αυτό το νερο?

Μη μασας για το τσεκαρισμα!!! Ολα θα πανε καλα!

Αν χρειαστεις πες μου, παιρνω αεροπλάνο και ερχομαι!!!

μαζευτηκαμε 6 δυμετρα παλικαρια κ ενας γερανος που εκανε ολη την δουλεια κ το ανεβασαμε!!!

γεμισε κ με νερακι απ την βρυση κ ουτε που δακρυσε οποτε αυριο σφαιρα για Α/Ο να αρχισουμε το κανονικο γεμισμα!

ενα αισθημα ολοκληρωσης με πλυμηρισε :thumbup::thumbup::hysterical::hysterical:

αγορασα σημερα την Α/Ο κ μου ειπε ο πωλητης οτι αφου παω για fish only με ζωντανο βραχο δε χρειαζεται να βαλω ολο το νερο απο Α/Ο ας βαλω το μισο κ το αλλο μισο απο βρυση.Ισχυει κατι τετοιο?Επισης μου ειπε οτι για να διατηρησω το βραχο ζωντανο θα χρειαστω κ ενα σωρο απ "ζουμια" να προσθετω ανα τακτα διαστηματα.Αυτο παλι ισχυει?

για το πρώτο γίνεται πολύ συζήτηση .. υπάρχουν fish only ενυδρεία που <τρέχουν > με νερό βρύσης .. και αντιχλώριο

για το δεύτερο σου λέω με σχετική σιγουριά ότι δεν ισχύει .. οι ζωντανοί οργανισμοί παρέχουν <τροφή> στο βράχο

λητος απεριτος κ κατατοπιστικοτατος ο φιλος saltasos

λοιπον η γυαλα καθαριστικε μπηκε στο σαλονι κ αργα αργα γεμιζει απο α/ο

αφού μου <την είπες > έτσι .. :thumbup: πάρε και λίγη σάλτσα ..

όσοι χρησιμοποιούν νερό βρύσης με αντιχλωριο κινδυνεύουν από σώρευση διάφορων στοιχείων που μπορεί με το καιρό να γίνουν επικίνδυνα για τα ψάρια .. μη ξεχνάς και το γλυκό νερό που ρίχνουμε διαρκώς για να αντισταθμίσουμε το νερό που χάνεται με την εξάτμιση ..

γι’αυτό οι τακτικές αλλαγές νερού 30%+ είναι απαραίτητες

αν αρχίζεις να ρίχνεις <ζουμιά> για να <ταΐσεις> το βράχο το μόνο που θα καταφέρεις θα είναι να δημιουργήσεις άριστο περιβάλλον για να αναπτυχθούν άλγες .. κάτι που- φαντάζομαι- δεν θέλεις ..

απλα λυπαμαι το νερακι που παει χαμενο!

4 μερες θελει για να γεμισει το ευλογημενο η υπομονη ειναι αρετη ομως

απλα λυπαμαι το νερακι που παει χαμενο!

4 μερες θελει για να γεμισει το ευλογημενο η υπομονη ειναι αρετη ομως

αν δεν έχεις σωστή πίεση ( 5-7 bar ) στο δίκτυο .. κάνε κάτι .. βάλε μια αντλία ..

αλλιώς πετάς πολύ περισσότερο νερό στην αποχέτευση ..

τι εννοεις ρε φιλε μου να βαλω αντλια,που να την βαλω?(μη πεις την γνωστη απαντηση :thumbup: )πως να τα συνδεσω?

Υπαρχουν αντλιες που μπαινουν στην οσμωση για να αυξήσουν την πιεση. Η μεμβράνη δεν λειτουργει σωστά υπο χαμηλη πιεση...

Πρωτον βγαζει πολυ λιγα λιτρα και δευτερων οχι το καθαροτερο νερο που θα μπορουσε να σου βγαλει!!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...