Jump to content

υποστρομα ναι ι οχι τελικα?

decathloman

Recommended Posts

geia sas kai apo mena edw kai para poli kairo diabazw diafora forum kai syzitiseis poy kanete apantiseis pros erwtimata diaforwn melwn kai alla polla .ksekinaw ki egw loipon afoy prwta perase toso kairos diabazontas kai genika apo mikro moy areze ayti i idea psarakai mesa sto spiti ena megalo enydreio kai etsi to pragmatopoiw twra.as kanw prwta mia perigrafi toy enydreioy moy 120 litra me 2 lampes t8 i kathe mia 18 watt ara=36watt ena filtro magic resun 700l/h kai enan resun thermostati 100 watt.pws sas fenontai?tha asxolithw me kyriws arketoytsika fyta alla eykola xwris apaitiseis.den exw kai den xerw an prepei na balw ipostroma gti uparxoyn polles apopseis kai etsi mperdeytika den exw ipostroma exw mono xalaziako xalikaki psilo ara apoti xerw kalo einai 5 ekatosta sinolika katalabate nomizw kai episis tha to strwsw me mpoli den eimai sigoyros akomi me ti psaria tha asxolithw alla ayto den einai akomi problima gnwrizw arketa alla pisteyw pws eiste edw gia help an xreiastw kati.moy aresoyn polla psaria gi ayto den eimai sigoyros akomi me ti psaria tha asxolithw.isws gia arxi kati eykolo asxeta an diabazw toso kairo sigoyra mporw na asxolithw me pio dyskola i pio apaititika alla thelw kati eykolo gia arxi gi ayto blepw pws isws ksekinisw me guppy moli kai platy xerw pws ola mazi syndiazontai.me stenaxwrei omws ligo poy ayta ta psarakia opws guppy as poyme zoyne mono 2-3 xronia tespa allo thema ayto.tha ithela na iabasete ayta poy sas grafw diabazw panw apo mina to diko sas forym kai twra apofasisa na ginw melos sto prwto forum poy moy arese perisootero isws :huh: opoiesdipote paratiriseis kai opoiadipote sxolia einai dekta sygnwmi gia tin aggloelliniki grafi tha prospathisw na min xanasymbei kai sygnwmi an sas koyrasa me lene giwrgo eimai 21 kai eimai apo drama.ta ipoloipa otan sas gnwrisw siga siga:P

kapoies erwtiseis isws xazes alla as rwtisw ki egw kati telika kapoios na moy pei me megali eythini xreiazetai ipostroma kai ti kai gti?kai poso.2)ta enydreiaka ksila poy poylane eimai sigoyros pws einai apo poyrnari riza tha mporoysa na ftiaxw monos moy opws kai aytes poy poylane kanoyn kai amoboli epitrpetai na balw mesa sto enydreio pisteyw nai an exete antitheti apopsi mou tin lete episis xerw kai pisteyw tespa einai gnwmi mou pws mporoyme mesa na baloyme kai ksilo apo ampeli alitheyei?dil klima apo ampeli.to pournari alliws legetai i riza dil koyrboylo.einai xwriatiki leksi etsi to leme emeis edw apo to doxato gti eimai apo xwrio komopoli dil tis dramas.kai kti akomi to antixlwrio na mpe kai sto strwsimo i meta dil stin prwti megali alla gi poy ginetai 80-90% gti einai axristo afoy tha to adeiasoyme olo to nero molis strwsei to filtro.ayta eyxaristw para poli.

αν μπορεις γραφε ελληνικα και οχι greeklish γιατι μας βγαινουν τα ματια.

καλως ηρθες!

απλα να σου πω οτι τα ξενα γραμματα που χρησιμοποιησες ελαχιστοι θα καθησουν να τα διαβασουν.

γραφε με ελληνικους χαρακτηρες κ κανε μια συντομη περιληψη του παραπανω κειμενου.

Θα κάνω εγώ την αποκρυπτογράφηση αλλά άλλη φορά γράψε στα ελληνικά :huh::thumbup:

xreiazetai ipostroma kai ti kai gti?kai poso

Υπόστωμα αφού λες ότι θες φυτά εύκολα αλλά χωρίς απαιτήσεις δεν χρειάζεσαι. Άσε που αν τελικά θες και κάτι λίγο πιο δύσκολο υπάρχη και η χημική λίπανση

Για το 2ο που ρωτάς, για το να δηλαδή γίνεται να βάλεις ρίζα από πουρνάρι ή κλίματοβεργα μέσα στο ενυδρείο, δεν καλοξέρω, αλλά το σίγουρο είναι ότι θέλουν αρκετές φορές βράσιμο. Και τα μαγαζιά δεν πουλάνε πουρναρόριζες που λες, αλλά ρίζες αμαζονίου και άλλα ξύλα γνωστά.

kai kti akomi to antixlwrio na mpe kai sto strwsimo i meta dil stin prwti megali alla gi poy ginetai 80-90% gti einai axristo afoy tha to adeiasoyme olo to nero molis strwsei to filtro.ayta eyxaristw para poli.

Με ποια μέθοδο στρώνεις το νερό σου;;

συγγνώμη φιλαράκι, ούτε εγώ μπορώ να διαβάσω τόσα πολλά σε greeklish, έχω όμως σχόλιο! έχω δει κληματόβεργες, αλλά εκτός από βράσιμο θέλουν πολλές μέρες σε νερό να βγάλουν τανίνες ποθ περιέχουν. αυτό ισχύει για όλα τα κλαδιά που δεν παίρνεις απο πετ σοπ!

γεια σας και απο μενα και καλως σας βρηκα.και Καλη χρονια.εχς γραψει και καπου αλλου αλλα επειδη ηταν η πρωτη φορα και βιαζομουν εγραψα αγγλοελληνικα τεσπα ζητησα και συγνωμη και ειπα δεν θα ξαναγινει εσεις μονο αυτο κρινατε και ουτε καν με καλωσορισατε τεσπα απο οτι βλεπω μαλλον επεσα σε λαθος φορουμ και παλικαρε αν σου βγαινουν τα ματια τοτε μην καθεσαι να το διαβασεις και καλυτερα μην απαντας κιολας.τεσπα μαλλον να μην περιμενω πολλα απο σας(συκγεκριμενουσ) αλλα θα ξαναγραπσω τις αποριες μου μιπωσ βρεθει καποιοσ και εχει την ορεξη να απαντησει.(πρεπει να υπαρχει ορεξη πως να το κανουμε)τεσπα..εχω διαβασει πολλα site και εχω μιλησει με πολλουσ πετshopades εγς σαν νεος δεν εχω αποψη γτι εχς ακουσει και τα δυο και εφοσον δεν εχς δοκιμασει και ξεκιναω τωρα τελικα >> Χρειαζεται υποστρομα Ναι η Οχι και γτι?ποιο και ποσο? ελπιζω αυτη την φορα να μην μου κανετε καποιοι παρατηρηση που δεν βαζω τονουσ..ελεος.εχω ενα 120 αρι με 2 λαμπες η καθε μια 18 watt αρα = 36 w ενα φιλτρο εσωτερικο τησ resun magic 700l/h και ενα θερμοστατη 100 watt αυτα.λοιπον θα ασχολιθω με ευκολα αρκετουτσικα φυτα χςρισ μεγαλες απαιτισεις μεχρι εδω καλα ε??α εχω και χαλαζιακο ψιλο χαλικακι .αυτα.δεν ξερω ακομη με τι ψαρακια θα ασχοληθω γτι μου αρεσουν πολλα σιγουρα επειδη εχω διαβασει παρα πολλα και εδω και παρα πολυ καιρο απλα τωρα πηρα την αποφαση να γραφτω σε καποια site kai forum kai να ξεκινησω με το χομπυ που απο μικρο μου αρεζε αλλα δεν ετυχε να ασχοληθω..ειμαι 21 με λενε γιωργο και ειμαι απο το δοξατο δραμας χαρηκα.και σπουδαζω κομοτηνη.. κατι αλλο τωρα που θελω να ρρωτισω 1. γγτι οι δισκοι να μην ταιριαζουν με τα νεον??εχω διαβασει καπου οτι ταιριαζουν και το συζητησα οι περισοοτεροι ομωσ διαφωνουν επισης οι περισσοτεροι παλι λενε οτι δεν ταιριαζουν τα νεον με ενα ζευγαρι ραμιρεζι παλι δεν συμφωνω οποιεσδηποτε παρατηρησεις καλοδεχουμενες και σας παρακαλω καποιοσ πολυ υπευθυνα ας μου λυσει τισ αποριες μου για το υποστρομα ευχαριστω πολυ.χμμ επισης το αντιχλωριο να το βαλω απο την αρχη δηλ πανω στο στρωσιμο η στην πρωτη λογικη μεγαλη αλλαγη που ειναι 80-90%.επειδη ειναι αχριστο αφου σε λιγες μερες θα το βγαλουμε ολο το νερο αρα?και κατι ακομη το φιλτρο καθε ποτε το καθαριζω?και ποτε αλλαζω τα υλικα που εχει μεσα?ποια ειναι ι καλητερη σειρα ( μακαρονι δηλ βιολογικο υλικο, σφουγγαρι, και υαλοβαμβακας)ποια ειναι ι σειρα απο αυτα τα τρια???? σιγουρα μεσα στο φιλτρο μου χωρανε με ολα αυτα μονο 3-4 μακαρονακια εννοω το βιολογικο υλικο...απο κατω προς τα πανω ι απο πανω προσ τα κατω..?καταλαβατε.νομιζω.και κατι ακομη τελευταιο τον ανθρακα μπορω πρεπει?να το χρισιμοποιησω στο στρωσιμο?ι ποτε παρα μονο ξερς σε ασθενειες και τεοια φαρμακα κτλ.το ρωταω γτι ο ανθρακας τραβηξει και την βρομια εννοω δηλ τυχον σιλικονες καταλαβατε?το ενυδρειο ειναι αγοραστο.σιγουρα αν εφτιαχνα χειροποιητο θα χρισιμοποιουσα ανθρακα τωρα ομως?

kai επειδη ειμαι νεος σιγουρα μπορω να ασχολιθω με πιο απαιτιτικα ψαρακια λογω διαβασματος αλλα γιΑ αρχη θα ασχοληθω με κατι πολυ ευκολο θα αρκεστω στον συνδιασμο GAPPY MOLY KAI PLATY..TO mono που με στεναχωρει ειναι οτι ζουνε μοναχα 2-3 χρονια κριμα.. τι αλλο θα μπορουσα να βαλω μαζι με αυτα τα τρια ειδη.μην μου πειτε ξιφοφορους δεν μου αρεσουν.. :thumbup::huh: kai ti σαλιγκαρακια θα μπορουσα να βαλω μεσα αν και δεν το σκευτομαι τοσο πολυ γι αυτα.νομιζω κορυντορας γατοψαρα θα πηγαιναν?δεν ειμαι σιγουροσ τεσπα πειτε μου εσεισ τι αλλο μου πρτεινεται??//..... thanks aa ΘΑ βαλω και μια αεραντλια καθαρα μονο για ομορφια ξερω δεν χρειαζεται αλλα υπαρχει καποιο προβλημα αν βαλω??τι ειναι ο ζεολιθος?και τι ο πορολιθος? με co2 δεν χρειαζεται να ασχοληθω ε?σωστα?Η Θα πρεπει καποια στιγμη να βαλω?φανταζομαι ουτε λιπασματα ε?συγνωμη αν σας κουρασα θα ηθελα αν μπορουσατε και εχετε τον χρονο να μου απαντησετε σε ολα ευχαριστω.θα το στρωσω με μπολι χωρισ ψαρια.σωστα?

Πρώτα πρώτα εγώ σου απάντησα :thumbup: Και ξέρεις όντως το κείμενο δεν διαβαζόταν για κάποιον που δεν έχει εξοικείωση με τα greeklish, οπότε μην κατηγορείς τα παιδιά εδώ για έλλειψη όρεξης, από όρεξη άλλο τίποτα εδω μέσα :huh::thumbup:

Χρειαζεται υποστρομα Ναι η Οχι και γτι?ποιο και ποσο?

Απο την στιγμή που θες ν' ασχοληθείς με εύκολα φυτά δεν χρειάζεται να βάλεις υπόστρωμα, άσε που αν κάποια στιγμή θέλεις να προσθέσεις κάτι πιο απαιτητικό, υπάρχει και χημικη λίπανση

1. γγτι οι δισκοι να μην ταιριαζουν με τα νεον??

Οι δίσκοι ζουν σε θερμοκρασίες γύρω τους 29 βαθμούς, ενώ για τα νέον ιδανική θερμοκρασία είναι το 25-26...

χμμ επισης το αντιχλωριο να το βαλω απο την αρχη δηλ πανω στο στρωσιμο η στην πρωτη λογικη μεγαλη αλλαγη που ειναι 80-90%.επειδη ειναι αχριστο αφου σε λιγες μερες θα το βγαλουμε ολο το νερο αρα?

Με τί μέθοδο στρώνεις και θα πετάξεις όλο το πρώτο νερό σου;;

και κατι ακομη το φιλτρο καθε ποτε το καθαριζω?και ποτε αλλαζω τα υλικα που εχει μεσα?ποια ειναι ι καλητερη σειρα ( μακαρονι δηλ βιολογικο υλικο, σφουγγαρι, και υαλοβαμβακας)ποια ειναι ι σειρα απο αυτα τα τρια???? σιγουρα μεσα στο φιλτρο μου χωρανε με ολα αυτα μονο 3-4 μακαρονακια εννοω το βιολογικο υλικο...απο κατω προς τα πανω ι απο πανω προσ τα κατω..?

To βιολογικό υλικό είναι το πιο σημαντικό απ' όλα!! Εκεί ζουν τα ωφέλιμα για το ενυδρείο βακτήρια. Γνώμη μου είναι ξέχνατα σφουγγάρια, θα το γεμίσεις το μισό υαλοβάμβακα και το υπόλοιπο μακαρόνι, εκεί που μπαίνει το νερό υαλοβάμβακα, μετά μακαρόνι και τέλος μια ακόμα μικρή στρώση υαλοβάμβακα

και κατι ακομη τελευταιο τον ανθρακα μπορω πρεπει?

Άνθρακα γιατί; μην βάλεις, δεν υπάρχει νόημα....\

GAPPY MOLY KAI PLATY..TO mono που με στεναχωρει ειναι οτι ζουνε μοναχα 2-3 χρονια κριμα.. τι αλλο θα μπορουσα να βαλω μαζι με αυτα τα τρια ειδη.μην μου πειτε ξιφοφορους δεν μου αρεσουν..

Ξιφοφόρους μ' αυτά δεν μπορείς να βάλεις έτσι κι αλλιώς... Γενικά τα ψάρια που είπες είναι ζωοτόκα, δηλ. νερό σκληρό και αλκαλικό... Δεν μπορείς να βάλεις μαζί τους πχ νέον ή κάποια κιχλίδα αμαζονιακη

νομιζω κορυντορας γατοψαρα θα πηγαιναν?

Νομίζω οχι, δεν είμαι και σίγουρη....

με co2 δεν χρειαζεται να ασχοληθω ε?σωστα?Η Θα πρεπει καποια στιγμη να βαλω?φανταζομαι ουτε λιπασματα ε?συγνωμη

Αυτό εξαρτάται απο σένα, αν θες όντως να το γεμίσεις με φυτά κάποια στιγμή θ' ασχοληθείς και με CO2, ή λιπάσματα....

Έγινε επεξεργασία - Astra

αν σου βγαινουν τα ματια τοτε μην καθεσαι να το διαβασεις και καλυτερα μην απαντας κιολας.

φιλε μου για αυτο το λογο δεν πηρες απαντησεις.

επειδη ελαχιστοι καθησαν να διαβασουν τα greeklish κ ετσι δεν σου απαντησαν...

οσο για τα υπολοιπα υποτιμητικα που αναφερεις δεν θα σου απαντησω εγω.

Καλώς ήρθες φίλε decathloman

Θέτεις πολλά θέματα ταυτόχρονα που δεν μπορούν να απαντηθούν όλα με αυτό το τρόπο , άλλωστε εδώ είναι μόνο για τη πρώτη μας γνωριμία .

Το φόρουμ είναι χωρισμένο στους ανάλογους τομείς για το κάθε θέμα που σε ενδιαφέρει .

Πριν όμως να κάνεις τα ερωτήματα σου καλό είναι να διαβάσεις λίγο κάποια θέματα που μπορεί να σε ενδιαφέρουν και κατόπιν να θέσεις τα ερωτήματα σου .

Ο λόγος που στο λέω είναι διότι αφ ενός μεν θα πάρεις άμεσα απαντήσεις , αφ εταίρου θα μάθεις και που πρέπει να θέσεις το κάθε ερώτημα σου , ούτος ώστε να σου απαντήσουν αυτοί που ασχολούνται με τα επιμέρους θέματα .

Όπως βλέπεις είναι πολύ μεγάλο το φόρουμ και δεν είναι δυνατόν όλοι να τα διαβάζουν όλα , το κάθε μέλος διαβάζει αυτό το κομμάτι που τον ενδιαφέρει περισσότερο .

Για παράδειγμα αν ζητάς συμβουλή για τα φυτά τι να σου απαντήσω εγώ π.χ. εφ όσον δεν έχω ασχοληθεί πολύ με το θέμα , και αυτός που έχει ασχοληθεί δεν μπαίνει να διαβάσει στο καλώς ήρθατε , τι απάντηση να πάρεις;

Μετά , υπάρχουν κάποιες λέξεις που δεν τις καταλαβαίνω όπως : εχς, τεσπα, γτι εχς, γτι?ποιο, χςρις, αρεζε, γγτι, χμμ.

Να μην μιλήσω και για προτάσεις ;

Και τέλος , είναι η δεύτερη δημοσίευση που κάνεις και μας βάζεις χέρι από τι μια , και ότι έπεσες σε λάθος φόρουμ από την άλλη !!!

Μας προσβάλλεις δηλαδή επειδή σου ζητάμε σε Ελληνικό φόρουμ να μας γράφεις Ελληνικά .

Πως μπορούμε δηλαδή να συνεννοηθούμε στην Ελλάδα ;

Συγχωνεύθηκαν τα δύο θέματα σε ένα .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή κάντε είσοδο για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να προσθέσετε ένα σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Δημιουργήστε ένα νέο λογαριασμό. Είναι εύκολο!

Δημιουργία λογαριασμού

Σύνδεθείτε

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Είσοδος
  • Create New...